Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Βρε μη του βαζετε πειρασμους, ειπε θελει να προσθεσει ενα κιτρινακι ακομη στη συλλογη του οτι και να γινει! Το οτι εχασε το parkside δικαιολογια το βλεπω εγω :worshippy:, σιγα που δεν μπορει να το βρει...

ΥΣ. Εφω θα δανειζομουν το gop του Γιαννη και θα επαιρνα το dewalt το απλο.

Κοίτα στο e-shop για το Bosch που είναι σε προσφορά γιατί βλέπω να έχεις πρόβλημα στα ανταλλακτικά για το Dewalt.

Και εγώ που αγόρασα το εξάρτημα αναρρόφησης σκόνης για το gop 300 πρόσφατα, αναφέρει ότι λειτουργεί μόνο με το τριβείο δέλτα. Όχι με τα υπόλοιπα εξαρτήματα.
(Ξενέρωσα βέβαια... :flipout:)

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω πολύ Ευγενιε Γιάννη και Μπάμπη (τηλεφωνικά) για την προσφορά σας που με τιμά πολύ!!!!!
Σωστά η αναροφηση σκόνης κουμπώνει αν δείτε πάνω στο τριβειο Δελτα στην στρογγυλή υποδοχή αλλά έχω δει αναρτήσεις με την αναροφηση και κατά την κοπή με τις λάμες!

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Κοίτα στο e-shop για το Bosch που είναι σε προσφορά γιατί βλέπω να έχεις πρόβλημα στα ανταλλακτικά για το Dewalt.

Ανταλλακτικά σε περίπτωση που χαλάσει το εργαλείο εννοείς;

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω πολύ Ευγενιε Γιάννη και Μπάμπη (τηλεφωνικά) για την προσφορά σας που με τιμά πολύ!!!!!
Σωστά η αναροφηση σκόνης κουμπώνει αν δείτε πάνω στο τριβειο Δελτα στην στρογγυλή υποδοχή αλλά έχω δει αναρτήσεις με την αναροφηση και κατά την κοπή με τις λάμες!

Κυριάκο έλα να πάρεις το δικό μου που είναι και εργαλείο :drummer: (εννοείται Makita) και το οποίο δεν το εχω χρησιμοποιησεί καν. Μου χάλασε το Skil πήρα το Makita και δεν το δούλεψα ποτέ....

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

μιλώντας για τρυπάνια, με τι προτιμάτε να τρυπάτε μπετό; με τα απλά τρυπάνια πέτρας, αν χτυπήσεις οπλισμό δεν προχωράει και χαλάνε οι μύτες. αναφέρομαι σε απλά τρυπάνια, όχι SDS. για την περίπτωση που βάζεις ένα μεγαλούτσικο ούπα για στήριξη σωλήνα λχ... μου έχει συμβεί αρκετές φορές, μάλιστα τη μία ήταν στο ταβάνι (άβολη στάση) και άλλαζα τρυπάνια μετάλλου ανά 0.5mm για να ανοίξω την τρύπα στο μέταλλο γιατί αλλιώς μπλόκαρε το 18βολτο. Με ένα καλό τρυπάνι (bosch, dewalt) πολλαπλών υλικών θα είχα γλιτώσει τις αλλαγές ή απλά ονειρεύομαι; :)

Δεν τρυπάμε τον οπλισμό στον φέροντα οργανισμό.

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Δεν τρυπάμε τον οπλισμό στον φέροντα οργανισμό.

Να μην πούμε ότι δεν τρυπάμε μπετά ποτέ καλύτερα;
Έτσι και στο σπίτι έβαλα καλοριφέρ πριν 15 χρόνια έβαλε ο μάστορας ούπατ σε 2 κολώνες. Ακόμα το σκεύτομαι... :flipout:
(Ευτυχώς που είναι 40*40, και έχω 13 σύνολο σε 92 τετραγωνικά και μονοκατοικία.)

