Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα
Tο συγκεκριμένο thread το αγνοώ εδώ και καιρό γιατί νόμιζα ότι ήταν μόνο για φακούς
Έπρεπε να μπώ νωρίτερα...
Από εργαλεία έχω πολύ πράμα και χρειάζομαι επίσης πολύ πράμα... Θα τα πούμε σιγά σιγά...
Επιστρέφοντας από τις διακοπές τό ριξα και γω στις αγορές...
Για σήμερα θα σας πώ μόνο ότι έβγαλε το lidl προσφορά με επαναφορτιζόμενο κρουστικό με λιθίου στα 18V και ελεγκτή καλωδίων/μετρητή απόστασης/αλφάδι.
To επαναφορτιζόμενο αδερφάκι αυτού που έβαλε ο Χιώτης πιο πρίν, το οποίο επίσης αγόρασα πριν κανα τρίμηνο.
Εντυπώσεις...
Το καλωδιάτο είναι απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.
Κάνει ό,τι budget δράπανο έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα να μοιάζει με παιχνίδι.
Ειδικά στο κρουστικό τρυπάει σα βούτηρο. Σε κάνει να θέλεις να τρυπήσεις τα πάντα...
Πολύ ωραίος και ο αντάπτορας που είχε για να μπορείς να βάλεις και απλά κυλινδρικά εξαρτήματα.
Αν δεν ήταν τόσο μεγάλο θα ήταν το μοναδικό που θά θελα.
Για πιο φορητές δουλειές είχα μέχρι τώρα ένα της πράσινης σειράς της Bosch στα 14.4V με μπαταρία καδμίου. Μοντέλο PSR14 νομίζω... τό χα πάρει 80 ευρώ απ το πράκτικερ και δεν το ευχαριστήθηκα ποτέ σαν εργαλείο.
Πολύ συχνά δεν έχει ρεύμα και έπρεπε να περιμένω με τις ώρες να φορτίσει. Η δεύτερη μπαταρία μούφα μιας και δεν κρατάει τη φόρτιση οπότε πρέπει να υπολογίσεις ένα 12ωρο φόρτιση και για τις δύο πριν τη δουλειά σου και πρέπει να έχεις το νού σου στο φορτιστή που δεν κλείνει αυτόματα. Συχνά δεν είχε δύναμη να βιδώσει σε σφιχτά υλικά, ενώ και το τσόκ του είναι ένα κλίκ στραβό και λίγο χαλαρό ακόμα και κλειδωμένο, με αποτέλεσμα τα μικρότερα τρυπάνια να τσουλάνε μέσα και να μην ξέρεις αν όντως τρυπάει ή αν απλά μπήκε μέσα το τρυπάνι...
Γι αυτό έχοντας πάρει το καλωδιάτο parkside χοροπήδησα απ τη χαρά μου όταν είδα το επαναφορτιζόμενο κρουστικό με 18V λιθίου.
Το πήρα χτές και πηγαίνοντας σπίτι παρατήρησα ότι η μπαταρία ήταν τίγκα... ομορφιά η λιθίου και το πόσο κρατάει η φόρτιση...
Ωραία δύναμη επίσης, αν και κάνει λίγη παραπάνω φασαρία απ' όσο θα μου άρεσε. Τα εξαρτήματα έρχονται λαδωμένα, αν και δεν σου δίνει έξτρα γράσσο να έχεις όπως το καλωδιάτο. Επίσης δεν έχει αντάπτορα για κυλινδρικά εξαρτήματα, αλλά έναν άλλο για οκτάγωνα. Ευτυχώς έχω του καλωδιάτου

.
Το μεγαλύτερο θέμα που είδα είναι το τσόκ. 3 στα 3 που άλλαξα είχε μια μικρή κλίση, οπότε το κάνει εντελώς ακατάλληλο για δουλειές ακριβείας ειδικά με μεγάλα εξαρτήματα. Θεωρώ ότι για τα 79 ευρώ που ζητάει είναι καλή περίπτωση, αλλά η ποιότητά του είναι αρκετά κατώτερη του καλωδιάτου. Δεν έχω αποφασίσει αν θα το κρατήσω. Θα το δοκιμάσω σήμερα σε ψιλοδουλειά σε σασί ενός dac που φτιάχνω και θα δούμε...
Α και ο φορτιστής του είναι αυτόματος αλλά δεν έχω ακόμα άποψη για την ταχύτητά του.
Θα επανέλθω.
Επίσης πήρα τον ελεγκτή καλωδίων/αλφάδι/μετρητή απόστασης.
Πολύ ωραίο και στιβαρό εργαλείο. Δεν έχω πάρει το φτηνότερο για να το συγκρίνω άμεσα, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Οι οδηγίες σου λένε πως να κάνεις σωστό σκανάρισμα του τοίχου ώστε να μπορέσει να αυτοκαλιμπραριστεί το μηχάνημα στο πάχος του τοίχου και να δουλέψει σωστά. Από μια γρήγορη δοκιμή χτες το βράδυ έπαιξε άψογα στο να βρεί τα καλώδια πάνω από τις πρίζες του σαλονιού μου. Την ανίχνευση ξύλου ή μετάλλου δεν τη δοκίμασα, αλλά φαντάζομαι θα δουλεύει παρόμοια.
Αυτό που μου άρεσε πολύ είναι ο μετρητής απόστασης με υπέρηχους. Έχει στόχευση με laser και δουλεύει καλά ακόμα και αν δεν είναι 100% κάθετη η επιφάνεια. Tο δοκίμασα μετρώντας την απόσταση της θέσης ακρόασης από τα ηχεία μου και των ηχείων από τους τοίχους και είναι φοβερό εργαλείο. Επίσης είναι ωραία η δυνατότητα υπολογισμού εμβαδού και όγκου, αλλά δεν είναι και κάτι σπουδαίο... ένας πολλαπλασιασμός... τον κάνεις και στο χέρι...
Παιχνιδάκια για μεγάλα παιδιά