Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μια χαρα εργαλεια ειναι τα parkside.
Αν δεν ειχα δραπανο (ειδικα για διατρηση υλικων με καλεμι), ανετα θα επαιρνα αυτο του lidl που ειναι και ισχυρο (1000+ w) και σε πολυ καλη τιμη.

Μπορει να το παρω και γω για spare. Tα ηλεκτρικα εργαλεια του lidl που εχω δουλεψει μεχρι σημερα, εχουν βγαλει τα λεφτα τους με το παραπανω.

Χρονια πολλα στην παρεα!!!

Μιχαλη αναφορικα με σκαπτικο ο πατριωτης μας ο Ροδακης που εχει το toolshouse.gr εχει ενα πιστολετο 1600Watt με 4 joule της VARO με 99 ευρω!!!!

Εχω ηδη παρει 2 ενα για μενα και ενα για ενα φιλο και ειναι εξαιρετικα σε καλεμισματα αναδευσεις και ανοιγματα οπων με ποτηροκορωνα!!!!

Σημερα αυριο θα παραγγειλω ακομη ενα για το εξοχικο!

Χριστος Ανεστη Κυριακο!

Τα παιδια που αναφερεις κανουν εξαιρετικη δουλεια και οχι μονο στα εργαλεια. Μεσα σε ολα εχουν και πληρη γκαμα των φακων olight σε πολυ καλες τιμες.
Ο αλλος συνεταιρος, ο Ζανης ο Κοκολιας που γνωριζομαστε απο παιδακια αφου ειμαστε γειτονες, μου εβαλε σιτες για κουνουπια σε ολα τα παραθυρα πριν κανα τριχρονο σε απιστευτη τιμη.
Δεν υπαρχει πιο φιλοτιμο και καλο παιδι!!!

Προν μερες παρελαβα μια φτηνη νεφελοψεκαστηρα..
http://www.hszt.cn/en-us/product/3WF_26.htm

Πολυ χρησημο εργαλειο! Το προς ψεκασμα υγρο γινεται ψιλος αχνος, εκτοξευεται καμποσα μετρα, και καλυπτεις πανευκολα μεγαλο κομματι του χωραφιου! .. Δοκιμαστηκε την Δευτερα στ αμπελι και μ αρεσε παρα πολυ! Τελειωσα Τσακ πατ!!

Μιχαλη αναφορικα με σκαπτικο ο πατριωτης μας ο Ροδακης που εχει το toolshouse.gr εχει ενα πιστολετο 1600Watt με 4 joule της VARO με 99 ευρω!!!!

Καλο εργαλειο αλλα κυριως αν το θελει σαν σκαπτικο η για καλεμισμα.. Για τρυπηματα κτλ καλυτερα ενα ελαφρυ πνευματικο δραπανο. Ποιο μανιτζεβελο και ελαφρυ!

Μηπως γωριζετε καποια ακονιστηρια, για μαχαιρια ,σουγιαδες..?
Εχω παραλαβει τελευταια καποια μαχαιρακια και θα ηθελα να τα "λειανω" λιγακι..

Last edited:

Aυτο ειναι το καλυτερο για τα λεφτα του. Ακονιζει τα παντα.
http://www.fasttech.com/products/0/...ten-carbide-steel-knife-maintenance-and-sharp

Εγω εχω αυτο, αλλα δεν νομιζω να κανει καλυτερη δουλεια απο το παραπανω.
http://www.fasttech.com/products/0/10000550/1054000-portable-knife-steel-sharpener

Το 'ακονιζειν' βεβαια ειναι τεχνη και αν θες να αγγιξεις την τελειοτητα πρεπει να ξοδεψεις πολυ περισσοτερα.
Γιαυτο μην ακονιζεις αν πραγματικα δεν χρειαζεται.

Δυστυχως ακομα και το Λανσκυ εχει ΣΟΒΑΡΟ προβλημα με τον εγγενή σχεδιασμό του. Καθε φορα που αλλαζει θεση το μαχαιρι αλλαζει και η γωνια ακονισματος. Ειτε γιατι το προχωρας σε θεσεις σε μια μακρια λεπιδα, ειτε απο ακονισμα σε ακονισμα

Last edited:

Βασικά εκεί που μαγκώνει τα μαχαίρια, έχει μια μικρή πατουρίτσα. Σε αυτή την θέση πίανει πάντα σωστά το μαχαίρι. Αν το πιάσεις πιο μέσα, εκεί πια, σιγουρα θα γίνει λάθος.

