Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Συμφωνω οπως το θετεις. Ετσι ειναι.

Να και ενα εργαλειο που αξιζει τα λεφτα του με το παραπανω! Σημερα το περελαβα μετα απο 15 εργασιμες ημερες αναμονη.

Να πω οτι ΔΕΝ το εβρισκα πουθενα στο διαδικτυο και το βρηκα στην Ελλαδα και σε τιμη απιστευτη...12 ευρω...!!
http://www.ebw.gr/el/product/160503/Bosch-2-607-017-181-Sabre-saw-blade-hand-saw-with-3165140710039

Πριονακι Bosch χεριου με εναλλαξιμες λαμες. Ποιοτητα αισθηση και κατασκευη αντιπροσωπευτικη της bosch.

11352226945_23684045f0_b.jpg

Στο πισω μερος εχει πορτ μπαγκαζ για 3 λαμες

11352225295_46cc08d299_b.jpg

Οι λαμες μπαινουν απιστευτα ευκολα απο μπροστα και ασφαλιζουν με τον διακοπτη που συρεται μπροστα.

11352324974_d43e5d4225_b.jpg

Εδω το πριονακι σε πληρη αναπτυξη.

Οι λαμες που παιρνει ειναι ιδιες με αυτες του bosch ΚΕΟ. Αλλα παιρνει ολες τις λαμες με αντιστοιχη βαση.
Ειναι παρα πολυ σταθερο κατα την κοπη και η λαβη ειναι πολυ εργονομικη και ανετη.

Μπαινει σε καθε εργαλειοθηκη λογω του εξαιρετικα μικρου μεγεθους καθως οι λαμες αποθηκευονται στο σωμα.

Συνισταται ανεπιφυλακτα!

Υπάρχει και σε μπλε έκδοση … (που σε ανεβάζει ψυχολογικά) ...

31cZsapaewL.jpg

2_000_276.jpg

Ευχαριστω παιδια για το θεμα του μαζεματος φρουτων :))

Λεμονια, μανταρινια και βερυκοκα κυριως μαζευω.
Η λεμονιες ειναι οντως θεωρατες και μου αρεσουν ετσι ψηλες και φουντωτες, δεν θελω να τις κλαδεψω (οπως θα επρεπε).

Απ'οτι καταλαβα δεν υπαρχει κατι ειδικο. Πρεπει να φτιαξεις κατι. Μου αρεσε η ιδεα με το καλαθακι. Μπορεις να κοψεις 3-4 φρουτα πριν το κατεβασεις.

Μιλαμε οτι ειναι εντελως το ιδιο το πρασινο με το μπλε πριονακι της bosch!!
Oντως, ψυχολογικα αισθανεσαι αρχοντας με το μπλε professional χειροπριονακι :)))

Νομιζω οτι η ουσιαστικη διαφορα εγκειται στις λαμες που δινει δωρεαν. Ειναι δυο.
Ισως και ο μηχανισμος πιασιματος της λαμας να ειναι καλυτερος(?). Μα ποσο καλυτερος πια?
Ισως το χρωμα να ειναι μεταλλικο :)

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

τι μεγεθος ξυλου υπολογιζεις οτι μπορεις να κοψεις με αυτο???

Η λαμα ειναι περιπου 15 εκατοστα. Αρα θεωρητικα μπορεις να κοψεις σχετικα ανετα μεχρι και 8-10 εκατοστα διαμετρο.

Μήπως μπορεί κάποιος να μου βρει τη σελίδα που η Bosch αναφέρεται σε αυτά τα δύο πριονάκια ?

Exω κανει παραγγελια μεγαλυτερες σπαθολαμες απο τις κανονικες, για να τις δοκιμασω με το bosch ΚΕΟ.

http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6446

Oι νορμαλ ειναι 15 εκατοστων και η παραπανω ειναι 24εκατοστα.

Πιθανως να μην κανει καλη δουλεια. Θα την δοκιμασω και στο χειροπριονο. Αν περιμενεις λιγες μερες θα σου πω εντυπωσεις.

Μήπως μπορεί κάποιος να μου βρει τη σελίδα που η Bosch αναφέρεται σε αυτά τα δύο πριονάκια ?

Η μοναδικη σελιδα σε ολοκληρο το διαδικτυο που εγω βρηκα το πριονακι ειναι αυτη.
http://www.ebw.gr/el/product/160503/Bosch-2-607-017-181-Sabre-saw-blade-hand-saw-with-3165140710039

Το ξέρω και για αυτό το λόγο ρώτησα, έψαξα όλη τη bosch αλλά και το μπλε και το πράσινο δεν τα βρήκα πουθενά...

Κάτι δεν μου κολλάει.. (για μην βάλω άλλη λέξη..)

Μιλαμε οτι ειναι εντελως το ιδιο το πρασινο με το μπλε πριονακι της bosch!!
Oντως, ψυχολογικα αισθανεσαι αρχοντας με το μπλε professional χειροπριονακι :)))

Νομιζω οτι η ουσιαστικη διαφορα εγκειται στις λαμες που δινει δωρεαν. Ειναι δυο.
Ισως και ο μηχανισμος πιασιματος της λαμας να ειναι καλυτερος(?). Μα ποσο καλυτερος πια?
Ισως το χρωμα να ειναι μεταλλικο :)

Το φαινόμενο δυο εργαλεία να τα κυκλοφορεί η BOSCH και σε πράσινη και σε μπλε έκδοση είναι υπαρκτό.

