Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

Φιλε Asot καλημερα!
Ναι ναι το στελνει!
Απο εκει το πηρα απλα πλεον πρεπει να τους στειλεις μειλ για να σου πον μεταφορικα.
Θυμαμαι για το Dewalt 733 14,4 V, αυτο το σετακι, ενα ρουτερ B&D και καμια δεκαρια καθαριστικα αυτοκινητου ειχα δωσει λιγοτερα απο 30 ευρω!!!!

Δυστυχώς, κάτι άλλαξε - εστειλα email χτες το απόγευμα, μόλις πήρα απάντηση
Our Response to Your Question
Unfortunately we do not ship outside of the UK. However if you would like to place an order and arrange you own shipping we can advise you of the size and weight of the items.
 
Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μιχαλη μολις γυρισα απο τα Lidl!
Πηρα δυο σετακια καστανιτσες!!!

Και την ερχομενη Δευτερα εχει παλι εργαλεια!!!

http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/xchg/lidl_gr/hs.xsl/offerdate.htm?offerdate=38028

χαχα, για μας δουλευει το Lidl, ολο εργαλεια φερνει!!

Παντως εγω ψηνομαι περισσοτερο για το κατσαβιδι που θα εχει το Σαββατο των 7.2v επειδη εχει προοδευτικη σκανδαλη. Πατας λιγο γυριζει λιγο, πατας πολυ γυριζει πολυ.
 
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και

Δυστυχώς, κάτι άλλαξε - εστειλα email χτες το απόγευμα, μόλις πήρα απάντηση

Κριμα πολυ κριμα!!!!!

Ηταν εκπληκτικο μαγαζι και ειδες τιμες που εχει.

Τι να κανουμε θα βρουμε αλλη ακρη.

Μιχαλη εγω μετα τα GSR δεν θελω αλλο. Ευτυχως δλδ γτ βλεπω να με διωχνουν απο το σπιτι.

Σκεφτομουν προχθες οταν αραξα για λιγο στην βεραντα να μετρησω ποσα Watt ειναι συνολικα!!!
Χαχαχαχαχα!

Α επισης τελειωσα με την μονωση στην ταρατσα!!!!
 
Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καλημερα στην παρεα!

Η πρωτη μου κασετινα καστανια απο πιτσιρικας ηταν PROXON και τα συμπαθω πολυ σαν εργαλεια!

Ομως οταν υπαρχει αυτο το σετακι που εχει ολες τις "περιεργες" μυτες ,τριπτερες, τετραπτερες, τορξ με τρυπα, δικοχες κλπ κλπ και με κοστος 17 ευρω τοτε το βγαζει νοκ αουτ το Proxon.
Και ειναι και της Wolfcraft!

kit-de-bits-wolfcraft-wf1386000-31-elementos-42050.jpg

Από περιέργεια που υπερέχει το συγκεκριμένο σετ Wolfcraft!

Στην ποιότητα/υλικό των Bits ?
Στην ποικιλία/είδος των Bits ?
Στην αριθμό των Bits ανά είδος ?

Πέραν της τιμής,(όπου βέβαια το ένα σετ έχει 31 κομμάτια και το άλλο έχει 75)
 
Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Mπραβο Κυριακη, να τη χαρεις!!

Ανεβασε καμμια φωτο αν δεν βαριεσαι, να δουμε το πριν και το μετα.

Ειχες καποια ιδιαιτερη δυσκολια στο στρωσιμο, στο δεσιμο? Κατι που σε προβληματισε?
 
Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μα φυσικα στο οτι σου παρεχει μονο τα δυσευρετα ΒΙΤ καθψς λιγο πολυ ολοι εχουμε τα υπολοιπα.
Και να μην τα εχουμε με τα 55 ευρω που περισευουν αγοραζεις πολλα παραπανω απο 44 κομματια.
Παντα προσωπικη μου αποψη παιδια.
 
