Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ετσι ειναι!!

Για dremel να ξερεις οτι υπαρχει και Ανιχνευτης Εξαρτηματων, που σου λεει τι τροχο/bit χρειαζεσαι για καθε εργασια (τροχισμα/κοψιμο/τριψιμο κλπ) και καθε υλικο (μεταλλο,ξυλο, πλαστικο κλπ) που θες να δουλεψεις.
Πολυ χρησιμος οδηγος μεχρι να εξοικιωθεις με τα εξαρτηματα.

http://www.dremeleurope.com/gr/el/o...148&acc_sub_ccat_id=6419&acc_mat_ccat_id=6480

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Πολυ καλος οδηγος !!!

Ναι λοιπον, στην συγκεκριμενη περιπτωση, τα εργαλεια κανουν τον μαστορα ;)

Το ίδιο ακριβώς είπα το Σάββατο προσπαθώντας να ξεβιδώσω τα στριφώνια ενός νηπτήρα. Ηταν σε τέτοιο σημείο και σε τέτοια κατάσταση που αν δεν είχα τα γερμανοπολύγωνα καστάνιας, και μάλιστα τα σπαστά, δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω κάτι. Ενα χρόνο αχρησιμοποίητα τα είχα αλλά όταν τα χρειάστηκα μ´ έβγαλαν ασπροπρόσωπο. :ernaehrung004:

Κάποιον οδηγό για ρύθμιση / ρεγουλάρισμα μεντεσέδων από ντουλάπια που είπα πριν μερικές σελίδες μάλλον κανένας δεν έχει δει στο νετ ε? :(

Δεν πιστευω να υπαρχει, ειναι μια διαδικασια trial and error. Απλα παιζεις με τα βιδακια μεσα/εξω-πανω/κατω.
Η αληθεια ειναι οτι καποιες φορες σε καποια ντουλαπια εχω ταλαιπωρηθει γιατι οι μεντεσεδες δεν ειχαν μπει στη σωστη θεση εξ'αρχης και το ρυθμισμα δεν τις εφερνε στη θεση τους.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Κάποιον οδηγό για ρύθμιση / ρεγουλάρισμα μεντεσέδων από ντουλάπια που είπα πριν μερικές σελίδες μάλλον κανένας δεν έχει δει στο νετ ε? :(

_MODUL.JPG

ρεσυ μονο αυτο ηθελες?
εγω νομιζα ηθελες τσαχπινιες για ευκολη ευθυγραμμιση
οδηγος σου θα ειναι παντα το διακενο μεταξυ σωματος και των καπακιων.
επισης θα πρεπει να προσεξεις να μην βρισκουν μεταξυ τους τα καπακια σε ενα μεγαλο ντουλαπι (αριστερο και δεξι) οταν κλεινουν
να ξερεις επισης οτι οι ρυθμισεις βαθους και πλευρικης επηρεαζουν και την δυναμη που κλεινουν τα καπακια (περιπτωση που ο μεντεσες ειναι πολυ εξω)

αυτα απο τηνδικη μου εμπειρια

Σημερα ειχε το Lidl ενα ακονιστηρι μαχαιριων/ψαλιδιων κλπ. με 5 ευρω. Ουτε ενας τροχος λειανσης της dremel δεν κανει τοσο!

Το ακονιστηρι εχει ενα καπακι που βγαινει και μενει εκθετος ο τροχος για μεγαλυτερη ελευθερια τροχισματος. Σαν μινι τροχος παγκου!
Το καπακι εχει θεσεις (που δινουν γωνια) για ψαλιδια, μαχαιρια και μαχαιρια με serrated blades. Aκομα υπαρχει ειδικη θεση για ακονισμα κατσαβιδιων.
Η συσκευη ενεργοποιειται οσο εχεις πατημενο το κουμπι. Κατω απο τον τροχο υπαρχει ενα πιατακι που βγαινει για να πεταξεις τα ρινισματα.

Μαζι πηρα και καποια pads για ψιλομαστορεματα πανω σε τραπεζι η αλλο μερος που δεν θελουμε να καταστρεψουμε.
Για κουζινα ειναι βασικα, αλλα το υλικο ειναι παρα πολυ ανθεκτικο. Το μεγαλο εχει και μικρα βεντουζακια για να μη γλιστραει.

