Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Bλεποντας οτι κατεχεις την τεχνικη του 'γυρισματος' αλλα και το μεγεθος των αντικειμενων που δουλευεις στον αυτοσχεδιο τορνο σου, θα προτεινα εναν μεσαιου δυναμικοτητος τορνο 300-400watt.
O μικρος proxxon ειναι εκτος καθως ειναι αποκλειστικα φτιαγμενος για μοντελισμο (100watt).

Απο κει και περα, κατα τη γνωμη μου ειναι πολυ σημαντικο (και ακριβο) το ειδος των τσοκ που μπορει να παρει ενας τορνος. Αυτα που ερχονται σαν κιτ με την αγορα, δεν επαρκουν.
Οπως θα γνωριζεις, η αριστη στηριξη του τεμαχιου προς επεξεργασια ειναι το Α και το Ω στο τορνισμα. Περα απο τα καλα εργαλεια κοπης/ειδικα σκαρπελα.

Ξερω οτι οι Boston εχουν καποια καλα τσοκ σαν αξεσουαρ, ειναι ομως ακριβουτσικοι τορνοι. Οι einhell ειναι προσιτοι στην τιμη αλλα δεν γνωριζω αν και ποια τσοκ παιρνουν.
Εχω την εντυπωση οτι παιρνουν τσοκ που κυκλοφορουν στην αγορα, εξαρταται απο την διατομη του αξονα. Ενας ενημερωμενος πωλητης αξιοπιστου καταστηματος θα μπορεσει να σε κατατοπισει οπως πρεπει.

Δυστυχως μεσα στο φορουμ δεν θυμαμαι καποιο μελος να εχει παρομοιο τορνο ωστε να μας δωσει τη γνωμη του και τις εντυπωσεις του.

αυτόν που σκέφτομαι εγώ να πάρω είναι ο boston ο μικρός ( 370w). πιστεύω σαν ωφέλιμο μέγεθος ότι είναι καλός για αρχή, απλά δεν έχω ιδέα από τα υπόλοιπα δηλ. αν παίρνει τσοκ της αγοράς, αν μπορώ να βάλω στην κουκουβαγια τσοκ από δράπανο για να ξετρυπήσεις κάτι και γενικά λεπτομέρειες τέτοιες. όπως είπες παραπάνω ότι η στήριξη του τεμαχίου προς επεξεργασία είναι το παν. για το τσοκ που έχει η εταιρεία για τον συγκεκριμένο τόρνο δεν έχω ακούσει καλά λόγια. τέλος πάντων οψόμεθα. με την κουβέντα σιγά σιγά θα βγάλουμε άκρη. πάντως ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τα καλά σας λόγια όλους.
και μερικές φωτο με ομίχλη δυστυχώς....:)

Attachments

• IMG_20150307_195807.jpg
    IMG_20150307_195807.jpg
    80.8 KB · Views: 209
  • IMG_20150310_184725_1.jpg
    IMG_20150310_184725_1.jpg
    58.2 KB · Views: 207
Παυλο απο οτι μπορω να δω απο τον παγκο εχεις ξεσικωσει (κοπιαρει) ολο το You Tube...Μπραβο σου...
Ειδικα μιας και εισαι συνταξιουχος...που αλλοι το μονο που κανουν ειναι να πηγαινουν στο καφενειο...

Παυλο απο οτι μπορω να δω απο τον παγκο εχεις ξεσικωσει (κοπιαρει) ολο το You Tube...Μπραβο σου...
Ειδικα μιας και εισαι συνταξιουχος...που αλλοι το μονο που κανουν ειναι να πηγαινουν στο καφενειο...

