Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και

Bosch GDS 18 V-LI HT, 650Nm
Bosch GDS 18 V-EC 250, 250Nm
Makita BTW450RFE, 440Nm
Makita BTW251RFE, 230Nm
Milwaukee C18 IW0, 250Nm
Milwaukee HD18 HIW 402F, 610Nm
DeWalt DCF889N, 418Nm
Dewalt 18V XR, 540Nm
DEWALT DCF899HN 18V XR, 950Nm
...
...
...

Κατσε βρε Γιαννη, αυτα ειναι δεν ειναι impact drivers, ειναι impact wrenches -μπουλονοκλειδα, χαιρω πολυ!! :)))

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μιχαλη,πανευκολη προσβαση εχω,ο κολλητος μου τα πουλαει,τα φραγκα δεν εχω..Και εχει ο φουστης ολη τη σειρα στο μαγαζι...

Δηλαδη απο που μπορουμε να παρουμε καποια 12βολτα?

Λεμε πολυ συχνά για το ποςο φθηνά ειναι τελικά τα φθηνά εργαλεία και υποθέτουμε (εγω σίγουρα) οτι τα ακριβά έχουν πολλούς λόγους, πέραν του μάρκετινγκ και της φίρμας, για να ειναι ακριβά γιατι εινα σίγουρα well engineered κτλ κτλ...
Για δείτε ποςο φθηνά φτιαγμένο ειναι ενα festool των 1000δολλαριων...
Εγω περίμενα πολυ καλύτερη ποιότητα πάντως...

http://youtu.be/oezp-_DcUgg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προ

Κατσε βρε Γιαννη, αυτα ειναι δεν ειναι impact drivers, ειναι impact wrenches -μπουλονοκλειδα, χαιρω πολυ!! :)))

Μιχάλη

Impact driver με αντάπτορα γίνεται impact wrenches
Impact wrenches με αντάπτορα γίνεται impact driver

Υπάρχουν Impacts που είναι και τα δύο όπως το Bosch GDX (δεν χρειάζεται αντάπτορα).

Που χρειάζεσαι Impact driver με πάνω από 160-180 Nm ?

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Καλο το μπος αλλα απλησιαστο αυτες τις εποχες
ειμαι εξω θα στο στειλω το βραδυ με πμ

Γιατί πμ; Γιατί να μην κοινοποιηθεί στο φόρουμ όπως μπαίνουν και όλα τα άλλα από το skroutz;

Με αφορμη την προσφορα του e-shop εχεις κανεις αυτον τον τροχο να μου πει εντυπωσεις???

http://www.dewalt.gr/powertools/productdetails/catno/D28136/

XR8JutXeeK.jpg

Ναι εγώ. Ποιοτικά φτιαγμένος τροχός, όμως έχει ένα άσημο κουσούρι: όταν πας να τον δουλέψεις μα χαμηλές στροφές και ζοριστεί λίιιγο παραπάνω μπαίνει το σύστημα αυτοπροστασίας, και αντιμπλοκαρίσματος και στον σταματά. Ειδικά για εργασίες λείανσης με πέλμα σε ξύλο και χαμηλές στροφές καταντάει σπαστικό το συνεχόμενο σταμάτα ξεκίνα που σου κάνει λόγο αυξημένης πρόσφυσης. Τέλος αν και 125mm θέλει λόγο πάχους του κυρίου σώματος - για εμένα - τουλάχιστον που δεν έχω ιδιαίτερα μεγάλη παλάμη, δύο χέρια. Δεν τον εμπιστεύομαι να τον δουλέψω με το ένα επ' ουδενί και λόγο βάρους... Για δουλείες που απαιτείται το ένα χέρι με κλειστά τα μάτια χρησιμοποιώ τον MAKITA GA4530, απίστευτα βολικός και εύχρηστος (.....ok αν και είναι 115mm). Παρόλα αυτά προτείνεται ανεπιφύλακτα, τουλάχιστον ποιοτικά, όπως προείπα.

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=4082#sxetizomena

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προ

Δηλαδη απο που μπορουμε να παρουμε καποια 12βολτα?

Μιχάλη, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.
Στην Αθήνα υπάρχουν πάρα πολλά μαγαζιά που μπορείς να προμηθευτείς Milwaukee.

