Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Eυχαριστώ Βαγγέλη καί Νεκτάριε γιά τίς απαντήσεις.

ΗAF_K
Μήπως ψάχνεις συρταριέρες ? εννοώ τό παρακάτω

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=3930

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=3929

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=3931

http://www.e-shop.gr/ergaleia-thike...3%C1%CB%C5%C9%CF%C8%C7%CA%C5%D3&filter-7533=1

Η μήπως λές τα παρακάτω σκαφάκια ? αυτά τά αγοράζεις η σέτ η ένα-ένα ανάλογα τό πόσα χρειάζεσαι,καί τά συρταρώνεις τό ένα πάνω στό άλλο

http://www.e-shop.gr/ergaleia-thike...3%C1%CB%C5%C9%CF%C8%C7%CA%C5%D3&filter-7530=1

Ναι εννοώ τις συρτάριερες, ειδικά τις μεγαλύτερες.

Ευχαριστώ.

Κάποιο κατάστημα με καλές τιμές έχετε να προτείνεται?

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μιχάλη σέ ευχαριστούμε γιά τήν ενημέρωση,θέλω νά κάνω μερικές ερωτήσεις στά τρυπάνια φτερού γιατί δέν έχω χρησιμοποιήση ποτέ.

1) Στό GSB Bosch π.χ βλέπω ότι γράφει διάμετρος τρυπήματος ξύλου μέχρι 19 mm αυτό σημαίνει ότι τρυπάνι φτερού πάνω από 19 mm δέν μπορεί νά ανοίξει τρύπα ? . Εχω το δραπανοκατσάβιδο 12 volt blackndeker μέ μόλις 11 Nm ροπή καί γράφει μέγιστη διάμετρο γιά ξύλο 25 mm

2) α)Τομέας Aσφαλούς χρήσης. Μπορούμε με το δραπανοκατσάβιδο στό ένα χέρι,καί νά κρατάμε τό κομάτι ξύλου μέ τό αλλο ? η μόλις μπεί μέσα τό πλατύ κομμάτι του φτερού θα μας γυρίσει ολο το ξύλο σβούρα ? καί καλο θα ειναι παντα μέ τρυπάνι φτερού να χρησιμοποιούμε σφιγκτήρες ?
β) Τό ίδιο ισχύει μέ το δράπανο ρεύματος πάνω σέ βάση εκεί υπάρχει μια μικρη μέγγενη,αλλα άν τό κομμάτι ξύλου είναι μεγαλύτερο,μπορούμε νά κατεβάζουμε το δράπανο μέ το ενα χερι και με το αλλο να κρατάμε τό ξύλο η καί εκεί μόλις μπει το πλατύ κομμάτι τού φτερού θά μάς έρθει σβούρα τό ξύλο μέ κίνδυνο νά μάς χτυπήση και θέλει σφιγκτήρες ? Βέβαια οι δυνάμεις ενος τρυπανιού φτερού 12 mm μέ ενός 32 mm είναι μεγαλύτερες στό μεγάλο μέγεθος (εδώ χρειάζομαι λίγο ανάλυση).

3) Θέμα ταχύτητας δράπανου,τό επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο πού έχω έχει max 700 στροφές,θά τά καταφέρει μέ τά φτερού η θέλουν πάνω απο 1000 στροφές π.χ καί μεγαλύτερη ροπή από 11 Nm

1) Οι δυνατότητες τρυπήματος σε κάποια εργαλεία ίσως είναι υπερτιμημένες γιατί εάν με 11Nm μπορείς να τρυπήσεις μέχρι 25mm γιατί με τα 30Nm το όριο να είναι τα 19 ! ... επίσης κανένας δεν αναφέρει σε τι σκληρότητας ξύλο μπορείς να τρυπήσεις 25mm και με ποιο τρόπο ...

2) Για τα τρυπάνια φτερού που έχουν μύτη με σπείρωμα όπως τα Bosch SelfCut πάντα στερεώνουμε το ξύλο πολύ καλά. Οι ροπές που δημιουργούνται είναι ανάλογες της Δύναμης του δραπάνου είτε είναι μπαταρίας είτε ηλεκτρικό.
Μόνο τα παλμικά είναι ασφαλή για διάτρηση με το ένα χέρι ακόμα και στον αέρα όπως είχα αναφέρει παλιότερα ...

