Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

.... ανακοινωσα σε φιλους και συγγενεις οτι δεχομαι ΜΟΝΟ ευχες η MONO εργαλεια/γκατζετ, η και τα δυο :))

Εργαλείο ή γκάτζετ δύσκολο να σου δώσω... αφού τα έχεις όλα !!

Αλλά ευχές πολλές ! Πολύχρονος και πολυγκατζετόβιος Μιχάλη, πάντα όρθιος !! :ernaehrung004:

Eχει και καλτσες εργασιας με απορροφηση κραδασμων!! :))

Γιατί τα μποξεράκια εργασίας τι σου λένε?

Για τους μερακλήδες που μαστορεύουν με το σώβρακο :D

Λοιπον και το αντιστατικο ζακετακι φλις που εχει, εκτος απο τα μποξερακια με την ελαστικη μεση και τις αντικραδασμικες καλτσες, δεν ειναι καθολου ασχημο!!

Αυτη τη φορα μου φαινεται οτι θα το ριξω στα ρουχαλακια εργασιας. Ετσι για αλλαγη και για πιο οικονομικα :))

Εργαλείο ή γκάτζετ δύσκολο να σου δώσω... αφού τα έχεις όλα !!

Αλλά ευχές πολλές ! Πολύχρονος και πολυγκατζετόβιος Μιχάλη, πάντα όρθιος !! :ernaehrung004:

Σε ευχαριστω πολυ φιλε!!

Διοτι τα εργαλεια και τα γκατζετακια, ευκολα η δυσκολα, αγοραζονται. Οι (ειλικρινεις) ευχες ομως οχι -αρα πολυτιμες :))

Μιας και αναφέρθηκε το δραπανοκατσάβιδο του lidl , το σκέφτομαι και γω μιας και οι μπαταρίες από δυο blackanddecker πνέουν τα λοίσθια πλέον. Αν δε κάνω λάθος πρέπει να είναι NiCd. Έχει δοκιμάσει κάποιος με επιτυχία να τις επαναφέρει; Κάτι είχα διαβάσει αλλά δεν το βρίσκω τώρα

Μιας και αναφέρθηκε το δραπανοκατσάβιδο του lidl , το σκέφτομαι και γω μιας και οι μπαταρίες από δυο blackanddecker πνέουν τα λοίσθια πλέον. Αν δε κάνω λάθος πρέπει να είναι NiCd. Έχει δοκιμάσει κάποιος με επιτυχία να τις επαναφέρει; Κάτι είχα διαβάσει αλλά δεν το βρίσκω τώρα
Ποτε δεν εχω προσπαθησει να επαναφερω μπαταρια εργαλειων (custom made) διοτι και να την επαναφερεις θα ψοφαει σε ελαχιστο χρονο. Τσαμπα κοπος Αν θες ομως, δοκιμασε να την αφησεις στην καταψυξη για μια μερα και μετα προσπαθησε να την φορτισεις. Δεν σου προτεινω να την βραχυκυκλωσεις με αλλη μπαταρια (αυτοκινητου πχ) διοτι περα απο ανορθοδοξο, θα πρεπει να βρεις τους σωστους πολους και αν η μπαταρια ειναι εντελως αφορτιστη δεν θα τους βρεις.

Last edited:

Πολύχρονος Μιχάλη και πολυκαλογκάτζετος.

Μια και ανέφερες το λέιζερ γραμμών πέρσι στην γιορτή μου έκανα δώρο στον εαυτό μου το Bosch GLL 3-80 (και έκλεισε το κεφάλαιο Laser) …

http://www.bosch-professional.com/gr/el/gll-3-80-p-24129-ocs-p/

gll-3-80-p-24129.jpg

Kαιρο τωρα σκεφτομαι να αγορασω ενα μετρητη αποστασης με λειζερ διοτι με υπερηχους εχω (εναν απο lidl και εναν αμερικανικο), αλλα ειναι πολυ δευτερης ποιοτητας, μπερδευονται αμα εχει αλλα αντικειμενα ενδιαμεσα και δεν ειναι βολικοι.

