Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Θα σου δειξω καποια στιγμη τι κανει το δισκοπριονο παγκου.

Διαθετωμεν αρκετα δισκοπριονα παγκου στην κατοχη μας κυριε μου και ειδικα αυτο το τσιπικο που ειδες στην υπογα, διπλα στο φαλτσοπριονο σου, εχει λιωσει :))

Το θεμα ειναι οτι καποιοι -για διαφορους λογους- δεν θελουν να χρησιμοποιουν το κλασσικο δισκοπριονο παγκου ειδικα εαν οι αναγκες τους για κοπες ειναι λιγα εκατοστα.
Για αυτους υπαρχουν εναλλακτικες.

Διαθετωμεν αρκετα δισκοπριονα παγκου στην κατοχη μας κυριε μου και ειδικα αυτο το τσιπικο που ειδες στην υπογα, διπλα στο φαλτσοπριονο σου, εχει λιωσει :))

Το θεμα ειναι οτι καποιοι -για διαφορους λογους- δεν θελουν να χρησιμοποιουν το κλασσικο δισκοπριονο παγκου ειδικα εαν οι αναγκες τους για κοπες ειναι λιγα εκατοστα.
Για αυτους υπαρχουν εναλλακτικες.

Radial όπως είχα και εγώ στην αρχή!

χαχαχα, βρε συ δεν θελει να φτιαχνει ο μεσος ερασιτεχνης ντουλαπια και επιπλοειδη ντε και καλα. Μη βλεπεις που εσυ οδευεις στα ορια του επαγγελματια :)

Δεν συζηταμε βεβαια τα πλεονεκτηματα ενος κλασσικου δισκοπριονου, αυτα ειναι προφανεστατα αν θες να κανεις δουλεια απολυτου ακριβειας και γρηγορα.

Κατσε να μας πει ο Mike τι ακριβως θελει να κοβει και θα δουμε τι θα του προτεινουμε.

Καλησπέρα παιδιά ενδιαφέρομαι να αγοράσω το Dremel Versatip αλλα χθες έπεσε το μάτι μου σε αυτό http://www.proxxon.com/en/images/produkte/lightbox/28144.jpg εχω ακούσει πολλα για την ποιότητα της Proxxon το πρωι επικοινώνησα με συνεργάτη της Proxxon στην ελλαδα και μου είπε οτι με παραγγελεια το φέρνουν και οτι ειναι καινούργιος κωδικός εσείς τι λέτε να περιμένω να μάθω τιμη η να παρω το Versatip ευχαριστω

το link για το Proxxon http://www.proxxon.com/en/micromot/28144.php?list

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Καλησπέρα παιδιά ενδιαφέρομαι να αγοράσω το Dremel Versatip αλλα χθες έπεσε το μάτι μου σε αυτό http://www.proxxon.com/en/images/produkte/lightbox/28144.jpg εχω ακούσει πολλα για την ποιότητα της Proxxon το πρωι επικοινώνησα με συνεργάτη της Proxxon στην ελλαδα και μου είπε οτι με παραγγελεια το φέρνουν και οτι ειναι καινούργιος κωδικός εσείς τι λέτε να περιμένω να μάθω τιμη η να παρω το Versatip ευχαριστω

το link για το Proxxon http://www.proxxon.com/en/micromot/28144.php?list

Θα ελεγα πως ειναι αντιγραφη του versatip απο καποιο κινεζο...
Εγω ψηφιζω versatip, δοκιμασμενο.

Εγώ είμαι υπέρευχαριστημένος από το versatip.Το proxxon (αν και κορυφαία μάρκα στο είδος της) δεν είναι δοκιμασμένο,οπότε γιατί να μην πας στο σίγουρο;Λογικά διαφορά στην τιμή δεν θα υπάρχει μεγάλη (ίσως το proxxon να είναι και ακριβότερο).

