Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

κανε και μια ερωτηση στο κεντρο βιδας.. εχω βρει πολλα πραματα εκει..http://www.kentrovidas.gr/ αλλα καλυτερα παρτους τηλεφωνο..εχουν μεγαλη ποικιλια..

Και με τον τελευταίο κολαούζο απευθείας να φανταστώ :D
Νταξ όλοι την πατάμε, αμα δεν έχεις σπάσει κολαούζο δε ξέρεις από κολαούζο :D

Μ3 (σταυρό philips όχι άλεν) χρησιμοποιούμε και στα PC, Πήγαινε σε ένα κομπιουτεράδικο να σου δώσουν μια χούφτα για αρχή, αλλά η αλήθεια είναι ότι αν θες μαύρες σε διαφορετικό μήκος και μάλιστα και κοντές, τελικά δεν έχω βρει κάπου φθηνά σε μεγάλη ποσότητα και ποικιλία για μια επίσκεψη και μεγάλη αγορά. Μικρές ποσότητες σε σακουλάκι στα Lerοy / Praktiker etc. ακόμα και σε μαγαζιά με βίδες δύσκολα θα βρεις σε όλα τα μήκη που θα θες.

Και αναρωτιώμουν γιατί είχε 3 μέσα το κουτάκι :D :D :D :D :D

Βίδες υπολογιστή έχω ένα συρτάρι γεμάτο αλλά έχουν ένα κάρο διαφορετικά σπειρώματα και είναι πολύ κοντές για τη δουλειά που τις θέλω. χώρια ότι είναι και άσχημες... :p

Mου φαίνεται θα ξαναπάρω από Αγγλία... αρκεί να βρώ από που τις είχα πάρει...

Ακονιστηρι πτυσσομενο, σωμα αλουμινιου τυπου στυλο με κλιπακι τσεπης, και λεπιδα ανθρακοχαλυβα με επιστρωση διαμαντιου...E2.99, οικονομια σημερα :))

Εξυπνη λαμα που εχει δυο ειδων επιφανειες, μια επιπεδη (για λειανση ακρων γυαλιων και πλακιδιων) και μια στρογγυλη (για τα υπολοιπα), καθως και ενα αυλακι που ακονιζεις αγκιστρια και βελακια!

9596971615_9f817552c2_b.jpg

Λεπτομερεια
9599764326_698ea184da_c.jpg

Βίδες πολλές έχει και το Leroy Merlin, μαγαζιά με ναυτιλιακά, βιομηχανικά και Χιώτη το Χρωματοπωλείο στην Αναπαύσεως κοντά σου.

Βασικά έχω μια μεγάλη συλλογή από βίδες θα έλεγα γιατί κάποτε είχα λυσάξει με διάφορες κατασκευές.

Thanks man, αλλα ο ανθρωπος ρωτησε για ποικιλια των αλλενοβιδων, πραγμα που δεν υπαρχει ουτε στο χρωματοπωλειο της Αναπαυσεως :))

Eπι τη ευκαιρια, αμα θελεις κανεις πριονια ξυλου, το lidl εχει ενα σετακι με 3 (σεγατσα, ραχης και μικρο 15αρι) με 9,99.
Περα απο την καλη ποιοτητα λαμας, οι λαβες ειναι ολα τα λεφτα κατα την αποψη μου. Στην τιμη του ενος αντιστοιχου πριονιου της αγορας, παιρνεις τρια!!

Τον βρήκα...

Από δω τις είχα πάρει
http://www.ebay.co.uk/sch/benb4ll/m.html?_nkw=&_armrs=1&_from=&_ipg=&_trksid=p3686

Όλα τα λεφτά το τηλεσκοπικό μαγνητάκι... Θυμάμαι το είχα χρησιμοποιήσει τότε που με είχε πιάσει να φωτογραφίζω μάκρο μέσα σε lightbox, αλλά ποτέ δεν κατάφερα να το κάνω να φαίνεται όμορφο... πάντα το έσβηνα στο φοτοσό...

Xρησιμο το λινκ που ανεβασες.