Last edited:
Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Κυριακη ειναι η αδερφη μου και ο συνεργατης μου που βοηθησε και σε αυτη την εργασια.
Εδω εχω ενσωματωσει (οχι με καλη ποιοτητα ομως) 3 βιντεακια στα 3 σταδια της εργασιας που αρχιζουν μετατο πλυσιμο με το πιεστικο, την αφαιρεση σαθρων κομματιων, το στρωσιμο των ακρων της ταρατσας με το ινοπλισμενο σκυροδεμα, ασταρωμα με μικρομοριακο ασταρι νερου, πρωτη εφαρμογη σε δυσκολα σημεια και ακρες, επικαλυψη ολης της ταρατσας, και δευτερη τελικη επιστροση 24 ωρες μετα.

http://www.youtube.com/watch?v=V3WXLF3ZbiE&feature=youtu.be
 
Last edited:
Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Γεια στα χερια σου Κυριακο!! Κουκλα εγινε η ταρατσα!!

Πολυ διαφωτιστικο το βιντακι, μπραβο.

Θυμασε ποσο σου στοιχισαν ολα τα υλικα? Ποσα τετραγωνικα ειναι η ταρατσα σου?
 
Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Λοιπόν τελικά πήρα 2 ψεκαστήρες και οι δυο Gardena.

Τη 12λιτρη

comfort-backpack-sprayer-12-l-10a17b56.jpg


και την απλή 5 λιτρη

5-l-e7487e5.jpg
4


Με μια πρόχειρη δοκιμή που τους έκανα με νερό είναι και τα δυο πολύ καλά για τα λεφτά τους. Η 12 λιτρη έχει και τηλεσκοπικό πιστόλι που μπάινει και στην 5 λιτρη αν θες (το πουλάει και εξτρα 25 ευρώ) και γι'αυτό πήρα και τα δυο Gardena. Επισης αυτό το πιστόλι έχει μεταλλικό ακροφύσιο και η δέσμη που βγάζει είναι ομοιόμορφη και ανοίγει σε τέσσερα σημεία. Η αντλία είναι πολύ άνετη και η εφαρμογή στην πλάτη με φουλ γέμισμα άνετη. Γενικά άδειασα καμια 20αρια λίτρα νερό με αυτή και έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Επίσης αν ξεβιδώσεις το άκροφύσιο μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ψεκαστήρα και για ήπια άρδευση με απόλυτο έλεγχο της ροής και από το πιστόλι και με την αντλία. Για παράδειγμα δοκίμασα και πότισα κάτι πολύ μικρές καινούριες φραουλιές που έχω και η δουλειά έγινε άψογα. Αυτό το είχα διαβάσει και πριν την αγορά.

Η τιμή της στο


Η 5
 
Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εισαι και συ σαν και μενα. When in doubt.. παρ'τα ολα :))

Μπραβο, καλοριζικα και τουτα. Αυτα δεν ειναι γκατζετ, χρησιμα και πρακτικα πραγματα ειναι.

Πολυ ωραιο σχεδιο η 12λιτρη και πρεπει να ειναι και βολικη. Περι ακροφυσιων και δεσμων ειμαι σιγουρος οτι η gardena το εχει μελετησει το θεμα επαρκως. Οπως και διαπιστωσες.
Μου φαινεται οτι ειναι καιρος να αποσυρω το γιαπωνεζικο μεταλλικο βαριδι/αντικα που εχω..
 
Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Φτου μου κόπηκε το ποστ στη μέση:

Η συνέχεια:

Η τιμή της στο site της Gardena για τη 12λ είναι 79.90 αλλά οι περισσότεροι (Ελληνάρες) την πωλούν πάνω από την προτεινόμενη τιμή λιανικής. Εγώ την βρήκα στα φυτώρια Αντεμισιάρη 10 ευρώ φθηνότερα στα 69,90.


