Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Τι Στουρνάρας και σαχλαμάρες... Εσύ είσαι ο εγκληματίας... Πάει και το δώρο.... :bigcry:

Αφου τα εχεις ολα, τι παραπονιεσαι.

Αντε να θελεις το ιαπωνικο πριονακι που οντως ειναι χρησιμο, τα σφιγκτηρακια, τον φακο φιδι που και αυτος μπορει να φανει χρησιμος και κανα σετακι δισκων κοπης/λειανσης (ο γωνιακος τροχος τσαμπα ειναι για spare)

Ε, απο κει και περα υπαρχει μονο το ρουτερακι ετσι για να υπαρχει και ισως οι καλτσες εργασιας.

KAI...δεν εχω σκαναρει και αλλα καλουδια (για να μην προκαλω). Κατι φακουδακια μπρελοκ, κατι ηλεκτρικες θερμοφορες ποδιων, μπαστουνια πτυσσομενα, πιεσομετρα, μαξιλαρια ποδιων, διακοσμητικα ηλεκτρικα τζακια κλπ..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

Αφου τα εχεις ολα, τι παραπονιεσαι.

Έ, τώρα... Λές και παίρνουμε αυτά που δεν έχουμε... Κάποια στιγμή, (τώρα μου ήρθε αυτό αλλά το βρίσκω καλή ιδέα), θα πρέπει ν´αρχίσουμε ν´ανταλλάσουμε αυτά που έχουμε διπλά και τριπλά... :flipout:

Το ρουτεράκι ζαχαρώνω...

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Πολύ ευχαρίστως να μου χαρίσετε ότι δεν θέλετε !!! :flipout::flipout:

Γιατί λεφτά δεν υπάρχουν, μας τα έχει φάει ο ΟΑΕΕ...:damnyou:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και

Έ, τώρα... Λές και παίρνουμε αυτά που δεν έχουμε... Κάποια στιγμή, (τώρα μου ήρθε αυτό αλλά το βρίσκω καλή ιδέα), θα πρέπει ν´αρχίσουμε ν´ανταλλάσουμε αυτά που έχουμε διπλά και τριπλά... :flipout:

Το ρουτεράκι ζαχαρώνω...

Το ρουτερακι ερχεται σε τιμη σουπερ, οντως, αν σκεφτεις οτι το αντιστοιχο Β&D κανει γυρω στα 90..
Δυστυχως δεν ειχα ποτε ουτε εχω χρηση γιαυτο (τιποτα, ουτε σκεψη για χρηση -οποτε θα το επαιρνα αερα λεμε:)

Τα αλλα ομως εργαλειακια που χρησιμοποιω συχνα με βαζουν σε πειρασμο. Το διπλα και τριπλα δεν λεει κατι.
Αν μου χαλασουν πχ. οι 3 γωνιακοι τροχοι που εχω ταυτοχρονα τι θα γινει? Να μην εχουμε ενα parkside spare?:HTEHETH63:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προ

Το ρουτερακι ερχεται σε τιμη σουπερ, οντως, αν σκεφτεις οτι το αντιστοιχο Β&D κανει γυρω στα 90..
Δυστυχως δεν ειχα ποτε ουτε εχω χρηση γιαυτο (τιποτα, ουτε σκεψη για χρηση -οποτε θα το επαιρνα αερα λεμε:)

Τα αλλα ομως εργαλειακια που χρησιμοποιω συχνα με βαζουν σε πειρασμο. Το διπλα και τριπλα δεν λεει κατι.
Αν μου χαλασουν πχ. οι 3 γωνιακοι τροχοι που εχω ταυτοχρονα τι θα γινει? Να μην εχουμε ενα parkside spare?:HTEHETH63:

Έμ, στα λόγια μου έρχεσαι...
Ούτε εγώ το χρειάζομαι εδώ το router, και στο χωριό έχω ένα αρκετα πιο επαγγελματικό... Αλλά ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να σου χαλάσει Σάββατο απόγευμα και την Κυριακή να χρειάζεσαι router. Τι θα κάνεις;
Αμ τα δραποανοκατσάβιδα; Πολύ θέλει να χαλάσουν ένα Metabo 2 Makita κι ένα Parkside; Να μην υπάρχει τίποτε για εφεδρεία;

Δεν πάμε καθόλου καλά μου φαίνεται... Έχουμε καεί... :dead:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες,

Τρία Νέα εργαλεία μπλε μπαταρίας στα 10,8v από την Bosch διαθέσιμα από τον Ιανουάριο του 14.

