Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Αντέχει, ιδίως αν ξέρεις τι να προσέχεις, δε πρόκειται να σου δημιουγρήσει πρόβλημα. Το δικό μου είναι αρκετά τσαμπουκαλεμένο αλλά ακόμα κρατάει. Δε ξέρω ποιες οι διαφορές, υποθέτω το χερούλι;

θενκς, πάω για το 5041 αλλά είμαι στο ψάξιμο....
 
Το έχω εγώ εδώ και ένα χρόνο περίπου και μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είναι σκυλί, το έχουν δουλέψει τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι (κάποιοι από αυτούς αρχάριοι) και δεν έχει κάνει κιχ! Ελαφρύ, δυνατό και αξιόπιστο. Το δούλευα συνεχώς για ώρες πάνω από το κεφάλι μου δίχως ιδιάτερη κούραση. Το φίλτρο είναι λίγο φτηνιάρικο.


Σ´ ευχαριστώ...
Για τα χοντράδια έχω άλλα εργαλεία, αυτό το θέλω για λεπτοδουλειά, για φινίρισμα κυρίως.
 
Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Σ´ ευχαριστώ...
Για τα χοντράδια έχω άλλα εργαλεία, αυτό το θέλω για λεπτοδουλειά, για φινίρισμα κυρίως.

Γιατί όμως πήρες αυτό και όχι το 5041? Σε ξαναρώτησα...τυχαία ή για συγκεκριμένο λόγο?
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Γιατί όμως πήρες αυτό και όχι το 5041? Σε ξαναρώτησα...τυχαία ή για συγκεκριμένο λόγο?

Α, συγνώμη, δεν το πήρα χαμπάρι οτι με ρώτησες... Για το 5041 πήγαινα αλλά τελικά πήρα αυτό που είναι κυκλοπαλμικό με μικρότερο μέγεθος παλμού (2 αντι για 2,8 χιλιοστά) για καλύτερο φινίρισμα.
 
Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μικρότερος παλμός καλύτερο φινίρισμα???


Λιγότερη απόδοση αλλά καλύτερη ποιοτικά. Τώρα αν και κατά πόσο ισχύει στην πράξη δεν ξέρω, πάρε εσύ το 5041 να τα κάνουμε κόντρα... ;)
 
Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

To 5041 εννοεις...Μάλλον θα πάω σε αυτό και οικονομικοι γαρ οι λόγοι....

Ναι, το 5041, το διόρθωσα. Μ´ άρεσε κι εμένα, όπως σου είπα, έχει πολύ ωραίο πιάσιμο.
 
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλ

Α, συγνώμη, δεν το πήρα χαμπάρι οτι με ρώτησες... Για το 5041 πήγαινα αλλά τελικά πήρα αυτό που είναι κυκλοπαλμικό με μικρότερο μέγεθος παλμού (2 αντι για 2,8 χιλιοστά) για καλύτερο φινίρισμα.

Πολύ λεπτομέρεια ρε Μπαμπίνο..
Δε το είχα ξανακούσει..
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσε

Πολύ λεπτομέρεια ρε Μπαμπίνο..
Δε το είχα ξανακούσει..

Είδες τι μαθαίνεις...
Εν τω μεταξύ μην το δένεις και κόμπο, άσε να το ακούσουμε κι απο κανέναν πιο σχετικό γιατί κι εμένα μου το ειπε κάποιος λίγο παρλαπίπας και δεν θα μου κάνει καθόλου εντύπωση αν απδειχθεί μούφα.... :flipout:
 
Αναφερθηκε παραπανω οτι εαν ξερεις τι να προσεξεις το βελκρο αντεχει. Μηπως μπορουμε να πουμε τι πρεπει να προσεχουμε; Εχω ενα της Einhell και δεν κανω κατι ιδιατερο, απλα το ακουμπαω πανω στο ξυλο και το παω βολτα. Αυτο μονο :) :)
 
