Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Πριν καποιες μερες ειχα αγορασει τον φορτιστη μπαταριας μηχανης-αυτοκινήτου από τα lidl.
Αυριο θα πάει πίσω. Το δοκίμασα σε 2 μπαταρίες και ήταν μία αποτυχία.

Η 1η μπαταρία ήταν εντελώς αδεια. Το αυτοκίνητο του φίλου, ήταν 4 μήνες ακίνητο.
Ο φορτιστής αδυνατούσε να την φορτίσει.
Την έβλεπε σαν μπαταρίας 12V μηχανής (έχει ένδειξη και 12V αυτοκινητου, η διαφορα είναι τα Ah), φόρτιζε για 2 δευτερολεπτα και μετά έμπαινε πάλι σε stand by.

Η 2η μπαταρία δούλευε κανονικά αλλά είχε αρχίσει να ζορίζεται. Αν άφηνες τα alarm για 5 δευτερόλεπτα με κλειστη την μηχανη, δεν έπαιρνε μπροστα το αμαξι.
Βάζω τον φορτιστή και την βλέπει και αυτη σαν μπαταρία μηχανής. Αλλάζω την επιλογή και την δηλώνω αυτοκινήτου.
Σε μισή ώρα μου δείχνει ότι φόρτισε !!!
Συνδεω την μπαταρία στο αμαξι, το βάζω μπροστά, όλα οκ.
Σβήνω την μηχανή, ανάβω για 3 δευτερόλεπτα τα alarm, πάει η μπαταρία.

Για πλάκα πάει πίσω ο φορτιστής.

Σήμερα, εκτός των άλλων, αο´το Lidl πήρα κι αυτά τα τρυπανάκια...
Λέει:
Για την εύκολη αφαίρεση κατεστραμμένων βιδών και μπουλονιών
2 μπιτ εξαγωγείς (50 mm, μεγέθη: 2, 3)
1 φρεζοτρύπανο (8 x 92 mm)

Τα έχει δουλέψει κανείς να μας πεί πως ακριβώς χρησιμοποιούνται;

87110_01_f.jpg

87110_02_f.jpg

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

αναμενόμενο.
έπρεπε να κάνεις μιά βόλτα να φορτίσει.
Οι φορτιστές δεν φορτίζουν πάντως πεθαμένες μπαταρίες

Πριν καποιες μερες ειχα αγορασει τον φορτιστη μπαταριας μηχανης-αυτοκινήτου από τα lidl.
Αυριο θα πάει πίσω. Το δοκίμασα σε 2 μπαταρίες και ήταν μία αποτυχία.

Η 1η μπαταρία ήταν εντελώς αδεια. Το αυτοκίνητο του φίλου, ήταν 4 μήνες ακίνητο.
Ο φορτιστής αδυνατούσε να την φορτίσει.
Την έβλεπε σαν μπαταρίας 12V μηχανής (έχει ένδειξη και 12V αυτοκινητου, η διαφορα είναι τα Ah), φόρτιζε για 2 δευτερολεπτα και μετά έμπαινε πάλι σε stand by.

Η 2η μπαταρία δούλευε κανονικά αλλά είχε αρχίσει να ζορίζεται. Αν άφηνες τα alarm για 5 δευτερόλεπτα με κλειστη την μηχανη, δεν έπαιρνε μπροστα το αμαξι.
Βάζω τον φορτιστή και την βλέπει και αυτη σαν μπαταρία μηχανής. Αλλάζω την επιλογή και την δηλώνω αυτοκινήτου.
Σε μισή ώρα μου δείχνει ότι φόρτισε !!!