Bosch expands 10.8 volt system for professionals: GKS 10,8 V-LI Professional cordless circular saw

The GKS 10,8 V-LI Professional is the first 10.8 volt cordless handheld circular saw from Bosch. It cuts wood and wood-based materials up to a cutting depth of 26.5 millimeters – something that no other cordless hand-held circular saw in this voltage class can. The cutting depth can be set with millimeter accuracy.

1-PT-19690.jpg

Compact and powerful: GST 10,8 V-LI Professional cordless jigsaw from Bosch

At only 1.5 kilograms including 2.0 Ah battery, the GST 10,8 V-LI Professional from Bosch is the lightest professional cordless jigsaw in its voltage class. The only 10.8 volt jigsaw on the market with classical barrel grip design, it is very compact and easy to handle with its length of almost 24 centimeters. Nevertheless, the tool is exceptionally powerful: it can saw about six meters through 24-millimeter-thick pinewood with one battery charge (2.0 Ah).

1-PT-19692.jpg

Grinding, deburring, cutting, polishing and routing with Bosch: GRO 10,8 V-LI Professional cordless rotary tool

Whether grinding, deburring, cutting, polishing or routing – the GRO 10,8 V-LI Professional cordless rotary tool from Bosch is a problem solver for adjustment and repair work in different materials. This compact cordless tool weighs only 600 grams including 2.0 Ah battery and works with a selectable speed of 5,000 to 32,000 revolutions per minute.

1-PT-19694.jpg

Ωραια η bosch με τις καινοτομιες της στα cordless!!
Δισκοπριονο(!) και περιστροφικο σεγακι/ρουτερακι με μπαταρια το οποιο ειναι ιδιο με το ηλεκτρικο TRIO της dremel.https://www.dremel.com/en-ca/Tools/Pages/ToolDetail.aspx?pid=6800#.Up4QvCfhmN4

Aντε να δουμε και καμμια κινεζικη κοπια η κανα αντιστοιχο parkside, συντομα :))

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

σίγουρα θα έχει αναφερθεί ξανά σε αυτό το νήμα:

Θέλω μια σειρά τρυπανάκια για μπετό-γρανίτη (4-6-8-10) τα οποία να κάνουν δουλειά και να μη χαλάνε με την πρώτη χρήση.

Υπάρχουν???

Τους σφιγκτήρες τους έχει δοκιμάσει κανείς?
Τα πλαστικά τα φοβάμαι... Και την καστάνια την καλοβλέπω...

Πωπω και το ρούτερ καλή φάση... Και έρχεται και με σετ 12 κοπτικά... Αν δεν είχα το 1200 της Bosch... Και πάλι το σκέφτομαι.... Χώρο δεν έχω να τα βάζω πλέον...

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

σίγουρα θα έχει αναφερθεί ξανά σε αυτό το νήμα:

Θέλω μια σειρά τρυπανάκια για μπετό-γρανίτη (4-6-8-10) τα οποία να κάνουν δουλειά και να μη χαλάνε με την πρώτη χρήση.

Υπάρχουν???

Υπαρχουν, αλλα αναλογα τον τροπο που τα χρησιμοποιεις και το υλικο που τρυπας, μπορει και το καλυτερο να φθαρει στην πρωτη χρηση.

Για "μπετο-γρανιτη" που λες, φανταζομαι οτι εννοεις 'σκληρο μπετον' και οχι ξεχωριστα για μπετον και για γρανιτη, ετσι?

Ολα τα επωνυμα τρυπανια που ειναι για μπετον, κανουν (wolfcraft, bosch, dewalt, makita etc), ειναι λιγο ακριβοτερα αλλα αξιζουν.

Ακομα και τα τρυπανακια του lidl (παρομοια με αυτα που δινει αυτη τη βδομαδα) κανουν καλα τη δουλεια τους και μιλαω για αυτα της πετρας που μπορεις να τρυπησεις και μπετον και κεραμικο πλακακι. Τα εχω δοκιμασει.
Αν λοιπον δεν εχεις να τρυπησεις βαθεια (εως 3-4εκ.) τοτε ακομα και ενα απλο (τσιπικο) 'διαμαντοτρυπανο' θα κανει δουλεια αρκει να πας προσεκτικα σε ταχυτητα.

Καλυτερα ομως ειναι αν αναφερεις το project που θες να δουλεψεις για να σου προτεινουμε κατι ειδικοτερο ισως και οχι κατι γενικο.

Τους σφιγκτήρες τους έχει δοκιμάσει κανείς?
Τα πλαστικά τα φοβάμαι... Και την καστάνια την καλοβλέπω...

