Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Έχω ένα φαλτσοπρίονο της ΜΕΤΑΒΟ. Πολύ καλό εργαλείο, κόβει με μεγάλει ακρίβεια (ρυθμιζόμενο και σε μοίρες) ΑΛΛΑ μπορεί να κόψει (σε φάρδος) μέχρι 6-7 εκ. Τώρα έχουν βγει πιο καινούρια όπου το πριόνι 'βγαίνει' προς τα έξω και επιτρέπει να κοπούν πιο φαρδιά ξύλα.

π.χ.

http://www.toolstop.co.uk/metabo-kgs216m-laser-slide-compound-mitre-saw-240v-p14637

Οι βάσεις μετατροπής που υπάρχουν, σε μένα προσωπικά δεν μου γεμίζουν το μάτι.. έχουν τζόγο και γενικά είναι φθηνοκατασκευές (εκτός κι αν μιλάμε για ακριβά μοντέλα, που δεν τα έχω δει, αλλά άμα είναι να δώσει αρκετά λεφτά, αγοράζει το κανονικό μηχάνημα).

Συμφωνώ. Αν είχα να διαλέξω ένα, λογικά θα έπαιρνα το δισκοπρίονο... Εξαρτάται όμως... Τις περισσότερες κοπές του δισκοπρίονου λογικά σου τις κάνει σχεδόν κάθε ξυλάδικο που έχει επιτοίχιο για να κόβει πχ κόντρα πλακέ. Τα φάλτσα κλπ όμως είναι άλλη ιστορία. Μπορείς να τα κάνεις και με το δισκοπρίονο, αλλά θέλει πολύ περισσότερο σχεδιασμό σε οδηγούς.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Τέλος να πω ότι το σκ έψαχνα (όχι για μένα) για έναν γωνιακό τροχό με ρύθμιση στροφών αντίστοιχο με αυτόν που είχε βγάλει το Lidl με 25 ευρώ. Να πω ότι ο φθηνότερος με ρύθμιση που βρήκα σε praktiker και le roi merlin ήταν κοντά στα 100 ευρώ. Επίσης ψάξιμο για κατσαβίδι στα λεφτά που είχε αυτό με τα 7.2 V με την μπαταρία λιθίου το lidl δεν κατέληξε πουθενά - με παραπάνω λεφτά έβρισκα στην μισή τάση. Θα πάρω τηλέφωνο το lidl αν έχουν ξεμείνει πουθενά τεμάχια. Πάλι καλά που είχα αγοράσει και από τα 2 όταν είχαν βγει.

Δεν υπάρχουν πουθενά. Με την ευκαιρία ρώτησα αν προγραμματίζεται κάποιο bazaar και μου είπαν ίσως το Φεβρουάριο.

Με γεια! Ποιο τελικά; σήμερα πρόσεξα στο πίσω μέρος της απόδειξης από το Κέντρο Βίδας ότι τα μπλε Bosch έχουν 3 χρόνια εγγύηση ενώ τα Dewalt μόνο ένα. Έκανα κι εγώ τα ψώνια μου, όπως καταλάβατε (ένα δραπανο Bosch GSB 16 RE και λαμες για τη σεγα για να δοκιμάσω ποια είναι η καλύτερη επιλογή για καμπύλες).

Επειδή τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα καλύτερο.... Εγώ το πήρα!!!!!!
Χεχεχε! Αύριο φωτο!!!

Καλορίζικο και καλοδούλευτο Κυριάκο!! :cool:

Περιμένουμε φώτο και πληροφορίες!!! Κόψε και κανά ξύλο, να δούμ αν το μηχάνημα τραβάει στην ανηφόρ!! :smash:

Ελα να πεφτουν οι φωτο να περνουμε ματι...
Καλοδουλευτο... :)

Ευχαριστω πολυ παιδια!

Νασσο ημουν και εγω στον Ντετσικα χθες στις 3:30 το μεσσημερακι.

Πηγαμε στο κεντρο βιδας και ενω ημουν αναμεσα στο DEWALT DWE560 και στο BOSCH GKS-190 PRO επικρατησε το μπλε εναντι στο κιτρινο.

Περισσοτερα εδω!

http://www.avclub.gr/forum/showthre...-σεγα-δισκοπριονο?p=1057003849#post1057003849

Ακομα δεν βγηκαν τα αυριανα ερχονται τα υπολοιπα....

