Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ειλικρινα τωρα, ποια ειναι η τελευταια φορα που χρησιμοποιησες ξυλινο μετρο ρε Κυριακο? :))))
θεσ να μετρήσεις διαγώνιους για να γωνιασεισ..πωσ θα το κανεισ ? με το λέιζερ?

θεσ να μετρήσεις διαγώνιους για να γωνιασεισ..πωσ θα το κανεισ ? με το λέιζερ?

Θες να μου πεις τωρα Δημητρη οτι το ξυλινο μετρο ειναι χρησιμοτερο απο μια μετροταινια?

Καθε εργαλειο εχει και την χρηση του αλλα μια μετροταινια ειναι απειρως χρησιμοτερη για εναν ερασιτεχνη απο ενα ξυλινο μετρο. Αμφιβαλλεις για αυτο?

αλλη χρηση του ενοσ αλλη του αλλου...ενασ γενικευμένος διαχωρισμός ειναι οτι το ενα μετράει με ακριβεια ενο το αλλο με ταχύτητα και σε απόσταση.
αν θέλω να κόψω ενα πηχακι θα το μετρήσω με το ξύλινο.. αν θέλω να μετρήσω την βιβλιοθήκη για να δω αν χωράει κάπου , θα την μετρήσω με την μετροταινια.
δεν πρέπει να λειπεί τπτ απο τα 2 απο την εργαλειοθήκη.
για ένα σπιτι που δεν κάνει κατασκευεσ φυσικά η μετροταινια ειναι πολυ πιο χρησιμη

Last edited:
Eδω ομως η κουβεντα γινεται για ενα γκατζετ που ειναι μια εξελιγμενη μετροταινια και οχι μονο λειζερ. Για αμιγως λειζερ μιλησε ο Κυριακος.
Δεν μπορει ενα ξυλινο μετρο να αντικαταστησει τις χρησεις και την ευχρηστια μιας μετροταινιας, μια μετροταινια ομως αντικαθιστα σε συντριπτικο βαθμο ενα ξυλινο μετρο.

Παντως με βρισκεις απολυτα συμφωνο στο οτι τιποτα δεν πρεπει να λειπει απο την εργαλειοθηκη!

Αναρωτιεμαι ποιος ερασιτεχνης εχει στην εργαλειοθηκη του πλεον ξυλινο μετρο αντι μετροταινιας :))

Eδω ομως η κουβεντα γινεται για ενα γκατζετ που ειναι μια εξελιγμενη μετροταινια και οχι μονο λειζερ. Για αμιγως λειζερ μιλησε ο Κυριακος.
Δεν μπορει ενα ξυλινο μετρο να αντικαταστησει τις χρησεις και την ευχρηστια μιας μετροταινιας, μια μετροταινια ομως αντικαθιστα σε συντριπτικο βαθμο ενα ξυλινο μετρο.

Παντως με βρισκεις απολυτα συμφωνο στο οτι τιποτα δεν πρεπει να λειπει απο την εργαλειοθηκη!

Αναρωτιεμαι ποιος ερασιτεχνης εχει στην εργαλειοθηκη του πλεον ξυλινο μετρο αντι μετροταινιας :))

μια μετροταινια δεν μπορεί να αντικαταστησει την ακρίβεια του ξύλινου μετρου. σου ανέφερα στην προηγούμενη σελιδα (1352)που πιστεύω οτι εχει πρόβλημα η εξελιγμένη μετροταινια.
πάντως είναι τόσο φτηνά και τα δυο που ειναι παράλογο να μην τα έχει κάποιος...

Στο παραδειγμα που εφερες στην προηγουμενη σελιδα, το ξυλινο μετρο δεν κανει κοιλια, δεν ψιλοδιπλωνει αν ειναι παλιο, οταν το επεκτεινεις στα δυο μετρα?
Και στη μεση να το κρατας, υπαρχει η ακριβεια που θες χωρις δυο ανθρωπους? Ρωταω γιατι εχω ξεχασει πια να χρησιμοποιω ξυλινο μετρο:))

Με την μετροταινια, εξελιγμενη η μη, υπαρχουν χιλιοι τροποι και πατεντες να μετρησει με ακριβεια -ενας ανθρωπος- μια μεγαλυτερη διασταση. Με το ξυλινο μετρο οχι.

