Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Συμβαινει και στις καλυτερες οικογενειες πριτσιναδορων, λεγεται και αστοχια υλικου :)

Aν τον χρειαζεται καποιος για επαγγελματικη, καθημερινη χρηση ισως πρεπει να αγορασει κανενα stanley.

Για ερασιτεχνικα μαστορεματα (και οχι μονο) ειναι best value for money. Και πιο φτηνος απο την προηγουμενη φορα που εκανε 8 ευρω αν θυμαμαι καλα.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Να ρωτήσω κάτι. Αυτοί οι σπειροτόμοι πως σας φαίνονται?
Αλήθεια χειροκίνητα ανοίγεις εύκολα σπείρωμα με αυτούς?

http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/S...i-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=2532

Επίσης η χαζή ερώτηση της ημέρας (γιατί δεν ρωτήσεις δεν θα μάθεις).
Το παρακάτω εργαλείο το βλέπω χρόνια και δεν ξέρω σε τι χρησιμεύει...Μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος?

91131_06_f.jpg

Βασικά απογυμνωτής καλωδίων είναι...αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ποιον βολεύει...χρησιμοποιώ χρόνια την εξέλιξή του
6150435980.jpg

Aπογυμνωνει καλωδια. Απογυμνωτης καλωδιων ειναι.

Οι σπειροτομοι ειναι παμφηνοι (εγω εχω δωσει ~$100 δολλαρια για παρομοιο σετ) αλλα δεν ξερω για την ποιοτητα.
Ανοιγεις ευκολα σπειρες αφου μαγκωσεις τον σωληνα γερα σε μεγγενη.

Αυτό το σετ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξεις σπείρωμα σε άλλες μεταλλικές κατασκευές που έχεις ανοίξει πριν τρύπα?

πριν απο λιγο πηρα το δραπανοκατσαβιδο απο lidl.καλο και δυνατο!!!

παντα ηθελα να παρω ενα αλλα συνεχεια ελεγα οτι δεν μου ειναι χρησιμο αυτη τη στιγμη..ομως η τιμη ηταν δελεαστικη και το βασικο με μπαταρια λιθιου!!!

σε λιγο καιρο θα φτιαξω μια ντουλαπα οποτε εκει θα τα βγαλει τα λεφτα του πιστευω...

Και γω χτύπησα σήμερα το δραπανοκατσάβιδο από τα lidl. Με μια πρώτη ματιά καλό φαίνεται. Πήρα και ένα σετάκι τανάλιες αυτές με τα 2 ευρώ. Από ποιότητα οχι τίποτα ιδιαίτερο αλλά για περιστασιακή χρήση πιστεύω να βγουν καλές. Για το δράπανο έχετε καμια άποψη; Νομίζω κατά καιρούς βγάζει κάτι παρόμοια το lidl. Βασικά το θέλω για κανα ούπα άμα συναντήσω τσιμέντο

Δεν είναι κρουστικό αυτό που πουλιέται από σήμερα.

Θέλεις το άλλο που έχει το SDS τσόκ. Αυτό που πουλάω :D

Αναφέρομαι σε αυτό το δράπανο http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/S...i-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=2537 οχι στο δραπανοκατσάβιδο. Έχω ένα dewalt κρουστικό ηλεκτρικό που δε μασάει εύκολα αλλά δεν είναι το πλέον κατάλληλο για τσιμέντο, μάλλον για σοβά και τούβουλο θα έλεγα είναι κατάλληλο

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Αυτό το σετ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξεις σπείρωμα σε άλλες μεταλλικές κατασκευές που έχεις ανοίξει πριν τρύπα?

Oh yes.

Βασικά κάνει και τα δύο είδη. Και εσωτερικά και εξωτερικά σπειρώματα. Αλλά είναι μικρά διαμετρήματα.
Για τα εσωτερικά σπειρώματα πχ σε σασί για βίδα θα χρειαστείς κι ένα σετ τρυπάνια σχετικά καλής ποιότητας.
Και το κόλπο δουλεύεις ως εξής. Αν πας για σπείρωμα πχ 6mm τρυπάς με 5.5mm τρυπάνι και μετά περνάς τον σπειροτόμο για ν ανοίξει τις βόλτες. Ποτέ στεγνό γιατί μάλλον θα σπάσει μέσα στην τρύπα. Λάδι ή οινόπνευμα και όποτε σε ζορίζει τον παίρνεις πίσω καθαρίζεις και τον ξαναπερνάς.