Η 5λιτρη μου έκαν επίσης πολύ καλή εντύπωση και δεν πιστεύω ότι στην τιμή που τη δίνουν αξίζει κανείς να πάει σε κινέζικη πια. Αυτές έχουν και ανταλλακτικά. Σίγουρα το καλύτερο 5λ μοντέλο που έχει η Gardena έχει πλεονεκτήματα αλλά κοστίζει 66+ Ευρώ δηλαδή 3 λιγότερα απ'ότι πήρα τη 12λ. Για παράδειγμα έχει μεγάλο άνοιγμα (αυτή έχει μικρό) που βοηθά στο μίξη υλικών και μεγαλύτερο "πέλμα" που βοηθά στο τρομπάρισμα στο έδαφος (γι'αυτό δεν σκάω). Το πιστόλι της είναι το ίδιο πάντως οπότε πληρώνεις σχεδόν διπλή τιμή στην ουσία για το μεγαλύτερο άνοιγμα. Πολύ καλή είναι και η βαλβίδα απόσυμπίεσης.

Η τιμή της απλής (επίσημη) είναι 25,1 Ευρώ και την πήρα από το ίδιο μέρος στα 23,9 αλλά θα την πάνε 25,9 απ'ότι μου είπαν.

Ίσως καταφέρω να δοκιμάσω και τη 18λ της STIHL αν και είναι αρκετά ογκώδεις και βαρύτερη και δεν ξέρω αν βολεύει. Επισης κοστίζει 122 Ευρώ αλλά πιστεύω ότι είναι ακόμα καλύτερη σαν απόδοση. Θα ενήμερώσω αν τη δοκιμάσω.


Τέλος της συνέχειας




Χιώτη η 12λ θα με βολέψει πολύ στα μαζικά περάσματα σε όλα τα φυτά για τετράνυχους, μελίγκρες και γενικά έντομα καθώς και τα λέιλαντς που θέλουν πολύ πράμα γιατί είναι μεγάλα τα περισσότερα. Η 5λ θα χρησιμοποιείται όταν θέλω επιμέρους ψεκασμούς.

Έχω και δυο κινέζικες η μια χάλασε το o-ring της τρόμπας και γενικά ψιλοτρέχει οπότε μάλλον θα τη σουτάρω ή θα κρατήσω το δοχεί μόνο για μίξεις βιολογικών σκευασμάτων γιατί βολεύει αυτό το χείλος που έχει για μετάγγισεις. Η άλλη μια BENMAN για την ώρα δουλεύει αλλά μόλις έπιασα τις άλλες............

Έχω και μια 1.75λ χειρός η οποία κάνει τόσο καλή δουλειά που πρέπει να θυμηθώ που την αγόρασα να πάρω άλλη μια. Έχει μεταλλικό ακροφύσιο, πολύ καλή δέσμη και ρύθμιση και πολύ αξιόπιστη τρόμπα (3 χρόνια τώρα).


Επειδή στα μυρωδικά και κάποια λαχανικά που βάζω δεν θέλω να ρίχνω φάρμακα και ψεκάζω νερά με πράσινο σαπούνι, σκόρδα, τσουκνίδες, κρεμμύδια κτλ. μάλλον θα χρειαστώ άλλη μια 5 λιτρη που να μην μπαίνει φάρμακο μέσα και αυτή μάλλον θα είναι η STIHL η οποία έχει και ποικιλία από μπεκς για πραγματικό έλγχο της δέσμης.


Πλάκα δεν έχει η κηπουρική?



Υ.Γ. Στον Αντεμισιάρη μου είπαν πως νοικιάζουν εργαλεία κήπου. Επειδή θα χρειαστώ για 1 μέρα αλυσοπρίονο και τεμαχιστή κλαδιών ρώτησα και κοστίζει 35 ευρώ την ημέρα. Αν έχει κανείς να προτίνει κάποιο άλλο μέρος που να νοικιάζει φθηνότερα και να είναι κάπου βόρεια προάστεια μου λέτε. (Θα πάρω και το HireShop αύριο).
 
Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καλοριζικες οι ψεκαστηρες!!!

Καλα ψεκασματα και οσο το δυνατον οικολογικα!