Το ξυλινο μετρο, καλως η κακως ειναι πλεον ενα παρωχημενο εργαλειο μετρησης, ιδιως αναμεσα στους απανταχου ερασιτεχνες :))

Στο παραδειγμα που εφερες στην προηγουμενη σελιδα, το ξυλινο μετρο δεν κανει κοιλια, δεν ψιλοδιπλωνει αν ειναι παλιο, οταν το επεκτεινεις στα δυο μετρα?
Και στη μεση να το κρατας, υπαρχει η ακριβεια που θες χωρις δυο ανθρωπους? Ρωταω γιατι εχω ξεχασει πια να χρησιμοποιω ξυλινο μετρο:))

Με την μετροταινια, εξελιγμενη η μη, υπαρχουν χιλιοι τροποι και πατεντες να μετρησει με ακριβεια -ενας ανθρωπος- μια μεγαλυτερη διασταση. Με το ξυλινο μετρο οχι.

Το ξυλινο μετρο, καλως η κακως ειναι πλεον ενα παρωχημενο εργαλειο μετρησης, ιδιως αναμεσα στους απανταχου ερασιτεχνες :))

στην 1352 συγκρινω μια απλή μετροταινια με την εξελιγμένη.
το ξύλινο μετρο ειναι για μικροτερεσ αποστάσεις οπου απαιτείται και ακρίβεια(κόψιμο ενός τζαμιού)...σε μεγάλες αποστάσεις όλοι μετροταινια χρησιμοποιούμε. γιατι δουλεύετε απο εναν άνθρωπο μεχρι καποιο ικανοποιητικο μηκοσ.
απλά η κονονικη μετροταινια στεκεται λογω του νευρου που εχει. αλλα και τσακίζει ακριβώς στο σημειο που θεσ οταν μετρασ σε εσοχη κτλ

για να σου δώσω ενα παραδειγμα. φτιαχνεισ ενα καγκελο συνολικού μήκους 2.5-3 μέτρα. το συνολικό μήκος θα το μετρήσεις με την μετροταινία. αλλα οταν διαιρεσεις τα κενα στα ενδιάμεσα και αρχίσεις να τα τοποθετείς(έστω 12.6 εκατοστά ) τοτε θα μετρασ με ξυλινο. αν και το καλύτερο ειναι να φτιαξεισ εναν οδηγο και να πασ βαση αυτου...

Δημητρη, δυστυχως οπως και να το κανουμε, το ξυλινο μετρο αποτελει σιγα σιγα παρελθον γενικοτερα και ειδικα για μας τους ερασιτεχνες.

Ριξε μονο μια ματια στο τι παραλαβαμε σημερα. Θα δεις του κοσμου τα απλα εργαλεια χειρος, πολλα εργαλεια μετρησης αλλα κανενα ξυλινο μετρο. Τυχαιο?

Ολη αυτη η συζητηση ξεκινησε οταν καποιος ειπε οτι 'χωρις ξυλινο μετρο στην τσεπη, μαστορας δεν νοειται'. Μαλλον αστειευοταν και χωρις λογο πηρε εκταση το θεμα :)))

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σπάνια το χρησιμοποιουσα αλλά τελευταία το έχω εκτίμησει πολύ Μιχάλη.

Γιατι, τι αλλαξε βρε Κυριακο τωρα τελευταια? Η νοσταλγια των εργαλειων που μας συνοδευαν πιστα τοσα χρονια?

Σε αυτο το σκεπτικο, πραγματικα υποκλινομαι :))

Last edited:
Βρε Μιχάλη, άσε μερικούς ρομαντικούς να υπάρχουμε, χρειαζόμαστε & εμείς.

Στον προορισμό σου πας μερικές φορές & με Ferrari & με ποδήλατο. Ίσως το ταξίδι να αξίζει πιο πολύ καμιά φορά από τον προρισμό.

Το forum λογικά είναι (&) για ερασιτέχνες & φίλους με πολύ χαμηλό budget ή για εραστές μιας παλιότερης σχολής, νοοτροπίας.

Γιατί όλοι πρέπει ντε & καλά να συμφωνήσουν στην μοναδική χρήση της μετροταινίας (ή στην ανάγκη αγοράς της ψηφιακής μετροταινίας).

Δεν μπορούν όλοι να αγοράζουν Proxxon ακόμα & οδοντογλυφίδες (!!!) & τα Εinhell καμιά φορά δουλίτσα κάνουν.