Για τη φωτογραφιση αυτου του ειδους το μονο μυστικο ειναι ο φωτισμος και ενας καλος φακος (μακρο πχ).
Ειναι εξαιρετικα δυσκολο να αποδωσεις το σωστο χρωμα απο τετοιες γυαλιστερες επιφανειες.
Στην προκειμενη χρησιμοποιησα 2 πηγες φωτος και ενα περιοδικο για να μπλοκαρω το φως του ηλιου. Στην αλλη στα πολυεργαλεια, δεν μπορεσα να αποδωσω σωστα την αποχρωση του ατσαλιου.
Το βραδυ ειναι πιο ευκολο να τραβας τετοιες φωτο.

Ε ναι όταν σου μπλέκονται μέσα διαφορετικά φώτα, θες διαφορετικά white balance για το καθένα, κάτι που απλά δεν γίνεται... :)

Το παθαίνω καμιά φορά όταν τραβάω στο σαλόνι σε υψηλό ISO και τσιμπάει πρασινίλα από το φως του χώλ :D

Ετσι. Και η μηχανη, αν γινεται, παντα σε τριποδο ειτε σταθερη.

Πριν το ριξω στους φακους led, καταπιανομουν και με τη φωτογραφικη τεχνη, αλλα επειδη ξεκαθαρα δεν εχω την εφεση/ταλεντο που πρεπει και επειδη το σπορ ειναι πολυ ακριβο για τους καιρους, αλλαξα χομπυ!!
Το καλο ειναι οτι καποια βασικα πραγματα και καποιος καλος εξοπλισμος και φακοι μου εμειναν και το απολαμβανω απο αλλο μετεριζι πλεον. Κανωντας παρουσιασεις εργαλειων και φακων :)))

Mια χαρά ο εξοπλισμός σου... :) Και το ταλέντο/έφεση είναι σχετικό... Αν ξέρεις πράγματα μπορείς και να κάνεις πράγματα... Έχω δει ατάλαντους να βγάζουν διαμάντια και επαγγελματίες να βγάζουν και να πουλάνε φωτογραφίες που θα ντρεπόταν και ο πιο άσχετος να δείξει, πόσο μάλλον να πουλήσει...

Kαι αυτή η LX3 μεγάλος καημός... LX7 βέβαια τώρα, αλλά ας όψεται η ριμάδα η εφορία... Δε βαριέσαι... και η SLR καλή είναι... Απλά βαρέθηκα να κουβαλάω την προίκα της παντού... :p

Anyway... εκτός θέματος τέλος...

Στο θέμα μας...

Ο αφανής ήρωας αυτές τις μέρες στο σπίτι μου είναι αυτός...

107_PH424.jpg

Με τόσο ρουτάρισμα, κόψιμο με δισκοπρίονο και με σέγα που πέφτει, η σκούπα θα είχε αλλάξει 20 σακούλες και το φίλτρο θα ήταν για πέταμα...

Από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει. Και σκέφτομαι να κάνω και ένα αυτοσχέδιο cyclon για να κρατάει ακόμα περισσότερα πράγματα και να στουμπώνει πιο αργά το φίλτρο.

To μόνο σταθερό πρόβλημα είναι ότι ποτέ κανένα λάστιχο δεν ταιριάζει στις υποδοχές σκούπας των εργαλείων τα οποία ο καθένα με τη σειρά του έχει τη δική του διάμετρο... πάντα δουλεύει μονωτική για να το κρατάει στη θέση και να μονώνει την ένωση...

Ο Ρέπας?

Εντάξει... ποικιλία... αυτές με το μισοστρόγγυλο κεφάλι θέλω και τις άλλες τις φρεζάτες σε 2 διαφορετικά μήκη, σε μαύρο και με αντίστοιχα παξιμαδάκια. Ά και τα ίδια σε Μ4.

Απλά εδώ τριγύρω στη Μεσογείων δεν έχω βρεί τίποτα...

Ναι, τον Ρέππα εννοώ... αφού τον ξέρεις οκ. Έχει και site http://www.reppas.gr/

Δηλαδη μονο καδος αποδοχης ειναι αυτο το γομαρι? Δε λεω, ωραιο γκατζετ, αλλα νομιζα οτι ηταν αυτονομο. Αν καταλαβα καλα χρησιμοποιει το φιλτρο της κανονικης σκουπας?