Μιχαλη Η ταρατσα ειναι 105 τμ. Χρειαστηκα 18 σακια των 11 κιλων Durostick Hydrostop roof, 12 κιλα υδατοδιαλυτο μικρομοριακο ασταρι, 4 σακια Durofix ινοπλισμενο κονιαμα για τα περιμετρικα, Rust-X για τις αναμονες. Το συνολικο κοστος ανηλθε στα 560 ευρω μεσω γνωστου στην εταιρια βεβαια.
Τα ρολα πλεγμα πολυεστερα δε τα χρησιμοποιησα τελικα καθως δεν ηταν ευκολο στην ενσωματωση τους στο υλικο.
 
Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Επισης ηθελα να αγορασω αυτον για ψεκαστηρα ωστε να κανει τα ψεκασματα του στο αμπελι ξεκουραστα ο παππους.
Για δειτε!

4163WY3GJSL.jpg
 
Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

χα χα ωραια τα λες. Οντως η κηπουρικη εχει πολυ πλακα και ειναι μια οαση αν ασχοληθεις με μερακι μαζι της. Αμα γερασουμε θα ειναι το καλυτερο πραγμα!!

Ενοικιασεις αλυσοπριονων δεν ηξερα καν οτι γινονται!! Δυσκολα θα επαιρνα αλυσοπριονο αλλονου γιατι δεν ξερω τι συντηρηση του εχει κανει. Μη φυγει καμμια αλυσιδα και σου κατσει με λαθος τροπο...

Τι θες να κοψεις στον κηπο και χρειαζεσαι αλυσοπριονο. Ενα πριονακι η/και ενα τσεκουρακι κανουν δουλεια σε κορμους μεχρι 15 εκατοστα. Και παραπανω αν εισαι μαγκας, εκτος αν βαριεσαι οπως εγω :))
 
Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ευχαριστω για τις πληροφοριες Κυριακο. Ισως σε ενοχλησω παλι αν αποφασισω να κανω κατι σε ενα ταρατσακι 35-40 τετραγωνικα.

To ψεκαστηρακι με μπαταρια δεν το ειχα υποψη! Αν αλλαζει η μπαταρια του κιολας, θα ειναι τελειο. Πανω απο 30-35 ευρω ομως δεν θα ηθελα να δωσω.

Ομως για τον παππου πρεπει να ειναι ιδανικο!!
 
Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Τις έχω σκεφτεί αυτές με τη μπαταρία αλλά η υποστήριξη της B&D δεν μου έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Επίσης μου φαίνεται υπερβολικά μικρός για αμπέλι και είχα διαβάσει σε κάποιο review ότι έχει διαρροές και είναι κουραστικό το πάτημα του μπουτόν (καλά αυτό ειναι απλά άποψη).

Ψάξε το λίγο αλλά έχε υπ'όψιν σου ότι αν ξεκινήσεις να ψεκάζει και μείνει από μπαταρία θέλει 5-8 ώρες να ξαναφορτίσει και δεν ξέρω τι παίζει με το μπεκ ψεκασμού και τα ανταλλακτικά. Προσωπικά και για τη μικρή ποσότητα που χωράει το βρίσκω λίγο άκυρο από την άποψη ότι σε 10 λεπτά έχεις τελειώσει οπότε το τρομπάρισμα δεν είναι και κανένα ιδιαίτερο θέμα και εδώ μπλέκεις και με φορτίσεις.

Καταλαβαίνω τους βενζινοκίνητους για τεράστιες ποσότητες και μεγάλες εκτάσεις αλλά για τον κήπο ποτέ δεν με κούρασε η τρόμπα για να είμαι ειλικρινής και είναι πάντα έτοιμη να δουλέψει.

Πρόσφατα σταμάτησε να δουλεύει η μπαταρία σε ένα σκουπάκι 7.2V B&D και η μπαταρία αν τη βρεις στην Αγγλία κάνει σχεδόν όσο το σκουπάκι. Δηλαδή το πετάω ή κάνω μόντα με λιθίου, καλωδιάκι και εξωτερική φόριση. Δες και αυτό το θέμα επίσης.
 
Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ειναι για ειδικες περιπτωσεις. Ενας ηλικιωμενος η ενας με προβλημα αρθριτικων ισως θα το βρει πολυ βολικο.
Ο Αμπελωνας δεν χρειαζεται να ειναι μεγαλος. 1-2 στρεμματα ψεκαζονται με 10-20 λιτρα νομιζω. Οποτε το συγκεκριμενο των 25 λιτρων την καθε φορτωση, κανει.

Παντως με τις μπαταριες υπαρχει θεμα, γιαυτο ρωτησα αν αλλαζει. Στην αναγκη κανεις και πατεντα.
 
Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Υπάρχει ένας κορμός λεύκας 40-50 εκατοστά διάμετρος και 10 μέτρα μήκος, μεγάλα κλαδιά και 2-3 ξερά μικρά πεύκα.

Έχω κόψει ότι μπορώ αλλά μου βγήκε η πίστη και δεν πάει άλλο. Πρέπει να κάνω περι τα 50-60 κοψίματα και πρέπει να καθαριστούν και 2-3 κορμοί από το έδαφος που έχουν σκαφτεί γύρω-γύρω. Είναι πολύ πράμα για το χέρι κι έχω και πολύ καλά πριόνια. Χρειάζεται αλυσοπρίονο 40-45cm για να τελειώνω μιας και τον κορμό θέλω να τον κάνω ψιλές φέτες για να φτιάξω κάτι.

Το κόστος ενοικίασης από Παρασκευή μέχρι Δευτέρα είναι 30 Ευρώ + ΦΠΑ οπότε αξίζει. Ήμουν έτοιμος να αγοράσω ένα αλυσοπρίονο της Jonsered (Husqvarna) που είδα σε πολύ καλή προσφορά αλλά ξέρω ότι είναι υπερβολή και μετά δεν πρόκειτα να το χρησιμοποιώ οπότε είτε θα το νοικιάσω ή θα το δανειστώ από άνθρωπο που ξέρει τι κάνει.

Αντί για το αλυσοπρίονο θα πάρω κάτι άλλο βασικό που θέλω πολύ καιρό τώρα και σίγουρα θα αξιποιηθεί πολύ περισσότερο. Μιλάω για κλαδοτεμαχιστή γιατί κάθε χρόνο φτιάχνω 1-2 κυβικά δικό μου κομπόστ. Σήμερα θα πάω και σε φίλο που καθάρισε τον κήπο του για καφέ και για να πάρω καμιά 10αρια μεγάλες σακούλες ξερά φύλλα, χόρτα και άλλο ωραίο υλικικό για κομπόστ. Ε μου δίνουν και άλλοι φίλοι καθώς και από τη γειτονιά οπότε φέτος με βλέπω για ακόμη μεγαλύτερη ποσότητα.

Το επόμενο project είναι να μεγαλώσω μανώλιες από σπόρους καμιά 20αρια και σύντομα θα στηθεί υπερυψωμένο παρτέρι για χειμερινά λαχανικά. Από την άνοιξη θα μπουν και καμιά 20-30 φραουλιές γιατί με τις 8 που έχω παρατήρησα ότι πάνε καλά στο χώρο μου.


Ο κλαδοτεμαχιστή που κατέληξα είνια ο EINHELL BG-RS 2845 CB. Σκεφτόμουν τους Bosch αλλά δεν έχω εντυπωσιαστεί με το τι κάνουν για τα λεφτά τους κι ας έχω ένα σκασμό εραγελεία BOSCH. Αυτός από βίντεο που έχω δει καθώ και κάποιους που ρώτησα είναι πολύ δυνατός και φοβερό value for money ενώ υπάρχου και ανταλλακτικά φυσικά. Παράκατω η φθηνότερη τιμή που έχω βρει μέχρι τώρα στην Αττική. Γερμανία έχει καμιά 30 ευρώ φθηνότερα αλλά φυσικά δεν αξίζει να τον φέρεις από εκεί.

http://www.perfectools.gr/index.php?route=product/product&path=20_47&product_id=564


Video:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.


