Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Σιγουρα η καθε εταιρεια εχει τους δικους της στοχους και στρατηγικη.

Εγω ποσταρα τις πολλες εκδοσεις σπαθοσεγων γιατι μου φανηκε υπερβολικο καθως και την διαθεσιμη γκαμα του Lowes οπου απο τα 36 ειδη τα 32 ηταν δραπανα!
Το τελευταιο το ποσταρα γιατι απο τα 200 20βολτα της Dewalt που εβαλε το πατριωτακι μου, παιζει -με καποια προφανη δοση χιουμορ- τα 180 να ειναι δραπανοειδη και σεγες :)

Όλο περίεργα εργαλεία μου κάνουν δώρο, τα περισσότερα δεν ξέρω καν τι είναι που, και πώς, τα χρησιμοποιούμε. 😂
Αυτό μάλλον είναι Roughness indicator αλλά δεν ξέρω πως ακριβώς δουλεύει και, κυρίως, τι θα το κάνω εγώ. :D

5372166F-0D45-4F72-B5C9-4D5733524CAB.jpeg

Ενταξυ...ισως τα παραλεω...αλλά γιατί μια εταιρία να μην θέλει να διευρύνει την γκάμα της ωστε να χτυπήσει τον ανταγωνισμό..;
Συγκεκριμένα από την bosch θα περίμενα να επένδυσει σε ακόμη μεγαλύτερη σειρά εργαλείων...αλλα θεωρω οτι την τελευταία 5ετια είναι κάπως στάσιμη...

Όλο περίεργα εργαλεία μου κάνουν δώρο, τα περισσότερα δεν ξέρω καν τι είναι που, και πώς, τα χρησιμοποιούμε. 😂
Αυτό μάλλον είναι Roughness indicator αλλά δεν ξέρω πως ακριβώς δουλεύει και, κυρίως, τι θα το κάνω εγώ. :D

View attachment 191218
Όντως για μετρητικό τραχύτητας επιφάνειας φαίνεται από τη φωτό (το σύμβολο Ra στο όργανο είναι το ενδεικτικό του μεγέθους της τραχύτητας που χρησιμοποιείται διεθνώς). To συγκεκριμένο φαίνεται vintage (εντελώς). Παρόμοιο με το παρακάτω:
Να φανταστώ ότι κάποιος φίλος σου επιστήμονας συναφούς κλάδου στο δώρισε;

Σιγουρα η καθε εταιρεια εχει τους δικους της στοχους και στρατηγικη.

Εγω ποσταρα τις πολλες εκδοσεις σπαθοσεγων γιατι μου φανηκε υπερβολικο καθως και την διαθεσιμη γκαμα του Lowes οπου απο τα 36 ειδη τα 32 ηταν δραπανα!
Το τελευταιο το ποσταρα γιατι απο τα 200 20βολτα της Dewalt που εβαλε το πατριωτακι μου, παιζει -με καποια προφανη δοση χιουμορ- τα 180 να ειναι δραπανοειδη και σεγες :)

Μιχάλη στο Home depot χάζευα αυτό το σετάκι με 10 διαφορετικά εργαλεία μπαταρίας της dewalt 😉

Ενημερωνα την λιστα με τα εργαλεια του εργαστηριου, μιας και μας το θυμισε ο Νικος, και θυμηθηκα οτι τα τελευταια 10 χρονια δεν μου παρουσιασε καμμια βλαβη κανενα εργαλειο ρευματος/μπαταριας παρα μονο καποια αρκετα Parkside και ενα, μαλλον δυο krausmann, τα οικονομικα/budget εργαλεια δηλαδη. Tυχαιο? Iσως.. :)

Λογικά είναι σωστή η επισήμανσή σου, ωστόσο στην εξίσωση θα πρέπει να μπει και ο παράγοντας συχνότητα χρήσης. Άλλο είναι να έχουμε ένα εργαλείο που στα Χ χρόνια κατοχής/χρήσης το λιώνουμε κυριολεκτικά και τύχει να βγάλει πρόβλημα, λιγότερο ή περισσότερο σοβαρό, κι άλλο να έχουμε ένα άλλο εργαλείο που στο ίδιο χρονικό διάστημα μπορεί να το χρησιμοποιήσαμε 1-2 φορές πχ. Το να πούμε σε αυτή την περίπτωση ότι το δεύτερο δεν έβγαλε καμία βλάβη και είναι σκυλί ως εκ τούτου σε σχέση με το πρώτο, προφανώς δεν αποδίδει την πραγματικότητα σε αυτή την περίπτωση.
Αν λοιπόν σε κάποιο/α από τα Parkside πχ που αναφέρεις συντρέχει τέτοιος λόγος (ιδιαίτερα συχνής χρήσης) ίσως δεν είναι δίκαιη η κατάταξή του κακήν κακώς στα ζημιάρικα.