Παλμικό + Τρυπάνη φτερού Selfcut 18mm => τρύπημα με ένα χέρι στον αέρα με μικρή ταλάντωση του ξύλου δεξιά - αριστερά.

DSC_4764.JPG

3) Δεν αναφέρεται πουθενά σχέση στροφών ή/και ροπής με την διάμετρο τρυπήματος.

Ετσι ακριβως Γιαννη!
Ασχετο, αλλα οι τεντες στο "εργαστηριο" σου ειναι ηλεκτρικες? γιατι δεν μπορω να φανταστω να τις ανεβοκατεβαζεις οποτε θες να φτιαξεις κατι.

Εχω δει σε καφετερια χειροκινητες τεντες να τις ανεβαζουν εχωντας κανει πατεντα με δραπανοκατσαβιδο μπαταριας.

Μιας και μαζεύονται τα υλικά για τον μπουφέ...
Θέλω να ρωτήσω...εχω Ξύλα οξιά 200χ25χ1,8εκ και 200χ20χ1,8 και θέλω να γίνουν μια ενιαία επιφάνεια 200χ45χ1,8εκ ποιος ειναι ο καλύτερος τρόπος να τα ενώσω...???
1. Φρεζοκαβαλιερα και μπισκότα κοστος 60 για μια einhel φρεζοκαβαλιερα μεςω ΝΕΤ και τα αντίστοιχα μπισκότα
2. Καβιλιες και το εργαλείακι της wolfcraft κοστος κανά 40 ανάλογα απο που θα το παρω...
3. Κρυφές βίδες πάλι εργαλείακι της wolfcraft κανά 35αρι συν βίδες...

Και οι τρεις λύσεις ειναι εντος μπατζετ μιας και το κοςτος του όλου πρότζεκτ τα δικαιολογεί...(οτι γλύτωσα απο την αδυναμία να βρω ξυλο καρυδιάς θα το παρω εργαλεία)... :)

Ποιο απο τα παραπανω θα με εξυπηρέτηση γενικότερα και στο μέλλον...

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ετσι ακριβως Γιαννη!
Ασχετο, αλλα οι τεντες στο "εργαστηριο" σου ειναι ηλεκτρικες? γιατι δεν μπορω να φανταστω να τις ανεβοκατεβαζεις οποτε θες να φτιαξεις κατι.

Όχι είναι απλές ... γιατί να τις ανεβοκατεβάζω όποτε φτιάχνω κάτι ?

Θέλω να ρωτήσω...εχω Ξύλα οξιά 200χ25χ1,8εκ και 200χ20χ1,8 και θέλω να γίνουν μια ενιαία επιφάνεια 200χ45χ1,8εκ ποιος ειναι ο καλύτερος τρόπος να τα ενώσω...???
1. Φρεζοκαβαλιερα και μπισκότα κοστος 60 για μια einhel φρεζοκαβαλιερα μεςω ΝΕΤ και τα αντίστοιχα μπισκότα
2. Καβιλιες και το εργαλείακι της wolfcraft κοστος κανά 40 ανάλογα απο που θα το παρω...

Και οι τρεις λύσεις ειναι εντος μπατζετ μιας και το κοςτος του όλου πρότζεκτ τα δικαιολογεί...(οτι γλύτωσα απο την αδυναμία να βρω ξυλο καρυδιάς θα το παρω εργαλεία)... :)

Θεωρώ πως το καλύτερο αποτέλεσμα θα πάρεις με την φρεζοκαβιλιερα.

Αυτο ειναι σίγουρο μιας και ειναι το σωςτο εργαλειο για την δουλειά...απλα σκέφτομαι και την περαιτέρω χρηση της στο μέλλον...
Για αυτο και η ερωτηςη ΑΝ περνώ το ίδιο σχεδον αποτέλεσμα με τα αλλα δυο τοτε ΙΣΩΣ να μην αξίζει να πάω για την ακριβή λυση...

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Όχι είναι απλές ... γιατί να τις ανεβοκατεβάζω όποτε φτιάχνω κάτι ?