Προφανώς και οι 2 μπαταρίες - και σίγουρα η πρώτη - είναι "πεθαμένες" οπότε ο φορτιστής δεν μπορεί να κάνει κάτι όπως σωστά σου λέει και ο supersonic. Πάντως αυτός ο φορτιστής του Lidl δεν ενδεικνύεται για αυτοκίνητο... Τον έχει πάρει και ο γιος μου αλλά για το αυτοκίνητο μου ζητάει τον Optimate που έχω...
Ο οπόίος Optimate http://www.motopissaris.gr/full_product.php?prod_id=PU.38070065 είναι η καλύτερη και πλέον αξιόπιστη λύση. Τον έχω (προηγούμενο μοντέλο) πολλά χρόνια τώρα και έχω φορτίσει άψογα μπαταρίες μοτοσυκλέτας αλλά και αυτοκινήτου. Σαφώς κοστίζει παραπάνω αλλά αξίζει τα λεφτά του κι είσαι σίγουρος...
(Α! και όταν φορτίσει πλήρως την μπαταρία ΔΕΝ χρειάζεται να κάνεις βόλτα για να γεμίσει επιπλέον... είναι ήδη γεμάτη και έτοιμη προς χρήση)

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ωραιος xouan!
Moυ αρεσει το setup με τη βαση και τις μεγγενες. Οντως ειναι επενδυση η βαση αν εχεις dremel ροταρυ.

Θυμασαι που ελεγες οτι '..δεν πληρωνω 70 ευρω νταβατζιλικι..' για τη βαση? :)))

Φίλε μου η μέγγενη στο πάγκο έχει βγάλει απίστευτη δουλειά, θα πρέπει κάθε πάγκος να έχει μία τέτοια επάνω.
Όσο για την βάση, το έλεγα, αλλά εμείς τα αγοράκια δεν πρέπει να καταπνίγουμε τις επιθυμίες μας, δεν κάνει.

(Α! και όταν φορτίσει πλήρως την μπαταρία ΔΕΝ χρειάζεται να κάνεις βόλτα για να γεμίσει επιπλέον... είναι ήδη γεμάτη και έτοιμη προς χρήση)

εχεις δίκιο, νόμισα για ένα δλ ότι του έκανε Bypass....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Προφανώς και οι 2 μπαταρίες - και σίγουρα η πρώτη - είναι "πεθαμένες" οπότε ο φορτιστής δεν μπορεί να κάνει κάτι όπως σωστά σου λέει και ο supersonic. Πάντως αυτός ο φορτιστής του Lidl δεν ενδεικνύεται για αυτοκίνητο... Τον έχει πάρει και ο γιος μου αλλά για το αυτοκίνητο μου ζητάει τον Optimate που έχω...
Ο οπόίος Optimate http://www.motopissaris.gr/full_product.php?prod_id=PU.38070065 είναι η καλύτερη και πλέον αξιόπιστη λύση. Τον έχω (προηγούμενο μοντέλο) πολλά χρόνια τώρα και έχω φορτίσει άψογα μπαταρίες μοτοσυκλέτας αλλά και αυτοκινήτου. Σαφώς κοστίζει παραπάνω αλλά αξίζει τα λεφτά του κι είσαι σίγουρος...

Τοτε μαλλον δεν χρειαζομαι καθολου φορτιστη αν δεν μπορει να αναζωογονησει μια "πεθαμενη" μπαταρια.
Εγω αυτο νομιζα οτι θα κανει.
Το να φορτισει απλα μια καλη μπαταρια δεν μου χρειαζεται, γιατι βαζεις μπρος το αμαξι με καλωδια, πας μια βολτα και τελειωσες.
Οι φορτιστες δηλαδη ειναι γι οσους δεν εχουν καλωδια και 2ο αμαξι, μηχανη;

o φορτιστής κάνει ό,τι κάνει και ο φορτιστής αυτοκινήτου.
οταν αυτή πεθάνει θέλει αλλαγή.
και στις μολύβδου, η ακινησία και συνεπώς μη-φόρτιση φέρνει θάνατο.

