Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Κάτι τετοιο ηταν! Απο το leroy και μου ειπαν πως ειναι για πλακακια. Αλλά τώρα που το έψαξα λίγο στο net έχετε δίκιο μάλλον ήταν για μπετό! Έχετε να μου προτείνετε κάποιο ποτυροτρύπανο για πλακάκια ; Σε νορμάλ κατηγορία τιμής αν είναι δυνατό !

Last edited:

Κάτι τετοιο ηταν! Απο το leroy και μου ειπαν πως ειναι για πλακακια. Αλλά τώρα που το έψαξα λίγο στο net έχετε δίκιο μάλλον ήταν για μπετό! Έχετε να μου προτείνετε κάποιο ποτυροτρύπανο για πλακάκια ; Σε νορμάλ κατηγορία τιμής αν είναι δυνατό !
Αν το βλέπω καλά είναι και για πλακάκια. Μήπως το ετρεξες με μεγάλη ταχύτητα?

Κοιτα και αυτό:http://www.wolfcraft.com/en/product...ers/1_diamond_hole_saw_ceramic/s/p/index.html

Ιωάννη το ποτηροτρυπανο ήταν κατάλληλο για πλακάκια?
Το lidl είχε ένα καλό σετακι καρβιδιου που κάνουν πολύ καλή δουλειά.
Αν είσαι κοντά μου να στα δανεισω!

Καλημερα σακη,εχθες ειχε το δισκοπρίονο στην γιαλκο....

Περασα χτες Δημητρη το ειδα απο κοντα,μου φανηκε πολυ ελαφρυ και μικρο,δεν το πηρα,σκεφτομαι να δωσω αλλα 20-30 ευρω και να παρω κατι με την διπλασια ισχυ

το πρωτο ειναι το Blackdeker CD601

Και το δευτερο ειναι το Skil 5665 AA

Πειτε μου μαστορια την γνωμη σας ποιο απο τα δυο,προσωπικα γέρνω προς το Skil,σαν αξιοπιστια πιστευω Blackdeker και Skil ειναι το ιδιο.

Τελικά ηταν μπετου! Το ειδα και στην απόδειξη που το χαρακτηριζει σαν μπετού! Το δουλεψα σε αργές στροφές αλλα και παλι δεν...! Σε ευχαριστω Κυριάκο, Μαρούσι είμαι. Αλλά σε ευχαρστώ και μόνο για την κίνηση! Θα παω αύριο να δω μηπως βρω κατάλληλο για πλακάκια σαν αυτο που ποσταρε ο φιλος πιο πανω!

Περασα χτες Δημητρη το ειδα απο κοντα,μου φανηκε πολυ ελαφρυ και μικρο,δεν το πηρα,σκεφτομαι να δωσω αλλα 20-30 ευρω και να παρω κατι με την διπλασια ισχυ

το πρωτο ειναι το Blackdeker CD601

Και το δευτερο ειναι το Skil 5665 AA

Πειτε μου μαστορια την γνωμη σας ποιο απο τα δυο,προσωπικα γέρνω προς το Skil,σαν αξιοπιστια πιστευω Blackdeker και Skil ειναι το ιδιο.

Black and Decker - CD601 Δισκοπρίονο Χειρός 55mm 170mm 1100W

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Ισχύς 1100 W
Τάση 230 V
Βάθος κοπής 55 mm
Ταχύτητα χωρίς φορτίο 5,000 rpm
Διάμετρος Δίσκου 170 mm
Εσ. διαμέτρος 16 χιλ.
Φαλτσοκοπή 0-45 °
Εξαγωγή σκόνης Ναι
Δίσκος TCT Ναι
Παράλληλος οδηγός Ναι
Διευκόλυνση του οπτικού πεδίου Όχι
Μήκος καλωδίου 2 m
Μαλακός διακόπτης Όχι
Μαλακή λαβή Όχι
Κασετίνα Όχι
Διακόπτης "lock-off " Ναι
Σχίσιμο ή κάθετη κοπή, Φαλτσοκοπή.

• Απόδοση και αξία.
  • Βάθος κοπής που ρυθμίζεται εύκολα.
  • Δυνατότητα φαλτσοκοπής για ευελιξία. Μέγιστο βάθος κοπής στις 45ο είναι τα 42 χιλιοστά.
  • Ρύθμιση αύξησης και μείωσης του βάθους κοπής για άριστα αποτελέσματα κοπής.
  • Χαμηλά επίπεδα κραδασμών & θορύβου.
  • Διακόπτης "lock-off" για αποφυγή ακούσιας εκκίνησης.
  • Θύρες εξαγωγής σκόνης για ένα καθαρό και τακτοποιημένο περιβάλλον εργασίας.