Tα οικονομικα/budget εργαλεια δεν ενδεικνυνται για "ιδιαιτερα συχνη χρηση" και πολλα ζορια και ειναι μαλλον λαθος οποιος τα χρησιμοποιει και τα κρινει με αυτη την λογικη.

Όπως έχω αναφέρει πολλές φορές τα β διαλογής εργαλεία είναι για περιστασιακή η σαν βοηθητική χρήση και δεν ενδείκνυνται για βαριές καταστάσεις...

Επισης η συνειδητοποιημενη χρήση μπορεί να τους δωσει μακροζωία αλλά και αυτό όμως δεν δίνει το δικαιωμα οτι σιγα με τον καιρο μπορείς ,αφού βλεπεις ότι σε παιρνει, να το πιέσεις...

Οπότε λογικευμηνη χρήση με τέτοια εργαλεία...

πάντως και για τα επώνυμα μπορεί να υπάρχουν προβλήματα εύρεσης ανταλλακτικών. έχω ένα δράπανο ρεύματος bosch 550RET (με ρύθμιση μέγιστης ροπής για βίδωμα) που αργεί να πάρει στροφές στην εκκίνηση και γενικά δεν έχει δύναμη στις χαμηλές στροφές (γονατίζει αν δεν τρέχει πολύ γρήγορα). Το σέρβις της bosch εδώ πριν αρκετά χρόνια μου είπε πολύ απλά ότι φταίει ο διακόπτης (σκανδάλη) και ότι δεν υπάρχει το ανταλλακτικό (ούτε μπορεί να αντικατασταθεί με άλλο γιατί διαφέρει από τα άλλα δράπανα που δεν έχουν ρύθμιση ροπής). Επίσης δεν υπάρχει σε ebay ή σε καταστήματα ανταλλακτικών του εξωτερικού που έψαξα. Το δράπανο δεν χάλασε επειδή ζορίστηκε, απλά από κάποια στιγμή και πέρα δε λειτουργεί σωστά...

Oραματιζομαι το φυλλαδιακι του Lidl της Πεμπτης 3 Μαρτιου του 2025 οπου οι 8 σελιδες των εργαλειων Parksdide θα περιλαμβανουν :

-3D printer Parkside σε συσκευασια με 2 κιλα νημα στα 59 ευρω.
-Laser engraver/χαρακτης Parkside 3w στα 39 ευρω.
-Παγκοπριονο με soft start και αλλαγη δισκου χωρις εργαλεια, στα 69 ευρω.
-Διαφορες κολλες δυο συστατικων J-B weld στα 3.99 το τεμαχιο.
-Bosch GBH 34 18βολτο πιστολετο 5.8joule solo στα 199 ευρω (Ναι ναι, η συνεργασια της Βosch με τα Lidl ειναι πραγματικοτητα, ηταν δικαιο και εγινε πραξη)
-Ολες οι 12βολτες και 18βολες μπαταριες Parkisde ειναι πλεον συμβατες με τις αντιστοιχες Bosch.

Θα λειτουργει, με δωρεαν παραδοση/αντικαταβολη, το ιντερνετικο καταστημα www.Lidltoolsonline.gr με πανω απο 300 εργαλεια μπαταριας διαθεσιμα.
mqdefault.jpg

Εγγυηση 6+3 ετων σε ολα τα εργαλεια Parkside, η οποια σηματοδοτει μια νεα εποχη ποιοτητας κατασκευης και ελεγχου της εταιρειας που εχει μεταφερει ολη την παραγωγη απο την Κινα στην Γερμανια και την Αυστρια. Καποια αναλωσιμα παραγονται κατ'εξαιρεση στην Ελβετια.

Ξέχασες το υπερσύγχρονο Logistics & Support Center αρμόδιο για Νότια Ευρώπη Μεση Ανατολή και εντεύθεν των Αλπεων Γαλατία που θα δημιουργηθεί μετα την ανάπλαση της χωματερής στα Ανω Λιόσια :ROFLMAO:

Αυτο συμπεριλαμβανεται στο 10ετες business plan της εταιρειας, ειναι μεσομακροπροθεσμος στοχος, μην ειμαστε και αχορταγοι! 😁