Ποτέ στεγνό γιατί μάλλον θα σπάσει μέσα στην τρύπα.

Έχω αχρηστεύσει σχεδόν ολόκληρη ψύκτρα γι αυτό το λόγο... ΟΚ όχι αχρηστεύσει, αλλά έπρεπε να τις ξανανοίξω όλες αλλού για να μην πέφτεουν πάνω στο κοπτικό, το οποίο παρεπιπτόντως σε μικρά μεγέθη είναι όχι μόνο θεόσκληρο, αλλά και ελαστικό, οπότε δεν τρυπιέται με τίποτα για να το βγάλεις. Ούτε πιάνεται φυσικά γιατί 99% σπάει χαμηλά...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ποτέ στεγνό γιατί μάλλον θα σπάσει μέσα στην τρύπα. Λάδι ή οινόπνευμα και όποτε σε ζορίζει τον παίρνεις πίσω καθαρίζεις και τον ξαναπερνάς.

Οινόπνευμα; Δεν το ήξερα αυτό. Μάνο, αυτό δεν εξατμίζεται αμέσως;

Μπάμπη, ο σπειροτόμος δεν θα ανεβάσει θερμοκρασία για να εξατμιστεί αμέσως.
Κάνει δουλειά καθαρή (σε σχέση με λάδια) ακόμα και στο τρύπημα. Αλλά πρέπει να του ρίχνεις συνέχεια.
Το μπλέ εκτός από πιο οικονομικό εξατμίζεται και πιο αργά.

Έχω αχρηστεύσει σχεδόν ολόκληρη ψύκτρα γι αυτό το λόγο... ΟΚ όχι αχρηστεύσει, αλλά έπρεπε να τις ξανανοίξω όλες αλλού για να μην πέφτεουν πάνω στο κοπτικό, το οποίο παρεπιπτόντως σε μικρά μεγέθη είναι όχι μόνο θεόσκληρο, αλλά και ελαστικό, οπότε δεν τρυπιέται με τίποτα για να το βγάλεις. Ούτε πιάνεται φυσικά γιατί 99% σπάει χαμηλά...

Και ο νόμος λέει ότι σπάει στην τελευταία τρύπα : )

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μπάμπη, ο σπειροτόμος δεν θα ανεβάσει θερμοκρασία για να εξατμιστεί αμέσως.
Κάνει δουλειά καθαρή (σε σχέση με λάδια) ακόμα και στο τρύπημα. Αλλά πρέπει να του ρίχνεις συνέχεια.
Το μπλέ εκτός από πιο οικονομικό εξατμίζεται και πιο αργά.

ΟΚ, tks Μανώλο... :ernaehrung004:

Και ο νόμος λέει ότι σπάει στην τελευταία τρύπα : )

Αχχχχχ Πόσο δίκιο έχεις :ernaehrung004:

Αχχχχχ Πόσο δίκιο έχεις :ernaehrung004:

Σχεδόν την πέταξα απ το μπαλκόνι εκείνη την ώρα....

Ξερεις οτι πρεπει να χρησιμοποιουμε 3 σπειροτομους διαφορετικων διαστασεων στην ακρη για να κανουμε σωστη δουλεια, ασχετο αν οι περισσοτεροι χρησιμοποιουμε εναν, που αν δεν ειναι καλης ποιοτητας, σπαει.. :))

Ξερεις οτι πρεπει να χρησιμοποιουμε 3 σπειροτομους διαφορετικων διαστασεων στην ακρη για να κανουμε σωστη δουλεια, ασχετο αν οι περισσοτεροι χρησιμοποιουμε εναν, που αν δεν ειναι καλης ποιοτητας, σπαει.. :))

Ναι το κουτάκι είχε 3 αλλά κούραση... αφού και με έναν μπαίνει μια χαρά η βιδα... με λίγο ζόρι βέβαια... :D

Ναι το κουτάκι είχε 3 αλλά κούραση... αφού και με έναν μπαίνει μια χαρά η βιδα... με λίγο ζόρι βέβαια... :D

Aρχοντας :)))
Kαι γω το ιδιο κανω..