Ναι εγώ. Ποιοτικά φτιαγμένος τροχός, όμως έχει ένα άσημο κουσούρι: όταν πας να τον δουλέψεις μα χαμηλές στροφές και ζοριστεί λίιιγο παραπάνω μπαίνει το σύστημα αυτοπροστασίας, και αντιμπλοκαρίσματος και στον σταματά. Ειδικά για εργασίες λείανσης με πέλμα σε ξύλο και χαμηλές στροφές καταντάει σπαστικό το συνεχόμενο σταμάτα ξεκίνα που σου κάνει λόγο αυξημένης πρόσφυσης. Τέλος αν και 125mm θέλει λόγο πάχους του κυρίου σώματος - για εμένα - τουλάχιστον που δεν έχω ιδιαίτερα μεγάλη παλάμη, δύο χέρια. Δεν τον εμπιστεύομαι να τον δουλέψω με το ένα επ' ουδενί και λόγο βάρους... Για δουλείες που απαιτείται το ένα χέρι με κλειστά τα μάτια χρησιμοποιώ τον MAKITA GA4530, απίστευτα βολικός και εύχρηστος (.....ok αν και είναι 115mm).

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=4082#sxetizomena

Ευχαριστω πολυ για την μεταφορά της εμπειρίας σου!!!!
Το σύστημα συμπλεκτη του είναι καλό ? Έχει εμπλακει ποτέ σε εσένα σε κοπές?

Μαγεια Ευγενιε....
Ακουσες τι ειπε για τα WERA?

Wiha λεει, wera χρησιμοποιει.
Παντως οτι λαμπει σιγουρα δεν ειναι χρυσος. Και η festool οπως πχ και η hilti ειναι υπερτιμημενος λογω εμπορικης αξιας και ονοματος και οχι οτι προσφερουν κατι παραπανω αναλογικα με τη τιμη τους.

Λέει ότι τα πλαστικά που έχουν διπλο-καλουπωθεί (όπως οι χιερολαβές στα κατσαβίδια) εμφανίζουν πρόβλημα με την πάροδο του χρόνου, και ότι το υλικό που χρησιμοποιεί η μάρκα στα κατσαβίδια αποσυντίθεται με την πάροδο του χρόνου, εκπαίμποντας ένα οξύ που περιέχεται επίσης στον "εμετό". Οπότε για αυτό όταν έχεις πολλά κατσαβίδια σε συρτάρι, μυρίζει ανάλογα. Επίσης το έξυνε με το νύχι και έφευγε.

Ευχαριστω πολυ για την μεταφορά της εμπειρίας σου!!!!
Το σύστημα συμπλεκτη του είναι καλό ? Έχει εμπλακει ποτέ σε εσένα σε κοπές?

Σε κοπές όχι δεν μου έχει εμπλακεί ποτέ το σύστημα συμπλέκτη. Αν και η εμπειρία μου όσον αφορά την κοπή είναι μόνο σε σίδερο με φουλ στροφές και με κορυφαίας πάντα ποιότητας δισκάκι (...το πολύ λεπτό έτσι) που σε απλά λόγια ..... ξύριζε κυριολεκτικά. Γιατί από δύναμη αλλά και από από αποθέματα ροπής απλά δεν καταλαβαίνει.

Λέει ότι τα πλαστικά που έχουν διπλο-καλουπωθεί (όπως οι χιερολαβές στα κατσαβίδια) εμφανίζουν πρόβλημα με την πάροδο του χρόνου, και ότι το υλικό που χρησιμοποιεί η μάρκα στα κατσαβίδια αποσυντίθεται με την πάροδο του χρόνου, εκπαίμποντας ένα οξύ που περιέχεται επίσης στον "εμετό". Οπότε για αυτό όταν έχεις πολλά κατσαβίδια σε συρτάρι, μυρίζει ανάλογα. Επίσης το έξυνε με το νύχι και έφευγε.

Σλ ευχαριςτώ ρε Τζώρτζ, αλλα μπερδεύτηκα μ´ αυτό που έγραψε ο Κυριάκος. Τα wera ή τα Wiha το κάνουν αυτο;

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Σλ ευχαριςτώ ρε Τζώρτζ, αλλα μπερδεύτηκα μ´ αυτό που έγραψε ο Κυριάκος. Τα wera ή τα Wiha το κάνουν αυτο;

Wiha λέει, αλλά νομίζω κρατάει wera.
H χειρολαβή μοιάζει με αυτή:

18_vde_3.jpg

Οποτε? το γυρναμε σε... Facom?:grinning-smiley-043

Σιγουράτζα... Facom και Wurth πλέον... Κι έχω και πολλά Wera γαμώτο... :argue:
Αν και νομίζω οτι τα παραλέει λίγο... Η μυρωδιά δεν πρέπει να είναι απ´ τα πλαστικά, δεν είδες το κατσαβίδι που το έχει μέσ´ τη μπίχλα ο βρωμιάρης; :flipout: