Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Έκανα και τη σημερινή κατάθεσή μου στο lidl...για ένα πάμε, με ένα σωρό φεύγουμε...ο hondos των ανδρών :flipout:

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Για να ειμαστε πληρεις, πρεπει να αγορασουμε και τα αξεσουαρ για ανετα μαστορεματα που εχει αυτη τη βδομαδα το Lidl, τα μποξερακια, τη ζακετα φλις και τις καλτσες εργασιας :))

Hondos Center των ανδρων το Lidl! Σωστη παρατηρηση!!

Last edited:

Λέω, μήπως θα έπρεπε να μποϊκοτάρουμε κάποια στιγμή τα προιόντα των κολογερμανών;

Αν και πήγα και πήρα και σήμερα εργαλεία και κατέθεσα αρκετά χρήματα κοιτάξτε αυτό το δημοσίευμα αν και δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει http://www.to-gamato.com/2013/11/lidl.html?m=1

Έλεος πια με αυτά τα απλοϊκά χαζο-αρθροειδή...

Δηλαδή το εδώ lidl με το εκεί έχουν τα ίδια κόστη, τα ίδια ρίσκα, τα ίδια έξοδα, την ίδια απόσταση από τις αποθήκες, τα ίδια περιθώρια κέρδους, κλπ κλπ κλπ ?

Εδώ από το Χαλάνδρι πάς στο Περιστέρι και η βενζίνη έχει 10 λεπτά διαφορά, και εχουμε την απαίτηση να έχουν την ίδια τιμή Ελλάδα και Ολλανδία?

Προσφορά και ζήτηση κύριοι πάρτε το χαμπάρι. Πουλάνε όσο θέλουνε, αγοράζουμε απ όπου θέλουμε. Τα υπόλοιπα είναι εύπεπτες αερολογίες. Ειδικά στην εποχή του Ίντερνετ.

Και όχι δεν φταίνει οι Γερμαναράδες για το χάλι μας... Εμείς φταίμε...

Παρεπιπτώντως χτύπησα το δραπανοκατσάβιδο, τη βάση και τα ποτηροτρύπανα... Ωραιότατα και τα τρία. Ειδικά η βάση. Ούτε τη μέγγενη μόνη της δε βρίσκεις τόσο φτηνά. Το δραπανοκατσάβιδο ομορφιά. Θες να τρυπήσεις τα πάντα. Κάνει το πράσινο bosch μου να μοιάζει με παιχνίδι. Και έχει καλύτερη αίσθηση από το αντίστοιχο κρουστικό parkside.
Και τα ποτηροτρύπανα χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο, έκοψαν μαόνι πανεύκολα και όμορφα. Επιτέλους θα μπορέσω να κόψω ποδαράκια για τον ενισχυτή μου σαν άνθρωπος... Καιρό τα τσιγγουνευόμουν τα ποτηροτρύπανα...

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Έλεος πια με αυτά τα απλοϊκά χαζο-αρθροειδή...
Δηλαδή το εδώ lidl με το εκεί έχουν τα ίδια κόστη, τα ίδια ρίσκα, τα ίδια έξοδα, την ίδια απόσταση από τις αποθήκες, τα ίδια περιθώρια κέρδους, κλπ κλπ κλπ ?

Παρεπιπτώντως χτύπησα το δραπανοκατσάβιδο, τη βάση και τα ποτηροτρύπανα... Ωραιότατα και τα τρία. ..Το δραπανοκατσάβιδο ομορφιά. Θες να τρυπήσεις τα πάντα. Κάνει το πράσινο bosch μου να μοιάζει με παιχνίδι. Και έχει καλύτερη αίσθηση από το αντίστοιχο κρουστικό parkside.....

Συμφωνώ σε όλα - παρεπιμπτόντως, επειδή την προηγούμενη βδομάδα κάποιος έδωσε το link για το Parkside από το Γερμανικό LIDL, το ίδιο μοντέλο στοίχιζε 69.99, δλδ +10ευρώ στην Γερμανία!
Το πήρα και γω, φαίνεται ποιοτικότατο και όντως, ενα πράσινο Bosch που είχα (και δεν κραταει καθόλου πλεόν η -2η αγορασμένη- μπαταρια NiMH) μοιάζει "παιδικό"...

Ξερεις οτι πρεπει να χρησιμοποιουμε 3 σπειροτομους διαφορετικων διαστασεων στην ακρη για να κανουμε σωστη δουλεια, ασχετο αν οι περισσοτεροι χρησιμοποιουμε εναν, που αν δεν ειναι καλης ποιοτητας, σπαει.. :))

Παρα πολυ σωστο!

Παιδια δε ξερω αν ειχατε πετυχει τα ALDI.
Επισης γερμανικη αλυσιδα αλλα με ανωτερη ποιοτητα, απο εκει ειχα παρει ενα σετακι σπειροτομους ολοκληρωμενο με τρια κοπτικα ανα μεγεθος.

Επισης ο νεαρος που εγραψε το αρθρο για τα LIDL ας μπει στο δικτυακο τους καταστημα να κανει συγκρισεις. Οι τιμες ειναι ιδιες!!!

Το επαναφορτιζομενο δραπανοκατσάβιδο το θέλω και εγώ, αλλά δεν το πήρα χαμπάρι γαμώτο γιατί έτρεχα με δουλειές. Θα περάσω σήμερα απο 1-2 Lidl μπας και έχει μείνει τίποτα..

Από το μικρό επαναφορτιζόμενο Parkside που ειχα αγοράσει προσφατα (με λιθίου) εχω μείνει πολύ ευχαιριστημένος, αλλά θέλω και κάτι δυνατότερο μιας και το Dexter που ειχα πάρει πριν 5-6 χρόνια από το Leroy τα εχει παίξει (και ειναι μονο 12V)

Έχουν άλλες χώρες.