Φιλικά
Παππούς Κώστας

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Βρε Μιχάλη, άσε μερικούς ρομαντικούς να υπάρχουμε, χρειαζόμαστε & εμείς.

Στον προορισμό σου πας μερικές φορές & με Ferrari & με ποδήλατο. Ίσως το ταξίδι να αξίζει πιο πολύ καμιά φορά από τον προρισμό.

Το forum λογικά είναι (&) για ερασιτέχνες & φίλους με πολύ χαμηλό budget ή για εραστές μιας παλιότερης σχολής, νοοτροπίας.

Γιατί όλοι πρέπει ντε & καλά να συμφωνήσουν στην μοναδική χρήση της μετροταινίας (ή στην ανάγκη αγοράς της ψηφιακής μετροταινίας).

Δεν μπορούν όλοι να αγοράζουν Proxxon ακόμα & οδοντογλυφίδες (!!!) & τα Εinhell καμιά φορά δουλίτσα κάνουν.

Φιλικά
Παππούς Κώστας

Kωστα ας μην δραματοποιουμε τα πραγματα! Δεν πιστευω το τι γραφεις!! Το φορουμ των εργαλειων το ξεκινησα εγω με γνωμονα τον ερασιτεχνισμο!

Ποτε δεν επεβαλα καμμια αποψη για ακριβα εργαλεια. Οταν ειμουν ανεργος πριν λιγα χρονια την εβγαζα με no name εργαλεια. Ξερω καλα τι σημαινει ανεργια.

Στο συγκεκριμενο νημα παρουσιαζονται τα παντα, εργαλεια ανεξαρτητου τιμης. Οτι καινουριο βγαινει, μπαινει μεσα και σχολιαζεται.

Η κουβεντα για την μετροταινια πηρε εκταση οταν εγραψες οτι ..μαστορας χωρις ξυλινο μετρο δε λεει...το σχολιασα γιατι το θεωρησα υπερβολικο.
Αν ειχες αναφερει στο σχολιο σου αυτα που λες τωρα περι "ρομαντισμου", θα το δεχομουν απολυτα.

Τα σχολια σου περι proxxon οδοντογλυφιδων και eihell ειναι ατοπα και αστοχα και προσβλητικα και προκαλουνται λανθασμενες εντυπωσεις.

εγώ πάντως είχα και έχω 4 παλιά μέτρα δίμετρα, 2 του 1 μέτρου, 2 του μισού μέτρου που προέκυψαν από σπάσιμο ενός ολόκληρου και όλα μετράνε το ίδιο....και όλα συμφωνούν με τα τρίγωνα και της γωνίες μαραγκού που έχω.

έχω και 3 μετροταινίες που καμία δεν συμφωνεί με την άλλη....πράγμα που δεν έχω καταλάβει ακόμη γιατί συμβαίνει....

Σημασία έχει να ξεκινήσεις να φτιάξεις κάτι....ότι να είναι αυτό.
Εργαλεία μπορείς να έχεις πολύ λίγα και παραδοσιακά ...έως πλήρη γκάμα σύγχρονου εργαστηρίου με απορροφητήρες σκόνης καμινάδας μεγάλου ψητοπωλείου.
Αυτό που μετράει είναι το ταξίδι.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ψηφιακά εργαλεία μέτρησης με ακρίβεια δεκάτου του χιλιοστού ή και περισσότερο...μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις και τα δάχτυλα του χεριού σου σαν μέτρο. Σημασία έχει να το φτιάξεις ...να το βάλεις μπροστά σου και να πεις ...Αυτό το έφτιαξα εγώ.
Εγώ κατέχω σχετικά λίγα εργαλεία, αποφεύγω τις αγορές αν δεν μου είναι κάτι άκρως απαραίτητο και σχεδόν πάντα ξεκινάω με ποιότητα parkside.
Εδώ θα πείτε "μα δεν είδαμε και τίποτα δικό σου". Σωστά ...αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μαστορεύω καθημερινώς. Είπαμε το ταξίδι μετράει... η αναγνώριση μπορεί να έλθει και πολύ αργότερα όπως στους περισσότερους μεγάλους καλλιτέχνες. :flipout::ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Kωστα ας μην δραματοποιουμε τα πραγματα! Δεν πιστευω το τι γραφεις!! Το φορουμ των εργαλειων το ξεκινησα εγω με γνωμονα τον ερασιτεχνισμο!

