Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Τον παγκο τωρα τον τσεκαρα και μοιαζει κλασεις ανωτερος και ποιοτικοτερος απο τους καλυτερους αγοραστους... !!!!
Μου φαινεται οτι σε λαθος επαγγελμα εισαι :)))

Δυστυχως μπλεξαμε με τα γραφεια και δε μπορουμε να κανουμε το χομπυ μας επαγγελμα.

Στον ελευθερο χρονο μας ομως παιζουμε!

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

να κανω μια ερωτηση για τις λαμπες αυτοκινητου που βγαζει το λιντλ

http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/S...i-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=4365

θα εχω διαφορα απο αυτες που φοραω επανω? γιατι ειναι λογικο να εχει πεσει η αποδοση των παλιων που φοραει το αυτοκινητο μου,γνωριζει κανεις?
και αυτες δεν καιγονται τοσα χρονια, να τις αλλαξω :rifle:

Θεωρητικά όταν περνάς ΚΤΕΟ μετράνε εκτός από το ύψος της δέσμης και την ένταση και αν είναι χαμηλή στο σημειώνουν. Το είχαν σημειώσει και μένα που φόραγα xenon και μου είχε κάνει εντύπωση, αλλά ένα μήνα μετά κάηκε η λάμπα.
Από εκεί και πέρα όταν είχα αγοράσει το αυτοκίνητό μου πριν 7μιση χρόνια περίπου είχα αλλάξει τις λάμπες με +50 της Phillips όταν είχαν πρωτοβγεί λίγους μήνες μετά την αγορά. Διαφορά είχα δει, αλλά όχι κάτι τρελό. Το φως το αληθινό το είδα όταν έβαλα xenon στο χρόνο πάνω που να σημειώσω σήμερα αν αγοράσεις σετ από το ebay σου έρχεται με 20-25 ευρώ το ζευγάρι. Με αρκετή χρήση εμένα το κάθε σετ 25 ευρώ μου βγάζει 3 χρόνια περίπου το ballast και 5 η λάμπα.
Οπότε για του lidl, μια χαρά θα είναι οι +50%. Μείνε μακριά από xenon effect γιατί απλώς ψυχραίνουν το φως, ρίχνοντας όμως τη φωτεινότητα που μας ενδιαφέρει.

Σωστος ο Γιωργος.
Xenon ειναι η λυση αλλα πρεπει και το κατοπτρο σου να ειναι συμβατο αλλιως δε θα φωτιζει σωστα και θα τυφλωνει τους παντες.

Παλικαρια, αν δεν μπορειτε να επενδυσετε σε καλα ξενον (δλδ ολοκληρωμενο φαναρι κατοπτρο και τζαμι γιατι και τα τζαμια χαλανε αν δεν ειναι συμβατα) και οχι τα φτηνιαρικα θα ελεγα να μην το κανετε...
και Τζαμι και το κατοπτρο σας θα χαλασετε...
αλλα και ολοι οι απεναντοι και προπορευομενοι θα σας βριζουν...ειναι πολυ δυνατα και τυφλωνουν...

εγω και στην μηχανη αλλα και στο αυτοκινητο χρησιμοποιω τις Night braker +90% και εχω δει αρκετα καλα αποτελεσματα...οχι ομως 90%περισσοτερο φως...

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Τραβας δυο παραληλες δισκιες, να χωραει ο σωληνας σου, με γωνιακο τροχο, και η με το κομπρεσερακι η με σφυροκαλεμο αφαιρεις το μεσα!
Για να μη γεμησεις τον τοπο σκονη, παρε ενα λεπτουλι ναυλον, που πουλανε για να σκεπαζουνε οι μπογιατζιδες, κολα το με φαρδυα χαρτοταινια στον τοιχο κανα μετρο αριστερα και αλλο τοσο δεξια την κοψιας, φτιαξε δηλαδη ενα υποτυπωδη "παραβαν", βαλε μασκα οποσδηποτε, χωσου μεσα και κοψε!!! Αν δε το κανεις αυτο, απλα θα γεμησεις ολο τον χωρο σκονη.

