Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Το καρφωτικό μου φαίνεται ενδιαφέρον, ενώ μάλλον θα τσιμπήσω και μερικές λάμπες. Το θερμόμετρο δεν μου λέει κάτι, μοιάζει πολύ με αυτά που βρίσκουμε με το κιλό στο ebay (και φτηνότερα)...

Αντε να δούμε πότε θα βάλει τα καλά πράγματα (σπαθοσεγα, επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο 18V και το πολύ καλό ηλεκτρικό σκαπτικό δραπανο των 59 Ευρώ)

Last edited:

Αντε να δούμε πότε θα βάλει τα καλά πράγματα (σπαθοσεγα, επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο 18V και το πολύ καλό ηλεκτρικό σκαπτικό δραπανο των 59 Ευρώ)

Δεν είναι μόνο το πότε θα τα βάλει, αλλά να υπάρχει και διαθεσιμότητα... την σέγα που έψαξα τον Δεκέμβριο, δεν την βρήκα (σε 3 καταστήματα, 1 μέρα στην ουσία από τότε που ανακοινώθηκαν...)... δηλ. κατά τους lidl, σε πόσα έπρεπε να πάω???

Ή τουλάχιστον ας έφτιαχναν ένα σύστημα προ-κρατήσεων/παραγγελιών.

Το καρφωτικό μου φαίνεται ενδιαφέρον, ενώ μάλλον θα τσιμπήσω και μερικές λάμπες. Το θερμόμετρο δεν μου λέει κάτι, μοιάζει πολύ με αυτά που βρίσκουμε με το κιλό στο ebay (και φτηνότερα)...

Kαρφωτικό έχω πάρει την πράσινη έκδοση και είμαι αρκετά ευχαριστημένος.

Επαναφορτιζόμενο δραπανοκατσάβιδο έχει στην Αγία Παρασκευή το κρουστικό με το SDS τσόκ

Και επειδή χτές μου τη σπάσανε στη δουλειά και μετά στη UPS που δεν μου έδωσε ενα πακέτο επειδή ήταν 6:35, πήγα και γω για ψυχοθεραπεία και τσίμπησα τα γερμανοπολύγωνα.
Τίποτα ιδιαίτερο, αλλά δουλειά κάνουν, και η θηκούλα χρήσιμη

Ορεστη παντως στο δικο μου του Πειραια ειχαν πανω απο 20 εκεινη την ημερα.

Νομιζω το καρφωτικο αυτο σε σχεση με το πρασσινο ειναι πιο light εκδοση.

Ναι Κυριάκο, ίσως δεν κάνουν 'καλή' κατανομή (σύμφωνα με τα 'δικά' μου δεδομένα....).

Και πήγα σε 2 σχετικά μεγάλα καταστήματα (Αγ. Στεφάνου, Αγ. Παρασκευής) και ένα μικρότερο κοντά στην Πεντέλης (ό,τι βρέθηκε δηλ. στο δρόμο μου).

Ντάξ, όχι ότι έγινε και καμιά καταστροφή, απλά έψαχνα μια φθηνή σέγα. :)

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Δεν είναι μόνο το πότε θα τα βάλει, αλλά να υπάρχει και διαθεσιμότητα... την σέγα που έψαξα τον Δεκέμβριο, δεν την βρήκα (σε 3 καταστήματα, 1 μέρα στην ουσία από τότε που ανακοινώθηκαν...)... δηλ. κατά τους lidl, σε πόσα έπρεπε να πάω???

Ή τουλάχιστον ας έφτιαχναν ένα σύστημα προ-κρατήσεων/παραγγελιών.

Τους στελνεις email και ζητας να σου βρουν σε ποιο καταστημα υπαρχει διαθεσιμοτητα, στο κρατανε στο ονομα σου βρισκεις των υπευθυνο του καταστηματος του λες ποιος εισαι και στο φερνει.

Ευχαριστώ Amilo!

Αν ξαναδώ κάτι ενδιαφέρον, θα καταφύγω σ'αυτή τη λύση.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Όποιος αγοράσει το θερμόμετρο ας μας περάσει τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά (κυρίως το εύρος μέτρησης - τα υπόλοιπα ίδια θα είναι πάνω κάτω).
Στο ebay από Αγγλία παίζουν με 12 ευρώ (με τα μεταφορικά) με τα ακόλουθα τεχνικά χαρακτηριστικά:
Specifications:

http://www.lidl-service.com/static/65582655/90572_RO_BG_EL.pdf

Eδω ειναι το manual για να παρεις μια ιδεα.

http://www.lidl-service.com/cps/rde....html?id=61244828&rdeLocaleAttr=el&title=ΣΕΓΑ ΜΕ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ PSTD 800 A1

Εχει κανενας την παραπανω σεγα προχειρη να κανει μια μετρηση την βαση της?

