Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Λοιπον, ο ταινιολειαντηρας της Parkside ειναι ο Eihnell (δηλαδη κατασκευασμενος κανονικα απο την Einhell) μεχρι την τελευταια λεπτομερεια -κυριολεκτικα- εκτος απο το χρωμα :))
Ακομα και ο ανταλλακτικος τροχος ειναι ο einhell απλα το sticker γραφει parkside. Αυτο ειναι καλο διοτι απο ανταλλακτικες ταινειες και τροχους θα εχουμε επαρκεια.

10437260346_aab07f5862_b.jpg

To εργαλειο ειναι πολυ καλο, με νορμαλ επιπεδα θορυβου (περισσοτερος θορυβος λογω ταινειας) και ελαχιστων κραδασμων.
Τα 250 watt ειναι αρκετα για να μην κολωνει ο τροχος αμα τον ζοριζεις. Ενας αλλος ολλανδικος διδυμος που εχω, στα 150 watt, ελαχιστες φορες ζοριστηκε.
Ο τροχος που εχει πανω του το εργαλειο ειναι σχετικα τραχυς. Αν δεν ειχα τον αλλο διδυμο τροχο θα αγοραζα εναν λεπτοτερο ανταλλακτικο τροχο, που ειναι για τις περισσοτερες χρησεις. 5 ευρω κανει.

Το μεγεθος μεγαλο λογω του ταινιολειαντηρα. Πρεπει οπωσδηποτε να βιδωθει σε παγκο για καλη ισορροπια. Αν ηταν απλος διδυμος τροχος μπορουσε να πιαστει [προχειρα και με σφιγκτηρα στον παγκο η σε τραπεζι.

Η αγορα ειναι εξαιρετικη και συνισταται ανεπιφυλακτα, ειδικα στα 40 ευρω και με τα 3 χρονια αληθινη εγγυηση.

Οχι, δεν ειναι πολλα λεφτα. Και μονο για το ειδικο φρεζοτρυπανακι, που καλο ειναι να το εχεις μεσα στα εργαλεια, αξιζει.
Και για τα αλλα τρυπανια, ισως και να κανουν δουλεια αναλογα αν 'μαγκωσουν' καλα το κεφαλι της κατεστραμενης βιδας.

Παντως αν χρειαστεις τα παλια καλα ειδικα τρυπανακια για εξαγωση βιδας, πες μου να ανεβασω φωτο και τη διαδικασια.

Ευτυχώς μονό σε αμάξια μπλέκουμε συνήθως, με στερεο και σχετικά δύσκολο να μπλέξεις με κολλημένες βίδες
Καλό τρυπάνι
Ανάποδο κολαούζο
Ανάποδα σπειρώματα και
Σίγουρα πολύ ιδρώτα

Δεν χρειαζεται απαραιτητα κολαουζο. Που να ανοιγεις τωρα βολτες πανω σε βιδα..

Υπαρχει ενα ειδικο τρυπανακι (easy out, δεν ξερω αν εχει ονομασια στα Ελληνικα) που μετα απο καποια διαδικασια το βαζεις (το χτυπας) στην τρυπα που κανεις (με καλο τρυπανακι) στη χαλασμενη κεφαλη και μετα το γυρνας με γαλλικο κλειδακι (εχει τετραγωνισμενη κεφαλη) και βγαινει η βιδα.

Θα ανεβασω καποιες φωτο αργοτερα απο τη διαδικασια.

10437933595_ee646dd2a4_b.jpg

Παντως στον ταινιολειαντηρα δε μ αρεσει που η ταινια ειναι φιξ, δε μπορει δηλαδη να αλλαξει κλιση..

H διαδικασια αφαιρεσης χαλασμενης βιδας δεν ειναι ευκολη υποθεση και δεν εχει παντα αισια καταληξη.
Στη φωτο βλεπουμε ενα σκηνικο με το τι χρειαζεται.

10438129463_b659cf5197_b.jpg

-Μια χαλασμενη βιδα:))
-Ενα τρυπανακι καλο
-το εξαρτημα easy out

Tρυπαμε το κεφαλι της χαλασμενης βιδας ακριβως στο κεντρο με το τρυπανι, σιγα σιγα και σταθερα. Το σκηνικο εδω εχει το ευκολο τρυπημα απο κολωνατο.
Αφου τρυπησουμε την κεφαλη, χτυπαμε με ενα σφυρι το εξαρτημα για να πιασει γερα στην τρυπα. Η διαμετρος του τρυπανιου πρεπει να ειναι μικροτερη απο τη διαμετρο του εξαρτηματος.

