Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Πήγα σήμερα από lidl, γιατί έλειπα σε ταξίδι...βρήκα έναν από τους τελευταίους γωνιακούς και το κατσαβίδι λιθίου. Δυστυχώς δεν βρήκα τους σφικτήρες, θα περάσω από κανένα άλλο κατάστημα το απόγευμα.

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εκανα θερμομόνωση σε σοφίτα με το κινέζικο και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δούλεψε άψογα (ιδίως στα απομακρυσμένα σημεία).
Υπήρχε όντως πρόβλημα στο εξής:
αν μετρούσες πχ ένα σημείο συγκεκριμένο στοχεύοντας με το laser από τα 2 μέτρα και λίγο δίπλα από αυτά μπορεί να έβγαζε πχ 30 και 35 βαθμούς.
Αν πήγαινες σχεδόν εξ επαφής (δηλαδή στους 5 πόντους) έπαιρνες 32 και 37.
Συνεπώς για τη θερμογέφυρα ήταν μάνα.

Επίσης έχει διάγραμμα με τον κυκλο που ισχύει η μέτρηση και πόσο μεγαλώνει με την απόσταση που πρέπει να τον λαμβάνεις υπόψη

Πολυ καλα εκανες και μετεφερες αποψεις για το εργαλειο. Εδω πρεπει να λεμε τις αποψεις μας και να βοηθαμε ο ενας τον αλλον.

Απλα, η βασικη αιτια που ανοιξα τον διαλογο ειναι η εκφραση 'πολυ καλο για τα λεφτα του' που προσωπικα πιστευω οτι δεν βοηθαει καποιον να κρινει ποιοτικα και εν τελει σωστα αν πραγματι αξιζει ενα προιον.

Την χρησιμοποιουσα και εγω καποτε μεχρι που ενας ξαδερφος μου (την) ειπε 'ευγενικα' οτι αλλο το 'καλο για τα λεφτα του' και αλλο το 'best value for money'... και ειχε δικιο..:))))

Το σετακι σιγουρα ειναι καλο για τα λεφτα του, ειναι ομως best value for money ?

καλα εκανες και ανοιξες τον διαλογο και στην βαση που το θετεις μπορω να πω οτι συμφωνω...
Εγω λεγοντας το καλο για τα λεφτα του εννοω τιμιο για τα λεφτα του...και εξηγω...

Προσωπικα θα πω οτι αν δεν υπηρχε θεμα χρηματων τοτε θα αγοραζα οτι καλυτερο κυκλοφορουσε...οπως ισως και οι περισσοτεροι...
αλλα επειδη κατι τετοιο δεν ισχυει (για τους περισσοτερους φανταζομαι)...αυτο που μπορω να συμβουλεψω (αν μπορω να συμβουλεψω) ειναι ο καθενας να κρινει το δυνατον αντικειμενικα τις αναγκες του...και βαση αυτων να αποφασιζει τι πρεπει να δωσει για ενα εργαλειο σε συναρτηση με το τι μπορει να δωσει...

δλδ Δεν εχει να κανει με την τιμη τοσο οσο με το τι θα αγορασεις για την τιμη αυτη...
δλδ 1ευρω για ενα κατσαβιδι απο το Jumbo ειναι παρα πολλα...μιας και ΙΣΩΣ ουτε για ενα ξεβιδωμα δεν κανει...πηρε ενας γνωστος μου μια συλλογη καρυδακια απο εκει (σοφη κινηση) και στην προσπαθεια του να ξεβιδωσει μια βιδα και οχι ιδιαιτερα σφηκτη ανοιξε σαν γαρυφαλλο...τοτε ναι τα 5ευρω που ειχε δωσει ήταν παρα πολλα...και την δουλεια του δεν την εκανε...

100ευρω για μια επαγγελματικη καστανια facom ειναι τιμια μιας και ο επαγγελματιας θα την χρησιμοποιει για μια ζωη...και δεν προκειτε να χαλασει και θα βγαλει λεφτα με αυτη...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

Τόσο καλά είναι τα fluke? ..

Νομίζω αυτό είναι το μοναδικό εργαλείο υπέρυθρων της bosh
Φαίνεται να έχει κάποιες ευκολίες για σπίτια, αν και δε ξέρω πόσο σημαντικές είναι
Η ακρίβεια του είναι σχετικά χαμηλή από όσο βλέπω
Αλλά και πάλι η Bosh είμαι σίγουρος ότι δεν θα σε απογοητεύσει.

