Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Το σετακι του lidl με τα ποτηροτρυπανα το θυμόμαστε?? Τα καταφέρνει μια χαρά!!!

προσυπογράφω, το έχω σκίσει και εάν δεν είναι της ανώτερης κατηγορίας (όπως και όλα τα πράγματα του lidl), είναι κάτι παραπάνω από τίμιο για τα λεφτά του.

Nεος φακος -πραγματικο εργαλειο- απο την Stanley, συντομα κοντα μας!

Stanley-Satellite-LED-Worklight.jpg

http://toolguyd.com/stanley-satellite-led-worklight/

Και ενημερωσε μας, γιατι ισως παρω και γω μια να συμπληρωσω το σετ με τις σκαλες μου!

Λοιπόν ρώτησα. Ετοιμοπαράδοτη υπάρχει μόνο αυτή με 5 σκαλοπάτια + πλατύσκαλο, στα 429,27 ευρώ (τελική τιμή).
Υπάρχει ακόμα ένα μεγαλύτερο μοντέλο (7+1 αν κατάλαβα καλά), είναι στα 408+ΦΠΑ, αλλά μιλάμε για τα μέσα Νοέμβρη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και μόλις την αγόρασα... :flipout:
Όταν έρθει θα δούμε τι ψάρια πιάνει... :smile:

Λοιπόν ρώτησα. Ετοιμοπαράδοτη υπάρχει μόνο αυτή με 5 σκαλοπάτια + πλατύσκαλο, στα 429,27 ευρώ (τελική τιμή).
Υπάρχει ακόμα ένα μεγαλύτερο μοντέλο (7+1 αν κατάλαβα καλά), είναι στα 408+ΦΠΑ, αλλά μιλάμε για τα μέσα Νοέμβρη.

Και μόλις την αγόρασα... :flipout:
Όταν έρθει θα δούμε τι ψάρια πιάνει... :smile:
Καλοδουλευτη η νεα σου σκαλα...
αλλα με τοσα λεφτα δεν μου τα εδινες να αναιβενα εγω για εσενα σε σκαλα που τρεμει...

Καλοδουλευτη η νεα σου σκαλα...
αλλα με τοσα λεφτα δεν μου τα εδινες να αναιβενα εγω για εσενα σε σκαλα που τρεμει...

+1000 και εγω βοηθος.:flipout:
Οχι βρε παιδια και 400 plus ευρω για μια σκαλα με πλατυσκαλο,ελεος δηλαδη ειπαμε αλλα οχι και ετσι,αν ο petasis ειναι υπερβαρος πανω απο 150 κιλα βαλε αδελφε καποιον γειτονα να σου αλλαξει μια λαμπα και παρε μια φυσιολογικη σκαλα με πλατυσκαλο με 60-70 ευρω.

:music-smiley-005:
Πολλα τα λεφτα αρη...
Εγω πηρα αυτη
http://www.zargeshellas.gr/skales/skales-pollaplwn-xrisewn/zarges-z600-41521-41529.html#144=214
Κοντα στα 300 .

Αλλα ας μην κρινουμε αυστηρα. Αλλωστε και μεις εχουμε παρει κατι ακριβο που θ μπορουσαμε να κανουμε δουλεια με κατι αλλο ποιο φτηνο. Εδω ο φιλος γουσταρε μια σκαλα ποιοτικη και ανθεκτικη που θα την εχει μια ζωη και τη πληρωσε.

Εδώ στην Κρήτη και ειδικά στα νότια έχουμε πολλούς σεισμούς για αυτό και η καλή σκάλα :smash:

Σοβαρά τώρα,
600+ ευρώ για κινητό δεν είναι χειρότερη αγορά απο την παραπάνω σκάλα?

Α, τα πράγματα είναι απλά. Δεν ξέρω πόσα κιλά είμαι (πάνω από 130 σίγουρα), και βαρέθηκα να περιμένω από άλλους επειδή η σκουριασμένη σκάλα που έχω είναι αμφιβόλου ικανότητας. Και 150 κιλά να μην είμαι, δεν θα χρειαστεί να σηκώσω και κάτι; Για εμένα μια πιστοποιημένη σκάλα στα 250 κιλά, είναι *ασφάλεια*. Και θέλω μία, όσο και αν κάνει.
Και πλέον την έχω. :smile:

Αυτό που μου φαίνεται περίεργο είναι ότι έχουμε τόσες εταιρίες που φτιάχνουν σκάλες. Μια να φτιάξει κάτι με καλύτερη πιστοποίηση από τα 115 κιλά δεν βρέθηκε;
Και σε αυτό πρέπει να πληρώνουμε εισαγωγές από Γερμανία;
(Εννοείται ότι δεν μπορώ να εμπιστευτώ σκάλα με προδιαγραφές 115 κιλά, και μέγιστο όριο το 150.)