Επισης απο γωνια και στενα σημεια μπορουν να μετρησουν, μονο απο επιπεδο τοιχο. Δεν μπορεις να μετρησεις ευκολα την αποσταση απο ενα στύλο διοτι η επιφανεια του στύλου ειναι μικρη και ο ηχος χανεται στην επιστροφη.
Οταν η επιφανεια αντανακλασης δεν ειναι λεια ο ηχος δεν 'παιζει' καλα. Οταν η επιφανεια αντανακλασης ειναι μικρη (σωληνας) δεν μπορεις να παρεις μετρηση με ηχο. Με λειζερ ομως χτυπας και την μικροτερη επιφανεια.
Oι μετρητες με ηχο περιοριζονται σε καποια λιγα μετρα ενω με λειζερ μετρουν δεκαδες μετρα, και φτανουν τις λιγες εκατονταδες. Για τον σκοπο που τον θελω τα 30-50 μετρα ειναι υπερ αρκετα.

Με ηχο δεν μπορεις να κανεις χρηση του Πυθαγορειου θεωρηματος και να βρεις το υψος η μηκος μιας επιφανειας μετρωντας μια πλευρα και μια γωνια. Καποια λειζερ μηχανηματα μπορουν να το κανουν.
Επισης ο μετρητης αποστασης επρεπε να ειναι μικρος και γκατζετοειδης, για να χαιρεσαι και να τον βλεπεις -αφου ειναι για ερασιτεχνικη χρηση :)

Εχοντας ολα αυτα υποψη, κατεληξα στον Bosch PLR 50 (εως 50 μετρα μετρηση).

41HGxdSk2NL.jpg

PLR50_display_chart_800._V203824122_.jpg

3cdb6c73-6d4d-4fce-8430-d44110d37878.jpg

http://www.bosch-do-it.com/gr/el/ερασιτέχνες/εργαλεία/plr-50-3165140532518-199929.jsp

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

...... μιας και οι μπαταρίες από δυο blackanddecker πνέουν τα λοίσθια πλέον. Αν δε κάνω λάθος πρέπει να είναι NiCd. Έχει δοκιμάσει κάποιος με επιτυχία να τις επαναφέρει; Κάτι είχα διαβάσει αλλά δεν το βρίσκω τώρα

Μην προσπαθήσεις, δεν υπάρχει λόγος
Αν το "pack" ανοιγει χωρίς να καταστραφεί, ίσως αξίζει να αλλάξεις τα στοιχεία...
Αν όχι, κοίΤα για νεο battery pack @ ebay

Πολύχρονος Μιχάλη και πολυκαλογκάτζετος.

Μια και ανέφερες το λέιζερ γραμμών πέρσι στην γιορτή μου έκανα δώρο στον εαυτό μου το Bosch GLL 3-80 (και έκλεισε το κεφάλαιο Laser) …

http://www.bosch-professional.com/gr/el/gll-3-80-p-24129-ocs-p/

gll-3-80-p-24129.jpg

Σε ευχαριστω πολυ!!

Αυτο που πηρες ειναι κορυφαιο με τεραστια εμβελεια. Το ξερω γιατι εριξα μια ματια αφου ελαβα το δωρο που μου εκαναν και ειδα εργαλεια που δεν ειχα ξαναδει, ουτε καν φανταζομουν οτι υπηρχαν!!
Eσυ ομως πρεπει να εχεις και σχεση με το χωρο γιατι αν ηθελες απλα ενα καλο γκατζετ φανταζομαι οτι θα επαιρνες το Quigo.

Βεβαια αυτα τα γκατζετοειδη λειζερ ειναι συναρπαστικα, αν μη τι αλλο, και με εβαλαν σε εξοδα διοτι ηδη εκανα παραγγελια για ενα αλφαδι bosch με λειζερ! PLL 1 αν θυμαμαι καλα.
Επισης παρηγγειλα και τον μετρητη αποστασεων που εβαλα παραπανω.

Ελπιζω να εκλεισα και εγω το κεφαλαιο λειζερ..:))

Από αλφάδια πέραν των κλασσικών εγώ έχω εδώ και κάποια χρόνια το Bosch DNM 60 L …

dnm-60-l-11444.jpg

Προς το παρόν έβαλα την μπαταρία στην κατάψυξη όπως είπε ο Χιώτης. Αν δε καταφέρω τίποτα ίσως σκεφτώ να αλλάξω τις μπαταρίες. Για καινούργιες δε το συζητώ , ζητάνε 35 λίρες. Καλύτερα να πάρω το ρδαπανοκατσάβιδο από lidl.

