Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Το σετ της μακιτα ειναι 'combo kit'. To "each" πηγαινει στο "kit". Το καθε κιτ δηλαδη (και οχι το καθε εργαλειο) κοστιζει τοσα.

Ανα μπραβο...

Ππτε παραγγελνουμε? :flipout:

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ανα μπραβο...

Ππτε παραγγελνουμε? :flipout:

Ομαδική; :flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

οχι για παγκο αλλα για πανω στο κομματι απευθειας. Χρησιμο οταν δεν εχεις ευθεια σε ενα περιεργο κομματι και θελεις να φτιαξεις. Το βαζεις πανω στο κομματι και κοβεις, πραγμα που δεν γινεται στο δισκοπριονο παγκου. Εγω μεχρι τωρα κολλαω με ταινια διπλης οδηγο απο πλεξι.

Έτσι αλλάζει, το είπα γιατί ο Κυριάκος κατάλαβα οτι το θέλει για πάγκο, κι εκεί πιο πολύ πρόβλημα σου δημιουργεί το μεγαλύτερο παρά βοηθάει.
Το ξέρω γιατί έχω πάρει δύο περίπου ίδια μ´ αυτό και σε μήκος 130 cm.

Δλδ η μακιτα γύρισε τα δέκα βόλτα σε συρταροτη μπαταρία και τα μεγάλωσε λίγο και τώρα βγάζει μικρά 18v ε ας τα καταργήσει εντελώς τα δέκα βόλτα δεν θα πουλάνε ούτε κομμάτι.

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Το ξέρω γιατί έχω πάρει δύο περίπου ίδια μ´ αυτό και σε μήκος 130 cm.

Απ´ότι έχει πέσει στην αντίληψη μου ..... για ξυλουργείο στα Παλιάμπελα είσαι έτοιμος !!!! -bye-:ernaehrung004:

Δεν παίζονται οι τιμές στην άλλη όχθη του Ατλαντικού λέμε!!!!!!!
Το σετ 220 δολάρια και εμείς εδώ αστα.

Γιάννη για πες τι σκέφτεσαι για το clamp.

Σαν βοηθημα ειναι πολυ χρησιμο, αλλα αυτο του axminster το θεωρω ακριβο. ebay και amazon εχει και πιο φθηνα.
Αν καταληξω να παρω την σεγα απο εκει θα σε ενημερωσω ποσο το βγαζει και αν θελεις να το βαλω μεσα.
Αλλα οπως ειπα δεν βιαζομαι και η λιρα εχει ανεβει κιολας, και θα περιμενω καποια προσφορα.

Ο Νικος διαβολίκος ψωνησε προ 10 μερες απο εκει.

Για τόρνο 70 κιλών που είχα ρωτήσει τα μεταφορικά ήταν τότε κοντά στα 70-80 ευρώ αλλά δεν θυμάμαι αν ήταν με ΦΠΑ ή χωρίς.
Ακόμα κια με ένα 100άρικο μεταφορικά πάλι αξίζει...

Ο πλανοξεχνοδριστήρας του Axminster είναι κινέζικος αλλά είναι αρκετά βαριά κατασκευή οπότε τα προβλήματα με τους ελαφριού τύπου σαν τον δικό μου λογικά δεν θα υπάρχουν... ;-)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλ

Απ´ότι έχει πέσει στην αντίληψη μου ..... για ξυλουργείο στα Παλιάμπελα είσαι έτοιμος !!!! -bye-:ernaehrung004:

Μόλις ετοιμαστεί η Ιωνία οδός, αν θες να κάνεις καμιά δύσκολη δουλειά, τσουπ, πετάγεσαι για ένα καφέ, κάνουμε τη δουλειά, τρώμε και κανένα σπληνάντερο ή φριγαδέλι και τ´ απόγευμα είσαι Πάτρα...
Προλαβαίνεις να πάρεις κι έναν υπνάκο. :flipout:

Σκεφτομαι να αγορασω εναν φτηνο και μικρο μετρητη υγρασιας για ξυλα. Να μπαινει στην τσεπη οταν πηγαινω για να διαλεγω ξυλα που θα τα κοβω -και οχι μονο.
https://www.amazon.co.uk/gp/product...act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A14BLEYBMLMHAE

41NOzR71PnL._SX300_.jpg

Το κακό με όλα αυτά είναι πως μετράνε επιφανειακα την υγρασία.
Πρόσφατα δέχτηκα ένα μειλ με νέα εργαλείων και είχε μια συσκευή που μπορούσε να μετρήσει εις βάθος.
Δεν μπορώ να το βρω δυστυχώς.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Τον έχει πολύ καλή τιμή, πάρ' τον πριν τελειώσει...

Οπως ακριβως το λες Παναγιωτη, σημερα σκοπευω να προχωρησω. Κανονικα σε υπερδιπλασια τιμη τον βρισκεις.

Και απο μπλε Bosch κατα περιπτωση.

Εγω με την αγορα σου διαφωνησα καθως πηρε ενα και μονο θηριο , με την καλη εννοια, αλλα με τα ιδια χρηματα θα μπορουσες να εχεις 2-3 και να κανεις την ζωη σου ευκολοτερη και να εχεις και παλι δυνατα εργαλεια.

Δειτε παρακατω ενα Quick clamp guide το οποιο με τα προσθετα αξεσουαρ που παιρνει λυνει τα χερια σε ιδιοκατασκευες παγκων.

http://www.axminster.co.uk/progrip-guide-clamp-ax31208

010019_inset1_xl.jpg

210016_inset1_xl.jpg

010022_inset1_xl.jpg

Γιαννη αν προχωρησεις σε αγορα απο axminster ρωτα τους ποσο θελουν παραπανω σε μεταφορικα να στειλουν και ενα τετοιο στα 120 mm

Επειδή ψήνομαι και εγώ, θέλω να ρωτήσω το εξής:
Πρέπει να το ορθογωνιάζεις κάθε φορά ή ειναι έτοιμο?
Δεν μπορώ να καταλάβω απο τις περιγραφές τους...
Να δούμε επίσης και τα μεταφορικά...

Επειδη η συγκεκριμενη ραβος μπορει να πιαστει και με κλιση διαγωνια θελει ορθογωνιασμα.
Πραγμα ευκολο αν ο παγκος σου εχει μετροταινια στις πλευρες του.
Παντως επειδη την εχω ειναι εξαιρετικο βοηθημα για τομες με χειροδισκοπριονο.

Επειδή ψήνομαι και εγώ, θέλω να ρωτήσω το εξής:
Πρέπει να το ορθογωνιάζεις κάθε φορά ή ειναι έτοιμο?
Δεν μπορώ να καταλάβω απο τις περιγραφές τους...
Να δούμε επίσης και τα μεταφορικά...

Αυτο πιανει με τα δυο συρωμενα κινητα μερη. Δεν παει ορθη γωνια στο σοκορο αυτοματα γιατι ειναι πλαστικο και ειναι μονο για να σφιγγει. Θα σφιξει ομως και στις 88 μοιρες. Το βαζεις εσυ παραλληλα με την γραμμη κοπης που θελεις να κανεις.