Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Αυτή είναι απάντηση σε σχόλιο του Χιώτη από το νήμα "Περί φακών κεφαλής ο λόγος" αλλά νομίζω ότι πρέπει να γραφτεί εδώ:

"Αυτό είναι αλήθεια αλλά από εργαλεία σε σκληρή και επαγγελματική χρήση δεν εμπιστεύομαι τίποτα. Η δουλειά μας είναι οι μελέτες (έχουμε αρχιτεκτονικό γραφείο) και κατασκευές (χεχε πριν την κρίση) με μεγάλη εμπειρία σε επαγγελματικά κτίρια και έχω δει πολύ εργαλείο σε εργοτάξιο. Κανένας μα κανένας επαγγελματίας από αυτόυς που δούλευα και ήθελαν σοβαρή παραγωγικότητα δεν είχε εργαλεία που δεν ήταν Hilti, Makita, Bosch κτλ.

Επίσης είχαμε πάρει κι εμείς για δικούς μας διάφορα Bosch & Makita όποτε δεν συνέφερε η ενοικίαση. Π.χ. έχω ένα κομπρεσερ Makita το οποίο δούλεψε σερί 8ώρα για 15 μέρες και αμφιβάλω αν θα άντεχε κάποιο κινέζικο σε τόσο σκληρή χρήση. Θυμάμαι είχα πάρει ένα δισκοπρίονο φθηνό για μια δουλειά με ξύλα Deck σε ένα φράχτη γιατί είχε ξεχάσει κάποιος μάστορας το δικό του. Κάηκε στις 2 ώρες και σκάσαμε στα γέλια. Καλά για το πως έκοβε σε σχέση με το Makita δεν αναφέρω καν. Αυτό είναι απλά ένα παράδειγμα και έχω διαπιστώσει ότι αν θες ακρίβεια, ροπές, ανατομικότητα και σκληρή χρήση οι επιλογές είναι συγκεκριμένες.

Αν θες κάποια εργαλεία για το σπίτι, και περιστιασιακή χρήση τότε τα παραπάνω είναι υπερβολή. Το κακό είναι ότι αν πιάσεις στα χέρια σου τα καλά μετά τα άλλα σου φαίνονται κάπως ανσλόγως βέβαια και της εργασίας. Κάποτε πάλευα με διάφορες ξυλοκατασκευές που απαιτούσαν λεπτομέρεια και είχα φορτώσει εργαλεία ξύλου. Μπααααααααααααα.....σε σχέση με τα CNC και τα σοβαρά μηχανήματα ενός ξυλουγείου ή μηχανουργείου αυτά δεν κάνουν τιποτα. Πλέον ότι θέλω από ξύλο πάει σε συγκεκριμένο μαραγκό (του δίνω το σχέδιο σε computer) και ότι θέλω από μέταλλο σε μηχανουργείο με CNC ή laser. Αυτά για δουλείές που απαιτούν λεπτομέρια και ακρίβεια.

Στο σπίτι έχω κρατήσει διάφορα Bosch μπλε δισκοπρίονα, σέγες, πριόνι πάγου, δράπανα κτλ, τα οποία πλέον έχω για χρήση κατασκευών εκτός σπιτιού (κήπο). Τα λεφτά τους τα έχουν βγάλει από άλλες δουλειές.

Πλέον για την τελείως περιστασιακή χρήση αν χρειαστώ κάποιο ειδικό εργαλείο φυσικά και θα κοιτάξω τα parkside για παράδειγμα."

Kαλως τον dimkasta!

E, ναι, αργησες λιγο αλλα μας βρηκες :))

Στο ζεσταμα ειμαστε ακομα, μη νομιζεις, φρεσκο ειναι το νημα.

Ωραια εισαγωγη εκανες. Τα εργαλεια ειναι μια τρελα για ορισμενους που φυσικα δεν εχει τελος.

