Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Σιφη δε ξερω το δουλευω πανευκολα με το ενα χερι και ειδικα το 334 Τ που εχει και πιο μικρη λαμα!

Λοιπον εγω εχω κολλησει με το νεο μου ρουτερ!!!

Θελω αυτο τωρα!!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=ebiU9ZTT6bM

Σιφη δε ξερω το δουλευω πανευκολα με το ενα χερι και ειδικα το 334 Τ που εχει και πιο μικρη λαμα!

Λοιπον εγω εχω κολλησει με το νεο μου ρουτερ!!!

Θελω αυτο τωρα!!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=ebiU9ZTT6bM

Mωρε εμεις οι τεραταδες δε εχουμε προβλημα... για τους υπολοιπους το λεω...χα χα χχαααααα... φαντασου νμα σουν και 1κιλο κατω...

Ωραιος παγκος!! Πολυ χρησιμος!

Χεχεχεχεχε!

Παντως την δυναμη των μικρων αλυσσοπριονων δυσκολα μπορει να την φανταστει καποιος και το τι δουλεια μπορουν να βγαλουν σε μεγεθη.

Ο παγκος ειναι εξαιρετικος και πολυχριστηκος και το μονο μειονεκτημα που μπορω να βρω ειναι πως κοστιζει 250 ευρω!!!

Εντυπωσιακα ωραιος ο παγκος!!! Εαν ασχολουμουν εστω και λιγο με κατασκευες ξυλου θα τον επαιρνα σιγουρα

Φοβερός ο πάγκος! Πάνω που κοιτούσα σε diy λύσεις στο YouTube! 250 δεν είναι καθόλου λίγα, αλλά νομίζω οτι ασχέτως κόστους δύσκολα φτιάχνεται από το μηδέν κάτι με τέτοια ακρίβεια και τέτοια πολυχρηστικότητα.

Mωρε εμεις οι τεραταδες δε εχουμε προβλημα... για τους υπολοιπους το λεω...χα χα χχαααααα... φαντασου νμα σουν και 1κιλο κατω...

Ωραιος παγκος!! Πολυ χρησιμος!

Υπάρχει και άλλα μοντέλα …

2000

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

1000

Ο 2000 δίνει ρέστα όμως...

Έβλεπα κι εγώ πριν κανένα χρόνο για πάγκο, αλλά τελικά δεν πήρα. Το μικρό τον είχε το leroy merlin.
Βασικότερο πρόβλημα είναι η σταθερότητα που είναι πραγματικά μαντάρα.

Τελικά κατέληξα να βάλω 2 στρώσεις mdf σε ένα μεταλλικό σκελετό τραπεζιού που είχα και να τα κάνω όλα εκεί πάνω. ΟΚ δεν έχω επιτραπέζιο δισκοπρίονο ή ρούτερ με έτοιμους οδηγούς, αλλά μπορώ πανεύκολα να στήσω οδηγούς από 10μμ MDF του μέτρου που έχω κομμένα γι αυτή τη δουλειά, και να κάνω ό,τι θέλω πανεύκολα με τα χειροκίνητα εργαλεία και χωρίς συμβιβασμούς στην ασφάλεια.
Μόνο τη σέγα δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω για ψιλοδουλειές όπως με μια επιτραπέζια.

Μικρο εννοεις τον 1000 Δημητρη??
Θυμασαι τιμη???

Εγω σκεφτομαι να φτιαξω ενα δικης μου κατασκευης.

Ηδη εχω κομματια 5 χιλιοστων αλουμινιο θαλασσης για να γινει η βαση για το ρουτερ, αλλη βαση για το δισκοπριονο και ο ο δηγος παραλληλης κοπης και φρεζαρισματος.

Οταν το οργανωσω στο μυαλο μου θα σας το εκθεσω να μου πειτε γνωμες!

Απο αυριο ομως διακοπες!
Παω Ιωαννινα!

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Στο Youtube πριν λίγο καιρό είχα δεί τρελές κατασκευές... Αν το ψάξεις λίγο θα πάρεις πολλές ιδέες.
Αν αποφασίσεις να κάνεις κάτι πολύ καλό όμως θέλει κάμποση δουλίτσα.