Αν αγόραζα αλυσοπρίονο για οικίακή χρήση θα αγόραζα ένα από αυτά με σειρά προτίμισης το πρώτο που είνια εταιρεία της Husqvarna:

http://www.jonsered.com/gr/chainsaws/cs-2238-s/

http://www.mcculloch.com/int/products/chainsaws/cs-380/


Για επαγγελματική χρήση θα πήγαινα καρφωτός σε Husqvarna, Stihl, κτλ.


Για φέτος αν πάρω και τον τεμαχιστή κλείνω από κήπο και πλέον την άνοιξη πάω για κάποιο εργαλείο της Stihl βενζινοκίνητο που παίρνει μπροστά διάφορα άλλα εργαλεία όπως, μικρό αλυσοπρίονο κλαδέματος, μικρή φρέζα για σκάψιμο, φυσητήτα κτλ.
 
Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Tο συγκεκριμένο thread το αγνοώ εδώ και καιρό γιατί νόμιζα ότι ήταν μόνο για φακούς :D

Έπρεπε να μπώ νωρίτερα...

Από εργαλεία έχω πολύ πράμα και χρειάζομαι επίσης πολύ πράμα... Θα τα πούμε σιγά σιγά...

Επιστρέφοντας από τις διακοπές τό ριξα και γω στις αγορές...
Για σήμερα θα σας πώ μόνο ότι έβγαλε το lidl προσφορά με επαναφορτιζόμενο κρουστικό με λιθίου στα 18V και ελεγκτή καλωδίων/μετρητή απόστασης/αλφάδι.

parkside-2-gang-akku-bohrhammer-pabh-18-li-a1-1-290x150.jpg


To επαναφορτιζόμενο αδερφάκι αυτού που έβαλε ο Χιώτης πιο πρίν, το οποίο επίσης αγόρασα πριν κανα τρίμηνο.

parkside-bohr-und-meisselhammer-pbh-1050-a1-regular--9.jpg


Εντυπώσεις...

Το καλωδιάτο είναι απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.
Κάνει ό,τι budget δράπανο έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα να μοιάζει με παιχνίδι.
Ειδικά στο κρουστικό τρυπάει σα βούτηρο. Σε κάνει να θέλεις να τρυπήσεις τα πάντα...
Πολύ ωραίος και ο αντάπτορας που είχε για να μπορείς να βάλεις και απλά κυλινδρικά εξαρτήματα.
Αν δεν ήταν τόσο μεγάλο θα ήταν το μοναδικό που θά θελα.

Για πιο φορητές δουλειές είχα μέχρι τώρα ένα της πράσινης σειράς της Bosch στα 14.4V με μπαταρία καδμίου. Μοντέλο PSR14 νομίζω... τό χα πάρει 80 ευρώ απ το πράκτικερ και δεν το ευχαριστήθηκα ποτέ σαν εργαλείο.

bosch-psr-14-4-li-2.32765134.jpg


Πολύ συχνά δεν έχει ρεύμα και έπρεπε να περιμένω με τις ώρες να φορτίσει. Η δεύτερη μπαταρία μούφα μιας και δεν κρατάει τη φόρτιση οπότε πρέπει να υπολογίσεις ένα 12ωρο φόρτιση και για τις δύο πριν τη δουλειά σου και πρέπει να έχεις το νού σου στο φορτιστή που δεν κλείνει αυτόματα. Συχνά δεν είχε δύναμη να βιδώσει σε σφιχτά υλικά, ενώ και το τσόκ του είναι ένα κλίκ στραβό και λίγο χαλαρό ακόμα και κλειδωμένο, με αποτέλεσμα τα μικρότερα τρυπάνια να τσουλάνε μέσα και να μην ξέρεις αν όντως τρυπάει ή αν απλά μπήκε μέσα το τρυπάνι...

Γι αυτό έχοντας πάρει το καλωδιάτο parkside χοροπήδησα απ τη χαρά μου όταν είδα το επαναφορτιζόμενο κρουστικό με 18V λιθίου.