10591909415_2c8f854880_b.jpg

Εδω ειναι ενα αξεσουαρ για τα dremel, το ανεμιστηρακι (εξαρτημα dremel #490, dust blower) που αντικαθιστα το κανονικο τσοκ.
Mπορεις δηλαδη να προσαρμοσεις και να σφιξεις με το κλειδακι πανω του ολα τα bits κανονικα.

10604228646_fcea6c9bbf_b.jpg

Το δοκιμασα κανα δυο φορες και διαπιστωσα οτι δουλευει καλουτσικα πανω απο τις 20,000 στροφες.
Αμα τα ρινισματα ειναι χοντρα (οπως οταν εκοβα ξυλο με τον παραπανω τροχο) δεν κανει πολλα πραγματα.
Οταν ομως το ειχα χρησιμοποιησει για καθαρισμα/γυαλισμα παλαιων/σκουριασμενων μπρουτζινων/ατσαλινων πραγματων, εκει κανει δουλεια διωχνοντας τη σκονη απο το σημειο και επιτρεπει καλυτερη ορατοτητα.
Φανταζομαι οτι θα ειναι χρησιμο και για τροχισμα μικροπραγματων.

Ειναι πολυ φτηνο αλλα βρισκεται σχετικα δυσκολα.
http://www.widgetsupply.com/product/BCY54.html

Kαλως τον!!
Πολυ βολικη και ΤΕΡΑΣΤΙΑ πρεπει να ειναι η ανοιχτη!!

Εχει ωραιες τσαντες η stantley τελικα, για καθε περιπτωση και γουστο.
Πηρα και γω μια μικρουλα 12" για να βαζω επιλεκτικα καποια απο τα εργαλεια μπαταριας μαζι με καποια βασικα, αναλογα τα μαστορεματα που εχω κυριως εκτος σπιτιου.
http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5710

εγω πηρα τελικα αυτη που ειχα βαλει στο ματι απο την αρχη.

stanley_1-97-514_3.jpg

23809_prev.jpg

οταν παρελαβα καταλαβα ποσο μεγαλη ειναι ,τελος παντον αρχισα να την συνηθιζω.

Εγω εχω βολευτει και αυτες πολυ!

1-95-618-STANLEY.jpg

Εχω βολεψει σε μια 26αρα το αλυσσοπριονο μου με ολα του τα παρελκομενα, σε μια 20αρα τον ωνιακο τροχο με απειρα αξεσουαρ!

Και ειναι ολες απο 23 μεχρι 30 ευρω!

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Kαλυτερα μεγαλη και μισοαδεια παρα μικροτερη και να εχεις θεμα χωρου. Παντα υπαρχει το περιθωρειο να την γεμισεις :))

Εχω και εγω μια παρομοια και εχω βαλει μεσα ΟΛΟΥΣ τους φακους που εχω, γυρω στους 100+... Και στο πανω μερος εχω οργανωσει τις μπαταριες. Καλυτερη λυση δεν θα μπορουσα να εχω βρει.

Καλοριζικη!

Εγω εχω βολευτει και αυτες πολυ!

1-95-618-STANLEY.jpg

Εχω βολεψει σε μια 26αρα το αλυσσοπριονο μου με ολα του τα παρελκομενα, σε μια 20αρα τον ωνιακο τροχο με απειρα αξεσουαρ!

Και ειναι ολες απο 23 μεχρι 30 ευρω!

stanley_1-97-514_3.jpg

23809_prev.jpg

Κανένα link παιδιά;

Ni/cd μπαταρία.
ΜΑΚΡΥΑΑΑΑΑ

εγω απο εδω την πηρα.(ειχε 32 νομιζω,τωρα βλεπω 2 ευρω επανω)

http://www.e-shop.gr/product?id=TLS.060457

Στην αθηνα ειναι ποιο φτηνο.

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=280003094

Οσο για το μακιτα το εχω δουλεψει,πολυ καλο για τα χρηματα του.
Του φιλου μου μετα απο πολυ εργασια αρχισε να εχει προβλημα στις μπαταριες.
Θα συμφωνισω οτι πλεον ειναι πισωγυρισμα οι Ni/Cd.