Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Θα μου επιτρεψετε να εχω αλλη αποψη EIΔΙΚΑ και ΚΑΤ'ΕΞΑΙΡΕΣΗ για τις ΝιCd μπαταριες της ΜΑΚΙΤΑ.

Το πρωτο μου επαναφορτιζομενο δραπανοκατσαβιδο το αγορασα γυρω στο 1996. Ηταν ενα ΜΑΚΙΤΑ με δυο μπαταριες ΝιCd. To εχω αναρτησει σε φωτο και σε παλαιοτερο ποστ εδω.
Χωρις καμμια φροντιδα στις μπαταριες και με συνεχη χρηση του εργαλειου, η πρωτη μπαταρια παρεδωσε πνευμα το 2009 και η δευτερη 1-2 χρονια αργοτερα.
Μιλαμε για κορυφαιας ποιοτητος μπαταριες NiCd με ζωη περαν της δεκαετιας.

Παρεμπιπτοντως επειδη το συγκεκριμενο δραπανακι ειναι το αγαπημενο μου το λειτουργω -με πατεντα- με μια εξωτερικη επαναφορτιζομενη μπαταρια 12ν (αν και οι αρχικες μπαταριες ηταν 7.2ν:))

Δυστυχώς με τις NiCd το πρόβλημα δεν είναι η ζωή τους αλλά το ότι χάνουν τη φόρτιση και αργούν να επαναφορτιστούν. Οπότε μπορεί να το χρειαστείς άμεσα και να σε κρεμάσουν. Ειδικά αν δεν το χρησιμοποιείς καθημερινά

Aυτο που θελω να πω ειναι οτι υπηρχαν (υπαρχουν) μπαταριες ΝιCd εργαλειων που απο θεμα ποιοτητας και λειτουργικοτητας μεταξυ τους ειναι σαν να συγκρινεις μερα με νυχτα.
Μια τετοια μπαταρια ειχε και το δραπανο της Μακιτα. Εχω πεταξει στο παρελθον αρκετα επαναφορτιζομενα εργαλεια με NiCd μετα απο 1-2 χρονια χρησης λογω μπαταριας.

Δεν συζηταμε το γεγονος φυσικα οτι οι μπαταριες Λιθιου εχουν απογειωσει τα επαναφορτιζομενα εργαλεια αφου δεν εχουν καμμια σχεση με τις ΝιCd και τα μειονεκτηματα τους.
Για το κρεμασμα των καδμιου εχεις δικιο, αλλα αν εισαι σωστος φροντιζεις το εργαλειο να ειναι παντα ετοιμο. Ξερεις τα μειονεκτηματα της μπαταριας και λαμβανεις μετρα. Νο problem.

Εδω ενα (παρα) πολυ χρησιμο εξαρτημα για τα dremel που σε προστατευει απο τα ρινισματα, τις σπιθες και τις σκονες που παραγονται απο τα τροχισματα.
Δεν κυκλοφορει στην Ευρωπη και νομιζω οτι εχει καταργηθει. Αν θυμαμαι καλα ταιριαζει/βιδωνει και στο αντιστοιχο εργαλειο του Lidl.

http://www.amazon.com/Dremel-A550-Shield-Rotary-Attachment/dp/B006GWOTM6

10647317095_5a898fb0b4_b.jpg

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Πρίν μια βδομάδα επέστρεψα μια εργαλειοθήκη Stanley που τελικά δεν με βόλευε και, μιας και σχεδόν όλα τα εργαλεία μου είναι Facom, στη θέση της πήρα αυτή. Δεν την πήρα με καλό μάτι απ´την αρχή, αυτός ήταν κι ο λόγος που για 10 μέρες σχεδόν απέφευγα να κ´'ανω την τράμπα των αργαλείων μου απ´την παλιά εργελειοθήκη σ´αυτή.
Μου φαινόταν μικρή, έλεγα που να χωρέσουν τώρα όλα αυτά, και ποιά θ´αφήσω έξω... Κι όλο το ανέβαλα. Τελικά την έκανα την τράμπα κι αν σας πω τι χώρεσε αυτή η τσάντα δεν θα το πιστέψετε! Τα πάντα όλα που λέει κι ο Αλέφαντος. Το μόνο που άφησα απ' έξω ήταν η μεγάλη κασετίνα με τα καρυδάκια.
Όλα τέλεια λοιπόν; Χμ... Σχεδόν. Έχω πρόβλημα με τα μικροαντικείμενα, βίδες ούπατ, ροδέλες, κλέμενς, τρυπανάκια και μπιτάκια χύμα κλπ. Αυτά δεν έχω βρεί που να τα βάζω, χύμα στον πάτο αποκλείεται, υποθέτω οτι θα πρέπει να πάρω μικρές θηκούλες-κουτάκια κι αυτά στις πλαϊνές τσέπες. Θα πρέπει να είναι όμως σχετικά γερές κι όχι πλαστικούρες της πλάκας που στην πρώτη πίεση θα διαλυθούν.
Για πείτε καμιά ιδέα, τί να ψάψω;

