Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μέ max κατοστάρικο Νεκτάριε είσαι στό Einhell
Mιλάμε γιά κυκλικό τριβείο καί ταινιολειαντήρα μαζί
Μετά πάμε στό αντίστοιχο Boston

Γιά σκέτο κυκλικό τριβείο δέν έχω δεί κάτι εκτός από Proxxon.

Καλο το boston, αλλα τεραστιο!

Απο την εμπειρια μου με το diy κυκλικο τριβειο μου, σας συνιστω να αγορασετε εργαλειο με κουτι για αναρροφηση σκονης. Το εργαλειο τρωει ευκολα πολυ ξυλο και η σκονη που βγαζει ειναι πουδρα αρα επικινδυνη.

Νεκατάριε, η επόμενη μου αγορά θα είναι αυτό:
http://www.papadopoulostools.com/index.php?route=product/product&path=110&product_id=328
Από κριτικές είναι πολύ καλό, το είδα και από κοντά.
Παίζει στο καταστάρικο από έξω, αλλά με τα μεταφορικά βγαίνει γύρω στα 130. Για παζάρεψε τον εδώ αντιπρόσωπο.

Νεκατάριε, η επόμενη μου αγορά θα είναι αυτό:
http://www.papadopoulostools.com/index.php?route=product/product&path=110&product_id=328
Από κριτικές είναι πολύ καλό, το είδα και από κοντά.
Παίζει στο καταστάρικο από έξω, αλλά με τα μεταφορικά βγαίνει γύρω στα 130. Για παζάρεψε τον εδώ αντιπρόσωπο.

Το χω δει, αλλα δεν εχω διαβασει σχετικα καλες κριτικες.

Ναι σου λέω. Θα σε βολέψει. Εξάλλου δεν βλέπω να είσαι & μπαλκονάτος εσύ.
Κατσε να χειμωνιασει και σε λεω τι χωρος θα μου μεινει...

Για να διω...

Τα γυαλοχαρτα δεν ειναι με βελκρο αλλα με κολλα. Οποτε σε καθε αλλαγη, πρεπει να ξανακολλωνται. Πως μπορει να γινει αυτο, δε καταλαβα.

Last edited:
Τα γυαλοχαρτα που δεν ειναι με velctro κολλανε στον ειδικο δισκο του τριβειου χωρις κολλα. Βγαινουν και ξαναμπαινουν μια χαρα. Ειναι ενα ειδος σιλικονης στην πισω πλευρα και δεν υπαρχει θεμα προσφυσης. Ουτε χρειαζεται κολλα ουτε και πιστολι θερμου αερα.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Τα γυαλοχαρτα που δεν ειναι με velctro κολλανε στον ειδικο δισκο του τριβειου χωρις κολλα. Βγαινουν και ξαναμπαινουν μια χαρα. Ειναι ενα ειδος σιλικονης στην πισω πλευρα και δεν υπαρχει θεμα προσφυσης. Ουτε χρειαζεται κολλα ουτε και πιστολι θερμου αερα.

Αρα να υποθεσω ψαχνουμε για συγκεκριμενα γυαλοχαρτα καινοχι οτι βρουμε, στις διαστασεις που θελουμε.

Nαι ετσι ειναι.
Στα δυο κυκλικα τριβεια που εχω χρησιμοποιω γυαλοχαρτα της proxxon. Oταν τελειωσουν θα δω αυτα της silverline.
Επειδη ομως η ποιοτητα παιζει ρολο και εδω, εχω την αισθηση οτι θα καταληξω σε επωνυμα γυαλοχαρτα που αποδεδειγμενα διαρκουν.

δηλαδη ειναι προτιμοτερο να φας τον κοσμο για να βρεις αυτα τα ειδικα γυαλοχαρτα, απο το να βαλεις με κολλα ενα απλο καλο γυαλοχαρτο που βρισκεις ακομα και στη γειτονια σου !!!!! ?????

Ειναι προτιμοτερο να αγορασεις το τριβειο με τα αναλωσιμα που πιστευεις οτι σε βολευουν περισσοτερο απο το να κανεις αργοτερα πατεντες που δεν ειναι βολικες.

Nαι ετσι ειναι.
Στα δυο κυκλικα τριβεια που εχω χρησιμοποιω γυαλοχαρτα της proxxon. Oταν τελειωσουν θα δω αυτα της silverline.
Επειδη ομως η ποιοτητα παιζει ρολο και εδω, εχω την αισθηση οτι θα καταληξω σε επωνυμα γυαλοχαρτα που αποδεδειγμενα διαρκουν.