Τα ουπατ δεν ενοχλουν.ουτε η διατρηση με ποτηροκορωνα σε οπλισμενο σκυροδεμα, υπο προυποθεσεις, οπως πχ ξετρυτρυπημα σε κολωνα απαγορευεται.
Τωρα στηνπεριπτωση αυτη που βρηκες σιδερο και εβαλες τρυπανι σιδηρου, συνηθως τρυπαμε διπλα σε αλλη θεση.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ειχα ενα κρουστικο δραπανο skil καμμια 20 αρια χρονια με τσοκ με κλειδι,ειχε δουλευτει αρκετα και παρεδωσε το πνευμα και αγορασα ενα καινουργιο παλι skil γιατι ειχα μεινη πολυ ευχαριστημενος,ολα τα νεα δραπανα τωρα πλεον εχουν αυτοματο τσοκ ,κομπλαρω ενα τρυπανι και δοκιμαζω να τρυπησω ενα ξυλο ,ισως καπου εκανα μ@κ@κια και εκοψα τις στροφες στο ανεβασμα του τρυπανιου και βγηκε απο το τσοκ το τρυπανι και εμεινε μεσα στο ξυλο,και αναγκαστηκα και το εβγαλα με την σκυλα -γκριπ το τρυπανι που ειχε σφηνωσει στο ξυλο,πρωτη φορα μου συμβαινει αυτο,στα τσοκ με κλειδι ποτε δεν ειχε βγει το τρυπανι απο το τσοκ,το ξαναδοκιμασα με φουλ στροφες μεσα εξω το τρυπανι στο ξυλο και ολα καλα,τελικα θελει φουλ στροφες μου φαινεται για να μην βγαινει το τρυπανι απο το τσοκ.
Αλλα βρε παιδια για πειτε μου αυτα τα αυτοματα τσοκ εχουν τετοιες περιπτωσεις ; σκεφτομαι αν ανοιξω καμμια τρυπα σε τοιχο θα μου μεινη το τρυπανι μεσα ; και να πειτε οτι δεν το ειχα σφιξει ,με ολη μου την δυναμη το εσφιξα το τσοκ.

Μου φαινεται τα αυτοματα τσοκ ειναι ΓΤΠ και κακως που καταργησανε τα τσοκ με κλειδι,η εκτος αν θελει τεχνη με φουλ στροφες παντα,η κατι αλλο που δεν ξερω

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ανταλλακτικά σε περίπτωση που χαλάσει το εργαλείο εννοείς;

Όχι Μπαμπh για τα λαμακια που παίρνει. Ειναι αρκετά δυσκολότερα να βρεις να αγοράσεις αυτού του είδους και δεν έχουν την ποικιλία που υπάρχει στα μπλε. Επίσης είχα δει ένα άρθρο πρόσφατα με τα νέα λαμακια που θα λανσαριστούν ως στάνταρ και δεν φαίνεται να ειναι συμβατά με αυτά της Dewalt.

Κιομως σε 2 καταστηματα που ψωνιζω υπαρχει πληρης γκαμα Χρηστο!

Επισης το συστημα αναροφησης εφαρμοζει πανω στο εργαλειο οποτε μπορει να χρησιμοποιηθει σε ολες τις εργασιες.