Οι επιλογές που έχεις είναι είτε τρυπάνια σκληρομετάλλου/καρβιδίου ή διαμαντοτρύπανο όπως το παρακάτω :

http://www.bosch-pt.com/gr/el/accocs/Εξαρτήματα/172871/​διαμαντοτρύπανα-ξηρού-τρυπήματος/

Διαμαντοτρύπανα ξηρού τρυπήματος Easy Dry
◾Για μαλακά πλακίδια τοίχου μέχρι και πολύ σκληρά πλακάκια δαπέδου όπως πλακάκια ημιπορσελάνης
◾Για τη χρήση σε κατσαβίδια μπαταρίας και δράπανα με τσοκ 13 mm
◾Υπόδειξη: Τρύπημα χωρίς κρούση. Ιδανικός αριθμός στροφών 1500 στροφές/λεπτό

71820.jpg

Τα διαμαντοτρύπανα είναι ακριβά σε σχέση με τα υπόλοιπα

Γιάννη σ´ ευχαριστω για την απάντηση σου τα διαμαντοτρύπανα ειναι απλησίαστα, θα πάω για καρβιδιου πιστεύω θα με καλύψουν

Τα διαμαντοτρύπανα είναι πανάκριβα, μόνο για επαγγελματίες που τα χρησιμοποιούν καθημερινά και θα κάνουν απόσβεση. Για τον ερασιτέχνη είναι υπερβολή, στοιχίζουν περισσότερο κι απ´το εργαλείο.

Υπάρχει κάποια ταινια που να κολλάει ΠΟΛΥ γερά, και να ειναι και "weather proof"?

H αλουμινοταινια αντεχει ?

Καποια αλλη ιδεα ?

Ο γωνιακος μου τροχος (125αρης) παρεδωσε πνευμα...

Καμια προταση ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

Τοτε μαλλον δεν χρειαζομαι καθολου φορτιστη αν δεν μπορει να αναζωογονησει μια "πεθαμενη" μπαταρια.
Εγω αυτο νομιζα οτι θα κανει.
Το να φορτισει απλα μια καλη μπαταρια δεν μου χρειαζεται, γιατι βαζεις μπρος το αμαξι με καλωδια, πας μια βολτα και τελειωσες.
Οι φορτιστες δηλαδη ειναι γι οσους δεν εχουν καλωδια και 2ο αμαξι, μηχανη;

Οι "πεθαμένες" μπαταρίες αυτοκινήτου και μοτοσυκλετών είναι ακριβώς αυτό... πεθαμένες. Δεν είναι κουρασμένες Ni-MH που παίρνουν αναζωογόννηση . Ακόμα και τις φορτίσεις με κάποιο τρόπο είναι σίγουρο ότι θα σε αφήσουν ξεκρέμαστο και ξαφνικά με την πρώτη ευκαιρία...
Από κει και πέρα για μένα ο φορτιστής χρειάζεται στην περίπτωση που μου αδειάσει η μπαταρία του αυτοκινήτου είτε από λάθος (να ξεχάσω π.χ. κάποια φώτα αναμμένα) είτε από μακρά ακινησία - όπως όταν επειδή κυκλοφορώ συνέχεια με μηχανή "ξεχνάω" το αυτοκίνητο και κακώς δεν του έχω αποσυνδέσει την μπαταρία - και δεν μπορώ να ψάχνω κάποιον εθελοντή ρευματοδότη με καλώδιο. Την φορτίζω την μπαταρία μόνος μου φουλ (ούτε βόλτες ούτε τίποτα) και είμαι οκ. Το ίδιο και με τις μοτοσυκλέτες μου... Εκτός αυτού ο Optimate προσφέρει και συντήρηση στην μπαταρία όταν το όχημα είναι ακινητοποιημένο πολύ καιρό χωρίς να χρειάζεται να αποσυνδέσω την μπαταρία.

Ο γωνιακος μου τροχος (125αρης) παρεδωσε πνευμα...

Καμια προταση ?

Εγώ έχω αυτόν. Αν σου αρέσει παρτον. Πολύ καλός για ερασιτέχνες και όχι μόνο. http://www.e-shop.gr/product?id=TLS.080087

Καλή τιμή ο μακίτα, έγω όταν τα έπαιξε της μπός, πήρα έναν έινχελ 125άρι κόκκινο, αλλά δεν τον έχω δουλέψει ακόμη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Τρολάρα !!!! :flipout::flipout:

υ.γ. καλό !!! :2thumb22sup:

Ρώτησέ τον όμως τι έγινε με το ψυγείο που ήταν έτοιμος να το πετάξει...
Αυτά δεν τα λέει, μόνο νε με διαβάλει ξέρει και να κάνει τον Αλέκο.... :tongue: