Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Nα το κοιταξεις αλλα προσεκτικα. Δες αν πραγματικα εχεις αναγκη απο την μεγαλυτερη ισχυ αλλα και τον σαφως μεγαλυτερο ογκο και βαρος ενος 18βολτου.
Αν παντρευτεις μια 18βολτη σειρα, πχ DeWalt τα εργαλεια (αν θες να επεκτεινεις τη σειρα) και οι μπαταριες ειναι σαφως ακριβωτερες απο μια 10βολτη σειρα.

Παντως για νορμαλ ερασιτεχνικη χρηση το ισχυρο 10βολτο bosch ειναι ιδανικο. Γενικα η δεκαβολτη σειρα της μπλε bosch ειναι αριστη.

Να σου πω την αλήθεια μου θα μου άρεσε και εμένα να είχα τα μικρά που είναι και ποιό μανιτζέβελα αλλά αφού πρώτα έχω ένα 18v για τις ποιο ροπάτες εργασίες μου.
Οταν έφτιαξα τον πάγκο μου δούλευα με 8cm βίδες που έβλεπες ότι χρειαζόταν η ροπή. Ακόμα και τρύπες με φτερό που κάνω πάλι βλέπω ότι είναι θέμα η δύναμη.

Δεν τα ξέρω τα συγκεκριμένα 10v μπορεί όντος να την βγάζουν την δουλειά και να μην κάνουν κιχ.
:afro:

Και ρεύματος ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σε δραπανα πάντα.

Δε θυμάμαι μοντέλο, αλλά ένα Bosch πράσινο 600W.
Το "πρόβλημα" είναι οτι παλεύω με τενοντίτιδα κι επικονδυλίτιδα απο τον Οκτώβριο και δεν είμαι σίγουρος αν θα μπορέσω να κρατήσω για πολύ ώρα τα 18V που ξεπερνούν το 1,5 κιλό...

Εγώ με το 10βολτο μπλε της Bosch (GSR 10.8), ανοίγω τρύπες με τρυπάνι φτερού 40 mm σε σκληρά ξύλα.
Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα και ειδικά αν το συνδυάσεις με το μπλε κρουστικό κατσαβίδι.
Σύνολο κοντά στα 200 ευρώ με 2 μπαταρίες, φορτιστή και L-boxx από werkzeugalarm.de.

Εγώ με το 10βολτο μπλε της Bosch (GSR 10.8), ανοίγω τρύπες με τρυπάνι φτερού 40 mm σε σκληρά ξύλα.
Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα και ειδικά αν το συνδυάσεις με το μπλε κρουστικό κατσαβίδι.
Σύνολο κοντά στα 200 ευρώ με 2 μπαταρίες, φορτιστή και L-boxx από werkzeugalarm.de.

Το απλό ή το brushless?...γιατί εγώ έχω το απλό και με 30mm φτερού σε osb δεν πάει βήμα!. Μπορεί να παίζει ρόλο και ποιό φτερού δουλεύει κανείς, βέβαια.

Το απλό ή το brushless?...γιατί εγώ έχω το απλό και με 30mm φτερού σε osb δεν πάει βήμα!. Μπορεί να παίζει ρόλο και ποιό φτερού δουλεύει κανείς, βέβαια.

Το απλό.
Μιχάλη σε καρυδιά με 40άρι Benman δεν είχε κανένα θέμα.
Εντύπωση μου κάνει αυτό που μου λες...

GSB (κρουστικό) και GDR (παλμικό) είναι ο πιο πλήρης συνδυασμός. Αν και προσωπικά δεν έχω χρειαστεί ποτέ την κρούση σε μπαταρίας (και έχω 18βολτο GSB), οπότε και το GSR μια χαρά θα έκανε δουλειά.

ΥΓ: ψέματα, την έχω χρησιμοποιήσει μία φορά ανεπιτυχώς, έπρεπε να βγάλω το παλιό/βαρύ/καλό AEG μου (ρεύματος) για να γίνει η δουλειά. Όμως επί του προκειμένου ήθελα να ανοίξω τρύπες σε πάνσκληρο γρανιτένιο πλακάκι κουζίνας (επαγγελματικού χώρου) με σκάρτα τρυπανάκια του κιλού, οπότε... λογικό.

Σωστα.
Αυτα τα τρυπανια θελουν κιλα ροπης.

Φιλε Κομνηνε εφοσον εχεις το πρασσινο κρουστικο για πιο βαρια τρυπημετα προχωρησε σε 10αρια με πιο καλο το σετ που προτεινει ο Νικος απο πανω.
GSB (κρουστικό) και GDR (παλμικό)

Τι ακριβώς έχει 200 ; 1 GSB + 1GSR + 2 Μπαταρίες;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σωστα.
Αυτα τα τρυπανια θελουν κιλα ροπης.

Φιλε Κομνηνε εφοσον εχεις το πρασσινο κρουστικο για πιο βαρια τρυπημετα προχωρησε σε 10αρια με πιο καλο το σετ που προτεινει ο Νικος απο πανω.
GSB (κρουστικό) και GDR (παλμικό)

Γιάννης!

Ο Νίκος-> n_olympios;

Άρα αυτό που είπα παραπάνω; 1 GSB etc;

Δεν ήθελα να επιβαρύνω το forum με φωτογραφίες και επέλεξα να κάνω αγγελία.
http://www.car.gr/parts/view/8081132/
Αν κάποιος ενδιαφέρεται να συννενοηθούμε. Με ενδιαφέρει κάποιο Lbox της Bosch γιά να βάλω αυτά.

Attachments

• image.jpeg
    image.jpeg
    82.4 KB · Views: 379
  • image.jpeg
    image.jpeg
    81.6 KB · Views: 381
Πώς κατάφερες και στράβωσες έτσι την πένσα βρε θηρίο?

Μη τυχόν πάρει κανείς στα σοβαρά το σχόλιο, σας έφαγα...