:a0210:
δηλαδη ειναι προτιμοτερο να φας τον κοσμο για να βρεις αυτα τα ειδικα γυαλοχαρτα, απο το να βαλεις με κολλα ενα απλο καλο γυαλοχαρτο που βρισκεις ακομα και στη γειτονια σου !!!!! ?????
Εξαρταται αν αυτα της γειτονιας σου ειναι ποιοτικα σε καλη τιμη και οχι φτηνιαρικα ή πανακριβα σε σχεση με επωνυμα ποιοτικα.

Εγω παντως ακομη το σκεφτομαι..καλο το μιξ ταινιας και δισκου τριβειο, αλλα αυτα της κατω κατηγοριας θα ειναι αδυναμα πιστευω σε σχεση με τον αναποδο skill που εχω. Οποτε κοιτω μονο για σκετο τριβειο δισκου. Απλα ειναι τωρα στην αποφαση διαστασης.

:

Εξαρταται αν αυτα της γειτονιας σου ειναι ποιοτικα σε καλη τιμη και οχι φτηνιαρικα ή πανακριβα σε σχεση με επωνυμα ποιοτικα.

Δηλαδη εσυ ποια θεωρεις ποιοτικα? Τα πανακριβα proxxon με μεμβρανη σιλικονης?
Επειδη και ο Χιωτης ακομα δεν εχει βρει το καλό (που αφιερωνει χρονο και χρημα και το ψαχνει με τα εργαλεια).
Γιατι τα SIA ας πουμε που χρησιμοποιω εγω για αυτη τη δουλεια (και τα κολλαω), δεν ειναι καλα? και σε πολυ καλη τιμη για την ποιοτητα τους?

Η αληθεια πρεπει να ειναι καπου στην μεση. Μου εχει τυχει δισκος για γυαλοχαρτο σε τροχο, ο οποιος δεν ειχε βελκρο επανω αλλα ενα υλικο σαν "μουσαμα" σχεδον λειο. Το "χνουδι" απο το γυαλοχαρτο κολαγε πολυ δυνατα σαν βελκρο, ξεκολαγε πολυ δυσκολα, και σε μια περιπτωση που ειχε αναπτυξει μεγαλη θερμοκρασια το γυαλοχαρτο, κολλησε τελειως. Δεν μου πηγε το μυαλο να το ζεστανω, και το διαλυσα τελειως.
Δεν ειχα ξαναδει τετοιο υλικο, και δεν μπορεσα να βρω τι ειναι.

Να σας ρωτήσω βρε παιδιά...

Ενδιαφέρομαι να πάρω κάποια στιγμή ένα ρούτερ περιθωρίων.

Είμαι μεταξύ του bosch GKF 600 και του dewalt DWE6005.
To dewalt "δίνει" περισσότερα αλλά μάλλον θα πάω για bosch γιατί φαίνεται ότι έχει μεγαλύτερη διαδρομή βύθισης (το dewalt 22 mm).
Ξέρετε αν για το bosch υπάρχουν δακτύλιοι αντιγραφής?

Και γενικά ποιά η γνώμη σας?

Να σας ρωτήσω βρε παιδιά...

Ενδιαφέρομαι να πάρω κάποια στιγμή ένα ρούτερ περιθωρίων.

Είμαι μεταξύ του bosch GKF 600 και του dewalt DWE6005.
To dewalt "δίνει" περισσότερα αλλά μάλλον θα πάω για bosch γιατί φαίνεται ότι έχει μεγαλύτερη διαδρομή βύθισης (το dewalt 22 mm).
Ξέρετε αν για το bosch υπάρχουν δακτύλιοι αντιγραφής?

Και γενικά ποιά η γνώμη σας?

Αφου θελεις ρουτερ περιθωριων γιατι θελεις και δαχτυλιδι αντιγραφης? Το ρουτερ περιθωριων ειναι για αυτο που λεει, δηλαδη να ξυριζει περιθωρια που συνηθως κυμαινονται το πολυ σε 10mm βαθος (βαζοντας το ρουτερ πανω στο σοκορο) και για να κανει διακοσμητικα ραδια ή μικρες πατουρες. Γι'αυτο το μικρο μεγεθος και μοτερ ωστε να μπορει να ισορροπει στο σοκορο.
Η βαση που βλεπω δεν παιρνει δαχτυλιδι γιατι δεν εχει υποδοχες (ΑΚΥΡΟ). Στο λινκ που δινεις η τελευταια φωτο δειχνει δαχτυλιδι αντιγραφης.
Το dewalt λεει για συστημα αντιγραφης αλλα δεν ξερω ποσο ευχρηστο ειναι και το τι ακριβως κανει.

Το dewalt εχει πλαστικη βαση και κουμπωματα!!!. Θα προτεινα το Bosch...

Last edited: