Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Κάνουν ή δεν κάνουν τα εργαλεία τελικά τον μάστορα; γιατί είμαι ερωτευμένος με αυτό..

IMG-20210410-132432.jpg

Τελειος! (y)

Για πες τι εργασιες εγιναν και γιατι.

Μακαρι οσοι κανουμε ενα μαστορεμα να παινευουμε μετα το εργαλειο/α που μας βοηθησε με το αντιστοιχο φωτορεπορταζ!!

Υπάρχει...
Αρκεί να έχεις τις «σωστές» μοαταρίες. :p

Που τα ξετρύπωσες βρε Μπαμπη; 👍
Πραγματικά αν είχα μπαταρία και φορτιστή θα το αγόραζα άμεσα για να το έχω μόνιμα στο αυτοκίνητο μιας και η τιμή του είναι μόλις €26 με μεταφορικά από Ευρώπη.
Κρίμα δεν διαθέτω την κατάλληλη προίκα, μάλλον θα μείνω στο "ράφι" 😀

Που τα ξετρύπωσες βρε Μπαμπη; 👍
Πραγματικά αν είχα μπαταρία και φορτιστή θα το αγόραζα άμεσα για να το έχω μόνιμα στο αυτοκίνητο μιας και η τιμή του είναι μόλις €26 με μεταφορικά από Ευρώπη.
Κρίμα δεν διαθέτω την κατάλληλη προίκα, μάλλον θα μείνω στο "ράφι" 😀
Δεν είναι για σένα αυτά.
Εσυ εισαι για άλλο χρώμα εργαλεία γεννημένος.

Αντώνη εξαιρετική και απόλυτα χρηστική η συγκεκριμένη.

• Haha
Reactions: nickolas
Νεο 18βολτο εργαλειο απο την Makita ενα φορητο ψυγειακι (cooler/warmer) που φαινεται οτι κατεβαζει την θερμοκρασια στους -18βαθμους!!!
Απο την αλλη ζεσταινει κιολας και πιανει τους +60!! Πολυ προσεγμενο σαν σχεδιο νομιζω με ιδιαιτερη αισθητικη.

Makita-18V-Cooler-and-Warmer.jpg

Εχει υποδοχες για 2 μπαταριες για αυξημενη διαρκεια λειτουργειας.

Makita Cooler/Warmer Runtime Specs​

• -18°C (-0.4°F): 5 hours
  • 5°C (°41F): 17 hours
  • 60°C (140°F): 5 hours
Οι παραπανω χρονοι ειναι με 2x Makita 18V 6.0Ah batteries. Αν βαλεις μια μπαταρια οι παραπανω χρονοι γινονται μισοι.

Εδω το αρθρο https://toolguyd.com/makita-18v-cooler-warmer/
Εξαιρετικό! Ερωτεύσιμο! Χρήσιμο! Είμαι άφραγκος!!!

παντως τα αυτοκινητα συνηθως σφιγγουν με 100-130 αν θυμαμαι καλα. και αυτα τα εχει για πλακα
Νικολα θεωρω οτι ειναι δυσκολο εας αδυνατο να ξεσφιξει μπουλονια που εχουν βιδωθει καλα με αεροκλειδο η ακομη πιο δυσκολα με δυναμοκλειδο....

Παρολα αυτα το συγκεκριμενο εγω το εχω βαλει στο ματι γιατι τις μπαταριουλες μου τις εχω....!!! :D

• Like
Τα μπουλόνια στα περισσότερα ΙΧ σφίγγουν με ροπή γύρω στα 110ΝΜ (τόσο είναι βάσει εγχειριδίου και στο δικό μου). Στην πράξη λαστιχάς (βουλκανιζατέρ) που είχα αλλάξει λάστιχα προ 2ετίας και μου έσφιγγε με δυναμόκλειδο (σπάνιο αλλά υπάρχουν και τέτοιοι) όταν τον ρώτησα μου είπε ότι σφίγγει με 100ΝΜ γιατί στα 110ΝΜ θεωρεί πολύ πιθανό να κολλήσει το μπουλόνι στην επόμενη αλλαγή και να θέλει ιδιαίτερη φασαρία (και το ρίσκο ζημίας που συνεπάγεται) για να ξεσφίξει.
Έχοντας πρόσφατα σφίξει πίσω άξονα σε παπάκι με 70ΝΜ (τιμή ροπής από τον κατασκευαστή, με σοβαρό δυναμόκλειδο φυσικά) μπορώ να πω ότι ήδη σε αυτή τη ροπή είναι σχετικά ζόρικο το σφίξιμο με το χέρι, οπότε φαντάζομαι ότι τα 100ΝΜ είναι έτσι κι αλλιώς μια καθόλα σεβαστή ροπή σύσφιξης για τα μπουλόνια των συνήθων ΙΧ.

• Like
ξεβιδωνει μπουλωνια αυτοκινητου αυτο? Σφιγμενα με αερος?

Εγώ το πήρα και το άφησα στο χωριό.
Όταν το πήγα όμως το δοκίμασα σε όποια ρόδα υπήρχε, αυτοκίνητο, τρακτέρ, πλατφόρμα, τρέιλερ...
Όλα τα ξεβίδωσε μια χαρά.

Τελειος! (y)

Για πες τι εργασιες εγιναν και γιατι.

Μακαρι οσοι κανουμε ενα μαστορεμα να παινευουμε μετα το εργαλειο/α που μας βοηθησε με το αντιστοιχο φωτορεπορταζ!!
Δουλεύω με έναν υδραυλικό σαν βοηθός το τελευταίο διάστημα, και είμαστε σε μια ανακαίνιση μεγάλη από το Δεκέμβριο και τώρα είμαστε στην τελική ευθεία με τα καλοριφέρ..
Το knipex το αγόρασα χτες και σήμερα το δοκίμασα. Είναι εργαλειαρα

Συναδελφοι κατι πρεπει να συμβαινει μεταξυ Lidl Stiftung & Co. KG και Robert Bosch GmbH.

Πρεπει να υπαρχει καποια (σιωπηρη) συνεργασια/ανοχη μεταξυ των δυο εταιρειων. Δεν μπορει να εξηγησω αλλιως το συνεχιζομενο copy paste των προιοντων της Βοsch!

Σημερινο παραδειγμα η νεα σειρα μωβ εργαλειων του Lidl, Parkside ΜEseries, που ερχεται σε αντιπαραθεση με την νεα επισης σειρα DIY εργαλειων της Βοsch YOUseries!!!!

Eδω το τριβειο ΥOUseries της Bosch..... ......και εδω το τριβειο MEseries της Parkside!!
navi_sanderBiWAQmAV8dK3Y.jpg
s-l300.jpg

Σας θυμιζουν κατι τα υπολοιπα εργαλεια YOUseries της Βοsch? :)
3_youseries-600x400.jpg

Eαν οχι, δειτε εδω https://www.lidl-hellas.gr/el/c/praktika-ergalia/c2489/w2

Δεν υπαρχει περιπτωση η Bosch να αφηνε στην τυχη τετοια καραμπινατη αντιγραφη -τυφλα να'χουν οι καλωσυνατοι Κινεζοι- ειδικα απο μια αλλη μεγαλη Γερμανικη εταιρεια! Κατι καλο (και για τους καταλωτες) συμβαινει :)

Πππφφφ, γυναικεια φαινονται αυτα, οχι για εμας τους σκληροτραχηλους μαστορους, με το επαρκως κατεβασμενο πισω παντελονι. 😁

(Θα παρω ενα δωρο στην κορη μου 😁)

Μαλιστα.....
Περιπλεκονται με ευχαριστο τροπο τα πραγματα....
Τελικα μηπως εχουμε off the record και κατω απο το τραπεζι συμφωνια Μιχαλη και δεν το εχουμε παρει χαμπαρι...;!!!!

• Like
Reactions: Χιωτης
χαχχαχα, αδερφες και παλληκαρια γινανε μαλλια κουβαρια 😬

Εγω παντως θα παω να το παρω (κρυφα) γιατι ουτως η αλλως σκοπευα να παρω το Bosch.
To bosch ειναι πολυ ελαφρυ, μικρο και εχω πολλες μπαταριες της DIY σειρας απο τα Dremel. Ειναι ιδανικο για μικροκατασκευες μαζι με τον μινι αλοιφαδορο της Proxxon.

Το ροζ παρκσάϊντ ομως ειναι ακομα πιο ελαφρυ και εχει μπαταρια των 3Ah!! Eνω οι μπαταριες που εχω των πρασινων/DIY Bosch/Dremel ειναι 1.5Ah.

Από το να τους αντιγράψουν οι Κινέζοι προτιμούν να δίνουν τα προϊόντα τους για αντίγραφο στην parkside που είναι γερμανικών συμφερόντων εταιρεία οπότε δεν ειναι επικερδές για τους Κινέζους να αντιγράψουν τα συγκεκριμένα προϊόντα.
Πολεμάνε την φωτιά με φωτιά!

• Like
Reactions: enduras1 and KOSSTV
ετσι οπως φαινονται τα πραγματα, τα περφορμανς τα φτιαχνει σε (κρυφη) συνεργασια με την ΤΤΙ (aeg-milwaukee)
και τα μωβ σε ατυπη-κρυφη συνεργασια με τον ομιλο bosch
παραλληλα κραταει τις κλασικες πρασινες σειρες τις οποιες φτιαχνει σε συνεργασια με 2-3 αλλες εταιριες
μια χαρα κινησεις μου φαινεται οτι κανει η parkside!

θυμαστε τι λεγαμε πριν λιγους μηνες σχετικα με τις αλλαγες που ερχονται σε παγκοσμιο επιπεδο στην διαθεση των εργαλειων?
μαλλον λοιπον αυτες οι κινησεις της parkside σχετιζονται με αυτο, με λιγο διαφορετικο τροπο.
αντι δηλαδη να μπορεσει να παρει την αποκλειστικη διαθεση μιας γνωστης μαρκας, ηδη φτιαχνει σειρες με δυο γιγαντιαιους κατασκευαστες (TTI και bosch)

Για τις κατασκευες χρειάζονται (όπως πολύ σοφά έχετε πει εδώ μέσα!) τα 3Χ
Χώρος
Χρήμα
Χρόνος
Πέρασα μια φάση που είχα το χρήμα (λέμε τώρα 😂😂😂)
Αποκτησα τον χώρο
Αλλά δεν έχω τον χρόνο!! Έτσι στηνωντας το εργαστήριο κάποια εργαλεία είναι απαγορευτικά για τα βράδια που έχω λίγο χρόνο να χαρώ το χόμπι μου. Έτσι λέω να αγοράσω και ένα χειρός φαλτσοπριονο!
Έχει κανείς εμπειρία από κάτι τέτοιο??

• Like
Reactions: mastroxalastis
Εγω θα προτεινα να αγορασεις κατι τετοιο....

Αγορασα το φαλτσοκουτι και ειναι απο πολυ σκληρο πλαστικο....

• Like
Reactions: vagos08
Εγω θα προτεινα να αγορασεις κατι τετοιο....

Αγορασα το φαλτσοκουτι και ειναι απο πολυ σκληρο πλαστικο....
Δεν είναι κακή επιλογή αλλά έχεις περιορισμό στο ύψος.