10438171503_a22a92ecac_b.jpg

Το εξαρτημα ερχεται σε σετ απ'οπου επιλεγουμε το καταλληλο μεγεθος.
Αφου στερεωθει (καρφωθει) το εξαρτημα στην τρυπα που καναμε, γυρναμε (ξεβιδωνουμε) με ενα γαλλικο κλειδακι το εξαρτημα και μαζι με αυτο ξεβιδωνεται και η βιδα.

10438128193_ae3e25bb0c_c.jpg

Στην πραγματικοτητα το πραμα θελει υπομονη. Το εργαλειο που πηρε ο Μπαμπης απο το Lidl, ειναι καλο να χρησιμοποιηθει πριν απο αυτη τη μεθοδο. Αν δουλεψει, μας γλυτωνει απο πολυ κοπο.

Παντως στον ταινιολειαντηρα δε μ αρεσει που η ταινια ειναι φιξ, δε μπορει δηλαδη να αλλαξει κλιση..

χαχα, ετσι, και μενα δεν μου αρεσει καμμια φορα η θεση του τροχου!

Πολλες φορες εχω βγαλει ολα τα καλυμματα για να κανω τη δουλεια μου :))

Να τον βαλετε πανω σε βαση, η οποια να αλλαζει κλισεις (κλειδωνοντας) και την βαση να δεσετε στον παγκο....

μπραβο χιωτη ακριβως αυτη ειναι η διαδικασια.
το αναποδο κολαουζο που ειπε ο tmjuju ειναι αυτο το εξαρτημα που εδειξες και εσυ :))

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

:argue: :argue: ...άμα δεν βλέπεις τισ φωτογραφίες (στο γραφείο) είναι μεγάλο σπάσιμο........

Υπαρχει αυτο που λες και με φαρδυτερη ταινια αλλα κοστιζει 3 φορες πανω!

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

:argue: :argue: ...άμα δεν βλέπεις τισ φωτογραφίες (στο γραφείο) είναι μεγάλο σπάσιμο........

Σπασιμο οντως....

Παντως Μπαμπη το εργαλειο που πραγματικα θα σου λυσει τα χερια ειναι αυτο εδω:

charlize_theron-sexy.jpg

ΩΩΩ !! Πολύ καλό εργαλείο !! Για πολλές και επαναλαμβανόμενες χρήσεις :BDGBGDB55:

Κρίμα Μπάμπη που δεν μπορείς να το δεις.... ;)

Κι όμως...
Επειδή είμαι καλός άνθρωπος με λυπάται ο Θεός... Αυτό το εργαλείο το βλέπω :stoned::love:

Axaxaxaxa

Μου θυμησες τον Κωστανταρα τωρα στο "Η Αλικη στο ναυτικο" :flipout::flipout::flipout:

Χρήσιμο όργανο για μετρήσεις κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος. Το έχω και με έχει εξυπηρετήσει πολύ. Θα ήταν τέλειο αν η οθόνη ήταν αποσπόμενη από την πρίζα για πιο εύκολη οπτική πρόσβαση στα δεδομένα (δηλαδή με καλώδιο 1-1,5μ ) όπως σε ένα άλλο που έχω αλλά με λιγότερες ενδείξεις.

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.565854

Η τιμή του είναι όπως βλέπετε 19,20 αλλά αν παραγγείλετε κάτι άλλο στο βγάζει σε προσφορά 9,90 !!

Νομιζω ειναι η λεγομενη Στελα. Ειναι αν δε κανω λαθος το εργαλειο που οι μαραγκοι χρησιμοποιουν για να μετρησουν την γωνθα που πρεπει να σιαξουν τα ντουλαπια..

Μιας και αναφέρθηκαν τα ντουλάπια...έχει βρει κανείς κανένα οδηγό στο internet για το πως ρυθμίζουμε ιδανικά τους μεντεσέδες από τα ντουλάπια? Πάντα κάπως τα φέρνω, αλλά κυρίως στην τύχη, λίγο τη μια βίδα, λίγο την άλλη. Θα ήθελα να δω μεθοδολογία προσέγγισης :P

Γνωριζει κανεις τι εργαλειο/οργανο ειναι τουτο?

10464657435_8acff00e4d_c.jpg

Αυτά τα Ελληνικά ονόματα... με πεθαίνουν... :p

Όντως Στέλλα λέγεται ή γωνία μαραγκού.

Πρακτικά μπορείς να το χώσεις σε γωνίες που δεν είναι ορθές και να τις μεταφέρεις στα ξύλα σου. Πχ σε ράφια που είναι να μπούν σε γωνία που δεν είναι 90%.