Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Τελικα παιδια πηρα αυτο

10116l.jpg
.

Ειναι πιο μικρο απο οτι ειχα καταλαβει :music-smiley-005:

Θα το δοκιμασω μεσα στο ΣΚ και θα δουμε τι παιζει.

Και τωρα μια ακομα ερωτηση:

Πως μπορω να βγαλω το χαρτι και τα τις ταινιες πανω απο τα κουτια?
guit7.jpg

Υπαρχει κατι που να εξουδετερωνει την κολλα ετσι ωστε να βγαινουν πιο ευκολα και να μενει το ξυλο ετσι ωστε μετα να αρχιζει να "παιζει" το καινουργιο εργαλειο???

Εχω χρησιμοποιησει κατι τετοιο στο παρελθον αλλα ΔΕΝ το εχω δοκιμασει σε ξυλο...δεν ετυχε...οποτε και δεν ξερω αν ποτιζει/λεκιαζει το ξυλο...σε πλαστικες και μεταλλικες εκανε πολυ καλη δουλεια...

http://multinet.gr/pegasus/products01/show00.php?code=411&pcode=SHOW_PROD411

Εχει αντιστοιχα και το πλαισιο και αλλα καταστηματα...

Πωπω τα ξυλινα κουτακια ειδικα αυτα με τις χελιδονοουρες ειναι πανεμορφα!!!
Αν εχεις κανενα 30 επι 20 ποντους το αγοραζω!!!

Δοκιμασε με ατμοκαθαριστη.
Απλα μετα θα πρεπει να αφηνεις το ξυλο να στεγνωσει!

Ωραιοτατο! Καλοριζικο!

Δοκιμασε και με το ιδιο το τριβειο να καθαρισεις τα αυτοκολλητα. Επειδη δεν ειναι φρεσκο αυτοκολλητο, πρεπει να τριβεται ευκολα.
Γενικα προσεξε λιγο το γυαλοχαρτο που θα βαλεις να μην ειναι χοντρο και φαει πολυ το λεπτο ξυλο των κουτιων.

Οπως επισης δες να πιεζεις οσο χρειαζεται το τριβειο. Μπορει να ειναι μικρο αλλα ειναι αρκετα δυνατο και το ξυλο των κουτιων πολυ μαλακο.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Υπαρχει κανενας ηλεκτρολογος, μαστορας εδω στο φορουμ; Θελω να βαλω πριζα στο μικρο χολακι εδω στο σπιτι στην επαρχεια, βολευει πολυ για να τραβω μια μικρη μπαλαντεζα στην αυλη για να καθομαι με το λαπτοπ, ξερω οτι αλλοιωνω το ηλεκτρολογικο σχεδιο που εχω καταθεσει στην δεη, αλλα μια επιπλεον πριζα για μικρα φορτια δεν θα ειναι θεμα. Εκτος απο το σκαπτικο με ποιον αλλον τροπο μπορω να σκαψω μια καθετη γραμη προς τα κατω απο το σημειο που ειναι το κουτι διακλαδωσης; Θελω οσο γινεται να μην αλλοιωθει ο τοιχος και εχω πολυ μπαλωμα μετα, μονο μια καθετη γραμμη και ο κυκλος που θα μπει η πριζα. Για των κυκλο εχω το καταλληλο ποτυροτρυπανο που ειχα παρει απο το lidl. Για να σκαψω και να βαλω εξω πριζα δεν το κανω γιατι ο τοιχος ειναι απο πετρα και εχει πολυ σκαψιμο και φασαρια. Θα περαστει ο σωστος σωληνας και 1,5χ3 καλωδιο.

Τραβας δυο παραληλες δισκιες, να χωραει ο σωληνας σου, με γωνιακο τροχο, και η με το κομπρεσερακι η με σφυροκαλεμο αφαιρεις το μεσα!
Για να μη γεμησεις τον τοπο σκονη, παρε ενα λεπτουλι ναυλον, που πουλανε για να σκεπαζουνε οι μπογιατζιδες, κολα το με φαρδυα χαρτοταινια στον τοιχο κανα μετρο αριστερα και αλλο τοσο δεξια την κοψιας, φτιαξε δηλαδη ενα υποτυπωδη "παραβαν", βαλε μασκα οποσδηποτε, χωσου μεσα και κοψε!!! Αν δε το κανεις αυτο, απλα θα γεμησεις ολο τον χωρο σκονη.