SKIL - 5665AA Δισκοπρίονο 1250W

Δυνατότητα κοπή στις 90°: 65 mm
Δυνατότητα κοπή στις 45°: 43 mm
Ισχύς εισόδου: 1.250 W
Ταχύτητα χωρίς φορτίο: 5.000 στροφές/λεπτό
Διάμετρος πριονόδισκου: 184 mm
Ø άξονα: 16 mm
Βάρος: 3,6 kg
Αλεξήλιο τζαμιού για τη γραμμή πριονίσματος
Κλειδί άξονα
Ηλεκτρική τάση και συχνότητα: 220 - 240 V / 50 - 60 Hz

Υλικά Παράδοσης

Πριονόδισκος (24 δόντια, Ø 184 mm)
Εξαγωνικό κλειδί για εύκολη αντικατάσταση της λάμας
Παράλληλος οδηγός

Εγω ηθελα ελαφρυ και μικρο (η αμαρτια μου: κοβω και κρατωντας το με το ενα χερι μονον...).
Τα δυο που κοιτας δεν ειαι ακριβως ιδια, εγω προτιμω σκιλ απο Β.ΝΤ., απλα κρινε τα χαρακτηριστικά τους. Το σκιλ εχει δισκο 184-16, δες τι βρισκεις σε αυτη την διασταση, εαν βαλεις μικροτερους, σε ενοχλει ο προφυλακτηρας στην εργασια; το δε Β.ΝΤ παιρνει 170-16, ιδια ερωτηση, αλλα μηπως παιρνει και τα 184 δισκακια του σκιλ; τα 100 βαττ διαφορα νομιζω αμηλητεα για την χρηση σου. Τι δισκους σου δινουν με την παράδοση; τι βαθη κοπης και καθαροτητας χρειαζεσαι εσυ;
Η παρκσαιντ βγαζει δισκους 160-16'20 η 190-16'20 νομιζω... Παλι θα χρειαστεις δισκο για λεπτο δουλεια...πρεπει να συγκρινεις τιμες συνολου νομιζω (αρχικη αγορα δισκοπριονου συν δισκους συμπληρωματικής χρησης κλπ), για να δεις εαν αξιζει για εσενα, οπως και την γενικη συμβατότητα, που σου δινει μακροβιότητα στην χρηση...
Εγω εψαχνα ντεαντ τσιπ ' τσιπικο πραγμα, και με την αγορα μου υπολογιζω οτι εχω καλυψει το δισκοπριονο και τις τρεις εναλλακτικές λεπιδες επώνυμες, στο κοστος αγορας του σκετου δισκοπριονου.
Εαν δεν εχεις το δικο μου οικονομικο στενεμα, θα σου προτεινα να αγορασεις με κυριο γνωρισμα την ικανοτητα πολλαπλων χρησεων με την προσαρμγη πολλων δισκων, και την εργονομια που σου ταιριαζει για να καλυψεις οσο γινεται τις αναγκες σου με αυτην την αγορα....

Επειδη αρκετα ποτηροτρυπανα αναγραφονται καταλληλα για μπετον/πλακακια, και ισως τα πλακακια που εχεις να ειναι ιδιαιτερα σκληρα, καλυτερα να ρωτησεις για ποτηροτρυπανα ειδικα για γυαλι/πλακακια.

Ναι Μιχάλη, αν δεν χαλασεις δεν θα μάθεις που λενε! Αύριο θα παω ενημερωμένος και ελπίζω να βρω, γιατί δεν θα ήθελα να κάνω τετράγωνες κοπές σε καινούρια κουζίνα. Με καλο ποτηροτρύπανο θα έχω πολυ ομορφο και καθαρό αποτέλεσμα! Ηταν απλα μπετου, δεν εγραφε καν για πλακάκια!

Τελικά ηταν μπετου! Το ειδα και στην απόδειξη που το χαρακτηριζει σαν μπετού! Το δουλεψα σε αργές στροφές αλλα και παλι δεν...! Σε ευχαριστω Κυριάκο, Μαρούσι είμαι. Αλλά σε ευχαρστώ και μόνο για την κίνηση! Θα παω αύριο να δω μηπως βρω κατάλληλο για πλακάκια σαν αυτο που ποσταρε ο φιλος πιο πανω!

