Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Τώρα που παίρνει μπρος σιγά σιγά το τζάκι, έχουμε κάποια πρόταση για ηλεκτρική σκούπα στάχτης;

Και μιας και αναφερθηκε το τζακι εχει κανεις ιδεα απο αυτο αναφορικα με την αποδοση του????

aerothermo-tzakiou-diamandino.jpg

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Απ´αυτό το συγκεκριμένο όχι αλλά έχω δεί άλλα αντίστοιχα. Κάνουν δουλειά αλλά είναι λίγο έως πολύ (ανάλογα την κατασκευή) αντιαισθητικά.
Αυτό το συγκεκριμένο νομίζω οτι θα έχει πρόβλημα θερμοκρασίας, νομίαζω οτι το μαύρο κουτί (με το βεντιλατέρ και τα καλώδια) θα είναι πολύ κοντά στα κάρβουνα.

Ναι δεν εχεις αδικο Μπάμπη, ενδεικτικα την ανεβασα την φωτο.
Με ενδιαφερει ενα ρυθμιζομενο που προεκετινει την κατω σωληνωση εως 1 μετρο επειδη το τζακι μου ειναι μεγαλο.
Απλα θελω να δω αν κανουν δουλεια.

Περσυ με τις τιμες τους να φτανουν τα 400 ευρω σκεφτομουν να το φτιαξω εγω με κουρμπαδορο και την αργκον μου αλλα τωρα εφοσον ξεκινανε απο 180 ευρω δεν αξιζει.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ναι δεν εχεις αδικο Μπάμπη, ενδεικτικα την ανεβασα την φωτο.
Με ενδιαφερει ενα ρυθμιζομενο που προεκετινει την κατω σωληνωση εως 1 μετρο επειδη το τζακι μου ειναι μεγαλο.
Απλα θελω να δω αν κανουν δουλεια.

Περσυ με τις τιμες τους να φτανουν τα 400 ευρω σκεφτομουν να το φτιαξω εγω με κουρμπαδορο και την αργκον μου αλλα τωρα εφοσον ξεκινανε απο 180 ευρω δεν αξιζει.

Εσένα που πιάνουν τα χέρια σου το φτιάχνεις πανεύκολα. Έχω 2-3 φίλους που τα έχουν φτιάξει μόνοι τους και δουλεύουν μια χαρά. Ελάχιστο κόστος και μάλιστα προσαρμοσμένο στα μέτρα τους. Ακόμα και με χαλκοσωλήνες μπορείς να το φτιάξεις.
Ο ένας έκανε μια ακόμα πιο προχωρημένη πατέντα, οι σωλήνες τραβάνε αέρα απ´έξω και δημιουργούν ροή λόγω θερμού αέρα... Ούτε ανεμιστήρες ούτε ρεύμα χρειάζεται ούτε τίποτε. Το μειονέκτημα είναι οτι δεν έχει την απόδοση των άλλων με το βεντιλατέρ.

Εβαλα κι εγω περσι γυρω στα 200 ευρω.
Εκανα αυτην την λυση http://www.shopon.gr/product-31724.html
Μου το εφτιαξε σιδερας δινοντας μετρα απο το τζακι μου, ετσι ωστε να μπει και να μην φαινεται ασχημα.
Ειναι πολυ πιο ομορφο απο αυτο που εβαλες, γιατι μπροστα ειναι ελευθερος ο χωρος.
Αν παρεις inox, σιγουρα θα ειναι πιο ακριβο, αλλα νομιζω οτι δεν χρειαζεται, γιατι ειναι πολυ δυσκολο να ανεπτυχθουν τοσο υψηλες θερμοκρασιες για να διαβρωσουν το απλο μεταλλο.
Βρηκα και κατι φωτο που ειχα στο κινητο για να παρεις μια ιδεα απο το δικο μου.
Aerothermo.jpgAerothermo2.jpg

Εχει πολυ καλη απόδοση και ζεσταινει ανετα εναν χωρο 60 τετραγωνικων (ενιαιο).
Το "προβλημα" ειναι οτι καις πολυ ξυλο. Δηλαδη δεν παιζει σαν το γνωστο τζακι που βαζεις 2 κουτσουρα κι εχεις το οπτικο αποτελεσμα.
Εδω θελεις φλογα.
Οπότε ξεχνάς την ελια. Οχι οτι δεν κανει, απλα με την οξια εχεις καλυτερο αποτελεσμα.
Επίσης αλλο "προβλημα" ειναι ο θορυβος απο τον ανεμιστηρα.
Αυτο εξαρταται ποσο ποιοτικο θα ειναι. Υπολογισε οπως τον θορυβο ενος a/c παλαιοτερης τεχνολογιας
Αλλα και παλι εσυ μπορεις να βρεις κατι πιο ποιοτικο ανεβαζοντας βεβαια το κοστος.
Δεν σε νοιαζει να αντεχει στις θερμοκρασιες, γιατι θα βρισκεται διπλα και οχι στην φωτια

Εγω του ειπα να βαλει κι εναν ροοστατη για να αυξομειωνω την ενταση.

Σωτηρη σε ευχαριστω!

Πολυ καλος σχεδιασμος εχεις κανει και δε χαλαει οπτικα το τζακι σου!
Και για εμενα ο ροοστατης ειναι βασικο στοιχειο!

Επισης οξια καιω και εγω στο τζακι αλλα και μαστιχοδεντρο που ειναι σκληρο ξυλο.
Βασικο ειναι να θερμαινεται καλα το κατω μερος πραγμα το οποιο θα γινεται καθως θα ειναι μεσα στο καρβουνο.

Για να δουμε.

Τσαμπα τα λεφτα. Τεραστιες απωλειες και μικρο το οφελος. Το τζακακι ειναι μονο για την ομορφια.

Για καυση ξυλου ενδεικνυται μονο το ενεργειακο τζακι, με την ελεγχομενη ροη αερα. Ειδικα οταν ο τονος εχει 180 ευρω.

Και το ενεργειακο παλι μου φαινεται οτι σου ερχεται ακριβοτερο απο ενα 12αρι Α/C που καταναλωνει 1kw την ωρα.

Το καλό ενεργειακό τζάκι , βάζει κάτω 10 12αρια A/C , έχω απ όλα βλέπεις !! το μόνο μείων στο τζάκι είναι η καλυπτικότητα του , έχω θέμα με τα πίσω δωμάτια κατα τα άλλα κάρβουνο !!! ;)

εγω δεν μπορω να καταλαβω τα εξης...

Αεροδυναμικα/θερμοδυναμικα εχεια σχοληθει κανεις τι απωλειες εχει ο μηχανισμος?
πχ εχουμε τον αερα να παιρνεισ τροφη 90 μοιρων. χανει ετσι ταχυτητα αρα και αποδοση που την πληρωνεςι και σε μεγεθος ανεμιστηρα
μετα πως ειναι δυαντον να εχεις μια Α διατομη στην εισοδο του αερα και μια πολυ μεγαλυτερη 2-3χΑ διατομη στην εξοδο (το αθροισμα των επιπλεον διατομων). τζαμπα σωληνες δηλαδη....
Και εχει εμλετησει ακνεις την ταχυτητα που πρεπει να βγαινει ο αερας ωστε να κανει την μεγιστη απορροφηση θερμιδων απο το μεταλλο?

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Τα εργαλεία είναι για μένα από τα καλύτερα δώρα για τα παιδιά γιατί τα μαθαίνουν να είναι δημιουργικά.
Θυμάμαι πόσες ώρες πέρναγα τα καλοκαίρια προσπαθώντας να φτιάξω σπιτάκια και κατασκευές με ξύλα κλπ. Η φαντασία να χτυπάει κόκκινα και ταυτόχρονα να προσπαθείς να βρεις τρόπους πως θα μπορέσεις να κάνεις πραγματικότητα αυτό που έχεις στο μυαλό σου.
Αν δεν είναι αυτό το ιδανικό παιχνίδι τι είναι?

Υ.Γ. Νομίζω ότι το παιδί δεν θα κολλήσει αν τα παιχνιδοεργαλεία είναι bosch ή stihl πάντως και μετά μεγαλώνοντας να κάνει συνειρμούς θα πάρω bosch ή makita και όχι parkside...

Συμφωνώ σε όλα εκτός απο το ΥΓ.
Το μαρκετινγκ έχει τρομερή δύναμη (βλ. κόμματα-εκλογές).
Ποτέ μου δεν είχα παιχνίδια μικρός παιχνίδια πλαστικά και έφτιαξα και δεντρόσπιτο με παλέτες και "σπιτάκι" με ξύλα οικοδομής.
Φυσικά με μπρόκες, σέγα και σκεπάρνι.