Η fluke έχει μεγάλη παράδοση σε αυτά τα όργανα μετρήσεων
Προσφέρουν εξαιρετική ακρίβεια και ένα κάρο πιστοποιήσεις
Μπορείς να ανέβεις κι άλλη κατηγορία δες εδώ :D
http://en-us.fluke.com/products/visual-ir-thermometers/#fbid=wWsLaZEDQ-l
http://en-us.fluke.com/products/infrared-cameras/#fbid=wWsLaZEDQ-l

Σε καμία περίπτωση δε σου λέω να προτιμήσεις το ένα ή το άλλο τυφλά.
Μια ανάγνωση του PDF τουλάχιστο είναι απαραίτητη
Άλλωστε έχουν 100+ ευρώ, δεν είναι ότι πας για κινέζικο.
Λογικά το θές για μια ζωή και για σοβαρές δουλειές.
Άρα λίγο ψάξιμο αξίζει πριν καταλήξεις.

Συμφωνω οπως το θετεις. Ετσι ειναι.

Να και ενα εργαλειο που αξιζει τα λεφτα του με το παραπανω! Σημερα το περελαβα μετα απο 15 εργασιμες ημερες αναμονη.

Να πω οτι ΔΕΝ το εβρισκα πουθενα στο διαδικτυο και το βρηκα στην Ελλαδα και σε τιμη απιστευτη...12 ευρω...!!
http://www.ebw.gr/el/product/160503/Bosch-2-607-017-181-Sabre-saw-blade-hand-saw-with-3165140710039

Πριονακι Bosch χεριου με εναλλαξιμες λαμες. Ποιοτητα αισθηση και κατασκευη αντιπροσωπευτικη της bosch.

11352226945_23684045f0_b.jpg

Στο πισω μερος εχει πορτ μπαγκαζ για 3 λαμες

11352225295_46cc08d299_b.jpg

Οι λαμες μπαινουν απιστευτα ευκολα απο μπροστα και ασφαλιζουν με τον διακοπτη που συρεται μπροστα.

11352324974_d43e5d4225_b.jpg

Εδω το πριονακι σε πληρη αναπτυξη.

Οι λαμες που παιρνει ειναι ιδιες με αυτες του bosch ΚΕΟ. Αλλα παιρνει ολες τις λαμες με αντιστοιχη βαση.
Ειναι παρα πολυ σταθερο κατα την κοπη και η λαβη ειναι πολυ εργονομικη και ανετη.

Μπαινει σε καθε εργαλειοθηκη λογω του εξαιρετικα μικρου μεγεθους καθως οι λαμες αποθηκευονται στο σωμα.

Συνισταται ανεπιφυλακτα!

Παιδες γνωριζετε να υπαρχει καποιο εργαλειο για να πιανεις φρουτα που ειναι στα ψηλα κλαδια στα δεντρα? Μη πανε τσαμπα τα λεμονακια :))
Εχω κανει μια πατεντα με μια φουχτα σε κονταρι που ανοιγει τραβωντας το σχοινακι, αλλα δεν ειναι βολικο οσο ενα πιο ειδικο εργαλειο. Υπαρχει ομως?

Στήσε μια σκαλωσιά :p

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Στην συσκευασία δίνει και τις λαμες μαζί ή τις παιρνεις ξεχωριστα;

Παιδες γνωριζετε να υπαρχει καποιο εργαλειο για να πιανεις φρουτα που ειναι στα ψηλα κλαδια στα δεντρα? Μη πανε τσαμπα τα λεμονακια :))
Εχω κανει μια πατεντα με μια φουχτα σε κονταρι που ανοιγει τραβωντας το σχοινακι, αλλα δεν ειναι βολικο οσο ενα πιο ειδικο εργαλειο. Υπαρχει ομως?