Ευχαριστω

Αν σκεφτεσαι να κανεις τη βαση..μην φτιαξεις τιποτα αν δεν εχεις τη ιδια τη σεγα στα χερια σου.. :))

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ευχαριστώ Amilo! Αν ξαναδώ κάτι ενδιαφέρον, θα καταφύγω σ'αυτή τη λύση.
Με αυτον των τροπο εχω παρει 2 φορες πραγματα που δεν προλαβα στο κοντινο καταστημα, μπορει ομως να σε στειλουν και μακρια... Οπως και αν το δεις ειναι εξυπηρετικο οτι στο κρατανε μεχρι να πας να το παρεις εσυ, βεβαια εχει και συγκεκριμενη ημερα που θα το κρατησουν δηλ πχ βγαζει προσφορα δευτερα και δεν προλαβες να το παρεις εχεις προθεσμια μεχρι την τεταρτη να πας μετα το χανεις.

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

93456_01_f.jpg

Αραγε το παραπανω να κανει τιποτα, η θα ειναι χαλι μαυρο σαν το ηλεκτρικο.
Αν βγει στην ελλαδα (λιντλ) με κατω των 4 ευρω, θα του ριξω μια ματια.
Υποθετω θα τροχιζει στις 118 μοιρες μονο.

Το ειχα παρει παλιοτερα αυτο. Αχρηστο τελειως..

ειχα δοκιμασει ενα μηχανημα ακονισματος τρυπανιων στην δουλεια και δεν εμεινα καθολου ευχαριστημενος, ασε που μετα μου εσπαγαν οι μυτες για πλακα, πιστευω οτι, οταν ερθει η ωρα που το τρυπανι δεν, το πετας και περνεις καινουργιο....

Έχω πάρει το ηλεκτρικό σε στιγμή καταναλωτικής μανίας, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα... Παπάντζες δηλαδή? Έχει και νόημα βέβαια, μιας και το "σκληρό" κομμάτι είναι η επίστρωση... αν φθαρεί αυτή, το υπόλοιπο μέταλλο είναι σίγουρα κατώτερης ποιότητας/σκληρότητας...

Τα καλα τρυπανια ειναι αμαρτια να τα πετας και να μην τα τροχιζεις. Σκληρηνση στη μυτη εχουν καποια τρυπανια μονο. Ολα τα αλλα τροχιζονται.
Το ηλεκτρικο του λιντλ το ειχε παρει ο αδελφος ενος φιλου, τροχισαμε σε αυτο, και το τρυπανι "εκοβε" καλυτερα πριν τροχισουμε.
Οποτε το καναμε με τον πατροπαραδοτο τροπο στο σμιριλι, και καναμε δουλεια μας. Απλα στο σμιριλι δεν μπορεις να πετυχεις ακριβως τα κεντρα και την γωνια χωρις να εχεις φτιαξει οδηγους.
Αχ , οταν μας εδειχναν καποτε οι παλιοι μαστοροι μας πως το κανουν, εμεις παιζαμε το "λουλακι μας"

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

http://www.lidl-service.com/static/65582655/90572_RO_BG_EL.pdf

Eδω ειναι το manual για να παρεις μια ιδεα.

Πολύ μικρό εύρος μέτρησης...βέβαια καθένας το ορίζει αυτό ανάλογα με το τι σκοπεύει να μετρήσει...

Και το πιθανό σφάλμα μεγαλούτσικο, αν και για τις περισσότερες χρήσεις 2-3 βαθμοί διαφορά δεν έχουν και τόση σημασία... Συχνότερα μετράμε εξαρτήματα με αρκετά σαφή όρια ασφαλείας... 2-3 βαθμοί είναι έτσι κι αλλιώς λίγοι για να το θεωρήσουμε ασφαλές περιθώριο λειτουργίας...

Πάλι εξαρτάται από τη χρήση.
Και τα κινέζικα πάντως πάνω κάτω τόσο έχουν...

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

93456_01_f.jpg

Αραγε το παραπανω να κανει τιποτα, η θα ειναι χαλι μαυρο σαν το ηλεκτρικο.
Αν βγει στην ελλαδα (λιντλ) με κατω των 4 ευρω, θα του ριξω μια ματια.
Υποθετω θα τροχιζει στις 118 μοιρες μονο.
ειχα παρει του λιντλ ηλεκτρικο με 30 ή 40 ευρω και δεν κανει τιποτα.
δεν φτιαχνει ισια τις γωνιες, η μια πλευρα του τρυπανιου ειναι πιο κοντη απο την αλλη, εχεις πολλους κραδασμους στο τρυπημα και τα τρυπανια δεν κοβουν καθολου. τροχισα καμια δεκαρια τρυπανια διαφορετικων διαμετρων για δοκιμη, εγιναν εντελως αχρηστα και μετα τα τροχισα με σταθερο τροχο για να ξανα-ισιωσουν.
εχει μεσα η κουτα και ενα σετ τρυπανια αχρηστα και αυτα