δε θέλω να κάνω διαφήμιση, κάπου μέσα στα λινκ υπάρχουν πολύ ωραία παιχνίδια
https://www.google.gr/search?q=παιχ...8IDACA&ved=0CAYQ_AUoAA&biw=1280&bih=908&dpr=1

Off Topic
Το καλύτερο δώρο για ένα παιδί είναι να του αφιερώνεις το χρόνο σου και να "παίζεις" μαζί του.

Το καλό ενεργειακό τζάκι , βάζει κάτω 10 12αρια A/C , έχω απ όλα βλέπεις !! το μόνο μείων στο τζάκι είναι η καλυπτικότητα του , έχω θέμα με τα πίσω δωμάτια κατα τα άλλα κάρβουνο !!! ;)

χαχα, και γω απ'ολα εχω αλλα περυσι δεν αναψα το ενεργειακο τζακι και καλυψα ολο το σπιτι με A/C. Ετσι για να δω την διαφορα.
Ουτως η αλλως στα δωματια επρεπε να αναβεις A/C διοτι, οπως ειπες και συ, παρ'ολο που το τζακι μου ειναι για 120τμ καλυψη, κανει μονο για ενιαιο χωρο. Και κανει καταπληκτικη δουλεια ειναι η αληθεια.

Φτηνοτερα μου βγηκε παντως με A/C σε σχεση με τους 3-4 τονους ξυλο τη σεζον και με 180ευρω τον τονο το ξυλο..
Παντως καμμια σχεση η καλη ποιοτητα της θερμανσης με τζακι σε συγκριση με A/C.

Φετος παλι πηρα ξυλα μονο για το κανονικο τζακι, ετσ για τη χαρα και κανα καστανο :))

Off Topic
Το καλύτερο δώρο για ένα παιδί είναι να του αφιερώνεις το χρόνο σου και να "παίζεις" μαζί του.

χεχε ετσι ειναι, ακομα υπαρχει στο υπογειο ο δικος μου χωρος -και τα δικα μου εργαλεια- που μου ειχε φτιαξει ο πατερας μου για να μαστορευω μαζι του. Δεν τα εχω πειραξει :)))

Και τωρα ηρθε η ωρα για αληθινα εργαλεια :))

Hρθε σημερα το πριονι μπαταριας της bosch, το ΚΕΟ.
Αλλο πραμα! Ελαφρυ, ισορροπημενο, δυνατο, εργονομικο και χαρμα οφθαλμων :))

Η πριονολαμα του ειναι φοβερη. Ειχα αλλες, απο τις σεγες που εχω, αλλα αυτη ειναι κορυφαια.
Θα πρεπει να παρω πριονολαμα και για μεταλλα καθως και πριονολαμα για μεταλλο/ξυλο που ειναι πιο πυκνη η οδοντωση και ισως καλυτερη για μικρα κλαρια 2-4 εκατοστα. Λιγοτεροι κραδασμοι.

Φορτιζει οπως τα κινητα, δεν βγαινει η μπαταρια. Μειονεκτημα, καθως αμα τελειωσει ο χυμος πρεπει να κατσεις να το ξαναφορτισεις αντι να βαλεις πανω δευτερη μπαταρια.

Κοβει αψογα. Χρειαζεται λιγο συνηθεια και τροπο για να αποφυγεις τα τρανταγματα κατα το κοψιμο. Εκοψε αβασανιστα σανιδα απο παλετα και κλαδι ροδακινιας 5 εκατοστων.
Δεν γνωριζω ακομα για την διαρκεια της μπαταριας. Θα το δοκιμασω στην πρωτη ευκαιρια.

Εδω καποιες φωτο.
Παρεμπιπτοντως, ωριμαζουνε σιγα σιγα και τα μανταρινακια του κηπου :))

11053683943_d4b7b7500c_b.jpg

Eδω πανω το κλαρι της ροδακινιας που κοπηκε πριν λιγο για τη δοκιμη.