έχω πιάσει στην πατούρα αυτή 5 χιλ. λεπίδα σε μακρύ μαχαίρι και την κράτησε γερά σε όλη την διάρκεια ακονίσματος. Είναι βασικό να μπει το συστημα πάνω σε μια βάση της λάνσκυ, ή ακόμη καλύτερα να κρατηθεί στην μέγκενη. Άπαξ και δεν κουνιέται αυτό, πετυχαίνεις τις καλύτερες συνθήκες ακονίσματος. Φυσικά από τα κοινά ακόνια που πρέπει να πιάσεις γωνία με το χέρι, απέχει μακράν.

Untitled-1.jpg

Το έχεις δουλέψει καθόλου;
Θα δεις ότι δεν έχει σημασιά αυτό που πρωτείνουν με το πιάσιμο (εκτός αν είναι πολύ βαρύ και με πολύ φαρδιά λάμα μαχαίρι και μπορεί να φύγει και να τραυματιστείς), στην μικρή πατουρίτσα πιάνεις ότι θέλεις, αρκεί να το σφίξεις σωστά και καλά. Για παρα μέσα υπάρχει πάλι τρόπος να σημαδέψεις το πιάσιμο.

βεβαια το δουλεψα..Και εμαθα καλα ολους τους περιορισμους του. πχ οτι θελει σταθερη πιεση, οτι το κολπο με το πιασιμο δεν δουλευει σε λεπιδες που δεν ειναι ευθειες, οτι θελει ειδικη τοποθετηση στην κουρμπα (μυτη) του μαχαιριου, οτι σε μακρια μαχαιρια θελει 3-4 θεσεις και ετσι δημιουργειτε προβλημσ στα σημεια επικαλυψης και οτι στην πραγματικοτητα το ακονισμα ειναι τοξοειδες γιατι η γωνια αλλαζει οσο απομακρυνεσαι απο τον σφικτηρα (για αυτο λενε στα ψιλα οτι πως το συστημα κανει ενα κυματοειδες ακονισμα, κτλ κτλ

εντάξει, στην ουσία όσο ακονίζεις δύσκολα μαχαίρια αντιλαμβάνεσαι στην πράξη κάποια πράγματα και βρίσκεις τον τρόπο. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει άλλο σύστημα ακονίσματος που να καλύπτει τα μεγάλα μαχαίρια με την μία.

Spyderco sharpmaker... Αρκει να περνας την λεπιδα ΚΑΘΕΤΑ

έχει οδηγό ή πρέπει να κρατάς μόνος σου το χέρι κάθετα στα τσουτσούνια;

Ναι ναι ετσι ειναι.

Καλο ειναι να υπαρχουν και τα δυο.

Ενα ελαφρυ και μανιτζεβελο κρουστικο καμια 900 βαττ τα καταφερνει μια χαρα και με το μικρο του βαρος ειναι παιχνιδακι.

Aυτο ειναι το καλυτερο για τα λεφτα του. Ακονιζει τα παντα.
http://www.fasttech.com/products/0/...ten-carbide-steel-knife-maintenance-and-sharp

Εγω εχω αυτο, αλλα δεν νομιζω να κανει καλυτερη δουλεια απο το παραπανω.
http://www.fasttech.com/products/0/10000550/1054000-portable-knife-steel-sharpener

Το 'ακονιζειν' βεβαια ειναι τεχνη και αν θες να αγγιξεις την τελειοτητα πρεπει να ξοδεψεις πολυ περισσοτερα.
Γιαυτο μην ακονιζεις αν πραγματικα δεν χρειαζεται.

Γι'αυτο που το θελω σιγουρα με καλυπτει η πρωτη λυση.. Δηλαδη λες να μπορω να ακονισω τα δυο μικρα της Sanrenmu που πηρα τελευταια..?
Αν στο μελλον γινει καμια συλλογη (που δε νομιζω) τοτε σιγουρα θα χρειαστω αλλου ειδους ακονισμα..