Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Επειδή και εμένα το πρώτο μου δραπανο είχε αυτές τις δυνατότητες Μιχάλη και το είχα χαρεί.
Επίσης σε σχέση με αυτό που ήθελε το παλικάρι το τελευταίο είναι πολύ ελαφρύτερο και καλύτερο.
Και θέλει να αναρτα ράφια και καθρέπτες.
Εκτός αν μένει σε ξυλινο σπίτι θέλει κρουστικο δραπανο.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Την καλησπέρα μου σε όλους, πάλι χρειάζομαι την πολύτιμη βοήθεια σας

Είδα σήμερα στις πρόσφορες του -eshop ένα κρουστικό σε προσφορά και συγκεκριμένα αυτό

http://www.e-shop.gr/drapano-kroyst...-balitsaki-exartimata-f0156950ad-p-TLS.090219

Είμαι μεταξύ αυτού και του παρακάτω

http://www.e-shop.gr/drapano-kroystiko-ilektriko-einhell-th-id-1000e-1010w-4259825-p-TLS.050906

Η χρήση θα είναι στερέωμα κάνα ραφιού κάνα καθρέφτη γενικά ερασιτεχνικά...

άμα είμαι σε λάθος τοπικ σουτάρετε το εκεί που πρέπει και σας ευχαριστώ

ΠΡε το skill toro και δεν θα το μετανοιωσεις.
Για εντελος εραιτεχνικη χρηση θα ειναι μια χαρα. Μειωμενους κραδασμους, ευκολο στη χρηση και απο μια εταιρια που σε σχεση με τη einhell ειναι ποιο εγγυημενη.

Επειδή και εμένα το πρώτο μου δραπανο είχε αυτές τις δυνατότητες Μιχάλη και το είχα χαρεί.
Επίσης σε σχέση με αυτό που ήθελε το παλικάρι το τελευταίο είναι πολύ ελαφρύτερο και καλύτερο.
Και θέλει να αναρτα ράφια και καθρέπτες.
Εκτός αν μένει σε ξυλινο σπίτι θέλει κρουστικο δραπανο.

Βαζεις εσυ κρουση σε τοιχοποιια? Σε σοβα? --->no good!! :)))

Μπαταρία για τόσο περιστασιακο χρήστη δεν λέει, αφού κάθε τρία τέσσερα χρόνια θα θέλει μπαταρίες και ουσιαστικά δεν θα το έχει χρησιμοποιήσει. Ο μόνος λόγος να πάει σε μπαταρία θα ήταν αν ήθελε έτσι και αλλιώς και ένα κατσαβίδι.
Τώρα για την κρουση... Αν το θέλει για ουπατ και τοίχους πρέπει να έχει κρουση.
Έχω κάνει και εγώ άπειρες τρύπες που ήθελα να βγουν ακριβώς χωρίς κρουση σε τούβλο αλλά 1 παιδεμα και δεν αξίζει πάντα η ώρα που θα φας.

Το πιο βασικό όμως είναι ότι κάποια στιγμή θα θέλει να βάλει ένα φωτιστικό η ένα ουπατ πιο ψηλά σε κάποιο δοκάρι η σε κάποια Κολωνα τότε τι θα κάνει. Το γραναζωτο τσοκ αν και επισκέπτης απο το παρελθόν έχει το καλό ότι μπορείς να το καργαρεις πάρα πολύ καλά. Είχα δουλέψει ένα einhel με αυτόματο και δεν εσφιγγε με τπτ. Το 13 τώρα έναντι του δέκα η μόνη περίπτωση που θα του χρειαστεί είναι αν ξεχειλωσει καμία τρύπα για δεκαρι ουπατ και αναγκαστει να ανοίξει δωδεκαρα.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ο σοβας είναι τα πρώτα δύο εκατοστά πατριωτακι.
Έπειτα χρειάζεται.

Τοιχοποιία δηλαδή τούβλα + σοφά.

Στην Τοιχοποιία (τούβλα + σοφά) βάζεις κρούση ?

Τρυπα σε τοιχο μπορεις να ανοιξεις με κρουστικο δραπανο χωρις προβλημα.
Αν σου τυχει ομως και σπασεις το τουβλο με την κρουση -δεν θελει και πολυ- μετα γινεται ενοχλητικο το πραμα...

Κανονικα η διατρηση σε τοιχοποιια δεν θελει καθολου κρουση, θελει καλο τρυπανι. Το πολυ πολυ αρχιζεις με μικροτερο τρυπανι και συνεχιζεις με το μεγαλυτερο, ιδιως αν πεσεις σε νευρο του τουβλου.
Αν μια φορα στο τοσο χρειαστει να κανεις τρυπα σε μπετο, την κανεις και χωρις κρουση. Ουτε μια ουτε δυο φορες το εχω κανει στην αναγκη.

Για τα εργαλεια μπαταριας, ο εχθρος της μπαταριας ειναι κυριως η θερμοτητα -οταν δουλευει το εργαλειο και οταν φορτιζεται η μπαταρια.
Θεωρητικα αν ενα εργαλειο χρησιμοποιειται ελαχιστα, η μπαταρια του θα διαρκεσει πολυ περισσοτερο απο τα 3-5 χρονια που θα διαρκουσε εαν το εργαλειο δουλευοταν κανονικα.

