dimitrisven
Senior Member
- 15 May 2015
- 588
θεσ να μετρήσεις διαγώνιους για να γωνιασεισ..πωσ θα το κανεισ ? με το λέιζερ?Ειλικρινα τωρα, ποια ειναι η τελευταια φορα που χρησιμοποιησες ξυλινο μετρο ρε Κυριακο?)))
θεσ να μετρήσεις διαγώνιους για να γωνιασεισ..πωσ θα το κανεισ ? με το λέιζερ?Ειλικρινα τωρα, ποια ειναι η τελευταια φορα που χρησιμοποιησες ξυλινο μετρο ρε Κυριακο?)))
θεσ να μετρήσεις διαγώνιους για να γωνιασεισ..πωσ θα το κανεισ ? με το λέιζερ?
Eδω ομως η κουβεντα γινεται για ενα γκατζετ που ειναι μια εξελιγμενη μετροταινια και οχι μονο λειζερ. Για αμιγως λειζερ μιλησε ο Κυριακος.
Δεν μπορει ενα ξυλινο μετρο να αντικαταστησει τις χρησεις και την ευχρηστια μιας μετροταινιας, μια μετροταινια ομως αντικαθιστα σε συντριπτικο βαθμο ενα ξυλινο μετρο.
Παντως με βρισκεις απολυτα συμφωνο στο οτι τιποτα δεν πρεπει να λειπει απο την εργαλειοθηκη!
Αναρωτιεμαι ποιος ερασιτεχνης εχει στην εργαλειοθηκη του πλεον ξυλινο μετρο αντι μετροταινιας)
Στο παραδειγμα που εφερες στην προηγουμενη σελιδα, το ξυλινο μετρο δεν κανει κοιλια, δεν ψιλοδιπλωνει αν ειναι παλιο, οταν το επεκτεινεις στα δυο μετρα?
Και στη μεση να το κρατας, υπαρχει η ακριβεια που θες χωρις δυο ανθρωπους? Ρωταω γιατι εχω ξεχασει πια να χρησιμοποιω ξυλινο μετρο)
Με την μετροταινια, εξελιγμενη η μη, υπαρχουν χιλιοι τροποι και πατεντες να μετρησει με ακριβεια -ενας ανθρωπος- μια μεγαλυτερη διασταση. Με το ξυλινο μετρο οχι.
Το ξυλινο μετρο, καλως η κακως ειναι πλεον ενα παρωχημενο εργαλειο μετρησης, ιδιως αναμεσα στους απανταχου ερασιτεχνες)
Σπάνια το χρησιμοποιουσα αλλά τελευταία το έχω εκτίμησει πολύ Μιχάλη.
Βρε Μιχάλη, άσε μερικούς ρομαντικούς να υπάρχουμε, χρειαζόμαστε & εμείς.
Στον προορισμό σου πας μερικές φορές & με Ferrari & με ποδήλατο. Ίσως το ταξίδι να αξίζει πιο πολύ καμιά φορά από τον προρισμό.
Το forum λογικά είναι (&) για ερασιτέχνες & φίλους με πολύ χαμηλό budget ή για εραστές μιας παλιότερης σχολής, νοοτροπίας.
Γιατί όλοι πρέπει ντε & καλά να συμφωνήσουν στην μοναδική χρήση της μετροταινίας (ή στην ανάγκη αγοράς της ψηφιακής μετροταινίας).
Δεν μπορούν όλοι να αγοράζουν Proxxon ακόμα & οδοντογλυφίδες (!!!) & τα Εinhell καμιά φορά δουλίτσα κάνουν.
Φιλικά
Παππούς Κώστας
Kωστα ας μην δραματοποιουμε τα πραγματα! Δεν πιστευω το τι γραφεις!! Το φορουμ των εργαλειων το ξεκινησα εγω με γνωμονα τον ερασιτεχνισμο!
Ποτε δεν επεβαλα καμμια αποψη για ακριβα εργαλεια. Οταν ειμουν ανεργος πριν λιγα χρονια την εβγαζα με no name εργαλεια. Ξερω καλα τι σημαινει ανεργια.
Στο συγκεκριμενο νημα παρουσιαζονται τα παντα, εργαλεια ανεξαρτητου τιμης. Οτι καινουριο βγαινει, μπαινει μεσα και σχολιαζεται.
Η κουβεντα για την μετροταινια πηρε εκταση οταν εγραψες οτι ..μαστορας χωρις ξυλινο μετρο δε λεει...το σχολιασα γιατι το θεωρησα υπερβολικο.
Αν ειχες αναφερει στο σχολιο σου αυτα που λες τωρα περι "ρομαντισμου", θα το δεχομουν απολυτα.
Τα σχολια σου περι proxxon οδοντογλυφιδων και eihell ειναι ατοπα και αστοχα και προσβλητικα και προκαλουνται λανθασμενες εντυπωσεις.
Σημασία έχει να ξεκινήσεις να φτιάξεις κάτι....ότι να είναι αυτό.
Εργαλεία μπορείς να έχεις πολύ λίγα και παραδοσιακά ...έως πλήρη γκάμα σύγχρονου εργαστηρίου με απορροφητήρες σκόνης καμινάδας μεγάλου ψητοπωλείου.
Αυτό που μετράει είναι το ταξίδι.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ψηφιακά εργαλεία μέτρησης με ακρίβεια δεκάτου του χιλιοστού ή και περισσότερο...μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις και τα δάχτυλα του χεριού σου σαν μέτρο. Σημασία έχει να το φτιάξεις ...να το βάλεις μπροστά σου και να πεις ...Αυτό το έφτιαξα εγώ.
Εγώ κατέχω σχετικά λίγα εργαλεία, αποφεύγω τις αγορές αν δεν μου είναι κάτι άκρως απαραίτητο και σχεδόν πάντα ξεκινάω με ποιότητα parkside.
Εδώ θα πείτε "μα δεν είδαμε και τίποτα δικό σου". Σωστά ...αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μαστορεύω καθημερινώς. Είπαμε το ταξίδι μετράει... η αναγνώριση μπορεί να έλθει και πολύ αργότερα όπως στους περισσότερους μεγάλους καλλιτέχνες.:ernaehrung004:
Εγώ, αλλά όχι αντί.Eδω ομως η κουβεντα γινεται για ενα γκατζετ που ειναι μια εξελιγμενη μετροταινια και οχι μονο λειζερ. Για αμιγως λειζερ μιλησε ο Κυριακος.
Δεν μπορει ενα ξυλινο μετρο να αντικαταστησει τις χρησεις και την ευχρηστια μιας μετροταινιας, μια μετροταινια ομως αντικαθιστα σε συντριπτικο βαθμο ενα ξυλινο μετρο.
Παντως με βρισκεις απολυτα συμφωνο στο οτι τιποτα δεν πρεπει να λειπει απο την εργαλειοθηκη!
Αναρωτιεμαι ποιος ερασιτεχνης εχει στην εργαλειοθηκη του πλεον ξυλινο μετρο αντι μετροταινιας)
το ενα εργαλείο συμπληρώνει το αλλο..πρεπει να υπάρχουν και τα 2.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.