Χαιρομαι που οι εντυπωσεις σου απο το κρουστικο δραπανο της Lidl ειναι τοσο θετικες. Το φανταζομουν καθως η αισθηση του εργαλειου ειναι εξαιρετικη. Μας μιλαν τα εργαλεια πλεον :))
Δεν εχω προλαβει να το δοκιμασω αλλα ειναι σαν να το δοκιμασα με οτι εγραψες.

Μια κουβεντα για τα προιοντα Parkside. They are the best value for money, ετσι απλα. Και η τριετης εγγυηση σου αφαιρει ολες τις αναστολες, αν εχεις μαθει σε ανωτερη ποιοτητα εργαλειων, οπως ολοι μας σχεδον.
Προσωπικα εχω καμμια εικοσαρια ηλεκτρικα/μπαταριας εργαλεια parkside και αλλα τοσα set Profi η οτι μαρκα βγαζει φασον για παρτη της η Lidl. Τιποτα και κανενα δεν με εχει αφησει ξεκρεμαστο.
Αντε να πω οτι μονο το πιστολι θερμου αερα μυριζει καπως μετα απο καθε χρηση, αλλα οχι και πολυ περισσοτερο απο το αντιστοιχο της bosch.

Ισως να συνεβη να μη μου επεσε 'κακο' κομματι, αλλα οπως και να'χει, εχω πλεον εμπιστοσυνη στη συγκεκριμενη μαρκα για τα ερασιτεχνικα μου μαστορεματα.

Αν δεν εχεις, παρε το κατσαβιδακι λιθιου που βγαζει το Σαββατο με την βαθμιδωτη σκανδαλη. Aξιζει τον κοπο.

Καλως ορισες λοιπον και τα λεμε στην πορεια :)

Ε και το λιθίου δράπανο που πήρα χτές είναι βαθμωτή η σκανδάλη του. Και έχει αργό/γρήγορο οπότε βολεύει για βίδωμα που θα είναι και η βασική χρήση του.

Αυτό που περιμένω εδώ και καιρό είναι το κολωνάτο δράπανο της parkside, αλλά δεν το βγάζει με τίποτα...
Κανείς καμιά πρόταση σε αντίστοιχης ποιότητας και τιμής?

Έχω δυο κολωνάτα ένα μικρό κι ένα πολύ μεγάλο της FABEL. Τα έχω 3-4 χρόνια μεν αλλά η χρήση τους είναι τελείως περιστασιακή και είχαν αγοραστεί μια εποχή που είχα καταπιαστεί με άλλα χόμπι. Για τρύπες σε plexi και MDF που τα δούλεψα ήταν άψογα αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχω εμπειρια από άλλα ούτε είχα ανάγκη να ψαχτώ.

Μαζι γραφαμε, δεν ειχα δει το ποστ σου!!!:)))

Για αρχη θελω να τονισω, οπως γραφει και ο αρχιτεκτονας πιο πανω, οτι για περιστασιακη (ερασιτεχνικη) χρηση ειναι (μαλλον) υπερβολη καθε εργαλειο τυπου bosch blue/Makita etc.

Θελω ομως να πω, σε αντιθεση με τον αρχιτεκτονα, εχω πιασει ακριβα εργαλεια στα χερια μου και τα Parkside δεν μου φαινονται καθολου 'καπως'.
Αντιθετως με εχουν εκπληξει ευχαριστα και αυτα της μπαταριας και αυτα του ρευματος.

Δεν γνωριζω την συμπεριφορα τους σε 8ωρα συνεχους εργασιας για πολλες μερες, αλλα γνωριζω οτι αρκετα απο αυτα τα εχω ζορισει επανειλλημενα και δεν με εχουν αφησει ουτε εχουν 'μυρισει', ειδικα τα δραπανοκατσαβιδα.

Αν ειμουν επαγγελματιας σιγουρα τα parkside θα ηταν τα βοηθητικα μου εργαλεια και οχι τα κυρια. Αλλωστε οι προδιαγραφες τους ΔΕΝ ειναι για επαγγελματικη δουλεια. Το γραφουν στα specs.

Οποτε δεν ειναι σκοπιμο να συγκρινουμε ανομοια πραγματα. Αν βγαλει επαγγελματικη σειρα η Parkside, που το ευχομαι (και να κατασκευαζονται και στην Ελλαδα μας), να το συζητησουμε.

Για της Fabel ή της Eihnell είχα δει κι εγώ πριν λίγο καιρό, αλλά με είχαν αποτρέψει κάποιοι φίλοι επειδή έχουν τζόγο στο τσόκ.

Το κολωνάτο το θέλω για ακρίβεια, οπότε ο τζόγος δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει, γι αυτό και δεν το τόλμησα.

Για τα CNC έχεις πολύ δίκιο, αλλά για μένα οι κατασκευές και τα μαστορέματα είναι τρόπος να ξεδίνω. Δεν μ ενδιαφέρει τόσο να βγεί τέλειο γρήγορα όσο το να ασχοληθώ εγώ :)

Για να καταλάβεις έχω 3-4 ροκάνια Stanley και ξεχονδρίζω με το χέρι ξύλα :D
Αντρικά σπόρ για λίγους... και το πριονίδι πανέμορφο :D
Aρκεί νά χεις πρόχειρες επιαγκωνίδες και άλλα αξεσουάρ προστασίας γιατί άρχισαν και μας παίρνουν τα χρόνια :D

Γνωριζει κανεις που νοικιαζουν εργαλεια ?

Ε και το λιθίου δράπανο που πήρα χτές είναι βαθμωτή η σκανδάλη του. Και έχει αργό/γρήγορο οπότε βολεύει για βίδωμα που θα είναι και η βασική χρήση του.

Αυτό που περιμένω εδώ και καιρό είναι το κολωνάτο δράπανο της parkside, αλλά δεν το βγάζει με τίποτα...
Κανείς καμιά πρόταση σε αντίστοιχης ποιότητας και τιμής?

E, που θα παει θα το βγαλει.
Αντιστοιχο ποιοτητας και τιμης (69 ευρω εκανε θυμαμαι?), δεν υπαρχει. Το einhell ηταν και ακριβοτερα και με χειροτερα χαρακτηριστικα. Οποτε καλυτερα να περιμενεις.
Παρα πολυ χρησιμο εργαλειο για πληθωρα μαστορεματων. Οπως και ο διπλος τροχος λειανσης που ειχε και παλαιοτερα το lidl.

Εγω εχω ενα γιαυτο δεν πηρα (με πονο ψυχης το αφησα:).

Έχω δυο κολωνάτα ένα μικρό κι ένα πολύ μεγάλο της FABEL. Τα έχω 3-4 χρόνια μεν αλλά η χρήση τους είναι τελείως περιστασιακή και είχαν αγοραστεί μια εποχή που είχα καταπιαστεί με άλλα χόμπι. Για τρύπες σε plexi και MDF που τα δούλεψα ήταν άψογα αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχω εμπειρια από άλλα ούτε είχα ανάγκη να ψαχτώ.

Αμα μπορεις και ευκαιρισεις βγαλε καμμια φωτο. Τα εργαλεια πρεπει να τα δειχνουμε, οπως οι γυναικες τα συνολακια τους :)))

Γνωριζει κανεις που νοικιαζουν εργαλεια ?

Σημερα μολις εμαθα οτι νοικιαζουν αλυσοπριονα. Προφανως θα νοικιαζουν και εργαλεια (ηλεκτρικα φανταζομαι) αλλα δυστυχως δεν γνωριζω, ισως καποιο αλλο μελος.

Παρέλαβα επιτέλους μετά από 30 μέρες αναμονή και το υπέρυθρο θερμόμετρο :)

9 λίρες απ τον ημπέη...

$(KGrHqRHJCQFBUPb!09LBQZV3ZrUzQ~~60_12.JPG

Επιτέλους θα μπορέσω να μετρήσω με ακρίβεια τα FET στο DCB1 και στα Salas μου, αλλά και να τσιτάρω τον F6 που έχω στα σκαριά :)

Παρεπιπτώντως, δοκίμασα το επαναφορτιζόμενο parkside με τον αντάπτορα για κυλινδρικά εξαρτήματα... είναι πολύ στραβό ρε γαμώτο το τσόκ και όσο μακραίνει το εξάρτημα τόσο το χειρότερο... πάω για 3η αλλαγή μου φαίνεται και αν πάλι δεν μου κάτσει θα ζητήσω χρήματα πίσω... υπερβολή να το κρατήσω μόνο για κατσαβίδι...