Για το παραδοσιακο τσοκ θα συμφωνησω. Ομως η μεγαλη ευκολια του αυτοματου τσοκ το κανει αναντικαταστατο για του ερασιτεχνες και οχι μονο!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλ

Συγνώμη Νικόλα, με το "Έγραψα "νομίζεις" χωρίς βέβαια να γνωρίζω τον ακριβή λόγο
που το θέλεις και σε τι κατασκευές σκοπεύεις/θέλεις να το χρησιμοποιήσεις.". Εσύ τι κατάλαβες; Το ίδιο δεν λέμε; :ernaehrung004:

Ναι το ίδιο απλά κάποιοι δεν θέλουν να το κάνουν με τον οικονομικότερο τρόπο!!! :)

Να έρχεσαι να στα κοβω ΕΓΩ αν είναι για τρεις φορές το χρόνο δεν αξίζει να δώσεις ούτε 1 ευρω

Να σαι καλά φίλε Αχιλλέα καί ευχαριστώ,νά σου πώ τήν αλήθεια μού αρέσει να ασχολούμε,αλλά άν βρώ δυσκολία θά σέ ενοχλήσω.

Μπετο χωρίς κρουση Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ. έχουν έρθει λοιπόν καινούργιες κουρτίνες οι οποίες όπως καταλαβαίνετε έπρεπε να μπουν την ίδια μέρα..... Για κακή μου τύχει είχα όλα τα τρυπάνια sds στο έργο και είχα φέρει μόνο το σώμα. Ε λέω δεν βαριέσαι θα βάλω το βιδωτο τσοκ και ένα Irwin granite (από τα καλύτερα κατά την γνώμη μου για απλό τρυπανακι) και ξεκινάω να ανοίξω τις τρύπες χωρίς κρουση αφού η makita σου λέει όταν βγάλεις το sds και βάλεις το βιδωτο μην κάνεις καμία χαζομάρα και πας με κρουση.

Το απότελσμα είναι ότι οι τρύπες έγιναν αλλά πολύ παιδεμα και ψιλοξεχειλωμενες. Θεωρώ πως αυτός που ανοίγει δύο τρύπες το χρόνο θα έλεγε ότι δεν ανοίγουν και θα το παραταγε. Θα έτρωγε σοβα κάνα πόντο μπετο και τέρμα.

Να σαι καλά φίλε Αχιλλέα καί ευχαριστώ,νά σου πώ τήν αλήθεια μού αρέσει να ασχολούμε,αλλά άν βρώ δυσκολία θά σέ ενοχλήσω.
Θα τα χαρείς πολύ καλύτερα τα χρήματα αν πάρεις ένα πιο ΚΑΛΟ τυπου ντρεμελ εργαλείο. Δεν θα τα έδινα για τέτοιου είδους σεγα

Ρε παιδια εχω ανοιξει χιλιαδες. Δεκαδες χιλιαδες τρυπες σε τοιχοποιια. Οι πρωτες 10 ηταν με κρουστικο, χωρις κρουση εχω ανοιξει χμ.. δυο.μοιμυπολοιπες ειναι με κρουση και πνευματικο δραπανο. Αν δεν ειχα αυτο και δουλευα με απλο τρυπανι ακομη θα τρυπαγα.
Τι λετε οτι η τοιχοποιια δεν θελει κρουση. Απλα θελει καλο τρυπανι και λιγη προσοχη. Και αν μερικες φορες ανοιξει, στο βαθος η τρυπα λογω τουβλου, βαζεις αναλογο βυσμα που δεν μπαινεινμεσα και τελειωσες!
Τωρα, για μια δυο τρυπες στο τοσο δεν λεω οτι πρεπει σωνει και καλα να εχει καποιος πνευματικο, αλλα αυτο ειναι τομιδανικο για τρυπημα σε κρουση!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αμα ο σοβας ειναι 5 ποντους και χρησιμοποιεις 4αρια βυσματα, κρεμας και σεμεδακι!:BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσε

Ναι το ίδιο απλά κάποιοι δεν θέλουν να το κάνουν με τον οικονομικότερο τρόπο!!! :)

Συγγνώμη Νίκο αλλά μήπως αυτοι που δεν θέλουν να το κάνουν με τον οικονομικότερο τρόπο δεν ψαχνωνται κίολας απλως πανε και τα σκάνε;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προ

Συγγνώμη Νίκο αλλά μήπως αυτοι που δεν θέλουν να το κάνουν με τον οικονομικότερο τρόπο δεν ψαχνωνται κίολας απλως πανε και τα σκάνε;

Όχι πάντα Παναγιώτη.
Αν ήταν έτσι δεν θα παίρναμε Bosch μπλε αλλά parkside και bavaria..
Το οικονομικότερο δεν είναι πάντα και το καλύτερο. ;-)
Από την άλλη βέβαια το να σκας ένα μισθό για ένα εργαλείο είναι σίγουρα υπερβολή αλλά αν είναι χρήσιμο τότε χαλάλι. Αν πάλι είναι απλά για την χαρά της ικανοποίησης πάλι δεν είναι πρόβλημα καθως τα εργαλεία είναι επένδυση!!! :)

Εγώ τώρα τι να απαντήσω?
Με κάλυψαν οι προλαλησαντες.

Να μην ξαναβαλεις κρούση και να παίρνεις και καφεδάκι μαζι σου ...χαχαχα...

Παίδες για τοίχο (σοβα-τούβλα-μπετόν και κανεις δεν ξέρει τι στα κομμάτια άλλο μπορει να εχει) ο κανόνας ειναι κρούση , για αυτο βγήκε η κρούση . Δεν ψάχνουμε την εξαίρεση που θα την φέρει εις πέρας ενας έμπειρος τεχνίτης αλλα τον κανόνα για έναν απλο περιστασιακό χρήστη . Κρούση λοιπόν σε τοίχο και καλα τρυπανια .