Και εμένα αντιγραφή του Dremel μου μοιάζει.
Θα μας πει ο Μιχάλης (Χιώτης) που λογικά το έχει παραγγείλει ήδη.

Στη εδω αγορα εχει βγει με 55 ευρω (το versatip εχει εδω ~40 ευρω). Σε καποια μαγαζια στη Γερμανια εχει βγει με 45 ευρω.

Ο λογος που δεν το εχω αγορασει ειναι οτι βλεπω οτι εχει μεγαλυτερο τεποζιτο απο το dremel (αρα μεγαλυτερο σε μεγεθος αρα πιθανον πιο αβολο) και οτι δεν υπαρχουν ανταλλακτικες μυτες (θα βγουν?) σε αντιθεση με το versatip.
Δεν βλεπω καμμια εξωτερικη διαφορα. Η μονο διαφορα που μπορει να εχει, ειναι στους διακοπτες και στο συστημα καυσης οπου μπορει το proxxon να υπερτερει σε ποιοτητα.

Θα βγάλουν σίγουρα!
Από την μύτη το κρατάς οπότε το ντεπόζιτο δεν σε χαλάει τόσο και εδώ μιλάμε για διαφορά της τάξης των 5-10 ml, δεν θα σου είναι καθόλου αισθητή στο χέρι.

Θα βγάλουν σίγουρα!
Από την μύτη το κρατάς οπότε το ντεπόζιτο δεν σε χαλάει τόσο και εδώ μιλάμε για διαφορά της τάξης των 5-10 ml, δεν θα σου είναι καθόλου αισθητή στο χέρι.

Δεν μιλαω για το βαρος Νικ, μιλαω για τον ογκο του σωματος. Κοιταζω την εργονομια.
Η 'μυτη' που λες οτι το κρατας ειναι επεκταση του σωματος, αν το σωμα ειναι παχυ το ιδιο ειναι και η πλαστικη 'μυτη' που ακολουθει. Δες το εργαλειο να καταλαβεις τι λεω.

Παντως ο πυρσος, το αλλο εργαλειο που εχει βγαλει η proxxon, ειναι πιο βολικο και ευχρηστο απο το αντιστοιχο dremel. Κατα την γνωμη μου.

Δεν ξερω παιδιά εχω μπερδευτεί και εγω για το Versatip πήγαινα αλλα μετα ειδα οτι εχει μεγαλητερη αυτονομία τωρα το θέμα ειναι και η ποιότητα λογικά δεν θα αργήσουν τα reviews να βγουν αν αντέξω να περιμένω καλώς αλλιώς με βλέπω να το παραγγέλνω το Versatip σύντομα

Ανταλλακτικο για το αεριο βρισκεις το ιδιο ευκολα οπως με το dremel;
(Εκτος και αν γεμιζει οπως οι αναπτηρες με την κλασικη φιαλη που πουλανε στα σουπερ μαρκετ)

...εδιτ: ειμαι ακυροζ, τωρα διαβαζα οτι ξαναγεμιζει με τον τροπο που εγραψα παραπανω.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και τα δυο γεμιζουν ευκολα και κανονικα απο φιαλες βουτανιου που βρισκεις στα σουπερμαρκετ.

Κανονικά θέλει ειδικό αέριο που δεν είναι σαν αυτό που πουλάνε στα supermarket και στα περίπτερα.
Για καλύτερη απόδοση πιο πολύ. Σαν αυτό που φέρνει το Lidl κατά καιρούς.

Κανονικά θέλει ειδικό αέριο που δεν είναι σαν αυτό που πουλάνε στα supermarket και στα περίπτερα.
Για καλύτερη απόδοση πιο πολύ. Σαν αυτό που φέρνει το Lidl κατά καιρούς.

Eιδικο αεριο? Ποιος το λεει? Σιγουρα οχι η Dremel.

Koινο αεριο για αναπτηρες παιρνει Νικ. Read the manual if in doubt :))