Σκεφτηκα οτι τις κατεβαζεις μονο οταν εχεις μαστροδουλεια. Αν τις εχεις μονιμα κατω, παω πασο!:FSGSFGS4:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

ναι αυτο ειχα κατα νου οταν ελεγα για τετοιο ποσο. Η βαση της bosch ADV 82, που την βρισκεις στο ebay 50 δεν πρεπει να υπαρχει πια. Μετα εχω δει για festool πανω απο 200 ... Απλα της Bosch κανει και για της πλανες της πρασινης σειρας, τα festool για πλανη των 600 ...
$_72.JPG

fes-rp7.jpg

Πραγματικά απίστευτο εξάρτημα για πλάνη, πολλαπλασιάζει κατά πολύ την ευχρηστία της πλάνης διευρύνοντας τις δυνατότητες της. Κρίμα που δεν βγαίνει πια. Είχα φάει τον κόσμο (... και το e-bay) για να μπορέσω να βρω μια. Σαν σε όνειρο μου φάνηκε όταν τελικά την απέκτησα, εισερχόμενος τυχαία για άλλο λόγο σε κάποιο κατάστημα, και μάλιστα σε τιμή ξεπουλήματος (50 ευρώ) καινούργια στο κουτί της επειδή την είχε πολύ καιρό στην αποθήκη και ξεστοκάριζε .......!!!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλ

Σκεφτηκα οτι τις κατεβαζεις μονο οταν εχεις μαστροδουλεια. Αν τις εχεις μονιμα κατω, παω πασο!:FSGSFGS4:

Μόνο το καλοκαίρι τις ανεβοκατεβάζω γιατί τον υπόλοιπο χρόνο το μπαλκόνι στην θέση που είναι άνετα το ονομάζεις το "μπαλκόνι των ανέμων" ...

Ναι αλλα σακατεψε το εργαλειο... Παντως αφου υπηρχε "εργοστασιακα" η δυνατοτητα, να μην φοβαμαι . μεσα στα ορια της ασφαλειας, να χρησιμοποιησω ετσι μια πλανη.

Έχεις δίκιο, αν και υπάρχουν κι άλλα βιντεάκια όπου φαίνεται πως το εργαλείο δεν "τραυματίζεται" από τη βάση.

Η φρεζοκαβιλιέρα ειναι το σωστό εργαλείο για την δουλειά αυτή, θα φτιάξεις και μπουφέ επομένως το καλύτερο και για λόγους αισθητικής ειναι αυτό.

Απίστευτος πάγκος. Πανέμορφος και λειτουργικότατος απ' ότι βλέπω. Χίλια μπράβο..

Τι είναι η "βερίνα";

Στα καλώδια βερίνα ονομάζαμε τον κύκλο που κάνει όταν το μαζευουμε ή όταν είναι ήδη μαζεμένο. Είναι και κόλπο να μετράς βερίνες για να δεις περίπου πόσο είναι το μήκος του καλωδίου.

Πάντα στερέωμα το ξύλο στην επιφάνεια εργασίας!!! Πότε το χέρι δίπλα στο τρυπάνι.
Μιλάω εκ πείρας.
Τρυπάνι έσπασε και χάθηκε στον αντιχειρα μου ευτυχώς χωρίς να πειράζει κόκαλο.

Κυριάκο μου θύμησες τί έπαθα με το δράπανο πριν από δυο εβδομάδες. Τρυπούσα την καμινάδα από το τζάκι για να βάλω σωλήνα για σόμπα. Όπως ήμουν πάνω στη σκάλα και είχα μακρύ τρυπάνι, πήγα το κεφάλι μου ασυναίσθητα κοντά, πιάστηκαν τα μαλλιά μου (δε τα είχα πιάσει) στο τσοκ, μαζευτηκαν εκεί και έκανα το αυτί μου καλοκαιρινό. Με έκαιγε για δύο μέρες..
Όλα τα εργαλεία θέλουν πολύ προσοχή..

Φρεζοκαβιλιέρα.. Και πιο αντοχής θα είναι και ευκολότερο από καβίλιες. Αν πάρεις το εργαλείο, σίγουρα θα το χρησιμοποιήσεις πολύ και αλλού ακόμη και σε γωνιακές συνδέσεις αντί της καβίλιας ή των κρυφών βιδών.