Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ωραίο και μιας κι έχω Karcher θα κάνει γάντι!

Θέλω να ρωτήσω έχει κανείς να προτείνει κάτι σε Walkie Talkie που να παίρνει 9V μπαταρίες για τα παιδιά?

Ωραίο και μιας κι έχω Karcher θα κάνει γάντι!

Θέλω να ρωτήσω έχει κανείς να προτείνει κάτι σε Walkie Talkie που να παίρνει 9V μπαταρίες για τα παιδιά?

Δε νομιζω να σε συμφαιρει με 9βολτες.
Περιμενε να βγαλει το λιντλ το σετακι με επαναφορτιζομενες με 25 ευρω!!!

Ε το θέμα είναι ότι πήρα 2 Χ 9V Λιθίου μαζί με το φορτιστή τους (Soshine) για ένα σετ Walkie Talkie που είχαν είδη αλλά είναι της πλάκας και χάλασε. Τις μπαταρίες τις έχω είδη δηλαδή.

χαχαχα, αγόρασε κανέναν ανιχνευτή μετάλλων, σαν τον Viking VK40 που πέρνει μία 9βολτη.

Αυτές οι μπαταρίες έχουν τους ίδιους κινδύνους με τις 18650;

Χμμ αυτό δεν το είχα σκεφτεί. Λιθίου οπότε μάλλον τις βλέπω απλά να συμπληρώνουν τη συλλογη. Χαχαχα τα Walkie Talkie που τις έβαλα μόλις έμαθα έχουν 2 ευρώ.........ε να γιατί δεν δουλεύουν.

Κυριοι φευγω για Χιο σημερα!

Μιχαλη θα δοκιμασω να φτιαξω στο πηγαδι του παππου Ξυστα!!!!
Τα ξερεις ε?

Θα φερω φωτο επι τη ολοκληρωση!!!

Επισης θα παω στο Ροδακη για το πιστολετο!

Καλο ΣΚ σε ολους!

χα χα, φυσικα, απο το Πυργι εισαι, ξυστα θα κανεις!! Kαι μαυρη αμμο απο μαυρα βολια :))
Φωτος, οπωσδηποτε (πριν και μετα), αυτη ειναι παραδοσιακη τεχνη και αξιζει τον κοπο.

Καλο ταξιδι!

Καλησπερα απο ο ομορφο Πυργι!

Δυστυχως οι εργασιες αναβαλοται λογω καιρου. Μπορες και καταιγιδες εδω!!!

Εδω δυο φωτο για να δουν και τα αλλα παιδια τα ξυστα!

29-6-2011+9-57-59+%25CE%25BC%25CE%25BC.jpg

%CE%9E%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AC_%CE%A0%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF.jpg

Αυριο θα παω να παρω το πιστολετο απο τον Ροδακη.
Να του πω χαιρετισματα?

Να πεις πολλα χαιρετισματα στον συνεταιρο του, τον Ζαννή, τον γειτονα μου στο χωριο. Μιχαλης απο Βριλησσια πες, και θα καταλαβει.
Μου εβαλε σιτες σε ολα τα παραθυρα πριν απο πολλα χρονια και ακομα τσαμπα τις συντηρει αμα υπαρχει προβλημα!! :))
Toν Ροδακη δεν τον ξερω καλα.

Τα χαιρετισματα μεταφερθηκαν και ανταπεδωσε!

Το ερχομενο Σαββατο στο Lidl εχει ενα εξαιρετικο δραπανακι σε εξαιρετικη τιμη που αν ειχε και μια εξτρα μπαταριουλα θα ηταν ΤΟΡ!!!!!!!!!!!!!

Εχω το ιδιο της BOSCH με 30 Νμ ροπης βεβαια και δευτερη μπαταρια αλλα κοστιζει 160 ευρω!!!

http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/xchg/lidl_gr/hs.xsl/index_34477.htm

GR_86583_11_b.jpg

Last edited:

Mοιαζει λιγακι και στο bosch!!
Oντως εξαιρετικη τιμη και εφαμιλλο του bosch. Ta 20Nm ειναι πολλα, παρα πολλα για δραπανο μπαταριας.
Να θυμισω οτι το απλο και αξιοπιστο (πρασινο) δραπανακι του Lidl εχει ροπη 4-5Νm.

Καλα εκανες Κυριακο και το εβαλες. Best value/price.

τελικα, αξιζει του lidl ή να ψαχτουμε λιγο παραπανω …. μεχρι 50 ευρω βρισκεις κατι καλυτερο ?

Ποιο δραπανο εχει 5-4 Νm ροπη (αυτο που δινει το lidl to Σαββατο ?)

Last edited:

Γιάννη, ότι εργαλείο Parkside έχω πάρει απ´ τα Lidl μου έχει βγεί λίρα 100. Δεν ξέρω τώρα αν έτυχε σ´ εμένα αλλά νομίζω αξίζουν τα λεφτά τους και με το παραπάνω.
Θέλω οπωσδήποτε το δραπανάκι του Σαββάτου αλλά, με το μυαλό που κουβαλάω, φοβάμαι οτι πάλι θα το ξεχάσω. :frown:

Mοιαζει λιγακι και στο bosch!!
Oντως εξαιρετικη τιμη και εφαμιλλο του bosch. Ta 20Nm ειναι πολλα, παρα πολλα για δραπανο μπαταριας.
Να θυμισω οτι το απλο και αξιοπιστο (πρασινο) δραπανακι του Lidl εχει ροπη 4-5Νm.

Καλα εκανες Κυριακο και το εβαλες. Best value/price.

