Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εγώ με το που τον πήρα έβγαλα το προστατευτικό προφυλακτήρα. Θέλω να ακονίζω μαχαίρα για κρεοπωλείο, τώρα επόμενη αγορά ποιο ψιλή πλάκα. Δεν κάνει για μαχαίρα. Θα προσπαθήσω να βγάλω και την ταινία μήπως έχω δύο πλάκες απάνω. Πλάκες που έχουν για αγορά μέσω ίντερνετ ξέρει κανείς;

Για μαχαιρια θελει ψιλοτερο σιγουρα..αλλα δεν ξερω αν παιρνει εναν δευτερο τροχο.Νομιζω πως αυτοι οι τροχοι πανε μεχρι 120 ο ψιλοτερος και σιγουρα θα κανει πολυ καλυτερα την δουλεια στις 900 στροφες παρα στις 2700 .
Παντως αν και αυτος που εχω ειναι μια φολα με κραδασμους και πολλες στροφες ακονιζει τα οχι και πολυ ακριβα μαχαιρια του σπιτιου μια χαρα.

Εμ και γω για μαχαιρια τον θελω, και για τις βεργες του ψαροτουφεκου.. Πιστευω με μια ταινια 280 η 320 και μετα fine tuning με το σετακι τις lansky ,θα ναι ονειρο!!
Δε το δοκιμασα ακομα. Αυριο να μαστε καλα.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μπαμπη και Σηφη δεν γινεται καλυτερα με 40 ευρω νομιζω.Τον λειτουργησατε;
Ο προηγουμενος ,βιδωμενος στην αρχη απ'ευθειας στον σταθεροτατο μεταλλικο παγκο,μετα πανω σε σκληρο λαστιχο....μετα ξυλο και στο τελος σε συνδυασμο φελιζολ /ξυλου χεχε και κυνηγαγαμε τους καφεδες και τα κατσαβιδια και δεν τα προλαβαιναμε απο τους κραδασμους.

Εγώ όχι, δεν τον λειτούργησα, ακόμα τον έχω σφραγισμένο. Το τριήμερο της 28ης θα δοκιμαστεί στο μέρος που θα εγκατασταθεί. Δυστυχώς εδω στην Αθήνα δεν έχω χώρο.
Είμαι σίγουρος οτι θα είναι αστέρι το μηχανάκι.

τι διαστάσεις έχει?
δηλαδή πόσο επί πόσο χώρο θελει?

Θα ειδες τις διαστασεις του Einhell .Ειναι αισθητα ογκωδεστερος απο τους Κινεζικους του κιλου και σαν σωμα εκτος της προεκτασης της ταινιας..

Πηγα και πηρα κατι ψιλολοιδια εχτες, μεταξυ αλλων παρακατω σετακι

89969_01_f.jpg

Μεσα στο ενα κυλινδρικο δοχειακι εχει μια "παστα" κεραμυδι χρωματος.
Για ποια χρηση ειναι ?

Ευχαριστω,

Εγω τσιγκουνευτηκα για τον ταινιολιαντηρα, δεν μου ειναι και προτεραιότητα βεβαια...
11 ευρω παραπανω κανει ο einhell, αν καποια στιγμη τον χρειαστω...

Ευχαριστω,

Εγω τσιγκουνευτηκα για τον ταινιολιαντηρα, δεν μου ειναι και προτεραιότητα βεβαια...
11 ευρω παραπανω κανει ο einhell, αν καποια στιγμη τον χρειαστω...

Ναι και γώ τελικά... Έχω αρχίσει να ξεμένω και από χώρο...

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Σήμερα, εκτός των άλλων, αο´το Lidl πήρα κι αυτά τα τρυπανάκια...
Λέει:
Για την εύκολη αφαίρεση κατεστραμμένων βιδών και μπουλονιών
2 μπιτ εξαγωγείς (50 mm, μεγέθη: 2, 3)
1 φρεζοτρύπανο (8 x 92 mm)

Τα έχει δουλέψει κανείς να μας πεί πως ακριβώς χρησιμοποιούνται;

87110_01_f.jpg

87110_02_f.jpg

Τι έγινε; Κανένας δεν έχει χρησιμοποιήσει τέτοια τρυπανάκια;

Καταστρεφει την βιδα που εχει κολλησει στο σπειρωμα...

Για βοηθήστε λίγο.
Με ποιό εξάρτημα του ντρέμελ μπορώ να κόψω ένα αλουμινένιο κουτί κατασκευών κάνοντα μια μικρή τετράγωνη οπή για να βγει απο εκεί μια θύρα USB type B;

Για τέτοιο μέγεθος έχω ειδικο κόφτη, εγώ μιλάω για μια τετράγωνη οπή 1x1,5cm

Για βοηθήστε λίγο.
Με ποιό εξάρτημα του ντρέμελ μπορώ να κόψω ένα αλουμινένιο κουτί κατασκευών κάνοντα μια μικρή τετράγωνη οπή για να βγει απο εκεί μια θύρα USB type B;

Moνο με φρεζοτρυπανο.
http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5379

Ωραίος, θα το χτυπήσω αύριο!

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Τι έγινε; Κανένας δεν έχει χρησιμοποιήσει τέτοια τρυπανάκια;

Η χρηση τους ειναι απλη, απλα τα βαζεις στο δραπανο και ξεβιδωνεις τη χαλασμενη βιδα. Δεν κανουν δουλεια..

Το αλλο, το μεγαλυτερο τρυπανι, το φρεζοτρυπανο, ειναι bonus και προφανως ειναι το μονο που αξιζει απο το σετακι :))

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Η χρηση τους ειναι απλη, απλα τα βαζεις στο δραπανο και ξεβιδωνεις τη χαλασμενη βιδα. Δεν κανουν δουλεια..

Το αλλο, το μεγαλυτερο τρυπανι, το φρεζοτρυπανο, ειναι bonus και προφανως ειναι το μονο που αξιζει απο το σετακι :))

Σ´ευχαριστώ... Ευτυχώς που δεν πλήρωσα πολλά λεφτά.
Μου κάνει όμως εντύπωση που στην φωτογραφία, αντί να δείχνει πως δουλεύει αυτό που αγόρασες και για τη δουλειά που το αγόρασες, δείχνει το τρυπάνι που σου δίνει bonus.

Οχι, δεν ειναι πολλα λεφτα. Και μονο για το ειδικο φρεζοτρυπανακι, που καλο ειναι να το εχεις μεσα στα εργαλεια, αξιζει.
Και για τα αλλα τρυπανια, ισως και να κανουν δουλεια αναλογα αν 'μαγκωσουν' καλα το κεφαλι της κατεστραμενης βιδας.

Παντως αν χρειαστεις τα παλια καλα ειδικα τρυπανακια για εξαγωση βιδας, πες μου να ανεβασω φωτο και τη διαδικασια.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Παντως αν χρειαστεις τα παλια καλα ειδικα τρυπανακια για εξαγωση βιδας, πες μου να ανεβασω φωτο και τη διαδικασια.

Σου λέω... :ernaehrung004:

Βλεπω ό,τι πάρεις 10....