Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Χρησιμο εργαλειακι!
Αλλα θα προτιμουσα κατι σκετο με ταινια (επειδη εχω και εγω διδυμο τροχο). Ισως διδυμο τροχο με δυο θεσεις για διαφορετικες ταινιες αντι τροχων?
Αν υπαρχει πες μου, θα με ενδιεφερε!

Tελειωνει σιγα σιγα η εργασια!

Εδω τα εργαλεια για την τοποθετηση, η ταπα (10 ευρω η ατιμη) και το γυαλοχαρτο για να καθαρισω το σωληνα.

9789474636_ac183874da_b.jpg

Job done! Δεν σταζει τιποτα. Θα το αφησω ακαλυπτο για κανα τριημερο και μετα θα το τσιμενταρω παλι.

9789473196_404bec3df0_b.jpg

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

φιλε χιωτη αυτα πρεπει να εχω,αν δεν κανω λαθος.
το θεμα ειναι οτι δεν ειναι για μακρια που θελω να βλεπω.γενικα δεν μου αρεσαν.

Χιωτης said:
Δυστυχως για μεγαλυτερο ζουμ το βαρος/μεγεθος ανεβαινει αρκετα. Ασε που δεν εχει και μεγαλη διαφορα οσο νομιζεις το 10χ μεχρι το ~16χ.
Στα σπανια κυαλια των 18χ το βαρος φτανει και τα 2 κιλα!

Για μεγάλη μεγέθυνση και παρατήρηση από μακριά πάντως νομίζω ότι αυτά είναι μια χαρά http://www.vasilikos.com.gr/index.php?MDL=pages&Branch=N_N0000000002_N0000002071_N0000002072_N0000002074_N0000002519_P0000000744.
Το βάρος δεν είναι αποτρεπτικό στα 1.100 gr ούτε το μέγεθος τους και η μεγέθυνση 30χ έχει τεράστια διαφορά από μια της 7-10χ . Βέβαια απαιτεί σταθερό χέρι λόγω της μεγάλης μεγέθυνσης αλλά έχουν την δυνατότητα τοποθέτησης σε τρίποδο για πολύωρη παρατήρηση ...

http://www.vasilikos.com.gr/index.php?MDL=pages&Branch=N_N0000000002_N0000002071_N0000002072_N0000002074_N0000002519_P0000000744

ΟΥΠΣ !! Τώρα είδα ότι αύξησαν την τιμή τους στα 158 από 138 που είχαν μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα !!

Οπότε για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε "το γοργόν και χάρη έχει" ;)

Τέτοιο κυάλι χωρίς τρίποδα δεν λέει.

Δεν εχω αποψη για αυτου του ιδιαιτερου τυπου κυαλια. Δεν ειναι διαδεδομενα.
Ομως, αυτου του ειδους η μεγεθυνση ειναι παραδοξη για κυαλια.
Γιαυτο προφανως εχει θεση για τριποδο γιατι με το χερι το τρεμουλο θα πηγαινει συννεφο. Δεν ξερω ποσο πρακτικο ειναι αυτο.

Τέτοιο κυάλι χωρίς τρίποδα δεν λέει.

Το τρίποδο χρειάζεται για παρατήρηση αρκετής ώρας σταθερού στόχου/σημείου. Κατά τα άλλα λέει και παραλέει το κυάλι, believe me.... :smile:

Αν το εχεις, πες καμμια πληροφορια, θα ειναι ενδιαφερον!

Ναι, το έχω πλέον... το πήρα την προηγούμενη εβδομάδα ! :proud:

Όλα ξεκίνησαν πριν λίγο καιρό όταν είμαστε στο εξοχικό και ένα πρωί είδαμε κάτι περίεργο να κινείται με ταχύτητα στην επιφάνεια της θάλασσας (Κορινθιακός κόλπος) σε αρκετή απόσταση, πάνω από ~1 - 1,5 χλμ. Τα παλιά μου κιάλια 7Χ50 (Zenith νομίζω είναι) δεν βοήθησαν αποτελεσματικά ώστε να καταλάβουμε τι στο καλό ήταν αυτό... Και τότε μου εδραιώθηκε η ιδέα να αποκτήσω κάτι πιο δυνατό για μακρινή παρατήρηση...

Προς το παρόν δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσω πολύ, παρά μόνο για λίγο και βιαστικά... Έστω και έτσι όμως με έχουν ενθουσιάσει. Η μεγέθυνση τους είναι φοβερή, οι φακοί τους ολοκάθαροι. δεν είναι ογκώδη ούτε βαριά... Φυσικά έχουν κούνημα άμα επιχειρήσεις να δεις για πολύ ώρα το ίδιο σημείο (και δεν έχεις και σταθερό χέρι) αλλά με το τρίποδο - το δοκίμασα - το πρόβλημα εξαλείφεται... Χωρίς να έχω μεγάλη εμπειρία από κιάλια μου φαίνεται ότι έχουν συμπαγή και ποιοτική κατασκευή, είναι αδιάβροχα, είναι επικαλυμμένα με υλικό που σου προσφέρει γερό κράτημα.... ε, αυτά... :rolleyes:

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Να δούμε που θα τα βάλω όλα αυτά... :bigcry:

Για πείτε μια γνώμη... Θέλω να πάρω ένα πολυεργαλείο.

