Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Χρησιμο gadget για οσους παιζουν με ηλεκτρισμο.
Non contact voltage detector. Τσεκαρει, χωρις να κανει επαφη, αν περναει ρευμα απο καλωδιο. 2 ευρουδακια..!!
Δουλευει με 2χΑΑ και αναβει κοκκινο λεντακι αν εντοπισει διαφορα δυναμικου. Απο 90-1000volt (αλλα ειδα οτι δουλευει και σε χαμηλοτερες τασεις )
http://dx.com/p/pen-style-non-contact-ac-voltage-detector-90v-1000v-2-aaa-23031

D7K_2456.jpg

D7K_2453.jpg

Καλό όντως (μαλλον θα το τσιμπήσω και εγώ..)
Ελπιζω να ερθει αυτή τη φορά...

Εξαιρετικο!!!

Εγω τσιμπησα αυτο και εσκαψα το μισο παρτερακι μου αυτη την Κυριακη!

747B2682-C454-81C2-A5E6-534DCD75FAB8.jpg

Να ενα μικρο και χρησιμο εργαλειακι απο την CRKT. Υπαρχει στο ebay γυρω στα $15+shipping αλλα τοσα..! Ψαχνω να βρω οικονομικοτερο λινκ.

9070-guppie.jpg

rot3325.jpg

1389-GUPPIEGRP07.jpg

Παρα πολυ ωραιο, δεν ηξερα οτι υπηρχαν τετοια πολυεργαλεια....

Υπαρχουν και ειναι σωτηρια!!!!

Το δικο μου ειναι αυτο και με εχει ξελασπωσει αρκετες φορες!!!

leatherman wave

wave.jpg

Νωμίζω ότι το wave, είναι η πιο τίμια αγορά με πολλά βασικά εργαλεία επάνω του και το sidekick το πιο φτηνό καλό λέδερμαν με γαλιστερό φίνίρισμα και επαναφορά στην πένσα. Δυστυχώς δεν έχει ψαλίδι και δεν πέρνει κατσαβιδομύτες, έχει σταθερά κατσαβίδια, αν τα είχε αυτά θα τα έσβηνε όλα. Το Garger TTi εμένα προσωπικά με απογοήτευσε. Είναι ακριβό και είναι και άσχημο. Αυτές οι λαβές τιτανίου που έχει, έτσι όπως είναι φτιαγμένες, μοιάζει σα να καρατάς ένα παλιό ταλεπωρημένο εργαλείο στα χέρια σου. Η διαφορά του με το wave είναι στις λαβές, στην πριονοτή λάμα που έχει επιπλέον εγκοπή για κόψιμο ζώνης αυτοκινήτου και στο μαχαίρι που είναι από ατσάλι s30v. Τα έχω και τα τρία, μαζί με τον victorinox champ (20 χρόνια και είναι σαν καινούργιο). Αν μου έλεγαν να επιλέξω θα έπερνα: victorinox champ και letherman sidekick. Αν έπρεπε να επιλέξω μόνο ένα με μεγάλη πένσα και αλαγή κατσαβιδομυτών θα έπερνα το wave με κλειστά μάτια. Αν έπρεπε να επιλέξω ένα γενικά θα έπερνα σίγουρα τον victorinox champ. Ελπίζω να σας βοήθησα λίγο.

Last edited:

Ψάξτε το, λέγεται Jeep multi tool και σε πολλές περιπτώσεις μου έχει λύσει τα χέρια...

America_Jeep_Knife_Multi-tool_Pliers_and_Spanner_DZ-229.jpg

Ψάξτε το, λέγεται Jeep multi tool και σε πολλές περιπτώσεις μου έχει λύσει τα χέρια...

Όντως δείχνει πολύ καλό. Το έψαξα λίγο και μ' αρέσει, αν έχει κανείς κανένα αξιόπιστο site να προτείνει, θα ήταν χρήσιμο.

