Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Είναι ολόκληρο διαμέρισμα 50τμ, αν το νοικιάσω θα προλάβω σε μια μέρα;
Δε νομίζω.
Και πόσο θα μου πάει τριβείο + σκούπα;
Μια φορά που 'χα ρωτήσει για άλλο μηχάνημα μου 'χαν πει 30 ευρώ τη μέρα.
Άρα δύο μηχανήματα, 60;

Αν κάνω δυο μέρες, 120€;
Εγώ νομίζω ότι άνετα μπορείς να τα κάνεις σε μια μέρα...
50 τετραγωνικά με 2,7 κατά μέσο όρο συντελεστή έχεις 135-140 μέτρα....Είναι πολύ λίγα...
Εγώ κάνω 400..να μην μπορείς τα μισά.. ;

Μην πάρεις σκούπα..
Πάρε μια καλή μάσκα και είσαι οκ...
Ναι γύρω στα 30 όντως έχουν..
Εάν το θες για μια φορά δεν σε συνφερει η αγορά.

• Like
Reactions: aetosa
Τώρα έχει Dexter με 50 ευρώ, 17L 1000W, μου κάνει;

Οι σκούπες στάχτης δεν κάνουν για τέτοια εργαλεία. Βασικό μειονέκτημα το μικρό μήκος σωλήνα, η μικρή ταχύτητα αναρόφησης κ.α.
Αν φτάσεις στα 50€, είσαι πολύ κοντα εδώ, αλλά πάλι ο σωλήνα είναι κοντός αν θέλεις να την έχεις στο πάτωμα.

1731264068292.png

Υπόψην, ότι για να συνδεθεί με το εργαλείο, πιθανότατα να χρειαστούν παντέντες.

Προσωπική άποψη, αν θέλεις σκούπα για εργαστήριο και πολλά άλλα, αν βρείς πάρε την PARKSIDE που έχει πρίζα για το εργαλείο. Κάθε φορά που ανάβει ή σβήνει το εργαλείο, το ίδιο κάνει και αυτή. Για δύναμη, μάλλον είναι περισσότερη από αυτή που θέλουμε (κάπου είχα βάλει ένα test με έκκεντρο BOSCH, αλλά δεν μπορώ να το βρώ).

Όπα παιδιά, με μπερδέψατε, οι απόψεις διίστανται:
Για σκούπα θα σου πρότεινα να πάρεις μια για στάχτη. Βγάζει πολύ ψιλή σκόνη.

Οι σκούπες στάχτης δεν κάνουν για τέτοια εργαλεία.

Κάντε μια σύσκεψη κι αποφασίστε!

(αν και πρσς το παρόν θ' ακολουθήσω τη συμβουλή του Κωστή, να φορέσω απλά μια καλή μάσκα, αλλά ας ξέρουμε για το μέλον...)

Όπα παιδιά, με μπερδέψατε, οι απόψεις διίστανται:

Κάντε μια σύσκεψη κι αποφασίστε!

(αν και πρσς το παρόν θ' ακολουθήσω τη συμβουλή του Κωστή, να φορέσω απλά μια καλή μάσκα, αλλά ας ξέρουμε για το μέλον...)
Καμία από τις 2...

Θέλεις σκούπα με ενσωματωμένο διακόπτη και πρίζα για το τριβειο...
Βάζεις το διακόπτη στην θέση που δείχνει το εργαλείο και όταν βάζεις μπροστά το τριβειο η σκούπα περνει μόνη της εμπρός...κλείνεις το τριβειο..σταματάει και η σκούπα..!!
Όπως φενεται στην φωτο...
Screenshot_20241110_212133_Chrome.jpg
...αφού έχεις συνδέσει πρώτα τη σκούπα στην ενσωματωμένη πρίζα της..
Screenshot_20241110_211630_Chrome.jpg

Δεν έχει λογική όλη την ώρα να ανοικλεινεις και τα 2..δεν θα γίνεται σωστά η δουλειά και θα γίνει καμία πατατιά...
Έχουν και 4μετρους σωλήνες.. οπότε θα σε φτάνει σε ύψος..
Άυτα..

Καμία από τις 2...

Θέλεις σκούπα με ενσωματωμένο διακόπτη και πρίζα για το τριβειο...
Βάζεις το διακόπτη στην θέση που δείχνει το εργαλείο και όταν βάζεις μπροστά το τριβειο η σκούπα περνει μόνη της εμπρός...κλείνεις το τριβειο..σταματάει και η σκούπα..!!
Όπως φενεται στην φωτο...
View attachment 241714
...αφού έχεις συνδέσει πρώτα τη σκούπα στην ενσωματωμένη πρίζα της..
View attachment 241713

Δεν έχει λογική όλη την ώρα να ανοικλεινεις και τα 2..δεν θα γίνεται σωστά η δουλειά και θα γίνει καμία πατατιά...
Άυτα..