Καλησπέρα.

Η τιμή όντως είναι εξαιρετική αλλά οι διαφορές με τα αντίστοιχα Bosch, Makita είναι τόσο μεγάλες όσο και η διαφορά τιμής που έχουν μεταξύ τους.

Παράδειγμα το Bosch έχει 50% επιπλέον ισχύ (20 Nm vs 30Nm), ο ταχυφορτιστής της Bosch φορτίζει την μπαταρία σε μισή ώρα και όχι σε μια (και σε ένα τέταρτο η μπαταρία είναι κατά 75% φορτισμένη), οι νέες μπαταρίες 10,8 της Bosch είναι πλέον 2 Ah από 1,3 Ah κλπ κλπ

Άρα

50% επιπλέον ισχύ
50% λιγότερο χρόνο φόρτισης
50% επιπλέουν χωρητικότητα ανά μπαταρία

Το «εφάμιλλο του Bosch» είναι υπερβολή …

τελικα, αξιζει του lidl ή να ψαχτουμε λιγο παραπανω …. μεχρι 50 ευρω βρισκεις κατι καλυτερο ?

Ποιο δραπανο εχει 5-4 Νm ροπη (αυτο που δινει το lidl to Σαββατο ?)

Οχι, αυτο του Σαββατου ειναι το καλο με τη μεγαλη ροπη. Αξιζει τον κοπο να το αγορασει κανεις.

Αυτο με την μικρη ροπη εινα αυτο που βγαζει συνηθως κατα καιρους το Lidl με 15-20 ευρω, αν θυμαμαι καλα, και το οποιο το εχω και ειναι εξαιρετικο για τις περισσοτερες μικροδουλειες.

Για τα εργαλεια της parkside μονο καλα λογια εχω να πω. Τα εχω σχεδον ολα και ποτε δεν ειχα το παραμικρο προβλημα.

ενταξει, ειπαμε … δεν θα ειναι "ισαξιο" ενος καλου Bosch των 100+ ευρω, αλλα αμα κανουμε τη δουλεια μας γιατι οχι ?
Δεν το θελω για πολυ βαριες δουλειες και δεν με νοιζει ποση ωρα θα κανει να φορτισει ή ποση ωρα διαρκει .

Αρκει να ειναι αξιοπιστο και σχετκα δυνατο…. αληθεια τι μπορει να τρυπησεις μ αυτο ?

βρηκα και το manual…. http://www.lidl-service.com/static/2844517/56846_GR.pdf

Last edited:

Καλησπέρα.

Η τιμή όντως είναι εξαιρετική αλλά οι διαφορές με τα αντίστοιχα Bosch, Makita είναι τόσο μεγάλες όσο και η διαφορά τιμής που έχουν μεταξύ τους.

Παράδειγμα το Bosch έχει 50% επιπλέον ισχύ (20 Nm vs 30Nm), ο ταχυφορτιστής της Bosch φορτίζει την μπαταρία σε μισή ώρα και όχι σε μια (και σε ένα τέταρτο η μπαταρία είναι κατά 75% φορτισμένη), οι νέες μπαταρίες 10,8 της Bosch είναι πλέον 2 Ah από 1,3 Ah κλπ κλπ

Άρα

50% επιπλέον ισχύ
50% λιγότερο χρόνο φόρτισης
50% επιπλέουν χωρητικότητα ανά μπαταρία

Το «εφάμιλλο του Bosch» είναι υπερβολή …

Καλως τον!

Υπερβολη ισως θα ηταν η λεξη ισαξιο.

Εφαμιλλο σημαινει κατι που μπορει να συγκριθει με κατι αλλο και πιθανως να ειναι ισαξιο, λιγο καλυτερο η λιγο χειροτερο. Σε αυτη την περιπτωση ισχυει βεβαια το τελευταιο αναφορικα με τα τεχνικα χαρακτηριστικα.

Να τονισω ομως οτι για μενα το +50% της επιπλεον ισχυος/μεγαλυτερης χωρητικοτητας/γρηγοροτερης φορτισης δεν συγκρινεται ευμενως με το τουλαχιστον +400% διαφορας στην τιμη τους.

Αρα αν τα βαλεις ολα μεσα, και την διαφορα τιμης, το "εφαμιλλο" ισως και να τεινει να γινει "ισαξιο" εκτος αν μιλαμε για αμιγως επαγγελματικη χρηση.

Να μην ξεχασω οτι το Parkside εχει +50% παραπανω εγγυηση :)

ενταξει, ειπαμε … δεν θα ειναι "ισαξιο" ενος καλου Bosch των 100+ ευρω, αλλα αμα κανουμε τη δουλεια μας γιατι οχι ?
Δεν το θελω για πολυ βαριες δουλειες και δεν με νοιζει ποση ωρα θα κανει να φορτισει ή ποση ωρα διαρκει .

Αρκει να ειναι αξιοπιστο και σχετκα δυνατο…. αληθεια τι μπορει να τρυπησεις μ αυτο ?

βρηκα και το manual…. http://www.lidl-service.com/static/2844517/56846_GR.pdf

Τρυπαει και μεταλλο και ξυλο. Aν κρινουμε απο την ιστορια των Parkside και την ροπη που γραφει πρεπει να ειναι και αξιοπιστο και δυνατο.
Δες το μανουαλ να δεις μεχρι ποια διαμετρο τρυπανακια παιρνει και θα παρεις μια ιδεα. Παντως κανει για τις περισσοτερες εργασιες, αν οχι ολες, στο σπιτι αλλα και αλλου.