Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μιας κι αναφερθήκατε στις προσδοκίες μας απο επώνυμα εργαλεία, ν αναφέρω το παράπονο μου απο γωνιακό τροχό Bosch pro.

Σε δουλειές με πολύ σκόνη δεν τα καταφέρνει με την ψύξη και σε 10-15 λεπτά ζεματάει.

Αντίστοιχα Black & Decker και Parkside τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα.

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Το έχω αφήσει στο χωριό, όπως είπα και παραπάνω, κι εκεί θα μείνει για πιο light δουλειές.

Σήμερα παρέλαβα την καινούρια παραγγελία μου απ´το Amazon.

fein_multimaster_profile_ki.jpg
fein_multimaster_profile_sa.jpg

Καλοδουλευτο!!!!

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Θυμασαι λινκ απο αμαζον?

Εδώ είσαι.

Μην σε μπλέκει η στρογγυλή τρύπα στο εξάρτημα. Δεν είναι στρογγυλή, έχει το 8-γωνο της Fein. Υπολόγισε 50 συνολικά.

Μαλιστα καταλαβα.
Αγορασα παρομοιο προσαρτημα με τα λιγο πολυ τα ιδια εξαρτηματα για διαφορετικους τυπους και μεγεθη γυαλοχαρτα. Απο Αμερικη

http://www.psblades.com/shop/16-pc-contour-sanding-kit/

Eπισης πηρα και ενα ενα δευτερο προσαρτημα, πολυ στενο (finger sanding)

http://www.psblades.com/shop/1-pc-finger-sanding-pad/

Γενικως αυτο το site εχει πολλα εξαρτηματα για το dremel multi saw σε τιμη χωμα που κανουν σε ολα τα rotary tools οπως γραφει.

Σημερα μολις μου ηρθαν και θα ανεβασω φωτο αργοτερα. $15 δολλαρια μεταφορικα (λιγοτερα αν παρεις πιο λιγα πραγματα), τα οποια τα αποσβενεις αν παρεις 2-3 εξαρτηματα..!!

εγω εδω και καιρο ψαχνω να βρω εναν οικονομικο γωνιακο τροχο μπαταριας... αλλα δε μπορω να δωσω 300ε να παρει.. βλεπω εναν krausman με 160ε αλλα φοβαμαι μη κλαιω τα λεφτα μου.. τι καλα που θα ταν να βγαζε η bosch και κανα τροχακι με τις 10.8v Μπαταριες και ας μην εχει πολυ ροπη..για ψιλο δουλιτσες το θελω, και μονο για κοψιμο, οχι για τροχισματα-στιλβωματα..

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Κι εγώ αυτό το εργαλείο το γλυκοκοιτάζω καιρό. Μετάνοιωσα που δεν το παρήγγειλα κι αυτό μαζί.

FINGER-SAND-PAD-300x300.jpg

Eχει ενα τροχακι η Αμαζον.uk με ~70 ευρω συμπεριλαμβανομενων και των μεταφορικων. 12v και μικρο μεγεθος με 10cm δισκους.
Χρειαζεται ανταπτορα πριζας UK/EU για τον φορτιστη. Ειναι το φτηνοτερο που εχω βρει.

http://www.amazon.co.uk/Terratek-Co...d=1384355958&sr=1-2&keywords=cordless+grinder

να να να.. δε το χα δει αυτο!.. βασικα δε εχω παρει ποτε κατι απο αμαζον.πως γινεται εκει?. Paypal?

να να να.. δε το χα δει αυτο!.. βασικα δε εχω παρει ποτε κατι απο αμαζον.πως γινεται εκει?. Paypal?

Βαζεις πιστωτικη καρτα, αλλα ειναι απολυτως ασφαλες. Εγγραφεσαι κανονικα. Το χρησιμοποιω πολλα χρονια.
Το καλο ειναι οτι το service του Amazon ειναι καταπληκτικο. Αν δεν σου αρεσει κατι, απλα το γυρνας. Εγγυηση!

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Σήμερα παρέλαβα την καινούρια παραγγελία μου απ´το Amazon.

fein_multimaster_profile_ki.jpg
fein_multimaster_profile_sa.jpg

Στό τσάκ γλύτωσα το εγκεφαλικό. :blink:
Πήγα να δοκιμάσω το εξάρτημα κι έβρισκε στο σώμα Makita, ο άξονας φαινόταν κοντός.
Τελικά όταν βάλεις το ελαστικό προσάρτημα και το γυαλόχαρτο τα αυτία της δαγκάνας κλείνουν κι έτσι υπάρχει η απαιτούμενη απόσταση ώστε το μηχάνημα να δουλέυει απροβλημάτιστα.
Ούφφφ...

