Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Δεν ξέρω γιατι ακριβώς αλλα νομιζω το Metabo το ερωτευτηκα ...

Μπες στην ουρά κι εσύ... :tongue:
Έχω γράψει και παλιότερα για τα Metabo, έχω έρωτα. Τώρα γιατί όλα μου τα εργαλεία είναι Makita και Dewalt μάλλον είναι δουλειά ψυχολόγου.

Καλησπερα, πηρα προσφατα το bosch gdr 10.8 και ψαχνω καποιο σετ bits κυριως και δευτερευοντως hex τρυπανια που να μη τις διαλυει. Τις bosch τις απλες τις στραβωνει αλλα δεν τις ειχα ζορισει... Ενδεχομενως και να τις εσπαγε... Κατα προτιμηση απο ελληνικο καταστημα φυσικο ή μη.

Ποιος σου είπε ότι κανει και για τρυπημα το παλμικο ;

Εχεις δοκιμασει τρυπανια φτερου με παλμικο? Ονειρο!!

Για τρυπημα κανει, αρκει να εισαι προσεκτικος λιγακι καθως το hex δεν ασφαλιζει τοσο καλα οσο τα νορμαλ τρυπανια στο παραδοσιακο τσοκ.
Δηλαδη δεν εχει τοσο μεγαλη ακριβεια το τρυπημα, οσο με το κλασσικο δραπανο. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να τρυπησεις.

Εχεις δοκιμασει τρυπανια φτερου με παλμικο? Ονειρο!!

Για τρυπημα κανει, αρκει να εισαι προσεκτικος λιγακι καθως το hex δεν ασφαλιζει τοσο καλα οσο τα νορμαλ τρυπανια στο παραδοσιακο τσοκ.
Δηλαδη δεν εχει τοσο μεγαλη ακριβεια το τρυπημα, οσο με το κλασσικο δραπανο. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να τρυπησεις.

Εγώ το χρησιμοποιώ πολύ όταν θέλω να κάνω μόρσα...

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Καλησπερα, πηρα προσφατα το bosch gdr 10.8 και ψαχνω καποιο σετ bits κυριως και δευτερευοντως hex τρυπανια που να μη τις διαλυει. Τις bosch τις απλες τις στραβωνει αλλα δεν τις ειχα ζορισει... Ενδεχομενως και να τις εσπαγε... Κατα προτιμηση απο ελληνικο καταστημα φυσικο ή μη.

Θα δεις να παρεις καποιο σετακι Makita η Bosch. Για βιδωμα καλα bits εχει η wera. Ολα θα μπορεις να τα βρεις σιγουρα στο amazon.de. Πιθανως και στο Κεντρο βιδας. Eγω τα εχω παρει απο amazon.de και ebay.
Tα διαφορα σετ διαφερουν σε ποσοτητα και ειδη bit. Μπορεις να παρεις μονο bit βιδωματος η ολα μαζι με διαφορα τρυπανια.

51M9tZtqlXL.jpg

Το τρυπημα με impact driver θελει λιγο προσοχη. Το τρυπημα δεν ειναι η κυρια δουλεια τους. Οι τρυπες που θα ανοιξεις ισως ειναι λιγο φαρδυτερες λογω του τζογου που οφειλεται στο μη τελειο κλειδωμα του hex bit με το hex τσοκ.

Εντάξει στην αναγκη και με κατσαβιδι μπορείς να τρυπησεις...
Μην ξεχνάμε για τι πράγμα προορίζεται το καθε εργαλείο .
Μην αναρωτιόμαστε μετα γιατι βγήκε "σκατά" η τρύπα ή γιατι σπάνε τα τρυπανια οταν έχουν παλατζο τα τρυπανια πανω στο μηχάνημα και "τρώνε" ανωμαλες ροπες απο την παλμικοτητα...

Το γνωριζω οτι υπαρχει τζογος και δεν προοριζεται και τοσο για τρυπημα.. Με καλο τρυπάνι που τρυπησα σε plexiglass και σε αλουμινιο τα πηγε πολυ καλα... Το ιδιο και με τρυπανι φτερου... Φανταζομαι οτι σε τοιχο θα τα κανει χαλια... Απλα θελω να εχω κανενα σετ τρυπανια εξαγωνα για μεταλλο και ξυλο κυριως.. Πρωτιστως με ενδιαφερουν ομως τα bits και σε ελληνικα μαγαζια δεν είδα και μεγάλη ποικιλια για impact. Μαλλον το amazon ειναι το καλυτερο...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το σετ makita μου φανηκε ωραιο...

Ε ναι, ειπαμε θελει προσοχη το τρυπημα με τα τρυπανια. Με τα φτερου και τα forstner δεν υπαρχει θεμα επειδη η βιδα τους μπροστα οδηγει το bit σωστα.

Τα impact bits (που βγαζουν οι μεγαλες εταιρειες, οχι οτιδηποτε ειναι rated 'impact') ειναι σχεδιασμενα αναλογα για να απορροφουν τις ροπες.
Εδω που τα λεμε, και με τα απλα δραπανα σπανε τα τρυπανια. Εχω σπασει ουκ ολιγα... Ολα θελουν την δεουσα προσοχη και προπαντως την καλη κατανοηση του εργαλειου και των δυνατοτητων του.

Παντως αν ηταν τοσο ανορθοδοξο το τρυπημα με παλμικο, οι μεγαλες εταιρεις δεν θα εβγαζαν τα αντιστοιχα τρυπανια :))

Γιάννη δεν ειναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα του τζόγου οσο η παλμικοτητα για τα τρυπανια . Στην ουσία τα παλμικά δεν έχουν συνεχή ροπη , στιγμιαία έχουν μηδενική και μέγιστη ροπη εναλλάξ με γοργό ρυθμό εναλλαγής και τα τρυπανια παθαίνουν "κοκομπλοκο" λαϊκά , γι αυτο και σπάνε ή στραβωνουν .
Καλο ειναι οταν παίρνουμε ενα εργαλείο να εξετάζουμε πως λειτουργεί και για τι προορίζεται .
Αυτα στα γράφω καθαρα φιλικά , ίσως σε βοηθήσουν στην κατανόηση και αντιμετώπιση των εργαλείων γενικα .

Εργαλειο...
Εχετε να προτεινετε, να προσεξω κατι στην αγορα σομπας με λαμπες?
Ακουσα οτι ειναι δυο τυπων, αλογονου και carbon. Θελω μια μικρη για γρηγορη ζεςτη ειτε στο γραφειο ειτε στο αργαστηρι. Οχι για κυρια θερμανση απλα να σπαει λιγο η αισθηση του κρυου.

Μεταξύ αλογονου και χαλαζια , οι σομπες χαλαζια ειναι πιο οικονομικές , λιγότερη κατανάλωση ίδια απόδοση .

Πως γίνεται αυτό;
Στα ίδια watt έχουμε την ίδια κατανάλωση και απόδοση. Αυτό που διαφέρει είναι το είδος της θέρμανσης και πως την καταλαβαίνουμε. Αλλά αυτές οι 2 (αλογόνου, χαλαζία) δουλεύουν παρόμοια.

Η καταναλωση ειναι ιδια σε μεταξυ δυο διαφορετικων αντιστασεων οταν ειναι ιδιας ισχυος. Η ποιοτητα μαλλον της θερμανσης μπορει να αλλαζει και εξου η καλυτερη αποδοση. Οι carbon τι ειναι?