Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Καλημέρα παιδιά !
Εχουμε δοκιμασμενα καλους ταχυσυνδεσμους για πιστολι βρύσης σε 1/2'' ?
Οσους εχω μετα απο ενα μικρο διαστημα σπανε ή βγαινει το λαστιχο μονο του απο το ρακορ.
τετοια εννοω δεξιά της φωτό !
τα http://fytopromitheytiki.gr/index.p...eno-akrofisio-2-tahisindesmoi-1-rakor-gf-5427

Gardenna για εμενα που ΔΕΝ ειμαι της μαρκας γενικοτερα τους εχω στο μπαλκονι 5-6 χρονια τους χτρυπαει κατευθειαν ο ηλιος και δεν εχει χαλασει ουτε το χρωμα τους...

Ειχα αγορασει και gardena και μαλιστα πολύ ακριβά , ενα απλο πιστολι στα 18ευρω χωρις τους συνδεσμοςυ αλλα δεν την εβγαλες καθαρή.
Η αληθεια ειναι οτι εχουν και πολλα χτυπηματα με το εδαφος ή μπετο οταν το αφηνω κατω αλλα αυτη ειναι η δουλεια τους νομιζω..

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

+1000 !!! Gardena χαλαρά... και με κλειστά τα μάτια.

Gardena...υπάρχει και μεταλλικός (ή καλύτερα μεταλλο+πλαστικο). Δευτερη εναλλακτική Claber.

Ωωω, τι παγκος ποιημα ειναι τουτος και τι μεγγενη ξυλουργου εκει στα δεξια!!!

Το τεστ περασε, ανεβασε τωρα και μια χωρις ομιχλη να το χαρουμε :))

Εγω θα εβαζα επιπλεον μπολικες μαγνητικες ραβδους στον κενο τοιχο στα δεξια. Μεγαλη ευκολια αυτες οι μπαρες.
Η μαγνητικη μπαρα χαμηλα μου αρεσει σαν ιδεα γιατι κανει τον 'δυσκολο' χωρο στο κατω μερος, πιο λειτουργικο και χρηστικο.

Για αξιοπιστο λαστιχο τι εχουμε , εννοωντας να μην πεταει βυζιά , να μην τρυπάει μόνο του και να μην καιγεται εύκολα ?

για 1/2''

Δοκιμασμένο ένα gardena premium:

http://www.amazon.co.uk/Gardena-Premium-8627-20-SkinTech-Hose/dp/B000OY4IFK

Το έχω χρόνια στον κήπο (απλωμένο-πεταμένο :flipout:), δεν το μαζεύω ποτέ. Σε κάποια σημεία έχει κιτρινίσει από τον ήλιο, αλλά δεν έχει τρυπήσει, και δεν έχει πάθει τίποτα. Δεν ξέρω αν παράγεται ακόμα όμως. Είχε 20 "χρόνια" εγγύηση.
Τότε το είχα πάρει από πράκτικερ, δεν το βλέπω πλέον στα προϊόντα του.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μπορεί και αυτό να βγει καλό, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει:

http://www.gardena.com/gr/water-management/garden-hose/superflex-premium-13-mm-1-2-30/

Νομιζω οτι για ειδη ποτισματος και κηπουρικης γενικοτερα η gardena ειναι απο τις πλεον αξιοπιστες εναλλακτικες, σε σωστες τιμες ανταξιες της ποιοτητας που παρεχει.

Περυσι αγορασα και ενα αλυσοπριονο μπαταριας απο το οποιο ειμαι εξαιρετικα ευχαριστημενος απο την γενικοτερη λειτουργικοτητα του και απο την αποδοση της 18βολτης μπαταριας του.

Η ομιχλη στην προγγουμενη φωτο ειναι γιατι ειχα ξεχασει να βγαλω την ζελατινα απο την καμερα. Μετα απο τρεις μηνες το πηρα χαμπαρι....

Attachments

• IMG_20150921_131721.jpg
    IMG_20150921_131721.jpg
    155 KB · Views: 262
Πολυ ωραιος παγκος Παυλε, και ωραια πραματακια φτιαχνεις! Αχ να μουν και γω συνταξιουχος...

Bλεποντας οτι κατεχεις την τεχνικη του 'γυρισματος' αλλα και το μεγεθος των αντικειμενων που δουλευεις στον αυτοσχεδιο τορνο σου, θα προτεινα εναν μεσαιου δυναμικοτητος τορνο 300-400watt.
O μικρος proxxon ειναι εκτος καθως ειναι αποκλειστικα φτιαγμενος για μοντελισμο (100watt).

Απο κει και περα, κατα τη γνωμη μου ειναι πολυ σημαντικο (και ακριβο) το ειδος των τσοκ που μπορει να παρει ενας τορνος. Αυτα που ερχονται σαν κιτ με την αγορα, δεν επαρκουν.
Οπως θα γνωριζεις, η αριστη στηριξη του τεμαχιου προς επεξεργασια ειναι το Α και το Ω στο τορνισμα. Περα απο τα καλα εργαλεια κοπης/ειδικα σκαρπελα.

Ξερω οτι οι Boston εχουν καποια καλα τσοκ σαν αξεσουαρ, ειναι ομως ακριβουτσικοι τορνοι. Οι einhell ειναι προσιτοι στην τιμη αλλα δεν γνωριζω αν και ποια τσοκ παιρνουν.
Εχω την εντυπωση οτι παιρνουν τσοκ που κυκλοφορουν στην αγορα, εξαρταται απο την διατομη του αξονα. Ενας ενημερωμενος πωλητης αξιοπιστου καταστηματος θα μπορεσει να σε κατατοπισει οπως πρεπει.

Δυστυχως μεσα στο φορουμ δεν θυμαμαι καποιο μελος να εχει παρομοιο τορνο ωστε να μας δωσει τη γνωμη του και τις εντυπωσεις του.