Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καλη πληροφορηση.
Οπως και ναχει το πραμα (ειτε εκανες λαθος χειρισμο ειτε οχι), εγω προσωπικα λεω να το αποφυγω.
Οταν αγοραζεις bosch, εστω και πρασινο, περιμενεις κατι παραπανω. Και δεν νομιζω να εισαι τοσο ατσαλος η αρχαριος με τα εργαλεια.

Η BOSCH αναφέρει για το ΚΕΟ

• Λεπίδα υψηλής ποιότητας για ακριβή και καθαρή κοπή έως και 80mm
• Κοψίματα ανα φόρτιση μπαταρίας (μέχρι 15mm) 190
• Κοψίματα ανα φόρτιση μπαταρίας (μέχρι 30mm) 70
• Κοψίματα ανα φόρτιση μπαταρίας (μέχρι 60mm) 30
• Κοψίματα ανα φόρτιση μπαταρίας (μέχρι 80mm) 15
• Ενδειξη LED για το υπόλοιπο της ισχύος

Ίσως η μπαταρία να έχει πρόβλημα …

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ρε παιδιά, δεν έγραψα πουθενά οτι η μπαταρία κράτησε μόνο 2 λεπτά. Είπα οτι 2 λεπτά το χρησιμοποίησα εγώ.
Πήγα να κλαδέψω τη μουριά, στο πρώτο κλαδί (με τον τρόπο που περιγράφω παραπάνω) στόμωσε η λεπίδα και το παράτησα, πήρα το μικρό αλυσσοπρίονο κι έκανα τη δουλειά μου. Απο τότε το έχω αφήσει στο εξοχικό και δεν έτυχε να ξαναασχοληθώ μαζί του.

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Mιλαμε για την ευαισθησια του εργαλειου σε σκληρη και ακομα σε μη εντελως σωστη (κακη) χρηση.

Εχω ενα skil εδω και αρκετα χρονια το οποιο το χρησιμοποιω αποκλειστικα με μεγαλα τρυπανια 30+ εκατοστα.
Οταν τρυπω διπλους τοιχους και πεφτω στο νευρο του τουβλου, του δινω και καταλαβαινει μεχρι να σπασει το τουβλο.

Κακη χρηση, το ξερω, αλλα ετσι μου βγαινει ετσι εχω συνηθισει και ετσι μου αρεσει. Οπως μου αρεσει και το skil που αντεχει τις ιδιοτροπιες μου. Χαλαλι τα λεφτα του, ηταν ακριβο.

Δεν θα τολμουσα βεβαια τετοια χρηση με parkside ουτε με παρομοιας ποιοτητας εργαλειο. Γνωθι your tools, που λεει και το ρητο.

Aπο bosch oμως περιμενεις το κατι παραπανω σε αντοχη ακομα και σε κακη χρηση. Βεβαια μπορει να ετυχε του Μπαμπη, αλλα με χαλαει να "τυχαινει" σε ακριβα εργαλεια.

Για τους μερακληδες..

Black and Decker Alligator 18volt

black-decker-alligator-lopper-cordless-clamping-chain-saw-3.jpg

13.jpg

Δε νομιζω ενα επαναφορτιζομενο ή ηλεκτρικο αλυσοπριονο να φτανει ποτε την ευχρηστια και τη δυναμη του βενζινοκινητου. Ειδικα για εργαλεια υπαιθρου οπως αλυσοπριονα, χορτοκοπτικα, σκαπτικα κλπ πιστευω πως τα βενζινοκινητα ειναι μονοδρομος.

Ετσι ειναι, ουτε ενα επαναφορτιζομενο δραπανο φτανει τη δυναμη ενος ηλεκτρικου. Την ευχρηστια ομως την φτανει και την ξεπερναει :))

Εξαρταται ομως για ποια δουλεια το θες. Δεν πας να κοψεις κορμο με επαναφορτιζομενο. Αυτα ειναι σχεδιασμενα για να κοβεις μεχρι ενα μεγεθος.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μπαμπη δε κανει λεμε?
Μου το πουλας???:ADFADF1:

Το έχω αφήσει στο χωριό, όπως είπα και παραπάνω, κι εκεί θα μείνει για πιο light δουλειές.

Σήμερα παρέλαβα την καινούρια παραγγελία μου απ´το Amazon.

fein_multimaster_profile_ki.jpg
fein_multimaster_profile_sa.jpg

Aσε.. πονεμενη ιστορια, βλεπεις τιμες στο Αmazon Αμερικης και τρελενεσαι..δεν στελνουν Ελλαδα.