Έχω κάτι γυαλιά εργασίας πολύ παλιά, στα οποία διπλώνει το πλαινό προστατευτικό και μπαίνουν στο τσεπάκι αν δεν τα χρειάζεσαι.
Αυτά έχουν στρογγυλά τζαμάκια τα οποία με τα χρόνια έχουν γίνει σαν πιτσιλωτά από τον τροχό. Το ερώτημα είναι: Θα βρω άραγε κάπου να τα αντικαταστήσω;

tzamaki.jpg

Πως βλεπετε τον πριτσινοδορο κ την βαση δραπανουπου εχουν τα lidl σήμερα;

Έχω κάτι γυαλιά εργασίας πολύ παλιά, στα οποία διπλώνει το πλαινό προστατευτικό και μπαίνουν στο τσεπάκι αν δεν τα χρειάζεσαι.
Αυτά έχουν στρογγυλά τζαμάκια τα οποία με τα χρόνια έχουν γίνει σαν πιτσιλωτά από τον τροχό. Το ερώτημα είναι: Θα βρω άραγε κάπου να τα αντικαταστήσω;

Νομιζω οτι καθε μαγαζι με οπτικα μπορει να στα αντικαταστησει. Και να στα διορθωσει κιολας αν εχεις μυωπια κλπ.

Παντως γυαλια εργασιας μπορεις να βρεις παντου απο 1 ευρω! Η αληθεια ειναι οτι δεν βολευουν τοσο και γλυστρανε αμα ιδρωνεις κλπ.
Οποτε αμα μπορεις να διορθωσεις τα δικα σου θα ειναι το καλυτερο.

http://www.kentrovidas.gr/prodcat.php?cat=1075

Εχω 1-2 ζευγαρια που μου τα εδωσε παλαιοτερα φιλος που εχει μαγαζι με εργαλεια οταν ειχε κανει καποιες προσφορες η Krausmann και τα εδινε δωρεαν με τα εργαλεια της.

Αν θες περνα να σου δωσω ενα ζευγαρι, δωρεαν :))

O πριτσιναδορος ειναι τσαμπα, παρτον αφοβα.

Και η βαση ειναι πολυ φτηνη, αλλα η εμπειρια μου με βασεις μου λεει οτι αν δεν εχει φτιαχτει ακριβως για το δικο της εργαλειο, εχει θεμα..
Εκτος αν δεν σε ενδιαφερει τοσο πολυ η ακριβεια, οποτε αξιζει να την δοκιμασεις.

12V φοβαμαι θα ειναι αρκετα μονο για κοπη χαλκου και ψιλοσιδηρων.
Εγω θελω τον DC411N που ταιριαζει με τις 18 XRP LiIon που εχω στο κρουστικο και στο δισκοπριονο αλλα δε παιζει Ελλαδα πια.

12V φοβαμαι θα ειναι αρκετα μονο για κοπη χαλκου και ψιλοσιδηρων.
Εγω θελω τον DC411N που ταιριαζει με τις 18 XRP LiIon που εχω στο κρουστικο και στο δισκοπριονο αλλα δε παιζει Ελλαδα πια.

Ετσι ειναι. Το 12βολτο ειναι για ψιλομετριοδουλειες.

Αλλα γι'αυτο ακριβως ειναι χρησιμο. Οι ψιλοδουλειες ειναι το 90% των μαστορεματων ενος ερασιτεχνη. Απο κει και περα χρησιμοποιουμε το ηλεκτρικο.

Εγω σκεφτομαι να χτυπησω το κινεζικο 12βολτο απο αμαζον σε καποια φαση συντομα. Πιστευω οτι σχετικα ανετα θα εκοβε τον σιδερενιο σωληνα νερου που εκοψα προσφατα στον κηπο. Και ας ετρωγε ολη την μπαταρια.

Για τον πριτσιναδόρο, μετά από ~300 περάσματα τα παιξε. Σ αυτή την τιμή όσως αξίζει να υπάρχει για περιστασιακή χρήση.