Οι αντιστοιχοι stanley εχουν τριπλη τιμη.
Το πλαστικο μια χαρα ειναι, εχω τους αντιστοιχους μικρους σφιγκτηρες της dremel οι οποιοι ειναι εξαιρετικοι.
Θα δοκιμασω ομως και το σετακι με τους 4 της powerfix, της οποιας τα πλαστικα στα εργαλεια της ειναι γενικα αρκετα καλα και σαφως ανω του μετριου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Υπαρχουν, αλλα αναλογα τον τροπο που τα χρησιμοποιεις και το υλικο που τρυπας, μπορει και το καλυτερο να φθαρει στην πρωτη χρηση.

Για "μπετο-γρανιτη" που λες, φανταζομαι οτι εννοεις 'σκληρο μπετον' και οχι ξεχωριστα για μπετον και για γρανιτη, ετσι?

Ολα τα επωνυμα τρυπανια που ειναι για μπετον, κανουν (wolfcraft, bosch, dewalt, makita etc), ειναι λιγο ακριβοτερα αλλα αξιζουν.

Ακομα και τα τρυπανακια του lidl (παρομοια με αυτα που δινει αυτη τη βδομαδα) κανουν καλα τη δουλεια τους και μιλαω για αυτα της πετρας που μπορεις να τρυπησεις και μπετον και κεραμικο πλακακι. Τα εχω δοκιμασει.
Αν λοιπον δεν εχεις να τρυπησεις βαθεια (εως 3-4εκ.) τοτε ακομα και ενα απλο (τσιπικο) 'διαμαντοτρυπανο' θα κανει δουλεια αρκει να πας προσεκτικα σε ταχυτητα.

Καλυτερα ομως ειναι αν αναφερεις το project που θες να δουλεψεις για να σου προτεινουμε κατι ειδικοτερο ισως και οχι κατι γενικο.

Να σου πω τελευταία σε 2 περιπτώσεις ήθελα να τρυπήσω γρανιτένιο πλακάκι. Ελληνικής κατασκευής, ΑΛΛΑΤΙΝΗ. Πανικός, πυρώνει η μύτη και ζορίζεται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ! Απο την άλλη ίσως να φταίει και το μικρό δράπανο που έχω bosch 550w ή η...τεχνική μου!

Πωπω και το ρούτερ καλή φάση... Και έρχεται και με σετ 12 κοπτικά... Αν δεν είχα το 1200 της Bosch... Και πάλι το σκέφτομαι.... Χώρο δεν έχω να τα βάζω πλέον...

Τι κάνει το ρούτερ παιδιά;

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Στέργιο, υπάρχουν κάποια BOSCH μπλέ, στα 16 , σε νούμερα 4-5-6-8.
Δεν μπορω να σου δώσω το link απο δω που γράφω αλλά ψάξτα στο

www.kentrovidas.gr
ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ > Σετ > Τρυπανιών Πολλαπλών Χρήσεων
2607010521 - BOSCH - Σετ τρυπανιών πολλαπλών χρήσεων CYL-9 Multi Construction Robust Line 4 τεμαχίων

Αν είσαι της ξυλουργικής ο τυπάκος έχει πολύ απλά και ωραία μικρά προτζεκτάκια

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

Να σου πω τελευταία σε 2 περιπτώσεις ήθελα να τρυπήσω γρανιτένιο πλακάκι. Ελληνικής κατασκευής, ΑΛΛΑΤΙΝΗ. Πανικός, πυρώνει η μύτη και ζορίζεται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ! Απο την άλλη ίσως να φταίει και το μικρό δράπανο που έχω bosch 550w ή η...τεχνική μου!

Ωχ, απο τα δυσκολοτερα τρυπηματα...γρανιτης, γυαλι...

Εκει πας σε ειδικο και ακριβο πραμα. Εχω παραγγειλει κατι αντιστοιχο σε bit dremel για τρυπημα σε γυαλι. http://www.kentrovidas.gr/fprodcat.php?cat=1142

Αλλιως, καλα διαμαντοτρυπανακια πετρας, επωνυμα, και σχετικα αργη ταχυτητα, ψυξη της μυτης με νερο καθε 30 δευτερολεπτα και υπομονη.
http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5190

Εδω υπαρχουν ολα τα ειδη να παρεις μια ιδεα. Το συγκεκριμενο μαγαζι προσεχει τι προσφερει.
http://www.kentrovidas.gr/fprodcat.php?cat=1137