χαχαχα... σωστός....έχει πέσει πολύ youtube

βέβαια από Παύλος 49 έχω γίνει Παύλος 54:bigcry:

Λοιποοον τελικα για σετακι με μυτες κατσαβιδιου, επελεξα και παραγκειλα ενα τζιτζιλονι της NEO TOOLS. Δε ξερω γιατι, αυτη η μαρκα μου χει κατσει πολυ ομορφα, οτι εχω παρει μου χει βγει πολυ καλο... 28e νομιζω υπερπληρες...απο εδω :
https://www.youtools.gr/Κατσαβίδια-...ες/ΣΕΤ-ΜΥΤΕΣ-ΜΕ-ΑΝΤΑΠΤΟΡΑ-99τεμ-1-4-NEO-TOOLS

Ατσαλι s2 και οπως λεει εφ ορου ζωης εγγυηση!! :music-smiley-005:
Πηρα χθες κ το σετακι απτο λιντλ με τις μακρυες μυτες των 75mm και νομιζω ειμαι ΥΠΕΡ καλυμενος...

Μολις μουρθει το σετακι της neo θα πω εντυπωσεις!

406245N%20NEO-800x800.jpg

Εγγυηση εφ'ορου ??!!
Σηφη, οταν παραλαβεις, για διαβασε τι και πως ακριβως καλυπτει η εγγυηση τις μυτες. Ειμαι παρα πολυ περιεργος.

Καλοριζικα!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

H proxxon με το ιδιο κραμα μεταλλου δινει 2 χρονια!!

Νομιζω οτι για ειδη ποτισματος και κηπουρικης γενικοτερα η gardena ειναι απο τις πλεον αξιοπιστες εναλλακτικες, σε σωστες τιμες ανταξιες της ποιοτητας που παρεχει.

Δεν έχω δοκιμάσει τα λάστιχα της συγκεκριμένης εταιρείας αλλά τις περισσότερες φορές, σε λάστιχα διαμέτρου 3/4, έχω πρόβλημα με "στραγγάλισμα" από βερίνα ή δίπλωμα πάνω στο γκαζόν.

Αυτά της Gardena παρουσιάζουν το πρόβλημα αυτό;

Το συγκεκριμενο προιον δεν καλυπτεται απο την 25ετη εγγυηση (θεωρητικα εφ'ορου ζωης). Δεν το εχει ουτε στη λιστα των προιοντων που καλυπτονται ουτε στην περιγραφη του συγκεκριμενου.
http://en.neo-tools.com/koncowki-wkretakowe-z-uchwytem-2999.html

Aυτο γραφει το οποιο και ειναι πολυ λογικο για μυτες
NEO set of 1/4" driver bits includes 99 pieces. Thanks to use of S2 alloy steel, the hardness of driver bits is 60 HRC, which substantially improves life time and quality of work. The set features wide range of standard and special driver bits with 25 mm length. The set also includes bit adapters and hook holder. TÜV Rheinland certificate guarantees high quality and reliability of the product. NEO brand meets expectations of professionals.

Αλλα ομως προιοντα στο site της εταιρειας το αναφερουν στην περιγραφη.

Παρ'ολα αυτα, το σετακι, αλλα και τα υπολοιπα προιοντα της εταιρειας αυτης, φαινεται πολυ καλο και με σουπερ τιμη, στη μιση απο τα proxxon.

Πλακα θα εχει να ρωτησεις το μαγαζι που τα αγορασες, τι ακριβως εννοουν με την ''εγγυση εφ'ορου ζωης' για το συγκεκριμενο σετ.

Δεν έχω δοκιμάσει τα λάστιχα της συγκεκριμένης εταιρείας αλλά τις περισσότερες φορές, σε λάστιχα διαμέτρου 3/4, έχω πρόβλημα με "στραγγάλισμα" από βερίνα ή δίπλωμα πάνω στο γκαζόν.

Ολα τα αντιστοιχα λαστιχα, σε μικροτερο η μεγαλυτερο βαθμο, παρουσιαζουν βερινα.

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

χαχαχα... σωστός....έχει πέσει πολύ youtube

βέβαια από Παύλος 49 έχω γίνει Παύλος 54:bigcry:

Σιγα, εγω νομιζα ησουν του 49, αρα εισαι νεος συνταξιουχος. Εχεις ακομη ορεξη για δουλεια!