bst20.jpg
bst20c.jpg

Eγω εχω βολευτει με πλαστικουρες λιγο καλυτερης ποιοτητας στο κουμπωμα, σαν και αυτο. Περιπου 14εκ. μηκος ειναι ιδανικο και χωραει ολων των ειδων τα μικροπραματακια. Εχει και αποσπωμενα χωρισματα.
Σε ενα απο αυτα κουτακια εχω παρεμβει και εχω κοψει ενα απο τα σταθερα χωρισματα για να χωρεσουν καποια αντικειμενα. Δεν ανοιγουν τα κουτια με αυτο το κλειδωμα μεσα στις τσαντες, οσο και να κουνηθουν.

Μεγαλυτερα κουτακια (ταμπακιερες) δεν βολευουν για αυτες τις τσαντες. Αυτη η facom, παρεμπιπτοντως, φαινεται πολυ περιποιημενη.
https://www.fasttech.com/products/2205/10006063/1465302

Ναί, κάτι σαν αυτά σκέφτομαι κι εγώ... Απο μαλακό πλαστικό που δεν σπάει. Επίσης καλή δουλειά θα έκαναν και μικρά κουτάκια, σαν αυτά που έμπαινε παλιά το φωτογραφικό film με βιδωτό καπάκι για μύτες. Αν υπήρχαν και λίγο μεγαλύτερα σε ύψος θα ήταν ιδανικά για τις τσέπες που έχουν αυτές οι τσάντες.

Η τσάντα είναι πράγματι πολύ περιποιημένη και διαθέτει άπειρες θήκες που δεν φαίνονται στη φωτογραφία, τις ανακαλύπτεις όταν την ψαχουλεύεις. Και μια πάρα πολύ βολική ειδική θήκη για να μπαίνει το σκέπαστρο όταν χρησιμοποιείς την τσάντα και δεν χρειάζεται.

Last edited:

Eξαρτηματακι που σου επιτρεπει να χρησιμοποιεις ολα τα bit των rotary εργαλειων τυπου dremel στα επαναφορτιζομενα (η ρευματος) κατσαβιδια και δραπανοκατσαβιδα.

Δεν βλεπω να υπαρχει ιδιαιτερος λογος για την παραπανω μετατροπη αλλα ποτε δεν ξερεις. Κοστιζει 4-5 δολλαρια και βρισκεται (που και που) στο ebay. (google: "keyless chuck dremel")

10685767916_935643a5a8_c.jpg

Eξαρτηματακι που σου επιτρεπει να χρησιμοποιεις ολα τα bit των rotary εργαλειων τυπου dremel στα επαναφορτιζομενα (η ρευματος) κατσαβιδια και δραπανοκατσαβιδα.

Δεν βλεπω να υπαρχει ιδιαιτερος λογος για την παραπανω μετατροπη αλλα ποτε δεν ξερεις. Κοστιζει 4-5 δολλαρια και βρισκεται (που και που) στο ebay. (google: "keyless chuck dremel")

10685767916_935643a5a8_c.jpg

Στα δραπανοκατσάβιδα δεν χρειάζεσαι το συγκεκριμένο εξάρτημα μόνο όπου η υποδοχή είναι εξάγωνο 1/4" όπως παρακάτω.

url

Τα ευκολως εννοουμενα παραλειπονται καθοσον η φωτο του chuck τα λεει ολα...:))

Πιο ομορφη, ναι :)))

H Facom προφανως εχει τιμη facom... πολλαπλασια των δικων μας.