Θα έλεγα εξαρτάται το φρούτο – η πατέντα που θες
Τι φρούτο θες ?
Άλλο για φραγκόσυκα
Άλλο για κεράσια
Άλλο για καρύδια – που αρκεί μια ‛τέμπλα’ - σκέτη σωλήνα
Γενικά εάν έχεις αλουμινένιους τηλεσκοπικους σωλήνες, τότε φτιάξε διάφορα, από αποχή, σε κονσέρβα κομμένη με δόντια, ψαλίδι με λουρί κ.ο.κ.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Προφανώς και υπάρχει...είναι σαν τα παρακάτω και μπορείς να φτιάξεις ακόμη και μόνος σου...
mGjGwKeGqukS4lRoIXcFMPw.jpg

155120617_Metal_Garden_Fruit_Picker_With_dip_surface_treatment_garden_fruit_picker_tool_s.jpg

Λεμονιά -τώρα το είδα- καλά αν είναι τόσο τρισθεώρατη, και με πολλά μικρά κλαδιά φουντωμένη μέσα, μπορεί να θέλει κλάδεμα :D
Γιατί είναι σχετικά ευέλικτη και με κατσόνι λογικά πρέπει να το κατεβάζεις το μπράτσο σε φυσιολογικό ύψος έστω και με τριπλό σκαλοπάτι από κάτω.

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Προφανώς και υπάρχει...είναι σαν τα παρακάτω και μπορείς να φτιάξεις ακόμη και μόνος σου...
mGjGwKeGqukS4lRoIXcFMPw.jpg

155120617_Metal_Garden_Fruit_Picker_With_dip_surface_treatment_garden_fruit_picker_tool_s.jpg

καλόοοοοο δεν το έχω δεί να το χρησημοποιουν 8)

Έκανα το λάθος να περάσω μπροστά από lidl ..... στα διάλα !!!

bye bye 40 euros !!!!

:BDGBGDB55:

Βρισκεις ανετα στην Ελλαδα παρομοιο σετ και με περισσοτερα τεμαχια και σε χαμηλοτερη τιμη. Προσφατα ειδα οτι βγαζει και η Mannesmann.
Απο τα 94 τεμαχια βεβαια, τα 30+ ειναι μυτες bit..

Αλλα το βασικο θεμα εδω ειναι η ποιοτητα, γιαυτο ρωταει ο φιλος παραπανω. Αν και γενικα στα εργαλεια του lidl το κλασμα price/value ειναι πολυ καλο, καθε εργαλειο πρεπει να κρινεται ξεχωριστα.
Και 200 τεμαχια να ειχε, δε σου λεει κατι αν πρωτα σπαει/φθειρεται το bit και οχι η βιδα! Αν το σετ κοστιζε 10 ευρω, ακομα καλυτερο για τα λεφτα του θα ηταν, αλλα δε λεει και πολλα αναφορικα με την ποιοτητα :))

40 ευρω δεν ειναι καθολου λιγα οταν με σχεδον τα μισα παιρνεις καταξιωμενη και αξιοπιστη μαρκα με τα βασικα τεμαχια που χρησιμοποιεις το 99% των περιπτωσεων.

Αναλογα με την ποιοτητα λοιπον, το σετακι μπορει να ειναι και πολυ ακριβο..!!
Για δωσε λιγο λινκ...

Έκανα το λάθος να περάσω μπροστά από lidl ..... στα διάλα !!!

bye bye 40 euros !!!!

:BDGBGDB55:

Εγώ που ήμουν έτοιμος για ζημιά και δεν είχαν αυτά που ήθελα? :p

Για δωσε λιγο λινκ...

Mannesmann ειναι η μαρκα και ειχε 100+ τεμαχια στα 35-36 ευρω σε καποιο γνωστο εργαλειομαγαζο. Οταν το ειδα δεν ειχα κρατησει λινκ. Τωρα πρεπει να ψαξεις λιγακι.
Αν ενδιαφερεσαι θα το βρεις.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Στην συσκευασία δίνει και τις λαμες μαζί ή τις παιρνεις ξεχωριστα;

Σου δινει μια λαμα με τη συσκευασια.
Η λαμα ειναι ξυλου μεταλλου, πολυ καλη- swiss made. Κανει 2-3 ευρω απο μονη της.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Σου δινει μια λαμα με τη συσκευασια.
Η λαμα ειναι ξυλου μεταλλου, πολυ καλη- swiss made. Κανει 2-3 ευρω απο μονη της.

τι μεγεθος ξυλου υπολογιζεις οτι μπορεις να κοψεις με αυτο???