Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Θέλω ένα δωδεκαρι Γιώργο για να έχω ποικιλία επιλογών σε μπιτ και επιτέλους ένα σύστημα ανύψωσης χωρίς πατεντες.
Πώς το είδες?
Για επιλογη μονο το 1/2 ιντσας ειναι overkill. Βρισκεις στην Ελλαδα router απο τα 140 . Απο Ελλαδα τα Trition παιζουν στα 350 -400 . Το bosch Bosch GMF 1600 450 .

Αν ηταν να δωσεις τοσα λεφτα πηγαινε για το Bosch . Πιο ευέλικτο router.

200 ευρω ερχεται απο Αγγλια κατι που το κανει κατι παραπανω απο VFM με μονο αντιπαλο το πολυ καλο B&D το οποιο δυστυχως δεν εχει τις αλλες ευκολιες που εχει το πορτοκαλι.

Οσο για το ΜΑΚΙΤΑ δεν θα το σχολιασω καν με ΜΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ στροφες σε τετοιο μεγεθος και δυναμη εργαλειου.

Last edited:

200 ευρω ερχεται απο Αγγλια κατι που το κανει κατι παραπανω απο VFM με μονο αντιπαλο το πολυ καλο B&D το οποιο δυστυχως δεν εχει τις αλλες ευκολιες που εχει το πορτοκαλι.

Οσο για το ΜΑΚΙΤΑ δεν θα το σχολιασω καν με ΜΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ στροφες σε τετοιο μεγεθος και δυναμη εργαλειου.

238 με τα μεταφορικα. Οντως πολυ καλη επιλογη, αλλα δεν βρηκα κατι να πω wow! για να δωσω διπλασια λεφτα.

Υπαρχουν και αλλα. Silverline , IncGo ολα στην τιμη του makita με ρυθμιση στροφων. Το οποιο makita ειναι ρυθμισμενο στις 22.000. Μια μεση ταχυτητα για να δεχεται μεγαλα Bit μεχρι 5 εκατοστα διαμετρο συμφωνα με την makita.

Το B&D μονο ως προς τη ρυθμιση στροφων πλεονεκτει. Ειναι κατωτερο ρουτερ απο το makita m3600 ως κατασκευη.

Θέλω ένα δωδεκαρι Γιώργο για να έχω ποικιλία επιλογών σε μπιτ και επιτέλους ένα σύστημα ανύψωσης χωρίς πατεντες.
Πώς το είδες?

Δεν κατέχω ρε φίλε από τέτοια οπότε η άποψή μου δεν έχει νόημα.
Σκέψου το καλά και βγάλε την απόφασή σου. εσύ είσαι γνώστης άλλωστε πάνω σ' αυτό το αντικείμενο.

καλησπερα παιδια θελω να σας ρωτησω για αγορα πυρογραφου προτείνετε κάποιον;ειδα τον weller κοντα στο 20άρικο εχετε να προτείνετε κάποιον αλλο;

Στάλθηκε από το SM-J710F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Bγαζει ενα σετακι η weller με μπολικες μυτες και θεωρω οτι ειναι καλο.
Αν δεν θες καλωδια, υπαρχει και το versa tip της dremel -με αεριο-αλλα πρεπει να παρεις ενα εξτρα σετακι με 4 μυτες που βγαζει.

238 με τα μεταφορικα. Οντως πολυ καλη επιλογη, αλλα δεν βρηκα κατι να πω wow! για να δωσω διπλασια λεφτα.

Υπαρχουν και αλλα. Silverline , IncGo ολα στην τιμη του makita με ρυθμιση στροφων. Το οποιο makita ειναι ρυθμισμενο στις 22.000. Μια μεση ταχυτητα για να δεχεται μεγαλα Bit μεχρι 5 εκατοστα διαμετρο συμφωνα με την makita.

Το B&D μονο ως προς τη ρυθμιση στροφων πλεονεκτει. Ειναι κατωτερο ρουτερ απο το makita m3600 ως κατασκευη.

200 με τα μεταφορικά το έχω βρει αλλά δεν έχει σημασία.
Ρύθμιση στροφών από 8000-21000 εχει το συγκεκριμενο. Τα μεγαλα bosch βλεπω πανε μεχρι 25.
Οπότε 22000 είναι στο πάνω όριο των στροφών.
Μην βλέπεις τα 30000 εκεί πανε τα τριμερς.
Επειδη Το ρούτερ και τη το 12αρι είναι εργαλείο που θέλει σεβασμό δε θα διανοομουν προσωπικά να βάλω 5 πόντους μπιτ σε 22000 στροφες.
Το φοβάμαι δε πάει να λέει όχι η Bosch αλλά και ο πάπας της Ρώμης που λενε.

Δηλώνω ενθουσιασμένος.
Σίγουρα θα είναι το επόμενο ρούτερ μου καθώς θα δώσω το ΚΑ900 της B&D.
Το MOF001 το μεσαίο από τα τρια.
https://m.youtube.com/watch?v=ntFAiQcXogk
Καθομαι και διαβαζω review και οντως ειναι πολυ καλο ρουτερ. Απλα αν ειδες αυτη την τιμη https://www.amazon.co.uk/Triton-MOF...00779NCPM/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8 να ξερεις οτι ολες οι αρνητικες κριτικες και τα "χαμμενα" αστερακια ειναι επειδη δεν εχει μεσα το collet για 1/2. Θα πρεπει αν το πληρωσεις εξτρα . Τελικη τιμη 231,86

Last edited:
Bγαζει ενα σετακι η weller με μπολικες μυτες και θεωρω οτι ειναι καλο.
Αν δεν θες καλωδια, υπαρχει και το versa tip της dremel -με αεριο-αλλα πρεπει να παρεις ενα εξτρα σετακι με 4 μυτες που βγαζει.
ευχαριστω πολυ

Στάλθηκε από το SM-J710F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωχ αυτο δεν το ειχα προσεξει και σε ευχαριστω που το τονισες!!!

