Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

μου φαινεται θα παρω το bosch Μου και θα παω να το συγκρινω μεσα στο lidl.. χα χα...
παντως παιδες το bosch ειναι ΤΟ εργαλειο... αναποσπαστο κομματι της δουλειας μου εδω και 3 χρονακια, καθε μερα, δε εχει κανει κιχ! δε ξερω τι λεει το parkside, καθως απο επαναφορτιζομενα parkside εχω δει μοναχα το 24βολτο της, που ειναι για πεταμα κατ' εμε...
αλλα κατα τ αλλα για 40ε φαινεται αρκετα καλο!..και νομιζω αν παθει κατι η μπαταρια, παιρνει 18650 cells οποτε ευκολα την κανει καποιος γαιδουρα!

Εχω το προηγουμενο μοντελο parkside, το οποιο εχει την ιδια μπαταρια και σχεδον ιδια λοιπα χαρακτηριστικα.
Αυτο που βλεπω οτι αλλαζει στο καινουριο δραπανο ειναι το σχεδιο/χρωμα -πιο μοντερνο, οι στροφες -λιγοτερες απο το προηγουμενο και τα λεντακια ενδειξης μπαταριας, που ειναι πολυ χρησιμα.

Η εμπειρια μου απο το προηγουμενο μοντελο ειναι θετικοτατη. Η μπαταρια βαστα πολυ και το εργαλειο δουλευει αψογα. Φανταζομαι οτι το νεο μοντελο μονο καλυτερο μπορει να ειναι.
Σκεφτομαι να το παρω μονο και μονο για την ενδειξη καταστασης μπαταριας που εχει!

D7K_2836.jpg

Δεν το εχω ψαξει, γιατι δεν χρειαστηκε, αλλα δεν εχω ακουσει κατι τετοιο.
Παντως δεν μου εχει τυχει ποτε να μεινω απο μπαταρια, οσο και μεγαλη να ηταν η δουλεια που εκανα με το συγκεκριμενο δραπανακι.

Το δε αντιστοιχο επαναφορτιζομενο κατσαβιδι Parkside με μικροτερη μπαταρια λιθιου βεβαια, που το χρησιμοποιω αρκετες φορες τη βδομαδα, εχω να το φορτισω κανα διμηνο!!

Για δευτερη μπαταρια θα επαιρνα και δευτερο δραπανακι :))

Ενδιαφερον , και η τιμη ειναι καλη αν κρινω κιολας οπως λετε οτο τα parkside εχουν βγει καλα λεω να το παρω .

καλο ειναι να υπαρχει στην συλλογη και αυτο αν τυχει καμια εργασια στο σπιτι

Mε τετοια τιμη, τετοια χαρακτηριστικα και με (πραγματικη) 3ετη εγγυηση, you can't go wrong!

Καλως τον!

Υπερβολη ισως θα ηταν η λεξη ισαξιο.

Εφαμιλλο σημαινει κατι που μπορει να συγκριθει με κατι αλλο και πιθανως να ειναι ισαξιο, λιγο καλυτερο η λιγο χειροτερο. Σε αυτη την περιπτωση ισχυει βεβαια το τελευταιο αναφορικα με τα τεχνικα χαρακτηριστικα.

Να τονισω ομως οτι για μενα το +50% της επιπλεον ισχυος/μεγαλυτερης χωρητικοτητας/γρηγοροτερης φορτισης δεν συγκρινεται ευμενως με το τουλαχιστον +400% διαφορας στην τιμη τους.

Αρα αν τα βαλεις ολα μεσα, και την διαφορα τιμης, το "εφαμιλλο" ισως και να τεινει να γινει "ισαξιο" εκτος αν μιλαμε για αμιγως επαγγελματικη χρηση.

Να μην ξεχασω οτι το Parkside εχει +50% παραπανω εγγυηση :)

Εάν είχε 4,5 χρόνια εγγύηση τότε ναι έχει 50% παραπάνω αλλά δεν έχει.

Εάν είχε 4,5 χρόνια εγγύηση τότε ναι έχει 50% παραπάνω αλλά δεν έχει.

Το bosch εχει 2 χρονια εγγυηση, το αλλο 3. Το ποσοστο της διαφορας ειναι +50%.

αν χαλασει το επιστρεφεις στο lidl ή υπαρχει αντιπροσωπεια?

Το επιστρεφεις στο Lidl με της αποδειξη αγορας και παιρνεις τα χρηματα πισω. Εκτος αν ζητησεις (και εχουν) καινουριο.

Το bosch εχει 2 χρονια εγγυηση, το αλλο 3. Το ποσοστο της διαφορας ειναι +50%.

Όλα τα εργαλεία της μπλε σειράς της Bosch έχουν τρία χρόνια εγγύηση.