Δε θυμάμαι κωδικούς καθόλου. Είχε ένα μικρό γύρω στα 70,ευρώ που ήταν αστείος και έναν γύρω στα 200. Νομίζω είχε και την τελευταία φορά που είχα πάει στο αεροδρόμιο, αλλά δεν έδωσα ιδιαίτερη προσοχή.
Μεγαλύτερο πρόβλημα στις ιδιοκατασκευές είναι η έλλειψη εξαρτημάτων ασφαλείας.
Πάντως πρακτικά οι πάγκοι προσφέρουν μόνο ταχύτητα. Όλα σχεδόν μπορούν να γίνουν και με χειροκίνητα φορητά εργαλεία και με λίγη σχεδίαση/οργάνωση. Άποψή μου ότι οι μικροί πάγκοι είναι περισσότερο γκάτζετ. Συν ότι πρέπει να κάνεις και πατέντες στα εργαλεία για να μπορείς να δώσεις και να κόψεις το ρεύμα. Οκ με λίγη ταινία ίσως γίνει δουλειά, αλλά αν έχει ασφάλειες κλπ το εργαλείο...

Υπάρχουν εκατοντάδες προτάσεις στο youtube, αλλά κάτι σε αυτή τη λογική μού φαίνεται πολύ καλή λύση...

Έβλεπα κι εγώ πριν κανένα χρόνο για πάγκο, αλλά τελικά δεν πήρα. Το μικρό τον είχε το leroy merlin.
Βασικότερο πρόβλημα είναι η σταθερότητα που είναι πραγματικά μαντάρα.
.

Πριν καποια χρονια εψαχνα και γω κατι αξιοπιστο για παγκο εργασιας αλλα η ελλειψη σταθεροτητας ηταν πραγματικα το σημειο που ολοι αυτοι οι ετοιμοι παγκοι χωλενουν.
Κατεληξα τελικα σε μασιφ βαριες ταβλες 4εκ παχους και 80 εκ πλατος (το μηκος το κανονιζεις οσο θες). Για βαση πηρα ξυλινα καβαλετα αναδιπλουμενα.
Επανω τους βιδωνεις τα παντα, απο δισκοπριονα μεχρι διδυμους τροχους και μεγαλες μεγγενες. Το βαρος του ξυλου εγγυαται την απολυτη σταθεροτητα σε βαριες εργασιες.

Εμεινα τοσο ικανοποιημενος, που απο τοτε εχω αγορασει και αλλους τετοιους παγκους διαφορων μεγεθων. Αν εχεις χωρο, ειναι η καλυτερη και πιο αξιοπιστη λυση αν και καπως ακριβη.

Θα ανεβασω φωτο αργοτερα.

Εδω ενας απο τους παγκους που φιλοξενει το δισκοπριονο, βιδωμενο πανω του.

Αυτος ηταν ο πρωτος μου παγκος που τον αγορασα απο εναν μερακλη που εφτιαχνε εκει πανω μεγαλα ομοιωματα παλαιων καραβιων.
Ολα (μα ολα) τα εξαρτηματα των καραβιων τα εφτιαχνε ο ιδιος εκτος απο τα μπρουτζινα κανονακια τα οποια τα εκανε παραγγελια.

11530203666_8b082015b8_z.jpg

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Πέρασα από ένα lidl για κάτι άλλα πράγματα και είδα ότι στις 30 αν θυμάμαι καλά θα έχει σέγα. Συνήθως όταν βγάζει εργαλεία, ποτέ δεν βγάζει μόνο ένα...δώρα για την πρωτοχρονιά :P

Basta !!!!!!

:flipout::flipout:

Να μείνει και τίποτα για φαγώσιμα γιατί στο τέλος μας βλέπω να τρώμε τα πριόνια του Μπάμπη !!!! :BDGBGDB55:

Θα ειναι ομως τα τελευταια εργαλεια της χρονιας!!

Κριμα να μην παρουμε κατι, ετσι για το καλο -της επομενης χρονιας :))

Πήραμε άλλα "εργαλεία" !!! Πιο γυαλιστερά με 5άρα οθόνη !!! :BDGBGDB55:

ImageUploadedByTapatalk1387903525.667088.jpg

Είναι καλή την έχει κάποιος....???