O οδηγός που είχε το ποτήρι που έδειξες ήταν για πλακάκι και όχι για μπετόν μόνο. Άρα ορθά σου το σύστησαν. Προφανώς δεν ήταν καλής ποιότητας (και ειδικά για πλακάκι) ή δεν το δουλεψες σωστά (σε καμία περίπτωση δεν θέλω να σε προσβάλω). Πήγαινε σε ένα πιο ενημερωμένο κατάστημα για πληροφορίες και σύσταση προϊόντος. Και αν κανείς δουλειά ενημέρωσε για το προϊόν.

Δεν ηταν αυτος ο οδηγος, απλα δεν βρηκα ακριβως το ιδιο να βαλω συνδεσμο! Τετοιο οδηγο ειχε!http://www.wolfcraft.com/en/product...e_saws_tungsten_carbide_coated/s/p/index.html Κανενα θεμα για προσβολη! Για να μαθαινω ρωταω! Αν τα ηξερα δεν θα υπηρχε λογος να "ζαλιζω" και εσας! Τωρα που εχω καλυτερη εικονα νομιζω θα βρω το καταλληλο!

Πάντως για να βάλει μπρίζα σε πλακάκι ο ηλεκτρολόγος μου δεν έκανε κυκλική τρύπα αλλά σχεδόν τετράγωνη.
Βασικά λόγω περίεργου σημείου έβαλα το dremel με διαμαντόδισκο για το αυλάκι και μετά με λίγο χτύπημα βγήκε το κομμάτι.

Με το θέμα "σκάλα" έχει ασχοληθεί κανείς; Ψάχνω μια σκάλα για οικιακή χρήση, αλλά να μπορεί να αντέχει πολλά κιλά, ιδανικά 160-170. Όλες πιστοποιημένες για τα 115 (max 150) κατά EN131.
Έλεγα για αυτήν https://www.kentrovidas.gr/prodcat.php?cat=1461, με την ελπίδα ότι σαν πιο ενισχυμένη θα αντέχει και παραπάνω, αλλά το κέντρο βίδας δεν στέλνει σκάλες, παραλαβή μόνο από κατάστημα.

και εγώ το έψαχνα .Καλό είναι να βρεις σκάλες που το κάθε πάτημά της "περνάει" μέσα στο πλαινό μπόι , και δεν είναι απλά κουμπωμένο επάνω του με πριτσίνι ή βίδα . Επίσης , επάνω από 6 σκαλοπάτια , η κλασσική δίφυλη σκάλα με το πλατύσκαλο επάνω γίνεται δύσχρηστη και επικίνδυνη , αν δεν την κρατάει κάποιος από κάτω. Οπότε πιστεύω ότι καλύτερη λύση είναι οι σκάλες τριών τεμαχίων , και ακόμη καλύτερες αυτές που το πέλμα τους προσαρμόζεται στην κλίση και κυρτότητα του εδάφους , όπως τις έχει ο ΟΤΕ στα συνεργεία του. Κάποτε είχα δει έναν Οτετζη στην γειτονιά μου με τέτοια σκάλα , αλλά κιαυτός δεν ήξερε από που τις παίρνει ο ΟΤΕ .Αν και μυρίζομαι ότι πρέπει να ήταν ειδική παραγγελία από τον ΟΤΕ , μιας και δεν τις έχω δει να πουλιούνται έξω.

Με το θέμα "σκάλα" έχει ασχοληθεί κανείς; Ψάχνω μια σκάλα για οικιακή χρήση, αλλά να μπορεί να αντέχει πολλά κιλά, ιδανικά 160-170. Όλες πιστοποιημένες για τα 115 (max 150) κατά EN131.
Έλεγα για αυτήν https://www.kentrovidas.gr/prodcat.php?cat=1461, με την ελπίδα ότι σαν πιο ενισχυμένη θα αντέχει και παραπάνω, αλλά το κέντρο βίδας δεν στέλνει σκάλες, παραλαβή μόνο από κατάστημα.

Zarges το ονομα
http://www.zargeshellas.gr/skales/skales-monis-prosvasis.html?sp_megisto_fortio_skalas=10,97

Δεν εχω τετοιου τυπου αλλα τριπλη βαρεος.
Εγγυηση, προσυπογραφω και γω.
Στη σκαλα μου (3*4Μ) σου κανω και ακροβατικα οταν σε αλλες παρομοιες που εχω ανεβει τρεμω εγω, τρεμει και η σκαλα. Να μη μιλησω και για λεπτομεριεα κατασκευης, λειτουργιας και αντοχη.

Για τιμη ρωτησε ομως εσυ, γιατι ειναι στο ανω ακρο των τιμων, σιγουρα.

Και ενημερωσε μας, γιατι ισως παρω και γω μια να συμπληρωσω το σετ με τις σκαλες μου!