Το πήρα χτές και πηγαίνοντας σπίτι παρατήρησα ότι η μπαταρία ήταν τίγκα... ομορφιά η λιθίου και το πόσο κρατάει η φόρτιση...
Ωραία δύναμη επίσης, αν και κάνει λίγη παραπάνω φασαρία απ' όσο θα μου άρεσε. Τα εξαρτήματα έρχονται λαδωμένα, αν και δεν σου δίνει έξτρα γράσσο να έχεις όπως το καλωδιάτο. Επίσης δεν έχει αντάπτορα για κυλινδρικά εξαρτήματα, αλλά έναν άλλο για οκτάγωνα. Ευτυχώς έχω του καλωδιάτου :).
Το μεγαλύτερο θέμα που είδα είναι το τσόκ. 3 στα 3 που άλλαξα είχε μια μικρή κλίση, οπότε το κάνει εντελώς ακατάλληλο για δουλειές ακριβείας ειδικά με μεγάλα εξαρτήματα. Θεωρώ ότι για τα 79 ευρώ που ζητάει είναι καλή περίπτωση, αλλά η ποιότητά του είναι αρκετά κατώτερη του καλωδιάτου. Δεν έχω αποφασίσει αν θα το κρατήσω. Θα το δοκιμάσω σήμερα σε ψιλοδουλειά σε σασί ενός dac που φτιάχνω και θα δούμε...
Α και ο φορτιστής του είναι αυτόματος αλλά δεν έχω ακόμα άποψη για την ταχύτητά του.
Θα επανέλθω.

Επίσης πήρα τον ελεγκτή καλωδίων/αλφάδι/μετρητή απόστασης.

GR_89108_18_b.jpg


Πολύ ωραίο και στιβαρό εργαλείο. Δεν έχω πάρει το φτηνότερο για να το συγκρίνω άμεσα, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Οι οδηγίες σου λένε πως να κάνεις σωστό σκανάρισμα του τοίχου ώστε να μπορέσει να αυτοκαλιμπραριστεί το μηχάνημα στο πάχος του τοίχου και να δουλέψει σωστά. Από μια γρήγορη δοκιμή χτες το βράδυ έπαιξε άψογα στο να βρεί τα καλώδια πάνω από τις πρίζες του σαλονιού μου. Την ανίχνευση ξύλου ή μετάλλου δεν τη δοκίμασα, αλλά φαντάζομαι θα δουλεύει παρόμοια.

Αυτό που μου άρεσε πολύ είναι ο μετρητής απόστασης με υπέρηχους. Έχει στόχευση με laser και δουλεύει καλά ακόμα και αν δεν είναι 100% κάθετη η επιφάνεια. Tο δοκίμασα μετρώντας την απόσταση της θέσης ακρόασης από τα ηχεία μου και των ηχείων από τους τοίχους και είναι φοβερό εργαλείο. Επίσης είναι ωραία η δυνατότητα υπολογισμού εμβαδού και όγκου, αλλά δεν είναι και κάτι σπουδαίο... ένας πολλαπλασιασμός... τον κάνεις και στο χέρι...

Παιχνιδάκια για μεγάλα παιδιά :)
 
Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Υπάρχουν και κάποια μοντέλα με ρόδες ηλεκτρικά που ίσως τότε να τον καλύπτουν καλύτερα. Τώρα για την μπαταρία μπορεί να κάνω πατέντα στο σκουπάκι με λιθίου. Πάντως δοκίμασα να δώσω κίνηση με τη μπαταρία του Trustfire D010 (6X 18650 8.4volt) και ΔΕΝ! Έκαν ένα τσακ και μετά μάλλον η μπαταρία έκλεινε από το protection και την έβαλα στον iCharger για να ξαναπάρει μπρος. Με το μεγάλο pack που έχω με τις 12Χ18650 πάει σφαίρα και δεν χαμπαριάζει οπότε ίσως θέλει καμπόσα αμπερ και το μουφο pack που είχε το D010 (που για το φως είναι οκ) δεν τα σηκώνει. Μέσα είχε 6 C size ΝιCd. Φαντάζομαι το ψεκαστικό θα έχει λιθίου αλλά δεν ορκίζομαι....