Οπως οι φιλοι μας οι Αμερικανοι και οι Ολλανδοι? Μια απο τα ιδια, αν το καλοσκεφτεις... Να μου πεις Κινα, ισως να το καταλαβω.

Απο την αλλη γιατι να στηριζω καποιους εισαγωγεις και εμπορους που ξεδιαντροπα αισχροκερδουν εις βαρος μας? Και που καποιοι παλι εισφοροδιαφευγουν συστηματικα.. ?
Και που καποιοι στελνουν τα κεφαλαια τους και τα κερδη τους στο εξωτερικο, οπως το λιντλ?

Τουλαχιστον το λιντλ παρεχει καποια εργασια σε εκατονταδες Ελληνικες οικογενειες και πληρωνει ολους τους φορους και συναφη (γιατι δεν μπορει να κανει και αλλιως).
Εχει και προσιτες τιμες με σωστη εγγυηση που την τιμα. Αισθανεσαι οτι δεν σε κλεβει, τουλαχιστον. Και διαθετει εκατονταδες Ελληνικους κωδικους σε ανταγωνιστικες τιμες.

Ολοι το κερδος εχουν σε πρωτο πλανο, το θεμα ειναι στην τελικη ποιος σεβεται τον πελατη και ποιος συνεισφερει περισσοτερο για την Ελλαδα.

μμμ, μμμ, πάντως στα σίγουρα αυτό που σε κλέβει είναι το πράκτικερ. Χαρακτηρηστικά, είχα τσεκάρει μια σκηνή τέρα και την είχε 20 ευρώ ακριβότερα από αλλού και αυτό παίζει σε πάρα πολλά προϊόντα που έχει.

Praktiker, ούτε απ έξω δεν περνώ. Οτι έχω πάρει ανώνυμο έχει διαλυθεί. Και στα επώνυμα οι τιμές είναι αλλού.

Συμφωνώ.. Νομίζω οτι το Leroy Marlin ειναι πολύ καλύτερο (αλλά δυστυχώς δεν είναι φτηνό..)

Συμφωνώ.. Νομίζω οτι το Leroy Marlin ειναι πολύ καλύτερο (αλλά δυστυχώς δεν είναι φτηνό..)

Όχι μόνο δεν είναι φτηνό αλλά σε κάποια πράγματα είναι γελοιωδώς ακριβότερο από το Praktiker. Μου έχει τύχει το ίδιο ακριβώς προϊόν από τον τον ίδιο κατασκευαστή κατά 35% (!!) ακριβότερο στα Leroy από το Praktiker.

Γενικά μιλώντας πάντως ποτέ μην βασίζεστε στην φήμη ενός καταστήματος ότι είναι φθηνό ή ακριβό. Σε πολλές περιπτώσεις ένα μαγαζί είναι ακριβότερο από τον μ.ο σε ένα προϊόν αλλά φτηνότερο (και κατά πολύ κάποια φορά) σε κάποιο άλλο... Οπότε για κάθε αγορά θέλει ένα μίνιμουμ τουλάχιστον ψάξιμο.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Στο LIDL εμφανίζονται διαφορές στα τρόφιμα...αλλά οι έξυπνοι συγκρίνουν το τυρί...Ελασσόνας με το τυρί το ολλανδικό ή τα Ελληνικά φασόλια με κινέζικα που πωλούνται εκεί και καταλήγουν στις διαφορές τιμών τις περισσότερες φορές. Για τα αντικείμενα προσφορών υπάρχει internet shop και όλοι μπορούν να μπουν και να συγκρίνουν.
Praktiker όντως ότι φθηνό έχω πάρει ήταν τρομερά χάλια ποιότητα. Καλύτερα λίγο παραπάνω στην τιμή, αλλά να αντέχει και στην απλή ερασιτεχνική χρήση που του κάνουμε.

Φτήνια κυκλοφορεί παντού. Και είναι λαχείο.

Τώρα για τιμές, ναι οκ αυτά τα σουπερμαρκετοειδή ζητάνε ότι τους έρθει και στηρίζονται στη μεγάλη κίνηση που έχουν.
Το κακό είναι ότι και στα τοπικά μαγαζάκια, οι τιμές δεν είναι καλύτερες, η ποικιλία είναι συχνά μηδαμινή, για να μην αναφέρω και περιπτώσεις αρκετά παλαιότερων μοντέλων που τους ξέμειναν και τα πουλάνε ακόμα στην τότε τιμή.

Θεωρώ ότι αν κάποιος θέλει στις μέρες μας να θεωρείται ορθολογικός αγοραστής και θέλει να κάνει το καλύτερο για την τσέπη του αλλά και για τη δουλειά του, οφείλει να κάνει αναζήτηση στο internet.
Τα σουπερμαρκετοειδή είναι βολικά αν θέλεις κάτι άμεσα και δε σε νοιάζει να πληρώσεις κάτι παραπάνω για να μπορέσεις να κάνεις τη δουλειά σου άμεσα.

Εξαίρεση το lidl που για μένα είναι ψηλά στην εκτίμηση, ακόμα και αν είναι Γερμανικό.

Ενα παραδειγμα για το leroy. Τα μικρα κατσαβιδακια (σετ 5τμχ) της facom ο Καραισκος μου τα στελνει θεσσαλονικη 10ευρω φθηνοτερα (26 + μεταφορικα, εναντι 40) απο οτι τα εχει το εδω leroy.

Τα μικρά της φακομ (6 τεμ) τα πήρα απο πράκτκερ 20 ευρώ.
Αλλά νομίζω αυτά τα είχαν έτσι γιατί τους ξέμειναν 1-2 σετ που δεν τα έπερνε κανένας.