Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καμια γνωμη για πιστολι θερμοκολλησης εαν υπαρχει δεκτη.Εχω βρει αυτα Dremel 940 ενα STANLEY GR100 Pro (και αυτο http://www.stanleytools.co.uk/product/187565)και βλεπω και 2 einhell glue gun 5000 και einhell glue gun 3002 με το πρωτο σαφως πιο ακριβο.Για απλη χρηση αλλα ποτε δεν ξερεις τι θα κολησεις.Τα απλα και φθηνα μου εχουν πει δεν κολανε σε ολες τις επιφανειες .πχ πλακακι μεταλο γιατι δεν εχουν μεγαλη θερμοκρασια για να λιωσουν καλα την σιλικονη.Ευχαριστω για την οποια προταση.Τιμη εχουμε απο 25 εως 50.

Last edited:
Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εγω ξέρω πάντως ότι όλη την δουλεια την κάνει η σιλικονη.
Εχω πετυχει μεγαλες διαφορες απο σιλικονη σε σιλικονη.

Bosch glue pen

Εγω εχω αντικαταστησει ΟΛΑ τα πιστολια θερμοκολλησης που ειχα με το cordless πιστολι κολλας της bosch.
http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6649

Απιστευτα γρηγορο στο ζεσταμα, σε ακριβως 15 δευτερολεπτα ειναι ετοιμο. Δεν σταζει και δεν μπουκωνει. Ειναι πολυ μικρο σε μεγεθος.
Εχει αυτονομια περιπου μισης ωρας συνεχους δουλειας. Το μανουαλ λεει οτι διαρκει για λιωσιμο μεχρι 6 ραβδων τη φορτιση.
Εχω παρατηρησει οτι τα αναλωσιμα (ραβδοι κολλας/σιλικονης) της bosch και της dremel ειναι ανωτερα απο τα φτηνοτερα. Στεγνωνουν γρηγοροτερα και κολλανε λιγο καλυτερα απο τα υπολοιπα.

Ειναι ακριβο, αλλα σου λυνει κυριολεκτικα τα χερια και επειδη ειναι μικρο σε μεγεθος αλλα κυριως επειδη ειναι μπαταριας (λιθιου) και το πας οπου θες.

10693801966_7167ae262d_c.jpg

φαινεται πολυ καλο χιωτη! σκεφτομαι και εγω να το παρω. ραβδους εχει το κεντροβιδας;

αυτο το δραπανοκατσαβιδο ξερει κανεις αν λεει τιποτα;

Δεν συμπαθω τα εργαλεια με μπαταριες (γιαυτη την δουλεια) αλλα βλεπω οτι παιρνει και 7 ρια που ειναι μικρα και θελω να παιρνει 11 αρια.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Γιωργο...δεν εχετε αντιστοιχα αντικειμενα με κατασκευες audio?
κατασκευες ηχειων, κρεμασμα ηχειων κτλ κτλ

Υπάρχει η κατηγορία DIY με πολύ πλούσιο υλικό και πάρα πολλά θέματα...αλλά αφορά κυρίως av.
Αν κάποιος για παράδειγμα θέλει να φτιάξει ένα επιπλάκι ή οτιδήποτε άλλο DIY προφανώς δεν θα ταίριαζε εκεί.
Προς το παρόν θα μπορούσε να ανοίξει ένα θέμα εδώ (πολύ σύντομα στην gadgets και edc) και βλέπουμε πως θα πάει. Αν τα θέματα και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο θα μπορούσε και αυτό να εξελιχθεί...

φαινεται πολυ καλο χιωτη! σκεφτομαι και εγω να το παρω. ραβδους εχει το κεντροβιδας;

Οντως φαινεται καλο, αλλα ειναι ακομα καλυτερο στη χρηση!!

Την τελευταια φορα το κεντρο βιδας δεν ειχε ραβδους bosch, και πηρα dremel. Το ιδιο μου φανηκαν. Συνηθως ομως εχουν.