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Εχω ενα γκαρδενα που μου χει σπασει τα νευρα. Αλλα απο φθορα αλλου τυπου δεν εχει.
Τα του lidl ειναι αρκετα καλα και μαλιστα καλυτερα απο αυτο της γαρδενια που εχω. Ειναι και επωνυμα ιταλικης φιρμας.

Η βερίνα είναι τό τσάκισμα πού κάνει τό λαστιχο καί σταματάει η ροή από αυτό.
Οπως σωστά είπε ο Μιχάλης όλα τά λάστιχα κάνουν βερίνα ,απλά υπάρχουν τά ενισχυμένα μέ διπλό εσωτερικό καί περισσότερο εσωτερικό κορδόνι πού αυτά τά ενισχυμένα κάνουν κάπως δυσκολότερα βερίνα.
Το gardena είναι μέτριο πρός καλό λάστιχο,ανάλογα τόν τύπο γιατι έχει αρκετούς τύπους,υπάρχουν καί άλλα απο εξωτερικό πού είναι πολύ καλά

Παύλο καλώς όρισες στήν παρέα μας.

Βερινα είναι το τσακισμα από συστροφη.
Κύριοι εγώ έχω γλυτώσει από ένα λάστιχο και μόνο και μάλιστα Ελληνικό του Πετσετακη.
10 χρόνια στην αυλή χρησιμοποιείται καθημερινά!!!!!
Αύριο θα σας πω τον τύπο.

Η τό κίτρινο θά έχεις Κυριάκο η τό πράσινο τό ενισχυμένο,όντως πολύ καλά λάστιχα ήταν.....

Καλημέρα παιδιά !
Εχουμε δοκιμασμενα καλους ταχυσυνδεσμους για πιστολι βρύσης σε 1/2'' ?
Οσους εχω μετα απο ενα μικρο διαστημα σπανε ή βγαινει το λαστιχο μονο του απο το ρακορ.
τετοια εννοω δεξιά της φωτό !
τα http://fytopromitheytiki.gr/index.p...eno-akrofisio-2-tahisindesmoi-1-rakor-gf-5427

Αν ξαναβάλει το Lidl κάτι ορειχάλκινους ταχυσυνδεσμους που είχε είναι πολύ γεροί και αθάνατοι. Εγώ έχω πάρει 3-4 σετ και σώθηκα.

Σιγα, εγω νομιζα ησουν του 49, αρα εισαι νεος συνταξιουχος. Εχεις ακομη ορεξη για δουλεια!

Και εγώ έτσι νόμιζα :flipout::flipout: άρα οι μεγάλοι συνταξιούχοι παραμένουν εγώ και ο Παναγιώτης !!!!

Παύλο πολύ ωραίο το εργαστήριο ....εσύ είσαι "προχωρημένος" και εγώ έλεγα να σε πάω σιγά σιγα μην τρομάξεις :flipout::flipout::ernaehrung004:

Και εγώ έτσι νόμιζα :flipout::flipout: άρα οι μεγάλοι συνταξιούχοι παραμένουν εγώ και ο Παναγιώτης !!!!

Εδώ είμαι και εγώ, Νίκο μάλλον είμαστε η γερουσία το club.

Κύριοι εγώ έχω γλυτώσει από ένα λάστιχο και μόνο και μάλιστα Ελληνικό του Πετσετακη.
10 χρόνια στην αυλή χρησιμοποιείται καθημερινά!!!!!
Αύριο θα σας πω τον τύπο.

Τι μου θύμισες τώρα Κυριάκο ....πολύ καλή εταιρία είχε πάρει και διεθνή βραβεία για τα λάστιχα !!!!
Υπάρχει ακόμα σαν εταιρία ??? ...την θυμάμαι στα ξεκινήματα της δίπλα στην Σιβιτανίδειο που σπούδαζα κάποτε :flipout:

Εδώ είμαι και εγώ, Νίκο μάλλον είμαστε η γερουσία το club.

Σε βλέπω σε παρακολουθώ ...δεν γλυτώνεις ...κατασκευές όμως δεν βλέπω !!!