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

2014-01-22_081617.jpg

Σκεφτομαι να παρω αυτο

90883_01_f.jpg

http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/S...i-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=4718

και αυτο

94185_01_f.jpg

http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/S...i-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=4717

Θα μπορω με αυτα να τα χρεισιμοποιω σε ξυλο Η πρεπει να παρω αλλο ποτηροτρύπανο?

Με αυτη τη βαση μπορει να τοποθετηθει dremel πανω?

91908_01_f.jpg

http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/S...i-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=4719

Last edited:

Ολα τα καλα παιδια στον Ντετσικα χτες :))

Αγορασα και γω χτες απο εκει τις δυο βασεις για φρεζαρισμα της dremel για να αποφυγω τα αληθινα (και ακριβα) εργαλεια αλλα και την διαμορφωση του παγκου..

Ευτυχως που υπαρχουν μελη και αγοραζουν βαρβατα εργαλεια και κραταμε τον μεσο ορο αξιας εργαλειων του νηματος σε υψηλα επιπεδα :)))

Αντε καλοριζικα παιδες, καλοδουλευτα!!

ΥΓ
Κυριακο καλα εκανες και πηρες το bosch. Το βαθος κοπης ειναι σημαντικα μεγαλυτερο. Και με ενα σωστο δισκο κοβεις σχεδον τα παντα.

Ναι εκει κατεληξα και εγω και το τσιμπησα.

Φιλε μου απο την πετροπολη αυτο το ποτυροτρυπανο ειναι μονο για δομικα υλικα και δεν κανει για ξυλο!

Θα περιμενεις και καποια στιγμη θα βγαλει ενα καλο και οικονομικο σετακι με ποτυροτρυπανα 5 διαφορετικων διαμετρων με καπου 12 ευρω!

Last edited:

Ναι εκει κατεληξα και εγω και το τσιμπησα.

Φιλε μου απο την πετροπολη αυτο το ποτυροτρυπανο ειναι μονο για δομικα υλικα και δεν κανει για ξυλο!

Το συγκεκριμενο
90883_01_f.jpg

μπορει να "παρει" ποτυρι αλλο που να ειναι για ξυλο?

......συγνωμη αλλα ειμαι καινουργιος και δεν γνωριζω πολλα....

Last edited:

Στην Αγία Παρασκευή υπήρχε το σετ με τα ποτηροτρύπανα για ξύλο, τα κόκκινα. Τα έχω πάρει και είναι σούπερ. Τα έχω λιώσει να κόβω θεόσκληρα ξύλα του στύλ βεγκέ και έβενο και δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Μόνο λίγη προσοχή με χαμηλή ταχύτητα και διαλλειματάκια θέλει για να μην καίγεται το ξύλο

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Επειδή είδα ότι φίλοι έψαχναν για φορτιστή μπαταριών 12 V χθες που πέρασα από το lidl στην Πέτρου Ράλλη (κοντά στη γέφυρα που βγάζει στην Πειραιώς) είδα πάρα πολλά τεμάχια (ίσως και πάνω από 20). Πήρα τον πυροσβεστήρα γιατί ο άλλος που έχω στο αυτοκίνητο είχε λήξει πριν 2 έτη και η πίεση είχε οριακά μπει στο κόκκινο...

Οχι δεν μπορει λογω του τροπου που βιδωνει με σπειρωμα και πανω στην κορωνα.

Για την τοποθετηση του Dremel λες οτι δεν κανει Η για το εαν παιρνει το τρυπανι άλλα ποτηροτρυπανα για ξυλο?

Αγορασα και γω χτες απο εκει τις δυο βασεις για φρεζαρισμα της dremel για να αποφυγω τα αληθινα (και ακριβα) εργαλεια αλλα και την διαμορφωση του παγκου..

Επειδή κάθε εργαλείο είναι για τη δουλειά του, μπορείς να ποστάρεις κανένα λίνκ και καμιά φωτογραφία? Θα χρειαστεί σύντομα να κάνω ψιλοδουλειά σε μια κατασκευή που φτιάχνω, και προφανώς το μεγάλο ρούτερ δεν κάνει...

94185_01_f.jpg

http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/S...i-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=4717

Θα μπορω με αυτα να τα χρεισιμοποιω σε ξυλο Η πρεπει να παρω αλλο ποτηροτρύπανο?

Δεν νομιζω οτι αυτα τα ποτηροτρυπανα κανουν για ξυλο...ειναι μονο για μπετο...και νομιζω οτι ειναι για εξιδικευμενες δουλειες...

Απο εκει και περα για ξυλο...υπαρχουν σετακια σε αρκετα καλες τιμες...

Και μονο για sds τρυπανι