Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Οκ αλλά δεν βλέπω κάποιο λόγο να πάρεις μια κορδέλα να κόβει μέχρι 8εκ ονομαστικά και όχι ένα παγκόπριονο που κόβει μέχρι 7εκ. Αν είναι να πας σε κορδέλα ...να πας σε μια που κόβει από 15εκ και πάνω .

Sent from my iPhone using Tapatalk

Το παγκοπρίονο δεν στρίβει...
Για ευθείες κοπές το δισκοπρίονο, έχει περιορισμένο ύψος βέβαια αλλά, είναι έτη φωτός καλύτερο απο οπιαδήποτε κορδέλα.
Η κορδέλα είναι μόνο για χοντροδουλειές, απόλυτα ευθεία κοπή δεν θα κάνεις ποτέ, ούτε με οδηγό. Όσο καλά κι αν είναι τεντωμένη η κορδέλα κάποια κοιλιά, έστω και ελάχιστη θα την κάνει. Όσο μεγαλώνει το ύψος και το ζόρι τόσο μεγαλώνει και το πρόβλημα.
Αυτοί που έχουν μεγάλες κορδέλες έχουν και πλάνες παγγελματικές έχουν και γωνιάστρες, έχουν απ´ όλα. Είπαμε, η κορδέλα κάνει τη χοντροδουλειά. Για τα υπόλοιπα θες κι άλλα μηχανήματα.
Αυτά τα λέω για κάποιους φίλους (λέγε με Νίκο :flipout:) ώστε να μην ´εχουν παραπάνω προσδοκίες απ´ αυτό που μπορέι να σου προσφέρει μια κορδέλα.

Για μικροξυλουργικα και κατασκευουλες η μικρη κορδελα ειναι μια χαρα. Ευκολοχρηστη και σαφως ασφαλεστερη απο ενα δισκοπριονο το οποιο btw περιοριζεται αυστηρα σε ευθειες κοπες.
Ενα υψος κοπης 4-5 εκατοστων μαλιστα καλυπτει σχεδον τα παντα απο ερασιτεχνικες δουλειες. Ο περιορισμος σε σχεση με το παγκοπριονο ειναι η αποσταση του λαιμου της πριονοκορδελας απο την λαμα.

Το θεμα ειναι οτι πρεπει να πας σε μεγαλυτερη κορδελα αν θες να κανεις το δικο σου υλικο για κατασκευες (να κοβεις δηλαδη φετες σανιδες η κορμουδακια) η να επεξεργαζεσαι μεγαλα παχη γενικοτερα. Εκει θες τα 15+ εκατοστα θεωρητικο υψος κοπης.

Ακριβώς αυτά σκεύτομαι και εγώ Μιχάλη,και το να πηγαίνω να υποχρεώνομαι κάθε λίγο και λιγάκι στους μαραγκούς,και να με κοιτάνε και με μισό μάτι δε λέει.Παλιοκατάσταση.Αν διαβάζει κάποιος φίλος που έχει εργαλεία boston,πχ ο Κώστας με τον τόρνο του,ας γράψει δυο κουβέντες γι'αυτά παρακαλώ.

Βoston εχω και γω Νικο, μια επιτραπεζια σεγα.
Δεν εχω παραπονο ως τωρα, ομως κανει μπαμ οτι ειναι κινεζικη με οτι αυτο συνεπαγεται. Οταν ομως αγοραζεις κινεζικο το οποιο κοστιζει πολλα χρηματα, μιλαμε για 450-700 ευρω, το σκεφτομαι διπλα και τριπλα.
Απο την αλλη αν παρουμε μεγαλη επωνυμη ερασιτεχνικη κορδελα θελουμε 850-950 ευρω. Εγω σκεφτομαι την scheppach που κοβει εως 170μμ. Τουλαχιστον ειναι γυρω στα 400 ευρω.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ακριβώς αυτά σκεύτομαι και εγώ Μιχάλη,και το να πηγαίνω να υποχρεώνομαι κάθε λίγο και λιγάκι στους μαραγκούς,και να με κοιτάνε και με μισό μάτι δε λέει.Παλιοκατάσταση.Αν διαβάζει κάποιος φίλος που έχει εργαλεία boston,πχ ο Κώστας με τον τόρνο του,ας γράψει δυο κουβέντες γι'αυτά παρακαλώ.

Νίκο καλησπέρα.
Ο τορνος της Boston για ερασιτεχνική χρήση (κ ένα κλικ παραπάνω) είναι αστέρι. Είναι στοιβαρός, δεν κουνάει καθόλου, αθόρυβος εντελώς, πανεύκολος στην χρήση κ με συμπαθητική ισχύ.
Του πήρα κ σκαρπελα τορνου, σχετικά ακριβά κ αμεσως η χρήση του απογειώθηκε. Με λίγη εξοικείωση κάνεις παπάδες.