σήμερα αγόρασα το δραπανοκατσάβιδο του lidl . Μόλις αρχίσω τις δοκιμές θα σας πω.

σήμερα αγόρασα το δραπανοκατσάβιδο του lidl . Μόλις αρχίσω τις δοκιμές θα σας πω.

Δεν θα το μετανοιωσεις Βλασση, το δουλεψα πολυ 2 μερες τωρα και δεν ζεσταθηκε παρα την πολυωρη συνεχη λειτουργια,εξαιρετικη ψυξη,αρκετα δυνατο,παμφθηνο και 3 ετη .
Δεν δοκιμασα το κρουστικο αλλα στα υπολοιπα δεν ειδα διαφορα απο το AEG.

Στον τροχο για να μην κανεις οοολο το σπιτι χιονισμενο τοπιο μπορεις να προσαρμοζεις και την ηλεκτρικη σου σκουπα να ρουφαει!

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Υπαρχει κανενας ηλεκτρολογος, μαστορας εδω στο φορουμ; Θελω να βαλω πριζα στο μικρο χολακι εδω στο σπιτι στην επαρχεια, βολευει πολυ για να τραβω μια μικρη μπαλαντεζα στην αυλη για να καθομαι με το λαπτοπ, ξερω οτι αλλοιωνω το ηλεκτρολογικο σχεδιο που εχω καταθεσει στην δεη, αλλα μια επιπλεον πριζα για μικρα φορτια δεν θα ειναι θεμα. Εκτος απο το σκαπτικο με ποιον αλλον τροπο μπορω να σκαψω μια καθετη γραμη προς τα κατω απο το σημειο που ειναι το κουτι διακλαδωσης; Θελω οσο γινεται να μην αλλοιωθει ο τοιχος και εχω πολυ μπαλωμα μετα, μονο μια καθετη γραμμη και ο κυκλος που θα μπει η πριζα. Για των κυκλο εχω το καταλληλο ποτυροτρυπανο που ειχα παρει απο το lidl. Για να σκαψω και να βαλω εξω πριζα δεν το κανω γιατι ο τοιχος ειναι απο πετρα και εχει πολυ σκαψιμο και φασαρια. Θα περαστει ο σωστος σωληνας και 1,5χ3 καλωδιο.

Οπουδηποτε πισω απο το μικρο χωλακι, υπαρχει πριζα?
Εαν ναι, μπορεις να τρυπησεις και να περασεις καλωδιο μεσα στο χωλακι. Απο κει και περα δεν χρειαζεται να σκαψεις για πριζα. Υπαρχουν εξωτερικες πριζες, δεν ειναι οι σκαφτες πριζες αλλα σε γλυτωνουν απο κοπο και σκονες.

Αυτες τις μερες θελω να βαλω μια πριζα σε μια γκαρσονιερα.
Αυτο που σκεφτομαι ειναι να ανοιξω μια διπλανη πριζα και απλα να τραβηξω ενα καλωδιο καθετα και μετα μεχρι εκει που θελω την νεα πριζα, η οποια θα ειναι εξωτερικη.

Αν σκαψεις τον τοιχο για να περασεις καλωδιο, ξερεις οτι πρεπει να βαψεις ολο το χωλακι..

ηλεκτρολογος over..
αυτο που λεει ο μαστρο-Μιχαλης ειναι η καλυτερη λυση,εαν υπαρχει πριζα βεβαια απο την μεσα πλευρα.
εαν υπαρχει,ανοιγεις την πριζα και τρυπας μεσα στο κυτιο(με αριδα),βαζεις μεσα το 3χ1.5 και απο την μερια του μπαλκονιου βαζεις εξωτερικη πριζα με καπακι η κανεις τρυπα με το ποτυρι που εχεις και μετα βαζεις μια χωνευτη με καπακι.

