Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Από την άλλη, ο κάθε κατασκευαστής μπορεί να λέει ότι θέλει. Αν δεις το τρυπάνι, είναι διαμαντοτρύπανο με μπλε μπογιά. (Η οποία φεύγει κιόλας στο τρύπημα).
Οπότε το τι τρυπάει, είναι ανάλογο του ότι είναι διαμαντοτρύπανο...

Εάν δεν εμπιστεύεσαι το τι λένε οι Κατασκευαστές τότε ποιους εμπιστεύεσαι ?

Η μπογιά φεύγει με το τρύπημα και τι πρόβλημα δημιουργεί αυτό στο τρύπημα ?

Εγώ τα έχω χρησιμοποίηση μέχρι στιγμής σε ξύλο, τοίχο-τούβλο, αλουμίνιο και μπετό και δεν εντόπισα κάποιο πρόβλημα. Στο μπετό μάλιστα που βρήκε σε οπλισμό δεν χάλασαν οι κοπτικές ακμές παρότι δεν το κατάλαβα αμέσως.

Η κατασκευαστής αναφέρει ότι είναι κατάλληλα για όλα τα υλικά στις εσωτερικές κατασκευές όπως μπετόν, τοιχοποιία, τούβλα, ετερνίτη, υλικά ελαφρών κατασκευών, υλικά πολλών στρώσεων, κεραμικά και πλακίδια, ξύλο, συνθετικά υλικά, μεταλλικά ελάσματα, αλουμίνιο.

Ένα διαμαντοτρύπανο θα έχει πρόβλημα με όλα αυτά τα υλικά; Όχι. Ε, αυτό είπε και η bosch, και στα χρωμάτισε γαλάζια.

DEWDT71540QZ.jpg

Πάμε για ομαδική??
Κάπου είκοσι ευρώ από mutoolshed.Co.uk
Και με εικοσιτεσσερα τα τρία παρακάτω!
XMS14MIXSET_medium.jpg

Και Νεκτάριε κοίτα η Dewalt!
DEWDE7778_med.jpg

Τι ειναι αυτο? ταυ αερος για πολλαπλη συνδεση εργαλειων στη σκουπα? ταπες ομως δεν εχεινγια απομονωση κλαδων, αν καταλαβα καλα.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μια ερωτηση σχετικα με την μασιφ ξυλεια ,πιο ειναι πιο γερο σαν ξυλο το κοντρα πλακε 18 mm η τα ραφια ελατης 18mm που εχουν praktiker-leroy;

Eυχαριστω Kυριακο,το κοντρα πλακε μηπως ξερεις τι διαφορα εχει σε τιμη απο το ραφι ελατης,το ραφι ελατης σε διασταση 80 χ 50 εχει 10 ευρω στο leroy το αντιστοιχο μεγεθος σε κοντρα πλακε στην ιδια διασταση ποσο περιπου εχει ;

Παιδια ρωταω γιατι θελω να φτιαξω μια ραφιερα με ραφια 80 χ 50 και το βαρος που θα εχει το καθενα θα ειναι 20 - 25 κιλα θα το αντεξει το ραφι ελατης 18 mm διαμετρο,η να παω σε κοντρα πλακε 18 mm ;

Eυχαριστω Kυριακο,το κοντρα πλακε μηπως ξερεις τι διαφορα εχει σε τιμη απο το ραφι ελατης,το ραφι ελατης σε διασταση 80 χ 50 εχει 10 ευρω στο leroy το αντιστοιχο μεγεθος σε κοντρα πλακε στην ιδια διασταση ποσο περιπου εχει ;

9.80 Το leroy εχει το 18mm 24.50 το τετραγωνικο.

songless_bird ευχαριστω,αρα ιδια χρηματα εχει το κοντρα πλακε 18 mm με το ραφι Ελατης 18 mm.

Συν τοις άλλοις δεν θα έχεις κανένα θέμα με υγρασίες κλπ.
Με το έλατο όπως και με το πεύκο (όπως στην δική μου περίπτωση) σε αλλαγές θερμοκρασίας θα έχεις θέμα.