Επειδη κοβω και ραβω στο υπογειο (ημιυπογειο για την ακριβεια) του σπιτιου μου αποφασισα οτι μια σκουπα παραδοσιακη με φαρασι και ενα ηλ. σκουπακι για τα ρεστα, ειναι αρκετα.

Το ηλεκτρικο σκουπακι, παρεμπιπτοντως, καλο ειναι αλλα αμα δε μπει στη πριζα καποιες μερες ψοφαει. Υπαρχει σκουπακι με μπαταριες λιθιου? :)))

Ναι οκ η χειροκίνητη σκούπα χρειάζεται έτσι κι αλλιώς για την καθαριότητα του χώρου.

Αλλά όταν γίνεται δουλειά πχ με ρούτερ, το ροκανίδι φτάνει μέχρι το βρακί αν δεν το ρουφήξεις από την υποδοχή του εργαλείου. Το ίδιο και με το δισκοπρίονο. Με τη σέγα είναι λίγο πιο καλά τα πράματα. Αλλά δεν είναι μόνο θέμα καθαριότητας. Το πολύ ψιλό ροκανίδι που δημιουργούν τα εργαλεία είναι βλαβερό όταν αναπνέεται, οπότε για μένα η ηλεκτρική στο εργαστήριο είναι από τα πιο απαραίτητα εργαλεία. Ειδικά μιας και συνήθως δουλεύω βεγκέ ή mdf που είναι από τα πιο επικίνδυνα υλικά.

Ο συγκεκριμένος κάδος κάθεται ανάμεσα στην ηλεκτρική και το εργαλείο ώστε να μη γεμίζει η σακούλα και το φίλτρο της. Έχει 20 λίτρα χωρητικότητα, δηλαδή πολύ πράμα, και δικό του φίλτρο βέβαια το οποίο πλένεται.

Υπάρχει και έκδοση με ενσωματωμένη σκούπα, αλλά έχει τα διπλά περίπου λεφτά.
Για μένα δεν είχε νόημα.

Mπραβο βρε Mike, για δες τι ειναι, κατι παρομοιο θελω.
Δεν με ενδιαφερουν οι μυτες, το ξερω οτι αυτες που εχουν τα φτηνα σετ ειναι για πεταμα, εχω εγω πολυ καλες, το σφυροκατσαβιδο να ειναι οκ.

χιωτη τελικα το σετακι ειναι αυτο

20130826_160534.jpg
ειναι force με κωδικο 5171. εχει καρε 1/2 και ανταπτορα (ειναι κουμπωμενος στο κατσαβιδι)που βγαζει εξοδο για 8mm μυτες.
αποτι ειδα κανει καμια 20αρια ευρω απο ελλαδα

Το ηλεκτρικο σκουπακι, παρεμπιπτοντως, καλο ειναι αλλα αμα δε μπει στη πριζα καποιες μερες ψοφαει. Υπαρχει σκουπακι με μπαταριες λιθιου? :)))

ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ! ΠΙΑΣΤΗΚΕΣ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ!!!!!!

ριξε μια ματια στο σαιτ του lidl.....

Σε ευχαριστω πολυ Μike, αν δεν βρω καπου σφυροκατσαβιδο 1/4", θα παρω αυτο.

ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ! ΠΙΑΣΤΗΚΕΣ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ!!!!!!

ριξε μια ματια στο σαιτ του lidl.....

χαχαχα, οντως αδιαβαστος.. σπανια κοιταζω τα εκτος εργαλειων!!

Καλα αμα εχει και σκουπακι λιθιου το Lidl, θα ανεβει στην εκτιμηση μου ακομα ενα σκαλακι :)))

Ωωωω τι βλεπω!! Καλα πως μου ξεφυγε?

Kαι λιθιου και ακροφυσια και αναρροφηση υγρων και ΕCO edition και φυσικα 3 χρονια εγγυηση!!!

Ε, τι αλλο μπορει να θελει κανεις απο ενα σκουπακι των 20 ευρω!! Mπηκε ηδη στη wish list:))