Το δραπανοκατσαβιδο ειναι καλουτσικο, το ιδιο με αυτο που βγαζει κατα καιρους η parkside με 29 ευρω. Θα ελεγα αν δεν βιαζεσαι να περιμενεις.
Οι δυο κασετινες δεν λενε τιποτα, αυξανουν μονο το κοστος. Η ποιοτητα των bits ειναι μετρια και αυτων και των parside.
Δες εδω για κατι καλυτερο. http://www.kentrovidas.gr/prodcat.php?cat=1261

Δεν συμπαθω τα εργαλεια με μπαταριες (γιαυτη την δουλεια) αλλα βλεπω οτι παιρνει και 7 ρια που ειναι μικρα και θελω να παιρνει 11 αρια.

Ειχα και εγω τις επιφυλαξεις μου, λογω μπαταριας, μεχρι που το δοκιμασα... Δεν ξαναπαω πισω πλεον σε ενσυρματο :))

Για τις ραβδους, ναι, παιρνει τις μικρες. Εκει αν κανεις πολυ δουλεια και χρειαζεσαι μεγαλη ροη, πρεπει να γεμιζεις πιο συχνα.
Τα αλλα πιστολια που εχω παιρνουν τις μεγαλες αλλα μεχρι τωρα δεν μου εχουν λειψει καθολου!

Να πω οτι και η Bison βγαζει ραβδους κολλας 7μμ για πιστολι θερμοκολλησης και μου εχουν πει οτι ειναι και καλες και φτηνες.
Δεν τις εχω δοκιμασει αλλα θα τις παραγγειλω οταν μου τελειωσουν οι ραβδοι της dremel.

Είναι από τις καλύτερες, τις χρησιμοποιώ στην καλωδίωση συναγερμών...

Δεν αξιζει με μια μπαταρια κανενα κατσαβιδι.
Θα σε αφηνει παντα στην μεση της δουλειας.
Περιμενε και το Parkside που λεει ο πατριωτης μου.

Στα πιστολια θερμοκολλας εγω δεν αλλαζω την STEINEL.

Hot%20melt%20glue%20guns.jpg

Last edited:

Έλαβα απάντηση από την Bosch Ελλάδος για το πριονάκι..

Καλημέρα σας και Χρόνια Πολλά! Σχετικά με το ερώτημα σας
Το παρακάτω προϊόν είναι στην γκάμα της Bosch, όμως το συγκεκριμένο είδος δεν το εισάγουμε στην Ελλάδα.

Με φιλικούς χαιρετισμούς / Mit freundlichen Grüßen / Best regards

Areti Fanouraki
PT/SGR

Τώρα τι γίνεται με την εγγύηση θα σας γελάσω...

Έλαβα απάντηση από την Bosch Ελλάδος για το πριονάκι..

Καλημέρα σας και Χρόνια Πολλά! Σχετικά με το ερώτημα σας
Το παρακάτω προϊόν είναι στην γκάμα της Bosch, όμως το συγκεκριμένο είδος δεν το εισάγουμε στην Ελλάδα.

Με φιλικούς χαιρετισμούς / Mit freundlichen Grüßen / Best regards

Areti Fanouraki
PT/SGR

Τώρα τι γίνεται με την εγγύηση θα σας γελάσω...

Τι θέμα προκύπτει με την εγγύηση της λαβής για πριονόλαμες που σε έκανε να στείλεις επιστολή στην Bosch ! ?

Ξεκινησα ανακατανομη εργαλειων απο 3 εργαλειοθηκες, περιπου 200 τεμαχια...:))
Μετα την επαναταξινομηση θα μεινουν 2 πιο λειτουργικες εργαλειοθηκες και η τριτη θα χρησιμοποιηθει σαν αποθηκη.

11426047216_87713a445a_c.jpg

καλημερα παιδια,

Θα ηθελα ολη σας την δυνατοτητα γιοα ενημερωση.

Θα ηθελα να φτιαξω μια λειτουργικη και αποτελουμενη απο καλα απο θεμα ποιοτητας εγαλειοθηκη για το σπιτι μου.
Δεν εχω ξανασχοληθει με κατι τετοιο απλα βαρεθηκα να ζηταω δεξια και αριστερα εργαλεια για καποια δουλεια που θα προκηψει για το σπιτι.

Θα ηθελα λοιπον να μου πειτε απο την εμπειρια σας απο τι θα πρεπει να αποτελειται καθως και απο που μπορω να παρω αυτα τα εργαλεια για να μην ειναι "της κυριακη χαρα, και της Δευτερα λυπης".