μιλώντας για τρυπάνια, με τι προτιμάτε να τρυπάτε μπετό; με τα απλά τρυπάνια πέτρας, αν χτυπήσεις οπλισμό δεν προχωράει και χαλάνε οι μύτες. αναφέρομαι σε απλά τρυπάνια, όχι SDS. για την περίπτωση που βάζεις ένα μεγαλούτσικο ούπα για στήριξη σωλήνα λχ... μου έχει συμβεί αρκετές φορές, μάλιστα τη μία ήταν στο ταβάνι (άβολη στάση) και άλλαζα τρυπάνια μετάλλου ανά 0.5mm για να ανοίξω την τρύπα στο μέταλλο γιατί αλλιώς μπλόκαρε το 18βολτο. Με ένα καλό τρυπάνι (bosch, dewalt) πολλαπλών υλικών θα είχα γλιτώσει τις αλλαγές ή απλά ονειρεύομαι; :)

μιλώντας για τρυπάνια, με τι προτιμάτε να τρυπάτε μπετό; με τα απλά τρυπάνια πέτρας, αν χτυπήσεις οπλισμό δεν προχωράει και χαλάνε οι μύτες. αναφέρομαι σε απλά τρυπάνια, όχι SDS. για την περίπτωση που βάζεις ένα μεγαλούτσικο ούπα για στήριξη σωλήνα λχ... μου έχει συμβεί αρκετές φορές, μάλιστα τη μία ήταν στο ταβάνι (άβολη στάση) και άλλαζα τρυπάνια μετάλλου ανά 0.5mm για να ανοίξω την τρύπα στο μέταλλο γιατί αλλιώς μπλόκαρε το 18βολτο. Με ένα καλό τρυπάνι (bosch, dewalt) πολλαπλών υλικών θα είχα γλιτώσει τις αλλαγές ή απλά ονειρεύομαι; :)

Η ποιότητα, και η προσέλευση του τρυπανιού παίζουν σίγουρα μεγάλο ρόλο. Άλλο το επώνυμο ποιοτικό τρυπάνι (π.χ. IRWIN, HAWERA, KRINO DeWALT κτλ), και άλλο τα κάθε είδους no name κινέζικα. Με καλό εξειδικευμένο τρυπάνι πολλαπλών υλικών, και οπλισμένος με υπομονή και επιμονή (....& λιπαντικό κοπής) ναι θα είχες γλυτώσει τις αλλαγές τρυπανιών.

Παιδια χρειαζομαι ενα πολυεργαλειο καθως αυτο του Lidl που ειχα παρει δεν ξερω δυστυχως που το εχω...

Πρεπει απο τον τοιχο του μπανιου να δοκιμασω να αφαιρεσω 4 πλακαια με οσο το δυνατον μικροτερες απωλειες.

Θα παω στην πολυ αρεστη μου κιτρινη μαρκα και συγκεκριμενα στο Dewalt DWE315
Σε ποιο απο τα δυο κιτ ομως?

Δεν με ενδιαφερει τοσο το Τ-Stack αλλα θελω το ημικυκλιο για τους αρμους και το εξαρτημα αναροφησης σκονης για την δουλεια.
Τι λετε?
Το εχει κανεις να μου μεταφερει εντυπωσεις????

https://www.skroutz.gr/s/4796855/Dewalt-DWE315.html?from=catspan

https://www.skroutz.gr/s/4535423/Dewalt-DWE315KT.html?from=catspan

Παιδια χρειαζομαι ενα πολυεργαλειο καθως αυτο του Lidl που ειχα παρει δεν ξερω δυστυχως που το εχω...

Πρεπει απο τον τοιχο του μπανιου να δοκιμασω να αφαιρεσω 4 πλακαια με οσο το δυνατον μικροτερες απωλειες.

Δεν με ενδιαφερει τοσο το Τ-Stack αλλα θελω το ημικυκλιο για τους αρμους και το εξαρτημα αναροφησης σκονης για την δουλεια.
Τι λετε?

Κυρ,
μιας και το εχω του lidl, για να μην αγοραζεις απο την στιγμη που μπορεις να το βρεις καποια στιγμη...ΑΝ θελεις μπορω να σου δανεισω το δικο μου...

Τι λετε?

Η αναρρόφηση σκόνης είναι για το τριβείο Δέλτα οπότε δεν κάνει για τα πλακάκια.

Τα εξαρτήματα που θα χρειαστείς είναι το ημικυκλικό για τους αρμούς και την τριγωνική ράσπα για την κόλλα στο πίσω μέρος/τοίχο.

Μπορώ και εγώ να σου δανείσω το BOSCH GOP 300 SCE και τα δύο εξαρτήματα που είναι ειδικά για πλακάκια.