Ωραιο το θερμομετρακι. Εχουμε και μεις για να μετραμε τις θερμοκρασιες της κεφαλης των φακων :)
Ενα προχειρο τεστακι που μπορεις να κανεις ειναι να μετρησεις τη θερμοκρασια στο αυτι, οπως παιρνουν των μωρων! Αν δειξει παραπανω απο 36 δουλευει καλα :))

D7K_2292.jpg

Ακριβεια απολυτη βεβαια μην περιμενεις, δεν ειναι fluke, αλλα για μετρησεις σχετικων θερμοκρασιων και συγκρισεων ειναι θαυμα.
Προσεχε γιατι αμα ξεφορτισουν πανω απο ενα σημειο οι μπαταριες, η αποκλιση απο την πραγματικη θερμοκρασια γινεται σοβαρη.
Παντως οι τιμες αυτες γυρω στα 10 ευρω ειναι απιστευτες.

Για το τσοκ πρεπει να επεσες στην περιπτωση! Και βεβαια δεν αξιζει να το κρατησεις μονο για κατσαβιδι.

Για το τσοκ πρεπει να επεσες στην περιπτωση! Και βεβαια δεν αξιζει να το κρατησεις μονο για κατσαβιδι.

Δυστυχώς το έχω αλλάξει ήδη 2 φορές... 3 στραβά μέχρι τώρα... μάλλον δεν έτυχε... πέτυχε... προφανώς σημάδι της έκπτωσης στην ποιότητα για να κρατήσουν χαμηλά την τιμή... Θα το ξαναλλάξω αύριο και αν είναι πάλι στραβό, τότε θα ζητήσω τα λεφτά πίσω...

Α, μαλιστα το καινουριο αυτης της εβδομαδας. Κριμα.
Και δε λεει να παρεις αλλο ταχυτσοκ απο την αγορα γιατι τα καλα κοστιζουν οσο το δραπανο!!

Αχ τα αλυσσοπριονα ηταν απο πιτσιρικας το παθος μου!

Απο τοτε που με τον παππου κλαδευμε με τον παππου τα μαστιχοδεντρα με ενα ολομεταλικο McCulloch που δεν υπηρχε ομοιο του στο νησι.

Ετσι εχω 2 αλυσσοπριονα τωρα Husqvarna αλλα και τα δυο κλαδευτικα.

Θα χαιρομουν πολυ ειλικρινα να ερχομουν να βοηθησω αλλα απο οτι καταλαβαινω ειναι μικρα τα δικα μου για το μεγεθος της δουλειας που χρειαζεσαι να γινει, ειδικα εκει στο σημειο με τις ριζες.

Ειχα μπει σε τρελλο τρυπακι το χειμωνα να αγορασω ενα HUSKY 560XP το οποιο θα ηταν ιδανικο για την περιπτωση σου αλλα δε το πηρα ας οψεται η κριση.....

Αναφορικα με τον τεμαχιστη ειναι καλα τα ΕΙΝΗΕλ μην τα φοβασαι και μαλιστα επειδη τα φερνει η UNIMAC μπορει να το παρουμε και σε καλυτερη τιμουλα οταν το αποφασισεις.

Εγω παντως θα σου ελεγα να κοιταξεις και το VARO POWXG6450 2500W που ειναι και αθόρυβος.

Τον φερνει ο πατριωτης μας με τον Μιχαλη ο Ροδακης και οσα VARO εχω μεχρι τωρα (τεσσερα...) εχουν αποδειχθει σκυλια στην χρηση και σε αποτελεσματικοτητα.

Ριξε μια ματια εδω: http://www.varo.com/3209/0/shredders.aspx