Τώρα τι να χαλάσει από αυτόν? κινητηράκι, τροχαλια κ ιμάντα βρίσκεις παντού. Δεν έχει κ τίποτα άλλο δύσκολο.
Εδώ έρχομαι κ λέω ίσως αξίζει η αντιγραφή του κ η Diy κατασκευή του.

Για την πριονοκορδέλα Boston δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Εγώ λόγω ειδικότητας κ να χαλάσει κάτι θα βρω την άκρη κ θα το φτιάξω.
Αλλά δεν ξέρω να πω κάτι για τα αναλώσιμα της, οι κατά πόσο οι τροχαλίες, πριονόλαμα κ οδηγοί συνεργάζονται καλά μεταξύ τους, ευθυγραμμίζονται ή ποιό είναι το σωστό τέντωμα.

Έχω ανεβάσει κάποια link από Θεσσαλονίκη Unicat.gr κ ίσως κ εκεί αξίζει να ρίξεις (να ρίξουμε) μια ματιά.

Έχω μίλησει σε PM κ με το "αφεντικό" :ernaehrung004:, αν καταλήξουμε κάπου μέσω brainstorming, ίσως να πηγαίναμε σε ομαδική παραγγελία.

Παίδες θέλει κάποιος κάτι από Warehouse deals (amazon.de). Έχει ενδιαφέροντα πράγματα και θα ήταν πολύ βολικό αν μαζεύονταν ενδιαφερόμενοι, ώστε να μοιραστούμε τα μεταφορικά και να αξίζει περισσότερο μιά αγορά.
Ας πούμε έχει το κολωνάτο δράπανο που είχε πάρει ο Μιχάλης (Χιώτης) και το ζαχαρώνω καιρό, στα 215 και τα μεταφορικά του είναι άλλα 42. Και πάλι βέβαια είναι καλή η τιμή, αλλά ρωτάω μήπως εξυπηρετηθούμε αμφότεροι.
Ευχαριστώ!.

Νίκο καλησπέρα.
Ο τορνος της Boston για ερασιτεχνική χρήση (κ ένα κλικ παραπάνω) είναι αστέρι. Είναι στοιβαρός, δεν κουνάει καθόλου, αθόρυβος εντελώς, πανεύκολος στην χρήση κ με συμπαθητική ισχύ.
Του πήρα κ σκαρπελα τορνου, σχετικά ακριβά κ αμεσως η χρήση του απογειώθηκε. Με λίγη εξοικείωση κάνεις παπάδες.

Τώρα τι να χαλάσει από αυτόν? κινητηράκι, τροχαλια κ ιμάντα βρίσκεις παντού. Δεν έχει κ τίποτα άλλο δύσκολο.
Εδώ έρχομαι κ λέω ίσως αξίζει η αντιγραφή του κ η Diy κατασκευή του.

Για την πριονοκορδέλα Boston δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Εγώ λόγω ειδικότητας κ να χαλάσει κάτι θα βρω την άκρη κ θα το φτιάξω.
Αλλά δεν ξέρω να πω κάτι για τα αναλώσιμα της, οι κατά πόσο οι τροχαλίες, πριονόλαμα κ οδηγοί συνεργάζονται καλά μεταξύ τους, ευθυγραμμίζονται ή ποιό είναι το σωστό τέντωμα.

Έχω ανεβάσει κάποια link από Θεσσαλονίκη Unicat.gr κ ίσως κ εκεί αξίζει να ρίξεις (να ρίξουμε) μια ματιά.

Έχω μίλησει σε PM κ με το "αφεντικό" :ernaehrung004:, αν καταλήξουμε κάπου μέσω brainstorming, ίσως να πηγαίναμε σε ομαδική παραγγελία.

μέχρι τώρα αγόραζα εργαλεία αποκλειστικά από τα lidl λόγω χρημάτων. πριν ένα χρόνο περίπου πήρα το τορνάκι της boston κι εγώ και πρόσφατα την πλάνη-ξεχονδριστήρα. για το τορνάκι μπορώ να σου πω όσο καιρό το δουλεύω ότι είναι μια χαρά και ξέρω ότι είναι η πρώτη προτίμηση το συγκεκριμμένο στους περισσότερους που ξεκινάν με τα τορναρίσματα. για την πλάνη, λίγο καιρό την έχω αλλά μου φαίνεται μια χαρά για τις δουλειές που κάνω.
βέβαια πάντα μιλάμε για ερασιτεχνική χρήση, και το πόσα χρήματα μπορούμε να διαθέσουμε.

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε, θα το κοιτάξω αν και θα προτιμούσα κάτι σε καινούργιο.