Οπως το λες. Το καλυτερο ειναι καινουριο δραπανακι με τις βαρβατες μπαταριες λιθιου απο το lidl με τα 3 χρονακια εγγυηση και εισαι αρχοντας.

Από αλφάδια πέραν των κλασσικών εγώ έχω εδώ και κάποια χρόνια το Bosch DNM 60 L …

dnm-60-l-11444.jpg

Τωρα θυμηθηκα οτι πριν μερικες σελιδες ανεφερες οτι εδινες τον δικο σου μετρητη αποστασης Bosch PLR 50 σε αριστη κατασταση.
Κριμα, και τον παρηγγειλα απο amazon...

Την αλλη φορα θα λεω τι θελω να αγορασω, μηπως το εχεις και το δινεις, να γλυτωσουμε κανα φραγκο :))

Μην προσπαθήσεις, δεν υπάρχει λόγος
Αν το "pack" ανοιγει χωρίς να καταστραφεί, ίσως αξίζει να αλλάξεις τα στοιχεία...
Αν όχι, κοίΤα για νεο battery pack @ ebay

Οπως το λες. Το καλυτερο ειναι καινουριο δραπανακι με τις βαρβατες μπαταριες λιθιου απο το lidl με τα 3 χρονακια εγγυηση και εισαι αρχοντας.

έχω και εγώ ένα από το lidl με μια 18V NiCd Που τα έχει παίξει η μπαταρία.
Τα στοιχεία είναι subC 1500 mA και αν τα άλλαζα θα τα άλλαζα με καλύτερα, άλλα δεν αξίζει τον κόπο και τα χρήματα. Με τα ίδια ή με ελάχιστα παραπάνω παίρνω καινούριο με "βαρβάτες μπαταρίες λιθίου" και "3 χρονάκια εγγύηση"

Τώρα, αν το δικό σου δεν είναι 18V αλλά 12V, μπορεί να αξίζει τον κόπο να αλλάξεις τα στοιχεία.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Αν σκεφτεις οτι τα αντιστοιχης ποιοτητας του εμποριου (B&D, Einhell etc.,με μπαταρια λιθιου) κοστιζουν τα διπλα, ειναι oντως αριστη αγορα.

Ειναι πολυ δυνατο (ροπη 35Ν). Το χρειαζεσαι τοσο δυνατο?
Εγω με τα μαστορεματα που κανω στο σπιτι με εχει βολεψει το μικροτερο δραπανοκατσαβιδο parkside στην μιση τιμη. Δεν εχω συναντησει προβλημα σε κανενα project.

Αν χρειαστει να τρυπησω μπετο, παω απ'ευθειας στα ηλεκτρικα, τα μπαταριας ΔΕΝ φτουρανε εκει.

Εξαρταται απο το εργαλειο!!!
http://www.dewalt.gr/powertools/productdetails/catno/DCD925L2/info/specifications/
Δεν εχει μασησει πουθενα στα 3 χρονια που το εχω!!!

Ακομη και 6αρα ποτηροκορωνα σε μπετον δοκιμαστικα δεν μασησε ο σκυλος!
55Nm ροπης!

Ioannista ποσο το δινεις το Bosch PLR 50????

Άκουσα ότι την dewalt την αγόρασε η Stanley.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εξαρταται απο το εργαλειο!!!
http://www.dewalt.gr/powertools/productdetails/catno/DCD925L2/info/specifications/
Δεν εχει μασησει πουθενα στα 3 χρονια που το εχω!!!

Ακομη και 6αρα ποτηροκορωνα σε μπετον δοκιμαστικα δεν μασησε ο σκυλος!
55Nm ροπης!

Ioannista ποσο το δινεις το Bosch PLR 50????

Και εάν δεν μασάνε τα 55 Nm πόσο μάλλον τα 85

GSB 18 VE-2-LI

75879.jpg