Bosch said:
◾ 3 χρόνια εγγύηση για τα ηλεκτρικά εργαλεία. Αυτό ισχύει για όλα τα επαγγελματικά μπλε ηλεκτρικά εργαλεία και όργανα μέτρησης της Bosch. Εξαιρούνται τα εργαλεία υψηλής συχνότητας, βιομηχανικά κατσαβίδια μπαταρίας και τα εργαλεία πεπιεσμένου αέρα, τα συμπαραδιδόμενα εξαρτήματα, καθώς και οι μπαταρίες και φορτιστές.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ενότητα «Όροι της εγγύησης».

◾2 χρόνια Σέρβις Premium για μπαταρίες και φορτιστές. Αυτό ισχύει για όλες τις επαγγελματικές μπλε μπαταρίες ιόντων λιθίου Bosch συμπεριλαμβανομένων των φορτιστών. Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια του χρόνου λειτουργίας του Σέρβις Μπαταριών Premium παρουσιαστεί ένα ελάττωμα λόγω αστοχίας υλικού ή κατασκευαστικού σφάλματος ή λόγω φθοράς σε μια καταχωρημένη μπαταρία ή φορτιστή, η Bosch θα αντικαταστήσει το αντίστοιχο προϊόν (ενδεχομένως επίσης με ένα μεταγενέστερο μοντέλο). Οι μπαταρίες ή οι φορτιστές που αντικαθίστανται περνούν στην ιδιοκτησία της Bosch.

Για διαβασε πιο προσεκτικα τι εξαιρειται..

Δυο χρονια εγγυηση εχει το συγκεκριμενο δραπανο που συζηταμε.

Εν πασει περιπτωσει, οι μπαταριες, που ειναι και το πιο ευαισθητο σημειο καθε τετοιου εργαλειου καλυπτεται με 2 χρονια εγγυηση, οπως και το συγκεκριμενο εργαλειο μπαταριας.

Τα 3 χρονια πραγματικης εγγυησης (και με επιστροφη χρηματων) που δινει η ParkSide απλα δεν παιζεται.

Για διαβασε πιο προσεκτικα τι εξαιρειται..

Δυο χρονια εγγυηση εχει το συγκεκριμενο δραπανο που συζηταμε.

Εν πασει περιπτωσει, οι μπαταριες, που ειναι και το πιο ευαισθητο σημειο καθε τετοιου εργαλειου καλυπτεται με 2 χρονια εγγυηση, οπως και το συγκεκριμενο εργαλειο μπαταριας.

Τα 3 χρονια πραγματικης εγγυησης (και με επιστροφη χρηματων) που δινει η ParkSide απλα δεν παιζεται.

ενταξει, ειπαμε … δεν θα ειναι "ισαξιο" ενος καλου Bosch των 100+ ευρω, αλλα αμα κανουμε τη δουλεια μας γιατι οχι ?
Δεν το θελω για πολυ βαριες δουλειες και δεν με νοιζει ποση ωρα θα κανει να φορτισει ή ποση ωρα διαρκει .

Αρκει να ειναι αξιοπιστο και σχετκα δυνατο…. αληθεια τι μπορει να τρυπησεις μ αυτο ?

βρηκα και το manual…. http://www.lidl-service.com/static/2844517/56846_GR.pdf

PARKSIDE said:
The warranty covers only claims for material and
maufacturing defects, but not for transport damage,
for wearing parts or for damage to fragile components,
e.g. buttons or batteries. This product is for
private use only and is not intended for commercial
use.

PARKSIDE said:
Rechargeable battery pack PABS 10.8-A1-1:
Type: LITHIUM-ION
Nom. voltage: 10,8 V
Capacity: 1300 mAh
Power supply unit PABS 10.8 -LI-2:
Input:
Nominal voltage: 230 V ~ / 50 Hz
Output:
Nominal voltage: 12 V
Rated current: 0.6 A
Charging time: approx. 3 hours

Από το manual του Parkside : η εγγύηση δεν καλύπτει τις μπαταρίες και επιπλέον αναφέρει ότι η φόρτιση είναι περίπου τρεις ώρες και όχι μια.

Δεν διαβαζεις προσεκτικα, παρερμηνευεις και μου φαινεται οτι γινεται ασκοπη αντιπαραθεση χωρις ουσιαστικο λογο.

Ταχυφορτιση μιας ωρας, οπως διαφημιζει η εταιρεια, ειναι κατι συγκεκριμενο. Αλλο πληρης φορτιση (3 ωρων) αλλο ταχυφορτιση 1 ωρας που σου δινει ~80% της ενεργειας για να κανεις τη δουλεια σου.

Και φυσικα δεν μπορεις να πας μετα απο 3 χρονια να πεις οτι η μπαταρια μου κρατα λιγοτερο απ'οταν την αγορασα. Αν ομως παρουσιασει προβλημα η μπαταρια, αν βραχυκυκλωσει πχ, ειναι μεσα στην εγγυηση.

Να ρωτησω κατι? Εχεις καποιο απο τα δυο συγκεκριμενα δραπανα που συζηταμε, η απλα βασιζεσαι στα manual?

Το δραπανακι της bosch εχει τελικα 3 χρονια εγγυηση? Που το διαβασες?