Καινούργιο ειναι και εγγύηση έχει απλά το παίρνεις από 3ο... δεν με έχει βάλει κανείς να στο προωθήσω (για να μην γίνει καμιά παρεξήγηση)...με ψάξιμο ίσως βρεισ κατι καλυτερο ,απλά αυτό πιστεύω σε υπερκαλύπτει για αυτά που ζητάσ. Καλή ποιοτητα είναι και του lidl, απλά θελουν αναγκαστικά και τα 2 χερια, όμως έχει ρύθμιση στροφών και περισσότερα watt

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

dimitrisven που είσαι εσύ?
Κόλλησες τίποτα?

καλησπέρα Κώστα. τώρα έχει αρχίσει να χαλαρώνει το πρόγραμμα μου και ευελπιστώ να βρω χρόνο να κολλήσω κάτι που θέλω...τελείωσα την εξεταστική και μόνο κάτι επισκευές βαρετές (χωρίς τη χαρά της δημιουργίας )έχω κάνει...αν μπορέσω το Σάββατο και βρω κάτι ρεταλακια που χρειαζομαι θα ασχοληθώ και θα σου στείλω εντυπώσεις!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

καλησπέρα Κώστα. τώρα έχει αρχίσει να χαλαρώνει το πρόγραμμα μου και ευελπιστώ να βρω χρόνο να κολλήσω κάτι που θέλω...τελείωσα την εξεταστική και μόνο κάτι επισκευές βαρετές (χωρίς τη χαρά της δημιουργίας )έχω κάνει...αν μπορέσω το Σάββατο και βρω κάτι ρεταλακια που χρειαζομαι θα ασχοληθώ και θα σου στείλω εντυπώσεις!

Άντε με το καλό. Οι σπουδές προηγούνται, τα χόμπυ έπονται.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλ

Άντε με το καλό. Οι σπουδές προηγούνται, τα χόμπυ έπονται.
πριν ένα χρόνο θα έκανα οτιδήποτε άλλο έκτος της σχολής..τώρα αποφάσισα να ασχοληθώ να τελειώσω και μου μείνανε ευτυχώς 5ή6 για πτυχίο...για αυτό και έχουν πάει πίσω οι κατασκευές...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσε

πριν ένα χρόνο θα έκανα οτιδήποτε άλλο έκτος της σχολής..τώρα αποφάσισα να ασχοληθώ να τελειώσω και μου μείνανε ευτυχώς 5ή6 για πτυχίο...για αυτό και έχουν πάει πίσω οι κατασκευές...

:a0210:

Παίδες θέλει κάποιος κάτι από Warehouse deals (amazon.de). Έχει ενδιαφέροντα πράγματα και θα ήταν πολύ βολικό αν μαζεύονταν ενδιαφερόμενοι, ώστε να μοιραστούμε τα μεταφορικά και να αξίζει περισσότερο μιά αγορά.
Ας πούμε έχει το κολωνάτο δράπανο που είχε πάρει ο Μιχάλης (Χιώτης) και το ζαχαρώνω καιρό, στα 215 και τα μεταφορικά του είναι άλλα 42. Και πάλι βέβαια είναι καλή η τιμή, αλλά ρωτάω μήπως εξυπηρετηθούμε αμφότεροι.
Ευχαριστώ!.

Για βάλε κανα λινκ, πιστεύω πως όλο και κάποιος θα θέλει κάτι. Αν είναι ένα κατάστημα πιθανόν να κάνει και καλύτερες τιμές.

Εχει γεννηθει η αναγκη 18v μηχανηματων.. οχι για σκιςιμο, για μια στο τοςο..Σκεφτομαι λοιπον σιγα σιγα να παρω δυο τρια πραματακια... Θελω τροχο, πνευματικο δραπανο και φυσητηρι.... κοιταω τα einhel τα κοκκινα... το πνευματικο, το χει παρει φιλος μου, και μου αρεσε αρκετα.. ειναι και τσαμπα, 50ευρω. .. στα χρηματα αυτα παιζει τιποτα αλλο;

Αυτη ειναι η τιμη χωρις μπαταρια και φορτιστη. Το πληρες σετ ποσο θα βγει?

Αλλη επιλογη 18βολτων budget εργαλειων ειναι η Ryobi, η ερασιτεχνικη Γιαπωνεζικη σειρα του group που εχει την Milwaukee.

Δες εδω το αντιστοιχο παλμικο με αξιολογηση που παρα πολυ σπανια πιανουν εργαλεια γενικοτερα. https://www.amazon.co.uk/gp/product...act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3P5ROKL5A1OLE

Δες και το φυσητηρι και τον γωνιακο τροχο της σειρας.
Για την ακριβεια υπαρχουν δεκαδες 18βολτα εργαλεια της εταιρειας που τα θεωρω απο τα καλυτερα ερασιτεχνικα που υπαρχουν και best value for money.