Αυτό πρότεινα και εγώ Προσωπική άποψη, αν θέλεις σκούπα για εργαστήριο και πολλά άλλα, αν βρείς πάρε την PARKSIDE που έχει πρίζα για το εργαλείο. Κάθε φορά που ανάβει ή σβήνει το εργαλείο, το ίδιο κάνει και αυτή. Για δύναμη, μάλλον είναι περισσότερη από αυτή που θέλουμε (κάπου είχα βάλει ένα test με έκκεντρο BOSCH, αλλά δεν μπορώ να το βρώ).
Αλλά αφού η δουλειά θα γίνει με μάσκα, δεν το συνέχισα.

• Like
Reactions: aetosa and KOSSTV
Αυτό πρότεινα και εγώ Προσωπική άποψη, αν θέλεις σκούπα για εργαστήριο και πολλά άλλα, αν βρείς πάρε την PARKSIDE που έχει πρίζα για το εργαλείο. Κάθε φορά που ανάβει ή σβήνει το εργαλείο, το ίδιο κάνει και αυτή. Για δύναμη, μάλλον είναι περισσότερη από αυτή που θέλουμε (κάπου είχα βάλει ένα test με έκκεντρο BOSCH, αλλά δεν μπορώ να το βρώ).
Αλλά αφού η δουλειά θα γίνει με μάσκα, δεν το συνέχισα.
Γράψε λάθος Στέλιο...
Λέμε το ίδιο...!!!

• Like
Reactions: newbie
Ναι παιδιά, τελικά με μάσκα θα γίνει.
Αν κάποτε δεήσει το Λιντλ και φέρει τη σκούπα, θα την πάρω.
(πάντως μπορεί να γίνει πατέντα για ενσωμάτωση πρίζας-διακόπτη σε οποιαδήποτε σκούπα αλλά οκ, δεν υπάρχει λόγος)

(πάντως μπορεί να γίνει πατέντα για ενσωμάτωση πρίζας-διακόπτη σε οποιαδήποτε σκούπα αλλά οκ, δεν υπάρχει λόγος)

Αν είναι κάτι σχετικά εύκολο και για κοινούς θνητούς, δώσε κάποια πληροφορία γιατί έχω άλλες 2 σκούπες στο εργαστήριο.

Πρέπει να ξέρεις από ηλεκτρολογικά αγαπητέ, αλλιώς είναι επικίνδυνο.
Δεν υπάρχει λόγος για πατέντες, απλά θα περιμένουμε του λιντλ.

Μινγουάιλ, αφού σας ζάλισα :) λέω να πάρω αυτό από το γερμανικό Άμαζον, δωρεάν παράδοση, καλές κριτικές, σ' αυτή την τιμή (73 ευρώ) δεν βρήκα κάτι με καλές κριτικές από Ελλάδα.

Ναι και βλέπω στην ίδια σελίδα πως υπάρχει και module για να το φτιάξεις μόνος σου

Πρέπει να ξέρεις από ηλεκτρολογικά αγαπητέ, αλλιώς είναι επικίνδυνο.
Δεν υπάρχει λόγος για πατέντες, απλά θα περιμένουμε του λιντλ.

Μινγουάιλ, αφού σας ζάλισα :) λέω να πάρω αυτό από το γερμανικό Άμαζον, δωρεάν παράδοση, καλές κριτικές, σ' αυτή την τιμή (73 ευρώ) δεν βρήκα κάτι με καλές κριτικές από Ελλάδα.
Δεν το συνιστω.
Αγορασε μια καμηλοπαρδαλη, ειναι η μερα με τη νυχτα σε σχεση με αυτο.

Αν είναι κάτι σχετικά εύκολο και για κοινούς θνητούς, δώσε κάποια πληροφορία γιατί έχω άλλες 2 σκούπες στο εργαστήριο.
Ψάξε για κανένα κύκλωμα ή έτοιμο πολύπριζο master slave. Δεν έχω δοκιμάσει αλλά το είχαμε συζητήσει παλιότερα στο φόρουμ.

Παίδες, χρειάζομαι τριβείο για να τρίψω τους τοίχους πριν τους βάψω.
Να ρωτήσω από περιέργεια.: γιατί χρειάζεται τρίψιμο ολόκληρο το διαμέρισμα; Αν έχει μόνο τοπικά ανωμαλίες ο τοίχος, έστω κσι μεγάλες, παλεύεται με απλό τριβείο και μάσκα.

• Like
Reactions: newbie
Μπα δεν παλεύεται με απλό τριβείο (έχω ένα Black & Decker έκκεντρο περιστροφικό).
Το δοκίμασα αλλά...θα μου πάρει αιώνες, θα χαλάσω ένα κάρο γυαλόχαρτα και θα χαλάσει και το τριβείο.

Δεν το συνιστω.
Αγορασε μια καμηλοπαρδαλη, ειναι η μερα με τη νυχτα σε σχεση με αυτο.
Απ' ότι έχω καταλάβει πάντως, η καμηλοπάρδαλη είναι ένα τριβείο σαν αυτό που έβαλα από το Άμαζον συν το κοντάρι.