Και ενα τιπ για να μην πληρωνετε αδικα την μετατροπη νομισματος στην amazon.
Επιλεξτε πληρωμη σε λιρες.

Selected payment currency EUR GBP (Change card currency)

Applicable Exchange Rate
Εδω κανει την μετατροπη με ισοτιμια:
1 GBP = 1.1677149574 EUR

Ενω η τραπεζα σας θα την κανει με 1GBP= 1.12465 EUR
Οποτρε θα στοιχισει 223 ευρω απο 232 ισον 5% κερδος σχεδον.

Last edited:
Ωχ αυτο δεν το ειχα προσεξει και σε ευχαριστω που το τονισες!!!

Και ενα τιπ για να μην πληρωνετε αδικα την μετατροπη νομισματος στην amazon.
Επιλεξτε πληρωμη σε λιρες.

Selected payment currency EUR GBP (Change card currency)

Applicable Exchange Rate
Εδω κανει την μετατροπη με ισοτιμια:
1 GBP = 1.1677149574 EUR

Ενω η τραπεζα σας θα την κανει με 1GBP= 1.12465 EUR
Οποτρε θα στοιχισει 223 ευρω απο 232 ισον 5% κερδος σχεδον.
Η τραπεζα δεν παιρνει προμηθεια στην αλληγη συναλλαγματος; Γιατι στην Πειραιώς που ειχα ρωτησει κατι τετοιο μου ειπαν

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Χρησιμοτατο σε ολους μας που ασχολουμεστε με ξυλο!

41E2UNv%2Bm4L.jpg

https://www.amazon.co.uk/CLARKE-BEL...=UTF8&qid=1515394742&sr=1-19&keywords=bandsaw

Τα υπαρχοντα ετοιμοπαραδοτα table saw, ποσο dustless ειναι?
Υπαρχει καποιο που φημιζεται για τη καλυτερη αναρροφηση της σκονης και πριονιδιων?

Τα υπαρχοντα ετοιμοπαραδοτα table saw, ποσο dustless ειναι?
Υπαρχει καποιο που φημιζεται για τη καλυτερη αναρροφηση της σκονης και πριονιδιων?
Σε ποια αναφερεσαι; Εγω με το eihell εκανα πατεντα και περιόρισα τα πριονιδια σε μεγαλο ποσοστο. Ακομη και με διπλη αναρροφηση πανω κατω στο πατωμα ειχα λοφο απο πριονιδια και το μηχανημα μεσα εξω στη σκονη. Δεν νομιζω εργοστασιακα κανενα φτηνο παγκοπριονο να ειναι dustless. Ακομη και τα επαγγελματικα θελουν την πατεντα τους.

Συμφωνώ. Θέλουν πατέντα ή πατέντες για να βελτιωθεί η σκόνη - πριονίδι.
Το παράξενο είναι το γιατί.

Δεν το βρισκω παραξενο. Η ταχυτητα που δημιουργει πριονιδια και σκονη ενα παγκοπριονο με 5.000 στρ/λεπτο λογικα θελει και αναλογη αναρρόφηση. Εγω εκελισα τον ανοιχτο πατο με ενα κοντρα πλακε , ανοιξα μια τρυπα στο κεντρο και συνδεσα τον δευτερο σωληνα που κανονικα τραβουσε σκονη απο πανω. Το αποτελεσμα ειναι να μαζευει καλυτερα τα πριονιδια . Μενουν παλι αρκετα ,αλλα οχι στο πατωμα. Αν κανω καποιο κονικο σχημα απο κατω να τα ριχνει αναγκαστικα στον σωληνα της σκουπας σε συνδιασμο με ενα κυκλωνικο συστημα, θα ειμαι καλυμμενος. Απλα με 2 ξεμπερδεψα προσωρινα απο το χαος.

Δεν το βρισκω παραξενο. Η ταχυτητα που δημιουργει πριονιδια και σκονη ενα παγκοπριονο με 5.000 στρ/λεπτο λογικα θελει και αναλογη αναρρόφηση. Εγω εκελισα τον ανοιχτο πατο με ενα κοντρα πλακε , ανοιξα μια τρυπα στο κεντρο και συνδεσα τον δευτερο σωληνα που κανονικα τραβουσε σκονη απο πανω. Το αποτελεσμα ειναι να μαζευει καλυτερα τα πριονιδια . Μενουν παλι αρκετα ,αλλα οχι στο πατωμα. Αν κανω καποιο κονικο σχημα απο κατω να τα ριχνει αναγκαστικα στον σωληνα της σκουπας σε συνδιασμο με ενα κυκλωνικο συστημα, θα ειμαι καλυμμενος. Απλα με 2 ξεμπερδεψα προσωρινα απο το χαος.

Το ίδιο λέμε.

Γιατί εμείς να βρίσκουμε λύσεις & όχι ο κατασκευαστής από την αρχή.