Εδω, ορισμενα κομματια, ΟΥΤΕ απο Amazon UK και Γερμανιας ΔΕΝ στελνουν. Θυμαμαι που ειχα προσπαθησει για το glue gun και το ψαλιδι της Βοsch, και δεν τα εστελναν.
Προκειται περι αλητειας της Βοsch και καταλυση καθε εννοιας περι ενιαιας ευρωπαικης αγορας -κατα την ταπεινη μου αποψη.

Παιρνεις ομως την αντιστοιχη φτηνοτατη σπαθοσεγα απο Lidl (αριστη εδω που τα λεμε) και λες και ευχαριστω!!

χαχα, ιδια ωρα γραφαμε με τον Μπαμπη για την αρχοντικη σπαθοσεγα του Lidl :)))

EDIT

Mπαμπη βαζεις κανα λινκ για το εξαρτημα? Καλοριζικο!!

Εχω παραγγειλει ενα αντιστοιχο σετ απο Αμερικη για το Dremel και θελω να δω αν ειναι παρομοιο.

Last edited:
Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καλορίζικα.

Υ.Γ. μην τα ξεπακετάρεις . Στο χωριό κι αυτά :flipout::flipout:

Καλά, δεν φταίς εσύ..
Την επόμενη φορά να φωνάξεις μάστορα... Εμένα ξέχασέ με... -bye-

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καλά, δεν φταίς εσύ..
Την επόμενη φορά να φωνάξεις μάστορα... Εμένα ξέχασέ με... -bye-

τι φταίει ο άνθρωπος...
κανένα έργο μέχρι στιγμής δεν είδαμε.
Εκτός αν σκοπεύεις να φτιάξεις κανένα αποθηκάκι να τα βάζεις μέσα.:worshippy:

(καλά δεν συζητάμε, αν έμενες Θεσσαλονίκη θα σε είχα ταράξει στην τράκα :2thumb22sup:)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

τι φταίει ο άνθρωπος...
κανένα έργο μέχρι στιγμής δεν είδαμε.
Εκτός αν σκοπεύεις να φτιάξεις κανένα αποθηκάκι να τα βάζεις μέσα.:worshippy:

(καλά δεν συζητάμε, αν έμενες Θεσσαλονίκη θα σε είχα ταράξει στην τράκα :2thumb22sup:)

Δέν είδατε γιατί είμαι σεμνός και δεν τα λέω... :silly:

Ένα μόνο θα σου πώ, ο συγκεκριμένος "κύριος" αντι να μου πει ευχαριστώ που αντι να πληρώσει 3500 την έβγαλε καθαρή με 10 μου τη λέει κι απο πάνω... Κατάλαβες;
(Και για την περίπτωση που το αρνηθεί, υπάρχουν και ντοκουμέντα, έχω φωτογραφικό υλικό :2thumb22sup: )

Παιρνεις ομως την αντιστοιχη φτηνοτατη σπαθοσεγα απο Lidl (αριστη εδω που τα λεμε) και λες και ευχαριστω!!

Δεν χρειάζομαι κάτι τέτοιο. Απλά το πόσταρα γιατί σας είδα να ψάχνεστε για το μπλέ bosch μερικά πόστ πρίν.
Βέβαια μπορεί να ήταν τελείως διαφορετικό εργαλείο, αλλά μου φάνηκε σαν σπαθοσέγα αυτό που είχες ποστάρει. Δεν ξέρω και πολλά για τα συγκεκριμένα εργαλεία. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Δέν είδατε γιατί είμαι σεμνός και δεν τα λέω... :silly:

Ένα μόνο θα σου πώ, ο συγκεκριμένος "κύριος" αντι να μου πει ευχαριστώ που αντι να πληρώσει 3500 την έβγαλε καθαρή με 10 μου τη λέει κι απο πάνω... Κατάλαβες;
(Και για την περίπτωση που το αρνηθεί, υπάρχουν και ντοκουμέντα, έχω φωτογραφικό υλικό :2thumb22sup: )

Για βγάλε τα ντοκουμέντα . :flipout::flipout::flipout::flipout:

Σωστά. Από όοοοοοοοολη την συλλογή εργαλείων χιλιάδων ευρώ, η δουλειά έγινε με μια μονωτική ταινία.

Αλλά τα εργαλεία εργαλεία.... :flipout::flipout:

Παρεπιπτώντως, σκέφτομαι να δώσω το επαναφορτιζόμενο κρουστικό δράπανο της parkside μιας και το SDS τσόκ δε με βολεύει για τη δουλειά που κάνω πιο συχνά.

parkside-2-gang-akku-bohrhammer-pabh-18-li-a1-1-290x150.jpg

Αν ενδιαφέρεται κανείς μου σφυράει κλέφτικα πριν το βάλω αγγελία. Κανένα 50άρικο σκέφτομαι.