Η σκονη ειναι το λιγοτερο προβλημα, με των γωνιακο τροχο ποιος δισκος ειναι καταλληλος αυτος με τα διακενα;

Χιωτης
Δεν υπαρχει πισω απο των τοιχο πριζα, η ποιο κοντινη πισω απο των τοιχο ειναι κατι μετρα μακρια. Για της εξωτ. πριζες το γνωριζω αλλα χαλαει λιγο την αισθητικη στον χωρο, ξερω οτι μετα θα θελει βαψιμο αλλα ετσι και αλλιως για βαψιμο ετοιμαζομαι το καλοκαιρι σε ολο το σπιτι.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Παλικαρια, αν δεν μπορειτε να επενδυσετε σε καλα ξενον (δλδ ολοκληρωμενο φαναρι κατοπτρο και τζαμι γιατι και τα τζαμια χαλανε αν δεν ειναι συμβατα) και οχι τα φτηνιαρικα θα ελεγα να μην το κανετε...
αλλα και ολοι οι απεναντοι και προπορευομενοι θα σας βριζουν...ειναι πολυ δυνατα και τυφλωνουν...

εγω και στην μηχανη αλλα και στο αυτοκινητο χρησιμοποιω τις Night braker +90% και εχω δει αρκετα καλα αποτελεσματα...οχι ομως 90%περισσοτερο φως...

Προφανώς και είναι καλύτερο και προτιμότερα τα εργοστασιακά συστήματα. Εκεί όμως που δεν έχει διαφορά καμία απολύτως είναι να βάλεις επώνυμο κιτ ευρωπαϊκό σε σχέση με κινέζικο, γιατί το φωτιστικό σώμα είναι το ίδιο.
Επίσης όταν μπει το κιτ είναι δεδομένο ότι πρέπει να πάτε να ρυθμίσετε το ύψος της δέσμης για να μην ενοχλείτε. Βέβαια στα κιτ φεύγει και φως προς τα πάνω, ακόμη και σωστά να είναι ρυθμισμένο, αλλά τουλάχιστον αυτό ελαχιστοποιείται. Πάντως αν χαμηλώσετε και ένα κλικ το ύψος της δέσμης από το ρυθμιστικό που έχουν μέσα στην καμπίνα όλα πια σχεδόν τα αυτοκίνητα για την αντιστάθμιση του ύψους της δέσμης ανάλογα με το βάρος που μεταφέρει το όχημα θα μειώσετε σημαντικά το πρόβλημα εντός των πόλεων. Εγώ τουλάχιστον έτσι κάνω και φέρνω τη δέσμη στο σωστό ύψος όταν βγαίνω νύχτα σε επαρχειακούς δρόμους.

της Osram?

Ναι της osram ειναι.
Αλλα κι εγω δεν ειδα καμια τρελη διαφορα στο φως.
Ασε που εχει διαρκεια ζωης 1 χρονο ακριβως.
Ουτε ημερομηνια ληξης να ειχε.
Ειχα παρει 4 και μου καιγοντουσαν ολες στο χρονο (2 + 2 ειχα βαλει)

Μετα ειπα να δοκιμασω της philips diamond vision. Πολυ καλυτερο φως απο τις απλες και εδειχναν περισσοτερο xenon.
2 χρονια τις εχω και ολα καλα μεχρι στιγμης

εχουμε και λεμε,ψαχνω για philips diamond vision- η - Night braker +90% osram,αφου λετε οτι θα εχω καλυτερη φωτεινοτητα.
το αμαξι εχει 15 χρονια απο ιαπωνια πρεπει να φοραει ολα stanley,και δεν λεει να καψει λαμπα (:HTEHETH63: βεβαια τιποτα αλλο δεν εχει βγαλει αλλα τελος παντον).

Last edited:

Στα υπόψη ότι οι philips diamond vision δεν είναι road legal.... απλώνουν φως προς τα πάνω..

Ασε που εχει διαρκεια ζωης 1 χρονο ακριβως.
Ουτε ημερομηνια ληξης να ειχε.

Ολες οι "+ΧΧ%" καιγονται γρηγορα. Ειναι πολυ ευαισθητες στους κραδασμους. Αν δεν κανω λαθος το αναφερουν και καποιες εταιριες πανω στην συσκευασια. Επισης αυτος ειναι και ο λογος που βγαινουν αλλοι κωδικοι "+ΧΧ%" για μοτο.