Αυτό που ξέρω εγώ - απ´ τη δική μου εμπειρία- είναι να προσέχεις μην τρίβεις με σχισμένο γυαλόχαρτο και φθείρεις τη βάση.
Ιδιαίτερη προσοχή όταν τρίβεις γωνίες και ακμές, εκει τραβάει ζόρια το γυαλόχαρτο, ειδικά αν το πιέζεις, σκίζεται και τρίβεται ξύλο με βάση, κι εκει η βάση την ακούει άσχημα.
Χρειάζεται λοιπόν συνεχής έλεγχος της κατάστασηπης του γυαλόχαρτου, ειδικά ότν τρίβεις ακμές και γωνίες όπως είπα ή δεν χρησιμοποιείς όλη τη βάση του τριβείου η το δουλεύεις πλαγιασμένο με αποτέλεσμα να φθείρεται ανισομερώς.
 
Και φυσικά καλη ποιότητα γυαλοχαρτων , να γατζωνουν καλα .
 
Καλημερα σας .

Ψάχνοντας για έκκεντρο τριβείο προχθές σε leroy και praktiker (που παίρνουν και cash card) δεν εχουν σχεδόν τίποτα ..

Το leroy φέρνει 2 μοντέλα .. Ενα dexter κινεζιά στα 30 περίπου ευρώ το οποίο δεν το εμπιστεύομαι και μετά πάει στο πανάκριβο makita 130+ αν θυμάμαι καλά .. Ουτε b&D ουτε bosch Skil ..
Ρώτησα εαν φέρνουν γενικά και μου απάντησαν οτι δεν φέρνουν.

Το praktiker εχει ενα εκκεντρο της B&D και αυτο σχετικά ακριβό στα 85 ευρώ..

Περίμενα τα 2 μεγαλύτερα DIY καταστήματα της χώρας να ειχαν σχετική ποικιλία. Αυτο που κατάλαβα είναι οτι δεν έχουν ζήτηση και γι αυτό δεν τα φέρνουν.
 
Θοδωρη να το παρεις το DEXTER φιλε.
Το εχω στο εξοχικο! Ειναι εκκεντρο και περιστροφικο μαζι.
Τις προαλλες ετριβα το καναπεδακι που φτιαχνω εκει και κανει πολυ καλη δουλεια, εχει καλο μεγεθος και ειναι μανιτζεβελο!
 
Εχω σε μεγαλη εκτιμηση τα εργαλεια χειρος της Dexter (προσεγμενα κινεζικα ειναι, εχω παρει κατσαβιδια, καρυδακια, καστανια, γαλικα, κοπιδια, ξυστρες ολα καλα). Εχω παρει ομως και ενα ηλεκτρικο κατσαβιδι Dexter που απλα δεν ειναι κατσαβιδι. Φιλος εχει παρει περιστροφικο Dexter και λεει οτι γυρναει αλλα οταν ακουμπησει επιφανεια σταματαει. Δεν το ρισκαρα.
Πηρα αλλα δεν εχω δοκιμασει εκτενως το https://www.youtube.com/watch?v=FVktxuwZZRI με 50ευρω. Ψαρωσα με το αλουμινενιο σασι, τις πολλες λαβες και το πλαστικο κουτι για την σκονη. Ειναι βαρυ τριβειο, το οποιο το θεωρω πλεονεκτημα για να κανει την δουλεια μονο με το βαρος του. Ερχεται σε πολυ πρακτικο πλαστικο βαλιτσακι.
 
Αυτό που βρηκες στο Praktiker με 85 ευρώ,τό έχει τό κέντρο βίδας μέ 59 ευρώ.
Ρίξε μια ματιά στο κεντρο βιδας και θα βρεις οτι θελεις σε καλες τιμες.

δεν δέχεται ο κεντροβίδας την κάρτα της citibank δυστηχώς. Το δοκίμασα online. Εαν κάνω κάτι λάθος και έχει δεχτεί δικές σας κάρτες ζητώ συγνώμη.

εχω ξαναψωνίσει πάντως με την ίδια κάρτα απο τον ίδιο στο παρελθόν αρκετες φορές.