Ψάχνω να αγοράσω ένα κολλητήρι (κατά προτίμηση cordless). Έχω βρει αυτό το Dremel (http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6641) που είναι βουτανίου και πέρνει έξτρα εξαρτήματα - μύτες. Έχω τις δύο εξής απορίες:

1. Είναι αποτελεσματικά και ασφαλή αυτά τα κολλητήρια βουτανίου ;;;

2. Να κοίταγα και τις εναλλακτικές των φίλων μας των κινέζων ;;;
http://www.fasttech.com/products/0/10004480/1343000-exquisite-8-in-1-butane-soldering-iron-torch-pen
http://www.fasttech.com/products/0/10002871/1378501-ht-1935-3-cordless-butane-gas-soldering-iron

Φιλε τα βουτανιου ειναι πολυ πολυ βολικα ΑΛΛΑ οχι για ολες τις δουλειες. Ενοειται πως δε κανουν πχ για πλακετες η για να κολησεις ευαισθητα πραματακια, και αυτο γιατι συνηθως βγαζουν πολυ ζεστο αερα τρυγυρω και γενικως ψιλοζεματανε. Ειναι πολυ καλα για να γανωνεις καλωδια, και γενικα για ποιο χοντρο κολησεις..εγω εχω το dremel versatip και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

Τα κολλητηρια βουτανιου ειναι και ασφαλη και αποτελεσματικα. Επισης διαβασε το σχολιο παραπανω.

Υπαρχουν και τα κολλητηρια μπαταριας που ειναι μια χαρα για μικροδουλιτσες, οπως το παρακατω. Βγαζει και το Lidl (το εχω) στη μιση τιμη και κανουν την ιδια ακριβως δουλεια.
http://www.cosmomarket.gr/index.php?p=4&item_id=CMT-9739&skr=skr15945&cat_id=004611021060

Για τα βουτανιου, αν εκανα συχνα κολλησεις θα επαιρνα σιγουρα το dremel (το εχω). Tα κινεζικα δεν ειμαι σιγουρος αν θα αντεξει ο μηχανισμος αναφλεξης την συχνη χρηση.

να κανω μια ερωτηση για τις λαμπες αυτοκινητου που βγαζει το λιντλ

http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/S...i-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=4365

θα εχω διαφορα απο αυτες που φοραω επανω? γιατι ειναι λογικο να εχει πεσει η αποδοση των παλιων που φοραει το αυτοκινητο μου,γνωριζει κανεις?
και αυτες δεν καιγονται τοσα χρονια, να τις αλλαξω :rifle:

Εξαρτάται τη δουλειά όπως είπαν τα παιδιά... Έχω ηλεκτρικό σταθμό κόλλησης, αλλά όταν έπρεπε να κολλήσω δίχαλα στο καλώδιο των ηχείων σιχτήρισα γιατί κρύωνε ακόμα και στο μαξ. Δεν έχω πάρει όμως ακόμα αερίου γιατί δεν το χρειάζομαι συχνά... κάτι σε φάση 1 φορά στα 2 χρόνια... :p

Για ηλεκτρονικά, ένας καλούτσικος σταθμός είναι μονόδρομος. Με φορητό δεν θα κάνεις σωστή δουλειά, και με αέριο απλά θα κάψεις τα πάντα...

Καλοριζικα Κυριακο, τα ζηλευω, ειναι λαχταριστα ετσι μαζεμενα!!! :))))))))

Κανε καμμια ζορικη δοκιμη με τα μικρα του 1μμ, για να καταλαβεις την γενικοτερη ποιοτητα του σετ.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

να κανω μια ερωτηση για τις λαμπες αυτοκινητου που βγαζει το λιντλ

http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/S...i-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=4365

θα εχω διαφορα απο αυτες που φοραω επανω? γιατι ειναι λογικο να εχει πεσει η αποδοση των παλιων που φοραει το αυτοκινητο μου,γνωριζει κανεις?
και αυτες δεν καιγονται τοσα χρονια, να τις αλλαξω :rifle:

Θα σου προτεινα (σιγουρα) να μην τις αλλαξεις αλλα να παρεις του Lidl για spare.

Ναι θα κανω!
Ειδικα αυτα των 3 και 4 mm θα χρησιμοποιηθουν αμεσα στην διαμορφωση των βασεων του παγκου!!!

Τον παγκο τον ειδες???