Εδώ στην Κρήτη και ειδικά στα νότια έχουμε πολλούς σεισμούς για αυτό και η καλή σκάλα :smash:

Σοβαρά τώρα,
Αναλογα. Τι αποσβεση θα κανεις την σκαλα ως ερασιτεχνης , τι αποσβεση το κινητο που το χρησιμοποιεις ολη μερα ακομη και ως εργαλειο δουλειας;

Γεια σου petasis και καλοριζικη η βαρεως τυπου σκαλα,ιπταμενος και τζέντλεμαν απο δώ και στό εξής,θα σε ψαχνει η κυρα και ολο στα ταβανια θα σε βρισκει απο εδω και περα με αυτην την σκαλα να μαστορευεις,τύφλα να εχουν οι πολιορκητικες σκαλες των καστρων του μεσαιωνα :flipout:

Σοβαρά τώρα,

Oποιος δινει 600+ ευρω για κινητο για μενα ειναι ....... βαζω τελειες για να μην με κανουν ban. -bye-

Α, τα πράγματα είναι απλά. Δεν ξέρω πόσα κιλά είμαι (πάνω από 130 σίγουρα), και βαρέθηκα να περιμένω από άλλους επειδή η σκουριασμένη σκάλα που έχω είναι αμφιβόλου ικανότητας. Και 150 κιλά να μην είμαι, δεν θα χρειαστεί να σηκώσω και κάτι; Για εμένα μια πιστοποιημένη σκάλα στα 250 κιλά, είναι *ασφάλεια*. Και θέλω μία, όσο και αν κάνει.
Και πλέον την έχω. :smile:

Αυτό που μου φαίνεται περίεργο είναι ότι έχουμε τόσες εταιρίες που φτιάχνουν σκάλες. Μια να φτιάξει κάτι με καλύτερη πιστοποίηση από τα 115 κιλά δεν βρέθηκε;
Και σε αυτό πρέπει να πληρώνουμε εισαγωγές από Γερμανία;
(Εννοείται ότι δεν μπορώ να εμπιστευτώ σκάλα με προδιαγραφές 115 κιλά, και μέγιστο όριο το 150.)

Συντεκνε...
ζητω συγνωμη απλα αστειευτικα αλλα δεν το καταλαβατε...
καλοδουλετη και συτγνωμη και παλι για το αστειο.

Συντεκνε...
ζητω συγνωμη απλα αστειευτικα αλλα δεν το καταλαβατε...
καλοδουλετη και συτγνωμη και παλι για το αστειο.

Το κατάλαβα, μην ανησυχείς. :smile:
Απάντησα γιατί είναι εύλογη η απορία του γιατί να αγοράσει κανείς μια σκάλα που κάνει 430 ευρώ. :flipout:

Αναλογα. Τι αποσβεση θα κανεις την σκαλα ως ερασιτεχνης , τι αποσβεση το κινητο που το χρησιμοποιεις ολη μερα ακομη και ως εργαλειο δουλειας;

κινητό με τα φουλ έξτρα βρίσκεις και με 100 ευρώ
και σε 3 άντε 5 χρόνια είναι για πούλημα μή πώ για πέταμα.

τη σκάλα την κρατάς εφόρου ζωής

για κάνε τις πράξεις :)

μή μιλήσω για ατύχημα με σκάλα και για "ατύχημα" με κινητό :smash:

απλά μας έχουν κάνει το μυαλό σαλάτα και έχουμε μπερδέψει τις προτεραιότητες στις ζωές μας

ΕΝΤΙΤ:

καλοδούλευτη νότιε σύντεκνε!

Αντε καλοδουλευτη! Βγαλε και μερικες φωτογραφιες να τη δουμε live. Γραψε και κριτικες!

Την δοκίμασα πριν από λίγο (ο λόγος που την δοκίμασα απογοήτευση σκέτη). Είναι μια πολύ στιβαρή σκάλα, πολύ σταθερή. Ποιοτική κατασκευή, και το βασικό είναι ότι με αντέχει. Αν και κανένα-δύο τριξιματάκια τα άκουσα νομίζω σε ένα από τα σκαλοπάτια.
Σου εμπνέει εμπιστοσύνη να ανέβεις, αν και στα τελευταία σκαλοπάτια αυτή η αβεβαιότητα ότι κινδυνεύεις να πέσεις εμένα δεν μου φεύγει.
Πάντως πατά σταθερότατα στο πάτωμα, το οποίο αν και κεκλιμένο δεν δημιούργησε πρόβλημα.
Γενικά, έμεινα πολύ ευχαριστημένος, δεν έχω ανέβει σε καλύτερη σκάλα.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση, είναι οι 2 λωρίδες που ενώνουν τα 2 τμήματα που ανοίγουν στο κάτω μέρος: προφανώς δεν συμμετέχουν στην λειτουργία της σκάλας, και είναι εκεί αν συμβεί κάτι.
Με την σκάλα πλήρως ανοικτή και εμένα πάνω, αυτές οι δύο λωρίδες δεν είναι τεντωμένες.

Πάντως είτε είμαι πάνω είτε κάτω, τα πόδια της σκάλας δεν μετακινούνται στο πάτωμα. Που σημαίνει ότι η σκάλα δεν "ανοίγει" με 130 κιλά πάνω της. Αυτό σημαίνει πολύ καλό κλείδωμα στο πάνω μέρος, και αλουμίνιο με σεβαστό πάχος.

Α, επίσης θέλει ένα καλό πλύσιμο. Ακουμπάς και λερώνεσαι... Νομίζω είναι "σκόνη" αλουμινίου.

Αντε μεγεια. Αυτο με το πλυσιμο ξεχασα να το συμπληρωσω ενω το θυμηθηκα. Κατι σαν λαδι ειναι, θελει σαπουνι αλλιως δεν βγαινει. Θυμαμαι που απλωσα 12 μετρα σκαλα στο δρομο και την επλυνα με βουρτσα κουβα και σαπουναδα οπως το αμαξι.
Η λωριδες ειναι για ωρα αναγκη αλλα νομιζω πρεπει να ειναι τεντωμενεε, εισαι σιγουρος οτι δεν τεντωνουν?

Θα το έγραφα αν δεν είμαι σίγουρος; Δεν τεντώνουν. Και δεν νομίζω να χρειάζονται. Μάλλον είναι επιπρόσθετη ασφάλεια.
Λες να ρωτήσω τον αντιπρόσωπο;