Ποτε δεν επεβαλα καμμια αποψη για ακριβα εργαλεια. Οταν ειμουν ανεργος πριν λιγα χρονια την εβγαζα με no name εργαλεια. Ξερω καλα τι σημαινει ανεργια.

Στο συγκεκριμενο νημα παρουσιαζονται τα παντα, εργαλεια ανεξαρτητου τιμης. Οτι καινουριο βγαινει, μπαινει μεσα και σχολιαζεται.

Η κουβεντα για την μετροταινια πηρε εκταση οταν εγραψες οτι ..μαστορας χωρις ξυλινο μετρο δε λεει...το σχολιασα γιατι το θεωρησα υπερβολικο.
Αν ειχες αναφερει στο σχολιο σου αυτα που λες τωρα περι "ρομαντισμου", θα το δεχομουν απολυτα.

Τα σχολια σου περι proxxon οδοντογλυφιδων και eihell ειναι ατοπα και αστοχα και προσβλητικα και προκαλουνται λανθασμενες εντυπωσεις.

Είμαστε όλοι μεγάλα παιδιά & καταλαβαινόμαστε ΑΠΟΛΥΤΑ.

Υγεία να έχουμε & εδώ θα είμαστε για να τα λέμε.

Συνεχίζουμε ..............................

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σημασία έχει να ξεκινήσεις να φτιάξεις κάτι....ότι να είναι αυτό.
Εργαλεία μπορείς να έχεις πολύ λίγα και παραδοσιακά ...έως πλήρη γκάμα σύγχρονου εργαστηρίου με απορροφητήρες σκόνης καμινάδας μεγάλου ψητοπωλείου.
Αυτό που μετράει είναι το ταξίδι.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ψηφιακά εργαλεία μέτρησης με ακρίβεια δεκάτου του χιλιοστού ή και περισσότερο...μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις και τα δάχτυλα του χεριού σου σαν μέτρο. Σημασία έχει να το φτιάξεις ...να το βάλεις μπροστά σου και να πεις ...Αυτό το έφτιαξα εγώ.
Εγώ κατέχω σχετικά λίγα εργαλεία, αποφεύγω τις αγορές αν δεν μου είναι κάτι άκρως απαραίτητο και σχεδόν πάντα ξεκινάω με ποιότητα parkside.
Εδώ θα πείτε "μα δεν είδαμε και τίποτα δικό σου". Σωστά ...αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μαστορεύω καθημερινώς. Είπαμε το ταξίδι μετράει... η αναγνώριση μπορεί να έλθει και πολύ αργότερα όπως στους περισσότερους μεγάλους καλλιτέχνες. :flipout::ernaehrung004:

Γεια σου ρε Πατρίδα καλλιτέχνη σε όλα σου.

Εγώ, αλλά όχι αντί.
Μαζί με.

Sent from my C6833 using Tapatalk

Εγώ πάντως το εκτιμησα περισσότερο όταν είδα τον Αχιλλέα, έναν επαγγελματία ξυλουργο, να το χρησιμοποιεί κατά κορον αλλά και όταν μου βουτηξαν την μετροταινια μου στη δουλειά και "ξεμεινα" με ένα ξύλινο απλό μέτρο.

Και που λέει να κυκλοφορήσει ξύλινο ψηφιακό μέτρο να είναι κ γνωστής εταιρείας κ να γίνει το έλα να δεις -bye- :grandpa:

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

το ενα εργαλείο συμπληρώνει το αλλο..πρεπει να υπάρχουν και τα 2.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

το ενα εργαλείο συμπληρώνει το αλλο..πρεπει να υπάρχουν και τα 2.

Κ ο παππούς αυτό έγραψε προχτές ο καψερός σε μια ανάρτηση του.

Aς αφησουμε λοιπον τα ξυλομετρα και ας πιασουμε τον φρεσκο δισκο κοπης απο την DeWalt.

DEWALT DWA31724D Demolition Saw Blade!! . Κοβει ξυλα και με κομματιακα (καρφια:) μεσα!

Dewalt-DWA31724D-Demolition-Saw-Blade-Carbide-Tooth-Closeup.jpg

http://toolguyd.com/dewalt-demo-framing-circular-saw-blade-dwa31724d/

Μολις κυκλοφορησε και ειναι διαθεσιμος μονο στην Αμερικη, yet.