Οσο για τα "after xenon" ειναι πολυ δυσκολο εως αδυνατο να ρυθμιστει σωστα η δεσμη, σε φαναρι με κατοπτρο για αλογονου, χωρις "φακο" μπροστα. Γι' αυτο το λογο και τα περισοτερα στραβωνουν, επειδη η δεσμη δεν ειναι εστιασμενη σωστα, και διμιουργει κατι σαν "φωτεινο συνεφο" περιφεριακα της κυριας, και οχι γιατι εχουν ρυθμιστει "ψηλα".
Επισης συστηνουν και συστημα πλυστικης για τα φαναρια με xenon.

Στο παρακατω βιντεο φαινεται η διαφορα αναμεσα στις δεσμες. (Αλογονου-xenon "χυμα"- xenon με φακο)

http://www.youtube.com/watch?v=I8R04BBsttc

Υ.Γ. που εχει συγχωνευση ?

Last edited by a moderator:

Μονο οι συντονιστες μπορουν να κανουν συνγχωνευση φιλε μου.

Αυτο ειναι αληθεια. Το δικο μου TDM 850 εχει προτζεκτορα στην μεσαια οποτε τα xenon μπηκαν και αποδιδουν τελεια!

Εγω εχω να δωσω ενα τιπ σε οσους εχουν κασετινες με μικρα εξαρτηματα οπως τα τρυπανακια που αλλαζουν θεσεις και χανονται!
Η λυση ειναι στα διαφημιστικα μαγνητακια που μοιραζειν τα ταχυφαγια κλπ για το ψυγειο!

Παιρνουμε λοιπον ενα σαν και αυτο:
4gqs.jpg

Και το κοβουμε στο μεγεθος του κουτιου που περιεχει τα μεταλλικα εξαρτηματακια.

Το τοποθετουμε στον πατο του και τα συγκρατει στην θεση τους!

ftg1.jpg

Ακομη και τα πιο μικρουλικα του 1 χιλιοστου που ειναι τα πιο "ατακτα"

1vgm.jpg

Δοκιμαστε το!

Μαγικο Lidl την ερχομενη Πεμπτη με εργαλεια!!!

Μετρητής θερμοκρασίας υπερύθρων
90572_01_f.jpg

Ηλεκτρικό καρφωτικό
93450_01_f.jpg

Σετ Dremeloειδων εξαρτηματων!!

90536_01_f.jpg

Και
93449_95_f.jpg

Και πολλες λαμπες λεντ!
94137_01_f.jpg

ερε Lidl που μας χρειαζεται...
Τελικα το Lidl εχει γινει το Jumbo (οχι στην ποιοτητα ΕΥΤΥΧΩΣ) του μαστορα...

Όποιος αγοράσει το θερμόμετρο ας μας περάσει τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά (κυρίως το εύρος μέτρησης - τα υπόλοιπα ίδια θα είναι πάνω κάτω).
Στο ebay από Αγγλία παίζουν με 12 ευρώ (με τα μεταφορικά) με τα ακόλουθα τεχνικά χαρακτηριστικά:
Specifications:
Temperature range: -50 to 380℃
Accuracy: ±1.5% or ±1.5℃
Resolution: 0.1℃ or 0.1F
Repeatability: 1% of reading or 1℃
Response time: 500mSec, 95% response
Spectral response: 8-14 um
Emissivity: 0.95 preset
Distance to spot size: 12 : 1
Operating temperature: 0 ~ 40℃ (32 ~ 104F)
Operating humidity: 10 ~ 95 % R.H.
Storage temperature: -20 ~ 60℃ (-4 ~ 140F)
Power supply: 9V Alkaline or NiCd Battery (not included)
Dimensions: Approx. 155 * 100 * 45mm
Package size: 212 * 157 * 47mm
Package weight: 238g

Last edited:

Μαγικο Lidl την ερχομενη Πεμπτη με εργαλεια!!!

........

Σετ Dremeloειδων εξαρτηματων!!

90536_01_f.jpg

Και
93449_95_f.jpg

Ερωτηση: αυτα τα Dremeloειδει "κανουν" για κανονικο Dremel μηχανημα?

Ερωτηση: αυτα τα Dremeloειδει "κανουν" για κανονικο Dremel μηχανημα?

Ναι (αντίστοιχο παράδειγμα είναι σαν να χρησιμοποιείς τρυπάνια bosch (ας πούμε) σε δράπανο metabo).