Το παρακάτω σου θυμίζει κάτι …

r51285v33.png

Ευχαριστω παιδια για το θεμα του μαζεματος φρουτων :))

Λεμονια, μανταρινια και βερυκοκα κυριως μαζευω.
Η λεμονιες ειναι οντως θεωρατες και μου αρεσουν ετσι ψηλες και φουντωτες, δεν θελω να τις κλαδεψω (οπως θα επρεπε).

Απ'οτι κατάλαβα δεν υπάρχει κατι ειδικο. Πρεπει να φτιαξεις κατι. Μου αρεσε η ιδεα με το καλαθακι. Μπορεις να κοψεις 3-4 φρουτα πριν το κατεβασεις.

εγώ έχω φτιάξει ένα παρομιο που το χρησιμοποιώ για σύκα. εκεί που έχει τα "χτένια" για το τράβηγμα των καρπών έχω προσαρμόσει πλάγια ένα μαχαιράκι για να κόβονται εύκολα και να μην τραυματίζονται τα φρούτα.

Μην σου πω πως άμα πιάνουν τα χέρια σου και είσαι και μερακλής, βάζεις και ψαλίδι που ανοιγοκλείνει με σκοινί.

Το ξέρω και για αυτό το λόγο ρώτησα, έψαξα όλη τη bosch αλλά και το μπλε και το πράσινο δεν τα βρήκα πουθενά...

"Handle for Bosch reciprocating saw blades"

Μπλέ.... => Manufacturer Part Number: 2608000495
Πράσινο => Manufacturer Part Number: 2607017181

Προφανως δεν το βγαζει πλεον,μιλαω για το πριονακι χεριου, φαινεται οτι παραειναι απλοικο και χαλαει το ονομα της εταιρειας :))
Παντως μαιμου δεν ειναι!!

Last edited:

"Handle for Bosch reciprocating saw blades"

Μπλέ.... => Manufacturer Part Number: 2608000495
Πράσινο => Manufacturer Part Number: 2607017181

Τη σελίδα της Bosch θέλω .. αν την έχεις βρει !!!

Μιχάλη και κατηργημένο να ήταν κάπου θα υπήρχε στο διαδίκτυο..

Δεν θέλω να πω κάτι για μαιμού χωρίς να έχω στοιχεία και για αυτό έστειλα mail στη bosch και τη ρώτησα για το εργαλείο.

Με ενδιαφέρει να το πάρω και για αυτό αναρωτιέμαι..

αυτό Μιχάλη...

εγώ έχω φτιάξει ένα παρομιο που το χρησιμοποιώ για σύκα. εκεί που έχει τα "χτένια" για το τράβηγμα των καρπών έχω προσαρμόσει πλάγια ένα μαχαιράκι για να κόβονται εύκολα και να μην τραυματίζονται τα φρούτα.

Μην σου πω πως άμα πιάνουν τα χέρια σου και είσαι και μερακλής, βάζεις και ψαλίδι που ανοιγοκλείνει με σκοινί.

Πιανουν τα χερια μου, μερακλης δεν ειμαι :)))

Koνταρι με μαχαιρι εχω για τα φραγκοσυκα στο χωριο. Εκει δουλευει μια χαρα στον συγκεκριμενο καρπο.
Τα λεμονια δεν κοβονται με μαχαιρι, θελει στριψιμο εκτος αν ειναι εντελως ωριμο, οποτε με μια δυο στροφες πεφτει.

Ισως κανει αυτο που βγαζει η gardena. Το παν ειναι να βαζεις σωστο λημμα στο google!!! Eβαλα 'φρουτοσυλλεκτης' και εβγαλε πραμα :))
%CE%A6%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%82-Gardena-3110-enlarge.jpg

αυτό Μιχάλη...

Δεν υπαρχει. Οπως τα λεγαμε.
Ισως εχει καταργηθει επειδη παραειναι απλο για εργαλειο bosch. Τι αλλο μπορει να συμβαινει?

Η μοναδικη σελιδα σε ολοκληρο το διαδικτυο που εγω βρηκα το πριονακι ειναι αυτη.

Το μπλε υπάρχει σε πολλά site, το πράσινο σε πολύ λίγα.

Στην Γερμανία το μπλε δίνεται δώρο μαζί με την σπαθοσέγα.

https://www.google.com/search?q=2608000495&rls=com.microsoft:el-GR:IE-Address&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=P0erUoSFK8fBswbto4HwDA&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1376&bih=918#q=2608000495&rls=com.microsoft:el-GR:IE-Address&tbm=isch&undefined=undefined&imgdii=kqAwAl-W_y4DGM%3A%3BEYSqdhC-0hl4VM%3BkqAwAl-W_y4DGM%3A

060164E200_2.jpg

Thanks Γιάννη