Δεν διαβαζεις προσεκτικα, παρερμηνευεις και μου φαινεται οτι γινεται ασκοπη αντιπαραθεση χωρις ουσιαστικο λογο.

Ταχυφορτιση μιας ωρας, οπως διαφημιζει η εταιρεια, ειναι κατι συγκεκριμενο. Αλλο πληρης φορτιση (3 ωρων) αλλο ταχυφορτιση 1 ωρας που σου δινει ~80% της ενεργειας για να κανεις τη δουλεια σου.

Και φυσικα δεν μπορεις να πας μετα απο 3 χρονια να πεις οτι η μπαταρια μου κρατα λιγοτερο απ'οταν την αγορασα. Αν ομως παρουσιασει προβλημα η μπαταρια, αν βραχυκυκλωσει πχ, ειναι μεσα στην εγγυηση.

Να ρωτησω κατι? Εχεις καποιο απο τα δυο συγκεκριμενα δραπανα που συζηταμε, η απλα βασιζεσαι στα manual?

gdr108.png

Η Bosch για την σειρά 10,8 έχει δύο φορτιστές.

1. Ο ένας φορτιστής της φορτίζει την μπαταρία, πλήρης φόρτιση(100%), σε μισή ώρα. Σε ένα τέταρτο η φόρτιση είναι στο 75%
  2. Ο δεύτερος φορτιστής της φορτίζει την μπαταρία, πλήρης φόρτιση(100%), σε μιά ώρα. Σε μισή ώρα η φόρτιση είναι στο 75%.

Τον πρώτο τον ονομάζει «Ταχυφορτιστή » και τον δεύτερο απλός «φορτιστή».

O διαχωρισμός τους απορρέει από τους χρόνους φόρτισης που διαφέρουν κατά 50%.

Η «ταχυφόρτιση στο 80%» που αναφέρεις δεν χαρακτηρίζει τον φορτιστή ως ταχυφορτιστή.

Δεν ειπα οτι ο φορτιστης ειναι ταχυφορτιστης. Απλα μπορει να φορτισει σε μια ωρα το δραπανο στο ~80%. Αυτο εννοω ταχυφορτιση στο δικο μου μοντελο, ισως να μην εγινα κατανοητος.

Ομως, τo νεο μοντελο της ParkSide, οπως βλεπω και στο διαφημιστικο, μιλαει και για ταχυφορτιστη που φορτιζει σε 1 ωρα. Στο μανουαλ ισως δεν το αναφερει, στο διαφημιστικο ομως ειναι ξεκαθαρο.

Η εγγυηση που γραφεις παραπανω προφανως ειναι η επεκταση που δινει η bosch (1+2χρονια) που πρεπει να αποδειξεις οτι δεν εκανες κακη χρηση.. Ειχα δει τους ορους παλαιοτερα και καταλαβα οτι θα ειχα 1 χρονο εγγυση τελικα.
Αλλο αυτο και αλλο τα 3 χρονια εγγυησης της parkside που ειναι αλλαγη/επιστροφη χρηματων..no questions asked.

Τελικα, ποιο δραπανακι εχεις? :))

Δεν ειπα οτι ο φορτιστης ειναι ταχυφορτιστης. Απλα μπορει να φορτισει σε μια ωρα το δραπανο στο ~80%. Αυτο εννοω ταχυφορτιση στο δικο μου μοντελο, ισως να μην εγινα κατανοητος.

Ομως, τo νεο μοντελο της ParkSide, οπως βλεπω και στο διαφημιστικο, μιλαει και για ταχυφορτιστη που φορτιζει σε 1 ωρα. Στο μανουαλ ισως δεν το αναφερει, στο διαφημιστικο ομως ειναι ξεκαθαρο.

Η εγγυηση που γραφεις παραπανω προφανως ειναι η επεκταση που δινει η bosch (1+2χρονια) που πρεπει να αποδειξεις οτι δεν εκανες κακη χρηση.. Ειχα δει τους ορους παλαιοτερα και καταλαβα οτι θα ειχα 1 χρονο εγγυση τελικα.
Αλλο αυτο και αλλο τα 3 χρονια εγγυησης της parkside που ειναι αλλαγη/επιστροφη χρηματων..no questions asked.

Τελικα, ποιο δραπανακι εχεις? :))

Μπαταρίας έχω δυο :
  1. GDR 10,8 V-LI (+ GLI 10.8 V-LI)
  2. GSB 18 VE-2-LI (+ GLI Variled)

Αριστος!

Παρε ομως και του Lidl για να εχεις και την καλη εγγυηση!

best value/money :ernaehrung004:

Αριστος!

Παρε ομως και του Lidl για να εχεις και την καλη εγγυηση!

best value/money :ernaehrung004:

Σαν γνήσιος ερασιτέχνης/ χομπίστας κοιτάζω πρώτα το Value έπειτα το money και εάν σκοντάψω στο money τότε κάνω υπομονή και αποταμίευση. (:>)