Last edited:
Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ειχα ενα κρουστικο δραπανο skil καμμια 20 αρια χρονια με τσοκ με κλειδι,ειχε δουλευτει αρκετα και παρεδωσε το πνευμα και αγορασα ενα καινουργιο παλι skil γιατι ειχα μεινη πολυ ευχαριστημενος,ολα τα νεα δραπανα τωρα πλεον εχουν αυτοματο τσοκ ,κομπλαρω ενα τρυπανι και δοκιμαζω να τρυπησω ενα ξυλο ,ισως καπου εκανα μ@κ@κια και εκοψα τις στροφες στο ανεβασμα του τρυπανιου και βγηκε απο το τσοκ το τρυπανι και εμεινε μεσα στο ξυλο,και αναγκαστηκα και το εβγαλα με την σκυλα -γκριπ το τρυπανι που ειχε σφηνωσει στο ξυλο,πρωτη φορα μου συμβαινει αυτο,στα τσοκ με κλειδι ποτε δεν ειχε βγει το τρυπανι απο το τσοκ,το ξαναδοκιμασα με φουλ στροφες μεσα εξω το τρυπανι στο ξυλο και ολα καλα,τελικα θελει φουλ στροφες μου φαινεται για να μην βγαινει το τρυπανι απο το τσοκ.
Αλλα βρε παιδια για πειτε μου αυτα τα αυτοματα τσοκ εχουν τετοιες περιπτωσεις ; σκεφτομαι αν ανοιξω καμμια τρυπα σε τοιχο θα μου μεινη το τρυπανι μεσα ; και να πειτε οτι δεν το ειχα σφιξει ,με ολη μου την δυναμη το εσφιξα το τσοκ.

Μου φαινεται τα αυτοματα τσοκ ειναι ΓΤΠ και κακως που καταργησανε τα τσοκ με κλειδι,η εκτος αν θελει τεχνη με φουλ στροφες παντα,η κατι αλλο που δεν ξερω

Κι εμένα μου έχει τύχει αυτό μερικές φορές, σε μπετό/τούβλο μάλιστα, αλλά δεν είχα σφίξει το τρυπάνι εντελώς ίσια και σωστά, γι' αυτό και προκλήθηκε το πρόβλημα.
Μια άλλη λύση για να το βγάλεις από 'κει που κόλλησε είναι να το ξαναβάλεις στο τσοκ και να δώσεις ανάποδες στροφές (=αριστερόστροφα).

Μπροστά στην ευκολία που προσφέρουν τα αυτόματα τσοκ δε νομίζω ότι προκαλούν τόσα προβλήματα, θέλουν προσοχή στο σφίξιμο αλλά μετά όλα καλά. Τουλάχιστον στα αξιοπρεπή εργαλεία (όπως και το δικό σου).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλ

Όχι Μπαμπh για τα λαμακια που παίρνει. Ειναι αρκετά δυσκολότερα να βρεις να αγοράσεις αυτού του είδους και δεν έχουν την ποικιλία που υπάρχει στα μπλε. Επίσης είχα δει ένα άρθρο πρόσφατα με τα νέα λαμακια που θα λανσαριστούν ως στάνταρ και δεν φαίνεται να ειναι συμβατά με αυτά της Dewalt.

Είναι συμβατά τα εξαρτήματα, υπάρχουν και ειδικοί αντάπτορες. Εγώ στο Makita χρησιμοποιώ, εκτός απ´ τα δικά του και Fein και Bosch και Parkside, αν κι αυτά είναι λίγο μούφα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και

Είναι συμβατά τα εξαρτήματα, υπάρχουν και ειδικοί αντάπτορες. Εγώ στο Makita χρησιμοποιώ, εκτός απ´ τα δικά του και Fein και Bosch και Parkside, αν κι αυτά είναι λίγο μούφα.

Στα πολυκαταστήματα (Praktiker, Leroy κτλ) δεν έχω δει κάποια ποικιλία στα της Dewalt. Προφανώς θα υπάρχουν στα ειδικά καταστήματα. Όσον αφορά τους αντάπτορες έχω διαβάσει σε πολλά μέρη για προβλήματα στη σύνδεση με το εργαλείο μέχρι και στο πόσο επικινδυνο μπορεί να γίνει οπότε δεν τα εμπιστεύομαι, παρόλο που δεν έχω δουλέψει κάποιον. Τέλος για το νέο στάνταρ που θα λανσάρει η Bosch με τη Fein μπορείτε να δείτε παρακάτω
http://toolguyd.com/bosch-fein-starlock-oscillating-multi-tool-interface-preview/