Είμαι μεταξύ αυτού
tm3000cx3.jpg

κι αυτού
fathers-day-tools-10-0612-de.jpg

Επειδή σχεδόν όλα μου τα εργαλεία είναι Makita yπάρχει λόγος να δώσω 100 παραπάνω ή μόνο ψυχολογικό.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Να δούμε που θα τα βάλω όλα αυτά... :bigcry:

Για πείτε μια γνώμη... Θέλω να πάρω ένα πολυεργαλείο.

Είμαι μεταξύ αυτού
tm3000cx3.jpg

κι αυτού
fathers-day-tools-10-0612-de.jpg

Επειδή σχεδόν όλα μου τα εργαλεία είναι Makita yπάρχει λόγος να δώσω 100 παραπάνω ή μόνο ψυχολογικό.

Εσύ ότι εργαλείο και να πάρεις...μάστορας δεν γίνεσαι !!! :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εσύ ότι εργαλείο και να πάρεις...μάστορας δεν γίνεσαι !!! :flipout:

Τι ξέρεις εσύ ρε; :furious3:

Ο σοφός λαός λέει "Τα εργαλεία κάνουν το μάστορα" :2thumb22sup:

Μεταξυ αυτων των δυο, θα εβλεπα λεπτομερειες οπως την ποικιλια των εξαρτηματων που δεχονται (πολυεργαλειο ειναι), η χωρις κλειδι τοποθετηση αυτων και ο μεγιστος αριθμος παλμων/λεπτο.
Απο αξιοπιστια φυσικα δεν υπαρχει θεμα..ουτε θα ειχα ιδιαιτερη δυσκολια να παω απο makita σε bosch η το αντιστροφο.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μεταξυ αυτων των δυο, θα εβλεπα λεπτομερειες οπως την ποικιλια των εξαρτηματων που δεχονται (πολυεργαλειο ειναι), η χωρις κλειδι τοποθετηση αυτων και ο μεγιστος αριθμος παλμων/λεπτο.

Πολύ σημαντική η ποικιλία των εξαρτημάτων αλλά έψαξα στo internet κι απάντηση δεν έχω, και στο ´ενα και στο άλλο μηχανάκι περίπου τα ίδια βρίσκω... Μάλλον δεν ψάχνω καλά.

Τα χαρακτηρηστικά τους είναι αυτά:

Makita TM3000CX3 350

Ισχύς : 320W
Στροφές: 6000 - 20000 rpm
Εύρος γωνίας παλμού : 3.2°
Bάρος : 1.4 kg

BOSCH - GOP 300 SCE Professional 275

Ονομαστική ισχύς 300 W
Στροφές 8.000 – 20.000 min-1
Γωνία ταλάντωσης αριστερά/δεξιά 1,4 °
Βάρος 1,7 kg

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Νομίζω οτι το σημαντικό είναι αυτό:
Εύρος γωνίας παλμού : 3.2° για το Makita και 1,4 ° ​για το Bosch.

Αν είναι σωστό το Makita έχει περισσότερο από διπλάσιο εύρος κίνησης. Αυτό, εκ πρώτης όψεως φαίνεται πλεονέκτημα, ίσως όμως να γίνεται μειονέκτημα σε περιπτώσεις που θέλουμε να κάνουμε ψιλοδουλειά, ψιλολεπτομέρειες που η μικρότερη παλινδρομική κίνηση θα μας ευνοεί.
Βέβαια αν δεν το έχει δουλέψει κάποιος να σου πεί με σιγουριά όλα αυτά είναι υποθέσεις.

Βέβαια αν δεν το έχει δουλέψει κάποιος να σου πεί με σιγουριά όλα αυτά είναι υποθέσεις.
Περιμενε το βραδακι που θα βγει το iOS 7 να σου πει με σιγουρια ο Τακης :p

Νομίζω οτι το σημαντικό είναι αυτό:
Εύρος γωνίας παλμού : 3.2° για το Makita και 1,4 ° ​για το Bosch.

Αν είναι σωστό το Makita έχει περισσότερο από διπλάσιο εύρος κίνησης. Αυτό, εκ πρώτης όψεως φαίνεται πλεονέκτημα, ίσως όμως να γίνεται μειονέκτημα σε περιπτώσεις που θέλουμε να κάνουμε ψιλοδουλειά, ψιλολεπτομέρειες που η μικρότερη παλινδρομική κίνηση θα μας ευνοεί.

«Γωνία ταλάντωσης αριστερά/δεξιά 1,4 °» αυτό σημαίνει ταλάντωση δεξιά 1,4 ° και αριστερά 1,4 ° σύνολο/εύρος 2,8°.

Η διαφορά τους είναι 0,4°.

Aπ'οτι ειδα το μακιτα εχει περισσοτερα accessories κοπης.
Ομως θα αξιολογουσα περισσοτερο το συστημα αλλαγης εξαρτηματων χωρις κλειδι και την διαφορα τιμης. Επισης κατασκευαστικα μιλωντας το bosch φαινεται πολυ πιο προσεγμενο. Η κλινικη του εικονα υπερτερει :)

Tα χαρακτηριστικα τους ειναι ουσιαστικα τα ιδια. Δεν νομιζω οτι η μεγαλυτερη γωνια κινησης (3.2 με 2.8 μοιρες του bosch) να παιζει ιδιαιτερα σημαντικο ρολο στην αποτελεσματικοτητα κοπης.