11053519355_30e463478d_b.jpg

Εδω πανω, το πριονακι χωρις το εξαρτημα για τα κλαδια. Το εξαρτημα ειναι πολυ χρησιμο γιατι δεν χρειαζεται να πιανεις το κλαρι με το αλλο χερι.
Χρειαζεται βεβαια καποια μικρη εξασκηση για να μην υπαρχουν κραδασμοι κατα το κοψιμο. Το πριονι παντως το προτιμω χωρις το εξαρτημα γιατι σου δινει περισσοτερη ελευθερια.

11053624954_9697674ff9_b.jpg

Εδω πανω βλεπουμε τον δυνατο αξονα και το τσοκ αλλαγης λαμων. Απλα γυρνας το κοκκινο τσοκ και βαζεις την λαμα. Πολυ ευκολο.

11053678673_5ae4ed6a50_b.jpg

Εδω το πριονι με το φορτιστη του. Αριστερα απο το ΚΕΟ ειναι ενα κοκκινο κουμπακι (υπαρχει και απο την αλλη πλευρα) που σου επιτρεπει να βαλεις μπρος το πριονι.
Αν δεν το πατησεις δεν πιεζεται η σκανδαλη. Λιγο αβολο να το πιεσεις ταυτοχρονα με την σκανδαλη αλλα πολυ χρησιμο διοτι αποφευγονται τα 'ατυχηματα'.

11050775204_75508fa880_b.jpg

Εδω η λαμα. Ακριβη σε σχεση με τις αλλες αλλα ειναι ολα τα λεφτα..

Παντως αν κοβει 15-20 λεπτα συνεχομενα, εμενα με καλυπτει απολυτα. Δεν εχω πριονισει σχεδον ποτε παραπανω απο τοσο τη φορα.

Αντε, καλοδούλευτο το εργαλείο. Θα ξαναδοκιμάσω κι εγώ το δικό μου γιατί, απ´ ότι λές, μάλλον το αδίκησα.

Ωραίο εργαλείο

Eυχαριστω παιδια!

Αν και δεν εχω μετρησει ενδελεχως την διαρκεια και αντοχη (ροπη σε σκληρο ξυλο) του πριονιου, νομιζω οτι ειναι πολυ χρησιμο για οσους καταπιανονται με τον κηπο οι ιδιοι αλλα οχι μονο.
Θελει λιγο τροπο για να μην κλωτσαει οταν κοβεις μεγαλα κλαδια, πανω απο 4 εκατοστα. Περιμενω την λαμα για μεταλλα για να ολοκληρωθει η χρηση του εργαλειου και ως μικρου σιδεροπριονου.

Μπαμπη βρηκα αλλη χρηση για το αποστασιομετρο λειζερ!
Ηθελα να αλλαξω λαμπα χωνευτη στη βεραντα και δεν ηξερα αν επρεπε να φερω σκαλα (παντα σκαλα φερνω) η μια καρεκλα θα ηταν αρκετη.
Αν εφτανα με μια καρεκλα τοτε θα γλυτωνα τον κοπο να παω να φερω τη σκαλα. Αν πηγαινα να φερω καρεκλα ομως μπορει να εκανα τσαμπα τον κοπο, αν δεν εφτανα. Και θα πηγαινοφερνα την καρεκλα.

Η λυση ηρθε με το εργαλειο. Τεντωσα το χερι με το αποστασιοτρο και πατησα το κουμπι. Η ενδειξη ηταν η αποσταση που μου χρειαζοταν για να φτασω στο ταβανι. 55 εκατοστα.
Η ψηλοτερη καρεκλα ηταν 50 εκατοστα. Αρα μου ελειπαν 5 ποντακια, αρα ηθελα σκαλα. :))

Καλη επενδυση τελικα το αποστασιομετρο, τα βγαζει τα λεφτα του σιγα σιγα :flipout:

Mια που μιλαμε για πριονια, δεν γνωριζα οτι υπηρχε τετοιο πριονακι χεριου bosch!! Και μονο 12.5 ευρω?? Ιδανικο για μικρη εργαλειοθηκη, με μια λαμα για ξυλο και αλλη για μεταλλα.
Δεν το εντοπισα πουθενα αλλου στο internet!! Το παρηγγειλα αμεσως..

EASYBUYWORLD_WWW_EBW_GR_Bosch-2-607-017-181-Sabre-saw-blade-hand-saw-with-3165140710039.jpg

http://www.ebw.gr/el/product/160503/Bosch-2-607-017-181-Sabre-saw-blade-hand-saw-with-3165140710039