Ολα τα λεφτα στην συγκεκριμενη 'ανοιχτη' facom κατα τη γνωμη μου, ειναι το καλλυμα απο πανω. Περαν βεβαιως απο την αψογη κατασκευη και τα πολλα βολικα θηκακια.

Κοστίζει 65 στο Ντέτσικα. Είχα για επιστροφή μια Stanley εργαλειοθήκη (45 ) κι ένα Stanley 10-μετρο (20 ) που δεν μου χρειαζόταν γιατί έχω το 8-μετρο της Facom, κι έτσι, επιστρέφοντας αυτά τα δύο πήρα την τσάντα της Facom. Δεν είναι φτηνή αλλά ούτε και απαγορευτική.
Είναι αλήθεια οτι δεν έχω εμπειρία απο άλλες τσάντες, αυτή όμως όσο τη ζω μου φαίνεται εξαιρετική. Τα θηκάκια της, δεν φαίνεται στη φωτογραφία αλλά είναι κυριολεκτικά άπειρα.

Καλοδουλευτη να ειναι Μπαμπη.
Το ερχομενο ΣΚ θα τακτοποιησω την δικια μου με τον γωνιακο τροχο του Lidl και τα απειρα εξαρτηματα που πηρα οπως επισης και ενα μικρο εκκεντρο τριβιακι που εχω στο εξοχικο!
Για να δουμε.
Θα τραβηξω και φωτο!

Σ´ευχαριστώ πολύ, άντε περιμένουμε φωτογρφίες κι απ´τη δικιά σου.
Στην περίπτωσή μου πάντως η διαφορά είναι εμφανής, πολύ πιο εύκολη πρόσβαση, δεν το σκέφτομαι καθόλου όταν χρειαστώ ένα εγραλείο, είναι όλα εμφανή και σε πρώτη ζήτηση. Η μόνη παραχώρηση, όπως είπα παραπάνω, είναι η κασετίνα με τα μεγάλα καρυδάκια που ούτως ή άλλως ήταν ασήκωτη από μόνη της κι έπρεπε να μπεί κάπου χώρια.

Eδω η φωτο που ειχα υποσχεθει απο την πενσα για τις χαλασμενες βιδες (screw pliers).
Eλαχιστη η χρηση της και περισσοτερο σαν κανονικη πενσα, την ειχα παρκαρει στο χωριο. Νομιζω μια φορα ειχα αφαιρεσει πριτσινια..

Παντως βλεπουμε την ειδικη κατασκευη και τις εγκοπες που εχει για να μην γλυστρα η βιδα οταν πιαστει απο το κεφαλι.

Η ποιοτητα της πενσας ειναι κορυφαια, made in Japan, μου την εχουν κανει δωρο.

10693980923_b1a47461ee_b.jpg

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Σ´ευχαριστώ πολύ, άντε περιμένουμε φωτογρφίες κι απ´τη δικιά σου.
Στην περίπτωσή μου πάντως η διαφορά είναι εμφανής, πολύ πιο εύκολη πρόσβαση, δεν το σκέφτομαι καθόλου όταν χρειαστώ ένα εγραλείο, είναι όλα εμφανή και σε πρώτη ζήτηση. Η μόνη παραχώρηση, όπως είπα παραπάνω, είναι η κασετίνα με τα μεγάλα καρυδάκια που ούτως ή άλλως ήταν ασήκωτη από μόνη της κι έπρεπε να μπεί κάπου χώρια.

Μα δε θα την συγκρινουμε με την κλειστη που εχω αλλα με αυτη.:award:
XMS08TOTE.jpg

Επισης δειτε μια προσφορουλα που θεωρω συμφαιρουσα!

http://www.groupon.gr/deals/special-deal/Shop4less/29263610?nlp=&CID=GR_CRM_1_0_0_310&a=1656

Μονο τα δεκα γερμανοπολυγωνα καστανιας και τα καρυδακια κοστιζουν τοσα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Επισης δειτε μια προσφορουλα που θεωρω συμφαιρουσα!

http://www.groupon.gr/deals/special-deal/Shop4less/29263610?nlp=&CID=GR_CRM_1_0_0_310&a=1656

Μονο τα δεκα γερμανοπολυγωνα καστανιας και τα καρυδακια κοστιζουν τοσα.

Πολύυυυυ ενδιαφέρον... και είναι και δίπλα στο σπίτι μου... .