Με νοιαζουν να εχαι εργαλεια που ειναι απαραιτητα τουλαχιστον για αρχη , σε ενα διαμερισμα.

Εαν θελετε ακουω προτασεις.

Σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.

καλημερα παιδια,

Θα ηθελα να φτιαξω μια λειτουργικη και αποτελουμενη απο καλα απο θεμα ποιοτητας εγαλειοθηκη για το σπιτι μου.
Δεν εχω ξανασχοληθει με κατι τετοιο απλα βαρεθηκα να ζηταω δεξια και αριστερα εργαλεια για καποια δουλεια που θα προκηψει για το σπιτι.

Θα ηθελα λοιπον να μου πειτε απο την εμπειρια σας απο τι θα πρεπει να αποτελειται καθως και απο που μπορω να παρω αυτα τα εργαλεια για να μην ειναι "της κυριακη χαρα, και της Δευτερα λυπης".

Με νοιαζουν να εχαι εργαλεια που ειναι απαραιτητα τουλαχιστον για αρχη , σε ενα διαμερισμα.

ξεκινώντας απο ότι ΠΑΝΤΑ θα σου λείπει κάποιο εργαλέιο,
τί δουλειές θα κάνεις?

χτίσιμο?
ηλεκτρολογικά?
υδραυλικά?
τζάκι?
πλακάκια?
κλπ κλπ

Σωστος ο Θεοδωρος.

Και μονο μηχανικα η και ηλεκτρικα???

Απλα τα βασικα μηχανικα μπορεις να τα δεις συγκεντρωμενα στην φωτο που ανεβασε ο συναδελφος πιο πανω στην ανοιγομενη μεταλλικη αργαλειοθηκη.

epi0.jpg

ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δε μπορεις να τα εχεις ολα και παντα κατι θα λειπει.

ξεκινώντας απο ότι ΠΑΝΤΑ θα σου λείπει κάποιο εργαλέιο,
τί δουλειές θα κάνεις?

χτίσιμο?
ηλεκτρολογικά?
υδραυλικά?
τζάκι?
πλακάκια?
κλπ κλπ

Σωστος ο Θεοδωρος.

Και μονο μηχανικα η και ηλεκτρικα???

Απλα τα βασικα μηχανικα μπορεις να τα δεις συγκεντρωμενα στην φωτο που ανεβασε ο συναδελφος πιο πανω στην ανοιγομενη μεταλλικη αργαλειοθηκη.

epi0.jpg

ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δε μπορεις να τα εχεις ολα και παντα κατι θα λειπει.

Σας ευχαριστω πολυ.

Το ξερω οτι παντα θα χρειαστει και κατι ακομα απλα εγω θελω κατι που να μου καλυπτει τις πειρισσοτερες αναγκες μου.
Περισσοτερο για ηλεκτρολογικα και για γενικες δουλειες στο σπιτι.

Δηλ πραγματα που ουτος η αλλιως χρειαζονται ως βασικα.

Ξερω οτι ειναι γενικο αυτο που λεω αλλα ελιζω να με καταλαβαινετε.

Ποια να επιλεξω σε καθε ειδος?
Δηλ κατσαβιδια, πενσες-ταναλιες τριπανι κτλ?

Θα συμφωνήσω με τον enduras1
Αυτά που έχει η εργαλειοθήκη της φωτογραφίας είναι τα βασικά μαζί με ένα δραπανοκατσάβιδο (μπαταρίας τουλάχιστον 18ν ή μπρίζας).

Τα οποία τα έχω όλα εκτός απο την εργαλειοθήκη :smash:

Προσθήκη στα γρήγορα:
Μονωτική ταινία 2-3 χρώματα, κλέμα, σιλικόνη

Last edited:

καλημερα παιδια,

Εγω θα προτεινα το εξης...
αγοραζε παντα συμφωνα με τις δουλειες που σου προκυπτουν...υπολογιζε τι μπορει να χρειαστεις και αγορασε το εξ αρχης...

Ολο το παραπανω προυποθετει οτι αρχικα ολες σου τις δουλειες θα πρεπει να τις κανεις εργασιμες ημερες, οχι Κυριακη δλδ, ωστε να μπορεις να προμυθευτεις τα καταλληλα εργαλεια/υλικα που μπορει να μην υπολογιζες οτι θα χρειαστεις...