Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα
αυτόν που σκέφτομαι εγώ να πάρω είναι ο boston ο μικρός ( 370w). πιστεύω σαν ωφέλιμο μέγεθος ότι είναι καλός για αρχή, απλά δεν έχω ιδέα από τα υπόλοιπα δηλ. αν παίρνει τσοκ της αγοράς, αν μπορώ να βάλω στην κουκουβαγια τσοκ από δράπανο για να ξετρυπήσεις κάτι και γενικά λεπτομέρειες τέτοιες. όπως είπες παραπάνω ότι η στήριξη του τεμαχίου προς επεξεργασία είναι το παν. για το τσοκ που έχει η εταιρεία για τον συγκεκριμένο τόρνο δεν έχω ακούσει καλά λόγια. τέλος πάντων οψόμεθα. με την κουβέντα σιγά σιγά θα βγάλουμε άκρη. πάντως ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τα καλά σας λόγια όλους.
και μερικές φωτο με ομίχλη δυστυχώς....
Bλεποντας οτι κατεχεις την τεχνικη του 'γυρισματος' αλλα και το μεγεθος των αντικειμενων που δουλευεις στον αυτοσχεδιο τορνο σου, θα προτεινα εναν μεσαιου δυναμικοτητος τορνο 300-400watt.
O μικρος proxxon ειναι εκτος καθως ειναι αποκλειστικα φτιαγμενος για μοντελισμο (100watt).
Απο κει και περα, κατα τη γνωμη μου ειναι πολυ σημαντικο (και ακριβο) το ειδος των τσοκ που μπορει να παρει ενας τορνος. Αυτα που ερχονται σαν κιτ με την αγορα, δεν επαρκουν.
Οπως θα γνωριζεις, η αριστη στηριξη του τεμαχιου προς επεξεργασια ειναι το Α και το Ω στο τορνισμα. Περα απο τα καλα εργαλεια κοπης/ειδικα σκαρπελα.
Ξερω οτι οι Boston εχουν καποια καλα τσοκ σαν αξεσουαρ, ειναι ομως ακριβουτσικοι τορνοι. Οι einhell ειναι προσιτοι στην τιμη αλλα δεν γνωριζω αν και ποια τσοκ παιρνουν.
Εχω την εντυπωση οτι παιρνουν τσοκ που κυκλοφορουν στην αγορα, εξαρταται απο την διατομη του αξονα. Ενας ενημερωμενος πωλητης αξιοπιστου καταστηματος θα μπορεσει να σε κατατοπισει οπως πρεπει.
Δυστυχως μεσα στο φορουμ δεν θυμαμαι καποιο μελος να εχει παρομοιο τορνο ωστε να μας δωσει τη γνωμη του και τις εντυπωσεις του.
αυτόν που σκέφτομαι εγώ να πάρω είναι ο boston ο μικρός ( 370w). πιστεύω σαν ωφέλιμο μέγεθος ότι είναι καλός για αρχή, απλά δεν έχω ιδέα από τα υπόλοιπα δηλ. αν παίρνει τσοκ της αγοράς, αν μπορώ να βάλω στην κουκουβαγια τσοκ από δράπανο για να ξετρυπήσεις κάτι και γενικά λεπτομέρειες τέτοιες. όπως είπες παραπάνω ότι η στήριξη του τεμαχίου προς επεξεργασία είναι το παν. για το τσοκ που έχει η εταιρεία για τον συγκεκριμένο τόρνο δεν έχω ακούσει καλά λόγια. τέλος πάντων οψόμεθα. με την κουβέντα σιγά σιγά θα βγάλουμε άκρη. πάντως ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τα καλά σας λόγια όλους.
και μερικές φωτο με ομίχλη δυστυχώς....