Παραθέτω κι ένα link από το youtube, που δείχνει τις λειτουργίες του:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ναι ειναι πολυ χρησιμο gadget, σαν το εργαλειακι της CRKT που εχω στην προηγουμενη σελιδα.
Αυτο εχει επιπλεον και πενσα και ξεφευγει λιγο στο μηκος. Υπαρχει εδω:

http://www.manafont.com/product_inf...-kits-knife-screwdrivers-pliers-wrench-p-6272

Σήμερα χτύπησα αυτό από τα Lidl Πάντα ήθελα ένα εργαλείο τύπου dremel και η τιμή αυτού μου έκατσε μια χαρά. Έχει και ένα σωρό εξαρτήματα.

Και ότι εργαλείο έχω πάρει της Parkside έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος...:smile:

Snap2013-04-08at151441_zps1c37bc7c.jpg

Ναι ειναι παρα πολυ καλο. Συμφωνω με την μαρκα Parkside, ειναι αξιοπιστη.
Εγω εχω το cordless το οποιο ειναι απαιχτο και η επαναφορτιζομενη μπαταρια δε λεει να τελειωσει!!!

Ναι ειναι παρα πολυ καλο. Συμφωνω με την μαρκα Parkside, ειναι αξιοπιστη.
Εγω εχω το cordless το οποιο ειναι απαιχτο και η επαναφορτιζομενη μπαταρια δε λεει να τελειωσει!!!

Cordless mini ?.. Εγω πηρα το dremel 10.8v.. Μεγαλη βλακεια εργαλειο.. Ψοφιο εντελως ομως.. Και το πληρωσα και κανα 70αρι περυσι, αν θυμαμαι καλα.. Τα πριζας του σκιζουν τα βαρδουλα!!

Cordless Parkside! Ειναι εκπληκτικο και μου εχει κανει εντυπωσει το νευρο του και η διαρκεια της μπαταριας του!

Αλλα επισης μου κανει εντυπωση αυτο που λες για το cordless Dremel. Ισως να ειναι ελατωματικη η μπαταρια του τι να πω.

τι να πω.. εγω απογοητευτικα πολυ..μοναχα για να κανω τρυπες σε pcb's ειναι..για ολα τ αλλα ειναι ψοφιο.. γονατιζει για πλακα..

Το parkside αυτο δυστυχως το πηγα πισω επειδη το θεωρησα λιγακι αδυναμο.
Ισως αν ηταν 220 να ειχε πιο ισχυρο μοτερ.

Εχω ενα της Einhell στα 220 βολτ με ευκα,πτο βραχιονα που το κανει πολυ ευχρηστο!

Eισαι μερακλης τελικα. Φωτογραφιση της ηλεκτροκολλησης με την μπουκαλα, μεσα στο σαλονι!!!
Παντως το εργαλειο αστραφτει!! Kαλοδουλευτο και παλι!!

Χεχεχεχε!

Ευχαριστω πολυ Μιχαλη!

Η μπουκαλιτσα που σου ελεγα απο καταδυτικη φιαλη ελεγμενη με υδραυλικη και πιστοποιημενη γεμισμενη με Αργον 80% και CO2.

Σημερα θα την βαλω και σε λειτουργια για πρωτη φορα!

Οσο για το σαλονι σε λιγο προβλεπω να με διωχνει η μανα μου.....

Την ματιάσαμε την Parkside !!
Σήμερα το πρωί που ασχολήθηκα λίγο με το εργαλείο διαπίστωσα ελάττωμα, δεν μπορεί να σφίξει η κεφαλή αφού μάλλον το πάνω κουμπί ασφάλισης είναι χαλασμένο. Έπρεπε να το είχα ψυλιαστεί ότι κάτι δεν θα πήγαινε καλά με το συγκεκριμένο γιατί χθες στο κατάστημα lidl που το πήρα είδα ότι είχαν τελειώσει και όταν ρώτησα έναν υπάλληλο μου είπε ότι έχουν ένα και μου το έφεραν από την αποθήκη τους. Ίσως να είχε ήδη επιστραφεί από πριν, δεν ξέρω, υποθέτω...
Τεσπα... επικοινώνησα με την lidl και μου είπαν να το πάω στο σέρβις τους (κάπου στην Ν. Ιωνία) και να μου το αντικαταστήσουν άμεσα με άλλο που έχουν διαθέσιμο. Πάλι καλά !